Waarom je een boot moet huren in Parijs

Het staat vast dat de stad Parijs in het voorjaar prachtig is. Er zijn veel gedichten, romans en liedjes uitgebracht om dit te bevestigen. In de loop van de tijd schijnt de zon in zijn glorie na een lange winter en komt de stad tot leven. Zonsondergangen, koele avonden op de patio’s buiten en park loungen worden dan de gebruikelijke dingen om te doen. 

Maar wat kunnen toeristen in de Franse hoofdstad nog meer doen als het weer warmer wordt? Op een boot op de Seine of een van de grachten stappen is een interessante en lonende bezigheid. Niets is fijner dan de prachtige stad te zien vanuit het comfort van een boot met een glas wijn in de hand. Je kunt bijna niet fout gaan.

 Een boottocht in Parijs geeft je een goede kans om de verbazingwekkende schilderachtige en indrukwekkende panorama’s van de stad in je op te nemen. Maar u zou waarschijnlijk geen boot uit Londen of Los Angeles meenemen voor uw reis naar Parijs. Veel bootverhuur is beschikbaar en is redelijk geprijsd. 

Dit zijn de redenen waarom u een boot in Parijs zou moeten huren:

Het huren van een boot om van Parijs te genieten, is een veelvoorkomend iets dat reizigers tijdens hun vakantie doen. Hoewel tijdelijk, biedt de boot een stijlvolle ontsnapping aan de drukte van de drukke wereld. Maar in Frankrijk is het veiligstellen van een boot niet eenvoudig, omdat aan de voorwaarden moet worden voldaan. Over het algemeen zijn ze voor veiligheid en beveiliging. 

Hier zijn enkele van de trucs en tips voor het huren van een boot in Parijs:

Vaarlicentie 

Misschien ben je een doorgewinterde schipper en vraag je je af of het nodig is om een ​​vaarbewijs te hebben voordat je in actie komt. Je hebt het eigenlijk niet nodig. In Frankrijk bepaalt de wet dat watersporters alleen een vergunning nodig hebben om een ​​boot te besturen als deze meer dan 6 pk heeft. Gelukkig gaan de boten die te huur zijn in Parijs niet verder dan de gestelde limiet. Het is absoluut een persoonlijke ervaring omdat de boten aan de kleine kant blijven, met een capaciteit van 11 zitplaatsen.

Als alternatief kunt u een boot huren die u niet zelf bedient. In dit geval hoeft u zich geen zorgen te maken over het zelf verkrijgen van een vergunning, omdat iemand anders de boot in uw plaats zal bedienen. Dit is misschien wel de veiligste voor u, vooral als u tijdens het varen gaat drinken. 

Huur een boot die u kunt bedienen 

Heeft u vertrouwen in uw eigen vaarkennis? En zijn ze bewezen? Dan wilt u misschien zelf een boot besturen. Marin D’Eau Douce, gelegen aan het Bassin de la Villette in het 19e district, is een goede bootverhuur. 

Het bedrijf biedt ongeveer 5 verschillende reismogelijkheden, variërend van een uur tot een daghuur. Als u kiest voor de optie van 1 uur, verblijft u in het Bassin de la Villette. Met iets meer dan 2 uur bereikt u ongeveer 40 km. Dit suggereert dat klanten de grenzen van de stad kunnen passeren, tot aan Poudrerie’s Park, gelegen in Sevran. 

De prijzen van de verschillende pakketten verschillen van 40 euro en 310 euro, bepaald door de duur van de bootgrootte en verhuur. Het kleinste pakket is geschikt voor ongeveer 5 personen, met een maximum van ongeveer 11 personen. De website heeft alles wat je moet weten.

Huur een boot die u niet bedient 

In het geval dat u liever een ontspannen tocht heeft waarbij u ontspant en geniet van de rit, zoals een professionele schipper de boot stuurt. Op deze manier is het huren van een privéboot in Parijs een dure optie. Als je het geld hebt om dit te doen, zul je genieten van de rit. 

