Hoe u een online cursus maakt met WordPress

Dus je wilt een online cursus maken, maar weet niet waar je moet beginnen? Het kan ingewikkeld zijn om iets professioneels op te zetten als je mensen alleen online wilt leren; misschien als aanvulling op de training die u in de echte wereld aanbiedt, of als een verlengstuk van uw enorm succesvolle website.

Gelukkig maakt WordPress het gemakkelijk om een ​​online cursus op te zetten om je kennis en expertise met de wereld te delen. Er zijn verschillende thema’s en plug-ins beschikbaar, ontworpen om gebruikers de mogelijkheid te bieden cursussen op hun WordPress-website te maken en aan te bieden.

In dit artikel wordt uitgelegd wat u moet doen om een ​​online cursus met WordPress te maken, en bekijkt u enkele van de beschikbare plug-ins en thema-opties.

Voorbeelden van online cursussen

Online cursussen zijn overal beschikbaar en veel zijn gebouwd met WordPress. Veel cursussen zijn verborgen achter verkooppagina’s, maar we hebben er een paar gevonden waarvan u een voorbeeld kunt bekijken om een ​​idee te krijgen van hoe ze zijn opgezet. Bijvoorbeeld, WP101 blijft trouw aan hun missie met behulp van WordPress om hun opleidingen gericht op WordPress beginners bieden:

WP101

Hun inleidende cursus over alle basisprincipes van WordPress is gratis. Of je kunt onze volledige lijst met WordPress-cursussen bekijken om meer voorbeelden te zien.

Uw website opzetten

Laten we nu beginnen met een verkorte versie van hoe u uw website instelt met WordPress. Ten eerste moet u een instantie van WordPress laten draaien, ‘lokaal’ (dwz op uw pc) of online. Als u klaar bent om WordPress-hosting te krijgen, raden we beheerde hosting aan die de installaties, back-ups en updates voor u afhandelt. Een paar geweldige opties zijn:

  1. WP Engine :  begint bij $ 35 per maand.
  2. Vliegwiel : begint bij $ 23 per maand.

WP Engine is een marktleider in beheerde WordPress-hosting.

De reguliere hosting van Bluehost is een goedkopere optie vanaf $ 2,95 per maand. Hoewel de promotieprijs voor hun gedeelde plan is, heeft Bluehost een snelle installatieoptie voor WordPress waarmee je WordPress binnen enkele minuten klaar kunt maken.

Als je in plaats daarvan wilt beginnen met een lokale installatie, kun je WordPress vrij gemakkelijk installeren op je computer met OS X, Windows of Ubuntu. Als je eenmaal tevreden bent met je site, kun je je WordPress-site verplaatsen van localhost naar je live webhost. Nu WordPress is ingesteld, wat is de volgende stap? Laten we eens kijken naar het plannen van uw cursus.

Je koers plannen

Nu uw website klaar is, zal de opwinding toenemen, maar u moet langzamer gaan en goed nadenken over uw volgende stap. Voordat u een plug-in of thema kiest om u te helpen bij het opzetten van uw online cursus, moet u weten wat voor soort cursus u wilt maken.

Er komt veel kijken bij het plannen van een online cursus, maar hier zijn enkele basisoverwegingen om de beste aanpak te bepalen:

  • Overzicht van de cursus.  Dit is misschien wel de allerbelangrijkste stap bij het plannen van uw cursus. Als u niet weet hoe u het materiaal voor uw cursus wilt structureren (secties en lessen, subonderwerpen enz.), Zal het moeilijk zijn om de cursus goed op uw behoeften af ​​te stemmen en kunt u de verkeerde oplossing kiezen.
  • Type inhoud.  Een cursus met alleen tekst kan heel anders worden behandeld dan een multimediale cursus. U moet nadenken over de soorten inhoud die u in uw cursus wilt opnemen (bijv. Tekst, video of quizzen).
  • Cursusbeperkingen.  Een gratis cursus kan aanzienlijk eenvoudiger zijn dan een cursus waarvoor ingewikkelde lidmaatschapsregels vereist zijn. U moet bepalen hoe u uw cursus wilt opzetten en welke inhoud beschikbaar zal zijn voor welke doelgroepen.
  • Wijze van distributie.  Het beschikbaar hebben van al uw cursusinhoud wanneer een student zich aanmeldt, is misschien handiger, maar u geeft er misschien de voorkeur aan om materialen volgens een schema beschikbaar te stellen (dwz ‘druipende inhoud’).

Nu u weet wat u aan het maken bent, kunnen we enkele oplossingen bekijken die u kunnen helpen.

Plug-ins voor online cursussen

We hebben hieronder enkele van de beschikbare plug-ins voor uw overweging geselecteerd – enkele van de beste plug-ins voor online cursusbeheer.

