ONLINE CURSUSSEN aanbieden in wordpress

Online cursussen aanbieden in wordpress

WordPress is een krachtig platform met de flexibiliteit en functionaliteit die u nodig hebt om online cursussen te maken.

Of u nu een online cursus gaat bouwen omdat u een professionele opvoeder bent of gewoon als aanvulling op uw grotere zakelijke onderneming, de kans is groot dat u zich, tenzij u een ontwikkelaar bent, misschien afvraagt ​​hoe u uw cursus zo kunt opzetten dat deze is zowel professioneel als functioneel.

Gelukkig zijn er een aantal gevestigde WordPress-thema’s en plug-ins beschikbaar om het zware werk voor je te doen, waardoor je hoop dat je ooit een online cursus wilt creëren een realistische mogelijkheid wordt.

Of je nu een lidmaatschapsprogramma voor één of meerdere cursussen maakt, WordPress en zijn robuuste plug-ins voor lidmaatschap geven je de flexibiliteit die je nodig hebt om zo klein of complex te beginnen als je zou willen.

Laten we eens kijken naar de basis die u wilt bouwen om deze ‘flexibiliteit’ voor u te laten werken. Online cursussen aanbieden in wordpress

Checklist voor het maken van online cursussen

Wanneer je onderzoekt hoe je een online cursus maakt, mogelijk gemaakt door WordPress, heb je de volgende kerncomponenten nodig:

 1. Een hoogwaardige website-hostingprovider
 2. Zelfgehoste WordPress.org-software (niet de .com-versie)
 3. Een cursusinhoudsplan
 4. Een WordPress-thema zodat u het juiste ontwerp en de juiste lay-out kunt krijgen
 5. WordPress LMS-plug-ins , winkelwagentjes en e-mailreeksen bieden u allemaal de functionaliteit die u nodig hebt om uw inhoud effectief te leveren

Laten we even de tijd nemen en elk onderdeel bekijken.

1. Kwaliteit website hosting

Screenshot van de startpagina van WP Engine

Eerst en vooral heb je een hoogwaardige en gevestigde hostingprovider nodig voor je website. Dit hostingbedrijf levert de sitebeveiliging, snelheid en betrouwbaarheid die nodig zijn voor het maken van een succesvolle online cursus.

Beschouw de hostingpakketten van uw website als uw schoolgebouw. Als je schoolgebouw een vervallen, bouwvallige structuur is met deuren die niet altijd opengaan, een dak dat lekt en een vloer die erdoor verrot is, bewijst je jezelf een slechte dienst. Stel nu dat de school een weg gebruikt die maar een deel van de tijd begaanbaar is. Je krijgt geen studenten binnen en ze zullen niet blij zijn als ze eindelijk zijn aangekomen. Die vervallen school vertegenwoordigt hetzelfde type probleem met slechte website-hosting.

We onderzoeken dit onderwerp verder en bieden een lijst met aanbevolen hostingproviders in ons artikel getiteld Hoe u de beste LMS-hostingservice kiest .

2. WordPress.org-software

Screenshot van de startpagina van WordPress.org

Leuk weetje: er zijn twee manieren om het WordPress-platform te gebruiken:

 • WordPress.org, een gratis, open-source tool die u op uw hostingaccount kunt installeren.
 • WordPress.com, een betaalde tool (hoewel het een beperkt gratis abonnement heeft) die wordt gehost en onderhouden door Automattic.

Voor online cursussen blijft WordPress.org de ultieme flexibiliteit en stabiliteit bieden. Dit komt omdat WordPress.org maximale flexibiliteit biedt voor het selecteren en installeren van thema’s, paginabouwers en plug-ins.

Opmerking: WordPress.com door Automattic stelt duidelijk dat u plug-ins kuntgebruiken op de hoger betaalde niveaus. Echter, omdat veel van de functionaliteit (hosting, beveiliging, code, enz.) “Onder de motorkap” en ontoegankelijk blijft, zijn veel van de plug-ins en thema’s die we aanbevelen glitchy en ineffectief wanneer ze op een WordPress.com-account worden geïnstalleerd.

Om deze reden (en omdat we geloven in transparantie), raden we aan om je cursuswebsite te bouwen met je eigen hostingprovider en een gratis WordPress.org-software-installatie.

Als het hostingplan van uw website vergelijkbaar is met het gebouw waarin u lesgeeft, is het gebruik van WordPress als uw CMS alsof u een aannemer op afroep heeft die klaar staat om elke uitdaging aan te gaan. Wat als je een aantal klaslokalen wilt toevoegen? Cool, hij doet het. Wat als je een tweede verhaal en een keuken wilt toevoegen? Hij zal het laten gebeuren!

Dat is het mooie van WordPress.org. U heeft de volledige controle om geweldige online cursussen te maken zoals u dat wilt.