Met deze huuroptie kunt u ook huren voor grote feesten, waarvan sommige een capaciteit hebben van 490 passagiers. En dit zou een briljante optie kunnen zijn als er een bruiloft of een ander evenement in Parijs is dat veel publiek trekt. Het zal zeker een vleugje magie toevoegen aan het evenement.

Dit zijn enkele van de geweldige opties om uit te kiezen:

Kanaal van Parijs 

Dit is een botenbedrijf dat rondleidingen organiseert vanaf het Musee d’Orsay aan de Seine en eindigt bij het Bassin de la Villette. Paris Canal biedt elke vrijdag dinercruises aan vanaf 69 euro. En voor de niet-privéopties kan men een boot aanpassen voor een bruiloft, een verjaardagsfeestje, een privégroepsdiner of een dansfeest. De tarieven zijn verschillend en er wordt van mensen verwacht dat ze een formulier invullen dat aan hun behoeften voldoet om een ​​prijsopgave te krijgen. 

Bateau mon Paris (Boat My Paris)

Dit bedrijf biedt over verschillende bootarrangementen voor privé verhuur. U kunt voor 2 personen tot 150 personen huren, dus iedereen heeft een aandeel. Bateau mon Paris kan, net als de boten van Paris Canal, worden gehuurd voor verjaardagsfeestjes, borrels, bruiloften en andere evenementen.

Het bedrijf heeft ook boottochten langs de rivier de Seine, maar niet over de grachten. Dit is een fantastische kans om de iconische monumenten van de stad te zien. Ze bevinden zich langs de Seine. Bateau mon Paris is de hele dag open, elke dag.

Vedettes du Pont Neuf

Dit staat hoog bij de populaire botenbedrijven van de stad. Als u het type bent om op warme nachten langs de rivier de Seine te zitten, dicht bij de Pont Neuf-brug, en te genieten van een glas wijn, dan is dit iets voor u.

Elke cruise heeft een gids die elk monument dat je passeert uitlegt. Het is zowel een leerzame als plezierige rit over de Seine. Het land biedt ook privéverhuur. Om een ​​groot feest te plannen, heeft Vedettes du Pont Neuf 490 passagierscapaciteit. Er zijn ook opties met zitplaatsen voor ongeveer 270.

Het bedrijf is waarschijnlijk populair vanwege de champagne, dinercruises en een cocktail die ook privé kan worden geboekt. Vedettes du Pont Neuf biedt de meest budgetvriendelijke pakketten met champagne-cruise vanaf 36,50 euro per persoon. Het is gelegen aan Square du Vert Galant, 75001 Parijs.

Marin D’Eau Douce

Dit bedrijf biedt bootverhuur voor zelfrijdende elektrische boten vanaf een uur tot een dag. Ze hebben geen vaarbewijs nodig om hun boten te bedienen en een van hun 2 boten kan gehuurd worden. Alle 22 boten bieden plaats aan maximaal 11 personen tegelijk, terwijl u geniet van een aantal verrukkelijke en uitgesproken reizen door Parijs. 

Als u voor de boten van Marin D’Eau Douce gaat, heeft u toegang tot 64 m mijl aan waterwegen op het Canal Saint-Martin, het Bassin de la Villette en het Canal de l’Ourcq. Een andere reden om voor het bedrijf te gaan is dat deelnemers op hun terras voor of na de cursus verfrissingen aangeboden krijgen. Ze worden ook getrakteerd op een selectie Franse producten (kaas, salade, tapas, Franse worstjes en Franse vleeswaren) om van de pauzes te genieten.

Waarom u een boot moet huren in Parijs – Samenvatting

Niet-particuliere boten zijn goedkoper als u uw bankpas in de gaten houdt. Maar ongeacht de optie die u kiest, het huren van een boot om Parijs te zien, geeft u een rustgevende ervaring die u nergens anders zou hebben. Zorg ervoor dat u de bootverhuurbedrijven onderzoekt, zodat u degene kent die beter bij u past.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>