Te vermijden gebieden in Parijs

Parijs, de lichtstad , is een grote Europese stad, vooral bekend om mode, kunst en haar eten. Het is een stad waar de meeste toeristen naartoe gaan, volgens recente gegevens bezoeken jaarlijks meer dan 20 miljoen toeristen Parijs en dagelijks ongeveer 50.000 mensen. Ondanks dat het een geweldige stad is, heeft Parijs nadelen, die onmiskenbaar zijn. Vooral als toerist, als je niet op de hoogte bent van de stadsrituelen, moet je bepaalde dingen weten. Als u de stad binnenkort bezoekt, moet u op bepaalde tijden weten welke gebieden u in Parijs moet vermijden. 

Er zijn maar weinig plaatsen om als toerist in Parijs te vermijden. Elke reiziger heeft redelijk wat ervaring, dus je kunt nooit verwachten wat er zou kunnen gebeuren. Zelfs de onveilige plekken kunnen je goede herinneringen geven, en de veiligste plek kan je dag ellendig maken, je weet maar nooit. Maar door de ervaring uit de eerste hand en zoals beschreven door veel toeristen en de lokale bevolking, hebben we weinig aanbevelingen om te delen.

Ten eerste is de stad Parijs over het algemeen een veilige stad. Als toerist is het belangrijkste vervelende in Parijs zakkenrollers in toeristische gebieden en oplichting (je kunt dit vermijden als je waarneembaar genoeg bent). Het is niet zo dat het alleen in Parijs gebeurt; het gebeurt duidelijk in het grootste deel van de wereld – maar aangezien Parijs vooral druk is door toeristen – kan het riskant zijn.

Parijs is een stadsgebied met meer dan 2 miljoen inwoners. In de stad zijn er plaatsen die riskanter zijn dan andere. Maar vergeet niet dat de meeste delen van Parijs erg veilig zijn . Benader het op die manier, concludeer niet dat Parijs over het algemeen onveilig is, maar er zijn enkele gebieden die moeten worden vermeden.

Hier zijn een paar gebieden die u moet vermijden in Parijs wanneer u bezoekt:

  • Het Gare du Nord / Gare de l’Est-gebied ‘s nachts na 10:00 uur.
  • Rond Châtelet Les Halles ‘s nachts in het 1e district, maar je voelt je misschien een beetje raar of in gevaar vanwege de lege straten of de aanblik van een paar jonge mensen die daar naar kijken.
  • Een paar blokken rond station “Porte de Montreuil” in het 20e arrondissement, in de wijk Saint Blaise in de late uurtjes.
Parijs Wijken te vermijden kaart

Als je eerder in Parijs bent geweest, moet je weten dat Parijs 15 jaar geleden een veel veiligere plek was. Er is veel veranderd. De prijzen zijn gestegen en velen zijn gedwongen buiten de stad te wonen vanwege de gapende economische ongelijkheid. 

Deze dingen hebben zeker een impact op de buitenwereld. Sommige hele gebieden zijn veel veranderd. Plaatsen als Stalingrad, Bastille, Place des fêtes, Oberkampf, Place de Clichy, Place d’Italie, Mouffetard, die vroeger arbeiderswijken waren, zijn nu aanzienlijk chiquer. Zeker, de meeste van de oorspronkelijke charme van de wijken is op dezelfde manier verdwenen. 

Vermijd ook om naar deze plaatsen te gaan

De Eiffeltoren op een zaterdagmiddag in de zomer

Hoewel de Eiffeltoren een van de beste uitzichten en ervaringen biedt die je kunt hebben, kan een verkeerde tijd ook je dag verpesten. De meeste misdaden die in de Eiffeltoren zijn geregistreerd, zijn in de zomer op zaterdagmiddag. Er wordt aangenomen dat de meeste pocketpickers en dieven op zaterdagmiddag aanwezig zijn.