3. Uw cursusinhoudsplan

Voordat u zelfs maar gaat nadenken over het ontwerp en de functionaliteit van uw cursus, is het belangrijk om gefocust te blijven op de cursusinhoud en hoe u een online cursus ontwikkelt . Het ontwerp van uw website moet passen bij uw cursusinhoud en u mag niet worden gedwongen om uw cursusinhoud af te stemmen op de beperkingen van het websiteontwerp.

Stel uzelf deze vragen:

 • Welke informatie en waarde levert u uw studenten via uw online cursussen?
 • In welk formaat levert u content aan? Gaat u het materiaal aanleveren via vooraf opgenomen of live video’s , geschreven inhoud, dia’s, audio-opnamen of een combinatie van deze media?
 • Ga je ze een vaardigheid of veel leren?
 • Biedt u één cursus of meerdere cursussen aan?

Leer hoe u een online training ontwerpt en neem vervolgens de tijd om uw inhoud te plannen en een schets te maken voordat u zich verdiept in het ontwerp en de ontwikkeling van cursuswebsites.Dit deel van onze analogie is vrij eenvoudig. Een goede leraar met zinvolle inhoud kan het verschil maken, waar je ook bent: op een straathoek, in een eenkamerhut of zelfs aan je eigen keukentafel. Omgekeerd kun je het mooiste gebouw, heerlijke traktaties en de perfecte stoelen hebben om in te zitten, maar als je fundamenteel onvoorbereid bent als opvoeder, zullen je inspanningen mislukken.

4. Een WordPress-thema

Screenshot van Beaver Builder's Hero Image met tekst WordPress-sjablonen die sissen

Hoe ziet een WordPress-website er mooi uit? Het thema en maatwerk erachter.

Dus die mooie, aantrekkelijke cursuswebsites die je ziet, hebben meestal een flexibel (of op maat gecodeerd) thema en een team van ontwerpers en ontwikkelaars erachter.

Maak je daar geen zorgen over! Er is geen tekort aan middelen als het gaat om WordPress-lidmaatschapsthema’s . We hebben zelfs een paar WordPress-thema’s gevonden die een aangepaste look en feel bieden voor uw online cursus, maar die een visuele bouwer met slepen en neerzetten gebruiken. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen weinig of geen codeervaardigheden om te implementeren.

Dus als het tijd is om na te denken over de lay-outs, kleuren en typografie van je online cursuspagina, bekijk dan onze onderstaande thema-aanbevelingen om aan de slag te gaan.

Je WordPress-thema is de verf, vloerbedekking en inrichting voor je online klaslokaal. Jij bent degene die het themaontwerp mag uitkiezen en implementeren.

Let op: tenzij u bedreven bent in webdesign en thema-implementatie , wilt u misschien een ontwerper inhuren die de stukken voor u kan samenstellen!

Foto's van AccessAlly Certified Experts met woorden ontmoeten de experts

5. WordPress-plug-ins

Nu komen we neer op de echte functionaliteit en gaan we dingen onderzoeken als sanitair en het aansluiten van de elektriciteit. Tot dusver heb je het gebouw opgezet, je digitale klaslokaal ontworpen en een schets gemaakt voor je cursusinhoud. Je mist nog steeds een uiterst belangrijk onderdeel, namelijk de WordPress-plug-in die je online cursus zal aandrijven.

De kernsoftware van WordPress biedt de mogelijkheid om pagina’s te maken, standaard geschreven inhoud toe te voegen en mediabestanden te uploaden. Als we die functionaliteit willen uitbreiden, selecteren en installeren we plug-ins om dat mogelijk te maken. En met meer dan 55.000 beschikbare WordPress-plug-ins, hebben we heel veel functionaliteit om te gebruiken.

Als u van plan bent een online training te bouwen en de toegang beperkt tot wie deze bekijkt, heeft u een plug-in nodig die speciaal voor dit doel is ontwikkeld.

Als je kosten in rekening wilt brengen voor je cursus, heb je een WordPress-plug-in nodig om te dienen als je winkelwagentje, afrekenformulieren en betalingsverwerker.

Als uw doelen het verbeteren van de leerervaring zijn door het gebruik van checklists, voortgangsregistratie of zelfs quizzen, heeft u een plug-in voor het leerbeheersysteem nodig.

Zoals je je misschien kunt voorstellen, kunnen dingen vrij snel overweldigend worden. Je zou gemakkelijk tientallen plug-ins kunnen installeren om te proberen elk specifiek doel te bereiken, alleen om te beseffen dat ze allemaal door verschillende bedrijven zijn gemaakt en niet echt samenwerken.

