Waarom je de catacomben van Parijs moet bezoeken

Er is meer in Parijs dan de sprankelende tarieven, prachtige traktaties en fenomenale monumenten. Onder de stad zijn geheimen te ontdekken die veel toeristen veel te lang over het hoofd hebben gezien. Elke dag zijn veel inwoners en bezoekers zich er niet van bewust dat ze direct boven een lange strook ondergrondse tunnels zwerven die 6 miljoen skeletten bevatten (en een interessant verhaal over hoe ze daar zijn gekomen). 

Dit gaat over een duistere geschiedenis die meestal zonder observatie verloopt, terwijl drukke mensen naar hun werk lopen en hun dagelijkse bezigheden uitvoeren terwijl een zeer mysterieuze wereld net onder hen vastzit. Deze tunnels worden de Catacomben van Parijs genoemd en er is meestal een lange rij die de enge wereld daaronder gevangen wil zien. Om de wachtrij te verslaan, moet u ervoor zorgen dat u online boekt. 

We hopen dat u deze aangrijpende ontmoeting met de geschiedenis niet zult doorgeven wanneer u de volgende keer de Franse hoofdstad bezoekt.

Dit zijn de redenen waarom u de catacomben van Parijs zou moeten bezoeken:

Het is ‘s werelds grootste ondergrondse necropolis

De Catacomben zijn de echte verborgen delen van Parijs, en de hele ervaring is een solo-tour waar je in je eigen tempo doorheen kunt lopen. Als je binnenkomt, kom je in een lange keten van tunnels, met wegwijzers en geschiedenisborden die je iets meer over de plaats vertellen.

Ongeveer 8 minuten vanaf het moment dat je binnenkomt, bereik je de echte Catacomben, een ondergrondse begraafplaats. Misschien heb je nog nooit zo’n verzameling van het menselijk skelet gezien. Hier zijn talloze schedels die perfect zijn gerangschikt om een ​​doorlopende muur van skeletstukken te vormen. Dingen kunnen snel huiveren als ze beseffen dat de skeletten vroeger levende mensen waren. Opluchting.

Het kan zelfs aanvoelen als een kruising tussen de realiteit en een scène uit Pirates of the Caribbean. En als je geen angst voelt, durf je foto’s te maken van jezelf en de botten. De vragen blijven echter van wie zijn deze mensen en hoe zijn ze hier terechtgekomen? We zullen dat binnenkort bespreken. 

Waar de botten vandaan komen

Ergens in de 18e eeuw in Parijs was er een overvloed aan lijken. Een plaats, met name de begraafplaats van de heilige onschuldigen in het stadscentrum, heeft veel lijken. En sinds de middeleeuwen werden de lijken van de meeste Parijzenaars op deze plek begraven, wat de massale drukte hier verklaart. 

Toen de Franse Revolutie plaatsvond, werd het constante proppen van dode lichamen in Parijs een zorg voor de hele staat, zelfs op andere begraafplaatsen. Het werd een kwestie van volksgezondheid, dus de lichamen vonden een permanent thuis. 

De verwaarloosde ondergrondse steengroeven van de stad werden vergeten totdat de autoriteiten er in 1786 een ossuarium van maakten. De begraafplaats van de Heilige Onschuldigen was de eerste begraafplaats die leeg moest worden gemaakt om alle botten naar de catacomben te verplaatsen.

De steengroeven zijn versterkt om ze veilig te stellen. Vervolgens werden de talloze botten op verschillende begraafplaatsen in de stad subtiel gestapeld, die werden afgebroken of gesloten zodra ze leeg waren. 

De regeling van botten

Terwijl je door het doolhof van tunnels loopt, zul je zien dat de botten zorgvuldig zijn gerangschikt. Meestal zul je zien dat de muren zijn gemaakt van scheenbeenderen met daarop de schedels van mensen. Aan de achterkant van deze overzichtelijke barrières worden andere botten gevaarlijker gestapeld.

Je zult zelfs enkele plekken vinden waar de botten esthetischer zijn georganiseerd, in de vorm van kruisen en harten. Je zult je verbazen hoe verbluffend de botten zouden kunnen zijn. Als je een gids meeneemt, zullen de gedichten en psalmen die in de tekens zijn uitgehouwen beter worden uitgelegd.