De metro

De Parijse metro wordt voor bijna 90 procent van de bezoekers als veilig beschouwd, maar passagiers moeten zich bewust zijn van de risicomogelijkheden bij het gebruik van het openbaar vervoer. Maar het goede punt is dat de beveiliging van de Parijse metro sinds de recente terroristische aanslagen in Europa beter is beveiligd.

Je ervaring in de metro hangt ook af van je gedrag; als je pronkt met dure sieraden op items die flitsend zijn, nodig je de dieven uit. Je moet absoluut vermijden om iets duurs in de metro te dragen. Je moet ook een beetje leren over de technieken van de pocketpickers, zodat je weet of iemand de intentie heeft om het te doen.

Onveilige gebieden om te vermijden in Parijs

Gare du Nord Area at Night 

Als je voor de eerste keer naar Parijs reist, zul je aanbevolen hotels rond het Gare du Nordgebied zijn, aangezien ze veel goedkoper zijn dan andere hotels daar. Het gebied van de hostels lijkt misschien handig, maar het gebied kan een beetje gevaarlijk zijn.

Metrostation Châtelet

Châtelet – Les Halles is het belangrijkste treinknooppunt in Parijs en behoort tot de grootste metrostations ter wereld. Hoewel het een populair station is, heeft het ook nadelen. We raden u aan een taxi te nemen in plaats van de trein te nemen. De gebruikelijke praktijk van dieven is het gebruik van scheermesjes of stanleymessen om de onderkant of zijkant van je tas te openen en te pakken wat erin zit. Dat is nog een reden om Safe Bags in te pakken. Lichtgewicht roestvrijstalen gaas is aan de binnenkant genaaid en is onmogelijk te snijden.

Het gebied rond “Porte de Montreuil” 

Het hotel Ibis Paris Porte de Montreuil ligt in het oosten van Parijs. De luchthaven ligt op 20 km van het hotel, dus veel toeristen blijven daar. Het gebied rond Porte de Montreuil is in het donker een beetje gevaarlijk, men moet het zeker vermijden. Veel mensen hebben daar hun ergste ervaringen gehad. Veel mensen die daar zijn gebleven, hebben enkele griezelige verhalen gedeeld en hoe dat verblijf hun hele bezoek aan Parijs heeft veranderd . 

De nachtclubs rond de Champs-Elysées

In het donker genieten toeristen van het nachtleven , en uitgaansgelegenheden spreken zeker iedereen aan die op zoek is naar een hete nacht in de nachtclub. De nachtclubs rond de Champs-Elysées zijn overwegend luxe en populair in Europa. Zoveel toeristen bezoeken daar, maar het kan zelfs je nacht in een slechte nacht veranderen. De Avenue des Champs-Elysées is enorm. Het kan echter op elk moment erg druk zijn. We raden u aan om een minder druk gebied te kiezen, zoals de rue de Rivoli of de Marais .

Het Bois De Boulogne

Het Bois de Boulogne is een van de grootste parken met veel bomen in Parijs en veel toeristen gaan erheen om van hun tour te genieten. Deze plek is als een paradijs voor mensen die van de natuur houden en beslaat 2090 hectare. Overdag is dit park volkomen veilig, omdat het erg actief en druk is, maar in geen geval mag je er ‘s nachts heen.

We raden u aan dit gebied in het donker te vermijden, omdat het de reputatie heeft dat het wordt bezocht door dubieuze karakters.

Noordelijk 18e en 19e district

Het 18e en 19e district van Parijs ligt in de noordoostelijke hoek van de stad en is een van de geweldige wijken. Maar het noordelijke 18e en 19e district, met name ‘s nachts, rond Marx Dormoy, Porte de la Chapelle, La Chappelle, Porte de Clignancourt, Porte de la Villette. Montmartre is dag en nacht een zeer veilig gebied. Pigalle is ook veilig, er zijn veel toeristen en politie, maar misschien voel je je gestoord door de volwassen winkels als je daar met kinderen gaat.

