Wat is het beste seizoen om Parijs te bezoeken en waarom

Parijs is niet alleen een populaire stad vanwege de fluwelen wijnen, prachtige rivieren, prachtige monumenten en boeiende musea. De Franse hoofdstad is ook populair bij toeristen omdat deze het hele jaar door bezocht kan worden. Gezien het grote aantal toeristen, allemaal met verschillende verwachtingen, smaken en verlangens, is er natuurlijk geen “beste” tijd om de City of Love te bezoeken . Vanwege de charme van Parijs het hele jaar door, vinden verschillende bezoekers elk seizoen zijn eigen attracties. Hoewel velen zullen zeggen dat de lente het zonder twijfel wint, hebben we het onderscheidend vermogen van elk seizoen bedacht:

Contents

Hier zijn de verschillende seizoenen om Parijs te bezoeken

De lente 

Bloemen in volle bloei, warm en overwegend zonnig weer voor buitenactiviteiten zoals een picknick in het park, fietsen, etalages kijken of genieten van een drankje in de Franse tuin van Le Bristol Paris – echt, wat is er niet leuk in het lente Parijs? In deze periode bruisen vooral de musea met nieuwe tentoonstellingen en andere hoogtepunten voor vakantiegangers om ze te laten schrikken.

Het weer is ongetwijfeld ongelooflijk mooi en de parken staan ​​vol met bloemen terwijl het grootste deel van de stad bijna leeg is. Velen zijn zelfs tot de conclusie gekomen dat de ideale tijd om Parijs te verkennen bij zonsopgang in het voorjaar is vanaf de Ponte Alexandre III, waar monumenten bij daglicht ontzag inboezemen. In feite kan de lente hier alle vakken voor u als first-timer aanvinken.

De paardenkastanjes rond de Champs-Elysees zijn weelderig en de juweelachtige bloemen bloeien in de vele parken van Parijs. Je zult ook ontdekken dat de straten, winkels en openbare infrastructuur zoals musea nog niet volgepompt zijn met zomerdrukte. Daarnaast is er een kleine kans dat u voor bepaalde hotels en luchtvaartmaatschappijen laagseizoen tarieven krijgt. En als je een tennisliefhebber bent, win je misschien zelfs kaartjes voor de glamoureuze French Open. Het vindt plaats van mei tot en met juni op de Roland Garros.

Terwijl de pro’s in overvloed zijn voor een gedenkwaardige lentevakantie in Parijs, is het grootste nadeel het onvoorspelbare karakter van het weer. Het kan vandaag zonnig en warm zijn, de volgende dag (of zelfs dagen), winderig, regenachtig en koud.

Beste tijd om Parijs te bezoeken

Zomer

In de zomer is Parijs meestal getuige van het hoogtepunt van het toeristenbezoek. Zorg ervoor dat u reserveert voordat u op reis gaat, zodat u niet in lange rijen hoeft te wachten, vooral op populaire bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren , het Louvre en de Notre Dame . Als u van een plaats komt waar airconditioners alomtegenwoordig zijn, bereid u dan voor op wat warm weer. Dat komt omdat Parijs erg warm wordt omdat airconditioners niet erg gebruikelijk zijn. Een reden waarom u Parijs in de zomer niet mag missen, is dat veel attracties vaak worden opgesteld door stadsambtenaren. Er is dus genoeg te zien en te doen.

Een andere zomerattractie is het openlucht jazzfestival in het Parc Floral, Fete de la Musique – een muziekfestival dat plaatsvindt in de stad. Houd er ook rekening mee dat winkels gedurende deze tijd verschillende opwindende deals bieden over producten en diensten. Zo hebben winkels van Chanel tot Monoprix ongelooflijke kortingen. Deze verkopen starten meestal in juni en juli op woensdag.

Herfst

Het weer in de herfst is vaak droog en mild en veel bezoekers zouden aanzienlijk zijn afgenomen. Dit is een perfect moment om te genieten van jaarlijkse evenementen zoals de Nuits Blanches (witte nachten), die plaatsvindt op de eerste zaterdag van oktober, waar alle galerijen, musea en andere kunstgerelateerde etablissementen de hele dag en nacht open zijn voor het publiek. gratis.

Probeer deel te nemen aan de Chocoladebeurs (Salon du Chocolat) die elk jaar in oktober plaatsvindt, of begin november de eerste Beaujolais Nouveau van het seizoen. Deze periode is goed om te bezoeken omdat de hotelprijzen laag kunnen zijn, vooral eind oktober en november. Dus als u Parijs met een beperkt budget wilt bezoeken, is de herfst misschien wel het juiste moment.

Winter 

Veel mensen houden er niet van om Parijs in de winter te verkennen, waarschijnlijk vanwege de kou in het weer. Maar een van de vele voordelen van anders doen is dat je in een café kunt zitten met een dampende kop wijn of een heerlijke mok warme chocolademelk. Dit gebeurt terwijl u de huiselijke, verwarmende wintergerechten, zoals cassoulet (witte bonen en gekonfijte eend of varkensvlees) en wildgerechten, waaronder konijn, wild zwijn en wild, op prijs stelt. Misschien zijn de grootste voordelen, de prijzen van hotels en luchtvaartmaatschappijen het laagst, en u hoeft niet in lange rijen te staan ​​om uw favoriete attracties te zien. 

Bovendien kan de kersttijd ingehouden zijn. Parijs staat vol met levendige kerstmarkten met veel zelfgemaakte ambachten, van gebreide truien tot handgeschilderd houten speelgoed. Het is in deze tijd dat een gigantische ijsbaan verschijnt op de esplanade voor het Hotel de Ville (stadhuis), en een enorm reuzenrad wordt gebouwd aan de voet van de Champs-Elysées. 

Reizen naar Parijs in de winter

Populaire evenementen en festivals

Winter brengt Parijs in feeststemming terwijl de stad geniet van de kersttijd en andere wintervakanties. Galeries Lafayette en andere herkenningspunten zijn versierd met feestelijke vakantieverenigingen. Ondertussen, in de herfst, prikkelen evenementen zoals MontmartreWine Harvest en Nuit Blanche- kunst- en cultuurevenement dat de hele nacht door de straat stroomt voor gratis tentoonstellingen en optredens – Parijs op verbazingwekkende manieren. 

Voor jazzliefhebbers, terwijl Spring het begin markeert van het jazzfestivalseizoen van de stad, het Banlieue Bleus Festival; het begint meestal in maart en loopt door tot in de zomer. Het St-Germainpdes-Pres Jazz Festival begint meestal in mei. Tijdens de zomer is de stad rustiger als de lokale bevolking op vakantie gaat, maar er is nog genoeg te doen en te doen, zoals gratis openluchtfilms in het park en weelderige muziekfestivals. 

Het weer in Parijs

Parijs kent typisch koude en enigszins vochtige winters, met een verhoogde temperatuur van ongeveer 40 graden Fahrenheit en dieptepunten van ongeveer 35 graden. Hoewel sneeuw niet regelmatig is, kan het gebeuren. Maart en april zijn ook fris, maar de temperatuur kan in de jaren 50 oplopen. Pas in mei vindt het warme weer na een briesje plaats, met temperaturen die gestaag in de jaren 60 stijgen. De zomers kunnen warm zijn, maar zijn meestal aangenaam warm, met temperaturen die zelden hoger zijn dan 80 graden.

Beste seizoen om Parijs te bezoeken en waarom – Samenvatting

Dus daar heb je het. Ongeacht de tijd die u bezoekt, Parijs is voor u klaar. Zolang je voorbereid bent, zal niets je verrassen.