Verdere geschiedenis 

De Catacomben zijn een enorm doolhof van tunnels en niemand weet hoeveel kamers of tunnels er zijn. Voordat de lijken naar de locatie werden verplaatst, werden de steengroeven over het stadscentrum uitgebreid. Veel van de kalksteen die Parijs heeft gebouwd, is afkomstig van deze mijnen. Naarmate Parijs groeide, breidde het zich echter uit tot waar de steengroeven waren, vandaar het verlaten van de steengroeven. 

In de loop van de Tweede Wereldoorlog gebruikte het Franse verzet de tunnels en in de jaren negentig bloeiden daar rave parties op. Victor Hugo,  auteur van Les Misérables  , gebruikte zijn kennis van de tunnels in zijn boek. Communards doodde in 1871 een groep monarchisten in een van de kamers van het tunnelsysteem. Ondanks de intrigerende en duistere geschiedenis is een deel van het tunneldoolhof open voor het publiek, en dat zijn de populaire Catacomben van Parijs. 

Vanaf de dag dat ze werden voltooid, waren de catacomben een object van pure nieuwsgierigheid, zelfs voor royals. Er zij aan herinnerd dat Lord of d’Artois (toekomstige koning Charles X) daar in 1787 naartoe ging in gezelschap van dames van het hof. Keizer van Oostenrijk, François de 1e, bezocht en verkende ook de catacomben. En in 1860 bezocht Napoleon III ook met zijn zoon. 

De muren zijn bedekt met graffiti die dateert uit de 18e eeuw. Het was tegen het einde van de 18e eeuw dat de plaats een toeristische attractie werd en sinds 1867 regelmatig open is voor het publiek.

Feiten over de catacomben van Parijs

  •  Hun diepten zijn gelijk aan een gebouw met vijf verdiepingen
  • De plaats heeft een oppervlakte van 2 km
  • Het verkennen van de plaats is een onderneming van 45 minuten
  • De constante temperatuur is hier ongeveer 14 graden Celsius
  • De oppervlakte van het ossuarium is ongeveer 11.000 vierkante meter
  • In de Catacomben wonen meer dan 6 miljoen dode Parijzenaars
  • In de Tweede Wereldoorlog gebruikten beide partijen de plek voor ondergrondse operaties. Terwijl het Franse verzet de tunnels gebruikte om onvermoed door de stad te navigeren, bouwden de Duitsers verborgen bunkers 
  • Er zijn geheime, niet-in kaart gebrachte poelen in de catacomben waar ontdekkingsreizigers op bezoek zijn en erin zwemmen. Wees begeleid – er zijn veel mensen als vermist opgegeven, dus ga hier niet alleen op verkenning.

Hoe de catacomben van Parijs te bezoeken

Om er te komen kun je de metro en de RER nemen naar Denfert-Rochereau. Als alternatief kunt u bus 38 en 68 gebruiken. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 20.30 uur.

De wachtrij kan frustrerend lang zijn, dus reserveer een plek online of door er vroeg heen te gaan. Tickets komen met kortingen. Daarnaast zijn er audiogidsen beschikbaar in verschillende talen. 

Kaartjes

Er zijn twee soorten tickets: vooraf gekochte en stand-by tickets. Vooraf gekochte tickets bieden u de kans om de wachtrij en een audiogids voor volwassenen over te slaan. De kaartjes zijn echter duur. Kinderen van 4 tot 18 jaar kosten ongeveer 5 euro en volwassenen ouder dan 18 kosten ongeveer 29 euro.

Stand-by tickets kopen is de goedkopere route. Het nadeel is alleen de lange rij. Voor kinderen onder de 18 zijn tickets gratis en voor volwassenen van 18 tot 26 jaar kost dit ongeveer 12 euro. Volwassenen ouder dan 26 kosten ongeveer 14 euro.

Waarom u de catacomben van Parijs moet bezoeken – Samenvatting

De Catacomben van Parijs zijn stil, vochtig, donker en een beetje ronduit deprimerend en toch ongelooflijk interessant. De plaats zou hoog moeten staan ​​tussen uw lijst met de meest ongewone plaatsen om te bezoeken in Parijs. Om de stad beter te leren kennen, zal een bezoek daar je dat en de zeldzame kans geven om de schoonheid in skeletale chaos te zien. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>