1. Sensei (vanaf $ 129)

Sensei-plug-in


Van WooThemes (het team achter WooCommerce) komt Sensei (vanaf $ 129 voor een enkele site). Perfecte integratie met WooCommerce en alle thema’s van WooThemes, plus een breed scala aan beschikbare extensiesom uw cursusaanbod aan te passen, maken dit een solide keuze.

2. WP Courseware (vanaf $ 99)

WP Courseware-plug-in


Sleep uw weg door het bouwen van een cursus met WP Courseware (begint bij $ 99 voor een licentie voor twee sites). Deze complete online cursusoplossing kan worden geïntegreerd met alle belangrijke e-commerce plug-ins.

3. LearnPress (gratis)

LearnPress-plug-in


LearnPress is een uitgebreide plug-in voor WordPress Learning Management System (LMS) en is een gratis optie voor uw online cursussen. Er zijn verschillende gratis add-ons beschikbaar om de functionaliteit uit te breiden, evenals enkele premium -add-ons (vanaf $ 19,99) om nog verder te gaan.

4. Zippy-cursussen ($ 199)

Zippy cursussen plugin

Zippy Courses is een eenvoudig te gebruiken alles-in-één cursusplatform.

Het geesteskind van Derek Halpern, oprichter van Social Triggers, Zippy Courses is een premium alles-in-één online cursusplatform (beschikbaar voor $ 199) met ingebouwde integratie met e-mailmarketing, betalingsgateways en gedetailleerde analyses.

5. LearnDash (vanaf $ 199)

LearnDash-plug-in


LearnDash is een premium LMS boordevol functies (vanaf $ 199 voor een enkele site), dat eigenlijk industriestandaard LMS-integraties heeft, zoals de Tin Can API. Als u echte LMS-integratie nodig heeft, is dit een voor de hand liggende keuze.

6. LifterLMS (gratis)

LifterLMS-plug-in


LifterLMS is een nieuwe toevoeging aan de online cursusruimte. Het is een gratis plug-in, maar de premium-versie ($ 99 per jaar) biedt extra ondersteuning, extra grafische afbeeldingen en premium-thema’s. Premium-extensies breiden de functionaliteit verder uit.

Online cursusthema’s

Er zijn veel thema’s die zijn ontworpen om online cursussen aan te bieden, dus dit is slechts een selectie van enkele van onze keuzes om te laten zien wat er mogelijk is. U kunt enkele andere bekijken in onze lijst met de beste WordPress-thema’s voor onderwijs .

1. WPLMS

WPLMS-thema


WPLMS is een beheersysteem voor sociaal leren dat is gebouwd op BuddyPress, voor het beheer van cursussen, docenten en studenten. Het is een alles-in-één oplossing voor het creëren van een online leerplatform.

2. BuddyBoss

BuddyBoss & LearnDash

BuddyBoss voor LearnDash is meer dan alleen een eenvoudig thema – het is meer een platform. Met ingebouwde opties en functies voor lay-outs, aanpasbare kop- en voettekst, branding, paginaopbouw en natuurlijk LearnDash (geavanceerde quizzen, lestimers, gebruikersrapporten, etc.) biedt BuddyBoss alles wat je nodig zou kunnen hebben. En met de nieuwe LearnDash-Gutenberg-interface is het maken van aangepaste inhoud nog sneller en eenvoudiger.

3. Academie

Academie thema


Het Academy Learning Management- thema omvat ingebouwd cursus- en gebruikersbeheer en WooCommerce-integratie. Met dit thema kunt u uw kennis gemakkelijk delen en verkopen.

4. Cursus katten

Cursus Katten thema


Course Cats is een alles-in-één WordPress-thema dat is ontworpen om u te helpen een online cursus te maken, te integreren met de benodigde plug-ins en uw website voor cursusverkoop te bouwen.

5. LMS

LMS-thema


Het LMS-thema  is een krachtig thema voor leerbeheer dat is ontworpen om met Sensei te werken. Het voegt geavanceerde ontwerp- en lay-outmogelijkheden toe aan uw online cursuswebsite.

6. Slimme koers

Slimme cursus thema


Clever Course is een premium LMS WordPress-thema dat beschikbaar is. Ontworpen om u te helpen bij het maken en verkopen van zowel online als onsite cursussen, het bevat een volledige reeks functies in een op zichzelf staand pakket.


Het maken van een online cursus in WordPress is niet moeilijk en kan snel worden gedaan met een thema of plug-in. Je zult hard moeten werken om de cursus te plannen en het materiaal te maken, maar met WordPress kun je de cursus zelf online en in een mum van tijd beschikbaar krijgen voor je studenten.

We hebben u een overzicht gegeven van hoe u een online cursus kunt opzetten met WordPress, zodat u uw site kunt opzetten, uw cursus kunt plannen, een thema of plug-in kunt kiezen en vandaag nog aan de slag kunt.

We hebben zojuist het oppervlak van het maken van een online cursus bekeken, dus als je vragen of suggesties hebt, laat het ons dan weten in de comments hieronder! We horen graag uw tips en trucs voor het maken van online cursussen met WordPress.