Klik hier om een ​​live demo in te plannen

De meest efficiënte manier om plug-ins te gebruiken, is door uzelf de volgende vragen te stellen:

 1. Welke functionaliteit heb ik absoluut nodig om te beginnen? U gebruikt dit als uw criteria voor slagen / mislukken. Hou het simpel. Het is beter om klein te beginnen met een sterke basis dan te proberen het allemaal tegelijk te doen, wat een totaalrecept is voor burn-out.
 2. Welke functionaliteit heb ik onderweg nodig als ik groei? Dit is uw tiebreakcriterium als u uw topopties vergelijkt.
 3. Heeft een van de plug-ins op mijn lijst betrekking op meerdere behoeften? Alles-in-één oplossingen verkleinen de kans op technische conflicten op uw site, hoewel ze vaak een verhoogde leercurve hebben.
 4. Is er goede documentatie beschikbaar om mij te helpen bij de installatie? Zoek naar een kennisbank met ondersteuningsartikelen, installatiehandleidingen en Facebook-groepen die aan de plug-in zijn gewijd.
 5. Is er een ondersteuningsteam beschikbaar voor de plug-ins op mijn lijst om te helpen als ik vastloop? Er zullen vragen en hindernissen zijn die u tegenkomt. Het is geweldig om een ​​actief, bekwaam ondersteuningsteam te hebben om u daarbij te helpen.

Met je lijst in de hand, is het tijd om te kijken naar je opties voor de perfecte online cursusplug-in.

WordPress-tools voor het maken van online cursuswebsites

We hebben een aanbevolen reeks producten die we persoonlijk gebruiken voor onze online cursussen, en die delen we graag met u.

WordPress-thema: Beaver Builder-thema

Screenshot van de Beaver Builder Website Verkooppagina

Dit is het thema dat we gebruiken voor onze websites en het vol vertrouwen aanbevelen aan anderen!

Beaver Builder is een thema plus plug-in-duo. Het is ontworpen om u ultieme flexibiliteit te bieden in termen van lay-out, kleuren en typografie. Het biedt ook de mogelijkheid om meerdere menu’s aan een pagina toe te voegen, wat een heel belangrijk element is voor online cursussen. Met meerdere menu’s kunnen studenten navigeren tussen de site op het hoogste niveau (homepage, account, enz.) En de cursus zelf (les 1, les 2, enz.).

Beaver Builder is vooraf geladen met een verscheidenheid aan aantrekkelijke sjablonen en wanneer u AccessAlly gebruikt als uw online cursusplug-in, krijgt u toegang tot een extra reeks Beaver Builder-sjablonen die speciaal zijn ontworpen voor AccessAlly-gebruikers.

Andere thema-opties : Elementor , Divi , Thrive Architect en Astra zijn allemaal thema’s waar makers van online cursussen dol op zijn.

WordPress LMS-plug-in: AccessAlly Pro

Screenshot van Access Ally's Hero Image voor WordPress Courses

Dit is niet alleen de LMS-plug-in die we gebruiken voor onze online cursussen, maar het is ook de plug-in die al onze e-commercebehoeften, lidmaatschapsabonnementen en een aangesloten programma afhandelt.

We hebben zoveel WordPress-plug-ins geprobeerd en getest voor onze eigen lidmaatschapssite en online cursussen, maar konden er nooit een vinden die aan al onze behoeften voldeed. Eindelijk waren we het zat om ons te vestigen en hebben we AccessAlly gebouwd, onze eigen aangepaste oplossing.

Het is een meer uitgebreide, alles-in-één plug-in-oplossing voor het maken, verkopen, leveren van inhoud en LMS- functionaliteit. Het biedt ook andere bedrijfsverbeterende functies, zodat we minder bewegende delen hebben die afzonderlijk moeten worden beheerd.

Onze klanten hielden zoveel van hun ervaring met onze lidmaatschapssite dat we de plug-in voor de hele wereld hebben vrijgegeven. We blijven nieuwe functies ontwikkelen en zijn nu uitsluitend toegewijd om deze met andere bedrijven te delen.

Het is moeilijk om een ​​online cursusoplossing te vinden die flexibel is en bij u en uw bedrijf past, zonder uw functionaliteit te beperken.

AccessAlly doet al het zware werk voor u en beperkt uw creativiteit niet als het gaat om het bouwen van een lidmaatschapssite of het creëren van een online cursus waar u echt trots op kunt zijn.

Bekijk hier wat AccessAlly voor u en uw bedrijf kan doen:

Klik om de 6 modellen voor lidmaatschapssites en casestudy's te bekijken

Zijn er andere mogelijkheden? Absoluut.

U kunt onze lijst met de beste LMS-plug-ins en beoordelingen van plug- ins voor lidmaatschapssites bekijken  als u zich afvraagt ​​wat er nog meer beschikbaar is.

Andere aanbevolen WordPress-plug-ins

Er is altijd ruimte om te groeien en winkelen voor WordPress-plug-ins kan leuk en totaal verslavend zijn. U kunt hier een kijkje nemen in onze lijst met de beste WordPress-plug-ins waar we van houden voor onze eigen websites: Top 25 WordPress-plug-ins om u meer verkeer en sociale aandelen te bezorgen .