Wat te doen in Parijs als het regent

Het is officieel. Het weer in Parijs is gewoon verschrikkelijk.  Ik kan nog steeds niet geloven dat ik half juli rondloop met een jas! Hoe lachwekkend is dat! Terwijl iedereen op een (super) warme avond in Barcelona en Rome cocktails drinkt op het terras, lopen wij Parijzenaars rillend rond met onze voeten doorweekt van de regen. Lief. Daarom heb ik deze lijst met dingen gemaakt om te doen in Parijs als het regent.

Maar we zijn in Parijs. Dat betekent dat niet alles verloren is, want er is nog genoeg te doen! Ik heb hier de afgelopen weken al geruime tijd over moeten nadenken, omdat ik een beste vriend van me bij me heb gehad. Natuurlijk wilde ik dat hij opgewonden zou zijn over het feit dat hij in de zomer in Parijs was, ook al was de zomer  zonder  zonneschijn. Dus ik heb een kleine lijst gemaakt met dingen die je in Parijs kunt doen, zelfs als het koud en druilerig is.

Hier is mijn lijst met dingen om te doen in Parijs als het regent

Breng de dag door in de musea

Parijs is  de  stad van musea. Van de verbazingwekkende oude schatten van het Louvre tot het impressionistische paradijs Musée d’Orsay tot de hedendaagse collecties van het Centre Pompidou. Hier zijn er genoeg van ‘s werelds beste musea om je wekenlang bezig te houden. Enkele van mijn andere favoriete musea in de stad voor een regenachtige dag zijn het Grand Palais.

Het heeft vaak enkele van de meest verbazingwekkende tijdelijke tentoonstellingen die ik ooit heb gezien; het Musée d’Art Moderne, met een hele kolossale kamer die is beschilderd met Raoul Dufy’s La Fée Electricité; de Jeu de Paume en het Maison Européene de la Photographie voor hun fototentoonstellingen; en het Musée de l’Orangerie, waar de waterlelies van Monet van kleur veranderen met het voorbijgaande licht van de dag.

Musea om te bezoeken in Parijs bij regen

Natuurlijk zijn er honderden meer musea en minder bekende galerijen in de stad. Dus je kunt jezelf vormen naar hartelust. Wees voorzichtig – sommige musea, zoals het Louvre en het Musée d’Orsay, staan ​​vaak buiten in de rij. Zorg er wel voor dat je gaat op een moment dat je niet verwacht dat deze te lang zijn. Ik zou Musée Rodin ook specifiek vermijden, omdat een van de beste delen ervan de prachtige beeldentuin is.

Bekijk een film in een speciaal Parijs Picture House

Parijs is de ideale plek om jezelf te verliezen in een arthouse en jezelf te ontspannen in een beetje film noir. Deze stad staat vol met heel bijzondere bioscopen – zowel klassiek als hedendaags.

Cinématèque

Een grote instelling is de Cinématèque (51 rue de Bercy 75013). Het werd gebouwd door Frank Gehry in 2005 en herbergt nu ‘s werelds grootste filmarchief. Het biedt een eclectische selectie van enkele van de meest memorabele meesterwerken uit de geschiedenis.

La Pagode

Als je op zoek bent naar een andere bioscoop met originele (hoewel heel andere!) Architectuur, ga dan naar La Pagode (57 rue de Babylone, 75006) in St-Germain. Een replica op ware grootte van een Japanse pagode werd in 1895 gebouwd als een geschenk van de manager van Le Bon Marché voor zijn vrouw toen hij haar iets anders wilde geven. Nu is het een verborgen parel met de nieuwste films van Almodovar en Kusturica.

Le Lieu Dit

Als je meer in een diep intellectuele stemming bent, bezoek dan Le Lieu Dit (Sorbierstraat 6, 61111), het literaire café / lokale bioscoop dat wordt bezocht door de Boheemse intelligentsia van de stad. Hier is het kijken naar een film in een vreemde taal slechts de helft van het plezier; het is de andere om ze daarna te bespreken met een warme kop  crème  in het café.