De Moulin wekt

De Moulin Rouge is in opmars met veel sleaze, volwassen winkels, enz. Hoewel deze plaats erg actief is en de hele tijd druk met toeristen, is er minder kans op een misdaad of ongemak. Het gebied is ook vrij veilig – in termen van gewelddadige misdaden – maar behoorlijk raar en plakkerig, dus vermijd naar de plaats te gaan. Het is misschien niet zo chic als andere plaatsen. Je kunt winkelen in de supermarkt aan de overkant van de straat in de kelder, en er waren veel goedgeklede lokale bewoners.

1e arrondissement van Parijs

Hoewel het eerste district altijd druk is met toeristen, wordt het als veel veilig beschouwd. Maar het is een uitgelezen kans voor pocketpickers en illegale verkopers. Je moet op je hoede zijn als je besluit die plaats te bezoeken. Maar als je slim genoeg bent om met dergelijke situaties om te gaan, is de eerste wijk de veiligste plek.

Beurs ( 2e  arrondissement)

Het tweede district  van Parijs (het tweede arrondissement van Parijs is een van de 20 arrondissementen van de Franse hoofdstad). Het is minder luxe en flitsend dan de eerste, maar is nog steeds duur en elite. Het is een gebied waar je veel theaters en leuke winkeltjes kunt vinden. Hoewel het erg veilig is, kijk uit voor de zakkenrollers bij het Opera House.

De rotonde bij de Arc de Triomphe.

Een eerste bezoek aan de rotonde Arc de Triomphe kan angstaanjagend zijn. De mensen die op de rotonde komen, moeten toegeven aan de mensen die er al in zijn, zoals in andere landen in Frankrijk. Maar er zijn maar weinig uitzonderingen, voornamelijk in Parijs. De Arc de Triomphe is het populairst. Als je buiten de stad gaat, zorg er dan voor dat je het op de juiste manier doet. Wat in de boog gebruikelijk is, is het tegenovergestelde van wat in Frankrijk blijft bestaan. Deze rotondesituatie lijkt wat achterlijk.

Publieke toiletten

Als je een reiziger in Parijs bent en op zoek bent naar openbare toiletten, kan het een beetje vermoeiend zijn. Ze zijn redelijk schoon en veilig, maar je moet voorzichtig zijn. Hoewel schoon, het probleem is dat ze unisex zijn, dus je zult daar veel mensen van beide geslachten zien. We raden je af om alleen te gaan, dus je kunt je spullen overhandigen aan iemand die je vertrouwt voordat je naar de wasruimte gaat.

Te vermijden gebieden in Parijs – Samenvatting

Statistisch gezien blijft Parijs erg veilig. Er is eigenlijk geen wijk in Parijs om naar te wijzen en te zeggen ‘deze is onveilig’. Parijs is een grote stad en zoals in elke grote stad vind je de betere en de slechtste mensen. Dus ja, de woonwijken kunnen als onveilig worden gezien omdat er ‘s nachts meestal niet veel mensen zijn, maar dat betekent niet dat ze onveilig zijn. 

Alle buurten van Parijs hebben dus hun voor- en nadelen, en het kiezen van degene waarin je wilt verblijven , hangt af van het type van je reis.

Het veiligheidsniveau is vergelijkbaar met dat van elke andere grote stad ter wereld. Natuurlijk heb je veel mensen die naar Parijs reizen die niet in veel grote steden zijn geweest, dus ze zijn van nature bang. 

Bovendien merkt OSAC, het Amerikaanse Bureau voor diplomatieke beveiliging, op dat toeristen over het algemeen veilig zijn in Parijs. Dus als je op reis gaat naar Parijs, ga je gang met je plan; speel het gewoon een beetje slim. En houd deze punten in je hoofd, zodat je tour gedenkwaardiger en lonender kan zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>