La Péniche

Een andere geweldige plek als je in zo’n stemming bent, is La Péniche (Canal de l’Ourcq, naast de Cabaret Sauvage, 75019), een drijvende bioscoop met vertoningen en biedt ook cursussen film maken. Een binnenschip dat de hele zomer in het kanaal van La Villette is afgemeerd, is vaak een favoriete ontmoetingsplaats onder producenten, regisseurs en schrijvers die aan boord komen om te drinken, te discussiëren en te debatteren. 

Le Champo

Last but not least is er Le Champo (51 rue des Ecoles, 75005) in het Quartier Latin. Het is een essentieel onderdeel van de arthouse-scene van de stad en heeft een bijzondere liefde voor regisseurs zoals Akira Kurosawa, David Lynch, Henri-Georges Clouzot en Woody Allen. Maar het absoluut beste deel van dit filmhuis – vooral voor slapelozen zoals ik! Het heeft middernachtvertoningen, waar je kunt genieten van drie back-to-back films  en  ontbijt, allemaal voor € 15.

Geniet van een decadente kop warme chocolademelk

Duik in een van de verbazingwekkende chocoladehuizen van de stad en trakteer jezelf op een decadente kop warme chocolademelk! Een voor de hand liggende kanshebber is Angelina (222 rue de Rivoli, 75001), de beroemdste warme chocoladesalon van de stad. Om David Lebovitz te parafraseren, dit is waar de Parijse high society en Amerikaanse toeristen naast elkaar zitten en hun glorieus rijke en onmogelijk dikke warme chocolademelk opscheppen.

Angelina Paris warme chocolademelk

Andere geweldige warme chocoladesalons om uit te checken zijn: Cafe de la Paix (12 boulevard des Capucines, 75008), met uitzicht op de weelderige Opéra Garnier; Jacques Genin (133 rue de Turenne, 75003), waar de chocoladetovenaar zelf een prachtig bitter brouwsel maakt in zijn eigen atelier; en Jean-Paul Hévin (231 rue Saint-Honoré, 75001), waar je kunt genieten van een heerlijke warme chocolademelk in de tearoom boven.

Bekijk een dansvoorstelling in Theater De La Ville of Palais Garnier

Terwijl de dansvoorstellingen tijdens de zomermaanden wat afnemen, kun je tot half juli nog een paar shows zien in het Théâtre de la Ville of het Palais Garnier. Ik ben zelf een grote fan van het Théâtre de la Ville, waar enkele van ‘s werelds beste hedendaagse en moderne dansgezelschappen optreden om op te treden. Het Palais Garnier is een bijzonder speciaal bezoek voor iedereen die voor het eerst naar Parijs komt – niet alleen vanwege de wereldberoemde balletvoorstellingen, maar ook vanwege het prachtige Chagall-plafond in de grote zaal. Dat alleen al maakt dit prachtige gebouw een bezoek waard.

Wandel langs de overdekte passages van de Rive Droite

Een van de verborgen juweeltjes van Parijs die ik pas heel recent heb ontdekt, zijn de talrijke  passages, couverts  in de Rive Droite. Dit zijn overdekte galerijen uit de 19e eeuw met vaak boetiekjes, restaurants, cafés,  traiteurs en meer. De meeste bevinden zich in de 2e en 10e arrondissementen. Afgezien van het winkelen, zijn sommige ook prachtig ontworpen, zoals de Galerie Vivienne (hierboven afgebeeld). Als het een regenachtige dag is, waarom neemt u dan niet de tijd en wandelt u door enkele van deze overdekte arcades en komt u een lange luie middag binnen in een van de cafés? 

Wat Te Doen In Parijs Bij Regen – Samenvatting

Regen en Parijs gaan meestal hand in hand. Ik hoop dat deze lijst met dingen die je moet doen als het regent een geweldige bron voor je zal zijn tijdens je Parijse vakantie. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te doen, maar ik schreef over de dingen die ik heb gedaan en die enigszins onconventioneel zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>