Parkeren in Parijs Gids: waar te parkeren, kosten en tips

Hoewel reizen in de Franse hoofdstad een beetje verleidelijk kan zijn, en het geschikt is als kinderen aan boord zijn, is parkeren niet gemakkelijk en kan het duur zijn. De stad is kosmopolitisch, maar ondanks de inspanningen van de gemeenteraad is het moeilijk een vrije parkeerplaats te vinden.

Maar je moet het aan de Parijzenaars geven. Zij zijn het brein achter innovatief parkeren. Een veelvoorkomend gezicht in de stad is dat auto’s millimeters van elkaar geparkeerd staan ​​en tot één ruimte gepropt zijn. Parkeren op trottoirs en straathoeken is geen sport. Maar als men illegaal parkeert, dekt de verzekering geen schade. Parkeergarages zijn duur en meestal vol. Het spreekt voor zich dat prijs en efficiëntie het openbaar vervoer tot een geweldig alternatief maken.

Contents

Hier zijn een paar dingen die u moet weten over parkeren in Parijs:

Verkeer

Ter herinnering: u rijdt rechts in Frankrijk; en veiligheidsgordels zijn verplicht op de voor- en achterbank. Het is ook verboden om de hoorn te laten klinken en vergeet niet altijd uw Green Card-verzekering mee te nemen. Voor scooters en motoren is het dragen van een helm ook verplicht voor chauffeurs en passagiers. In Parijs is het gebruik van busstroken verboden.

Snelheidslimieten in de stedelijke gebieden zijn beperkt tot 50 km / h (30 mph), 70 km / h (43 mph) op ringwegen, 90 km / h (56 mph) op hoofdwegen, 130 k / mph en 110 km / h (68 mph) bij nat weer voor snelwegen.

Parkeren in Parijs

Parkeren in Parijs

Zoals eerder opgemerkt, is parkeren in de stad moeilijk. Er zijn 2 mogelijkheden om je auto te parkeren; op straat of in een ondergrondse parkeergarage. Dubbel parkeren is niet toegestaan, zo ook parkeren in niet-stopzones en op plaatsen die zijn aangewezen voor verschillend gehandicapte personen of voor leveringen.

Parkeren op straat

Als u besluit om op straat te parkeren, houd er dan rekening mee dat het een algemene regel is om te betalen van maandag tot zaterdag, van 9.00 uur tot 20.00 uur. Ondertussen zijn nacht en zondag gratis. Als het op een feestdag is, kun je in sommige straten soms gratis parkeren. Je weet het door een gele sticker op de parkeermeter.

In Parijs zijn de tarieven verdeeld in 2 zones, een uurtarief van 4 euro in het stadscentrum en ongeveer 2,40 euro in de stadsrand. Betalen voor parkeren gebeurt op parkeermeters met behulp van de Paris Carte of een creditcard of de PaybyPhone-app. Er wordt van u verwacht dat u na betaling een kaartje krijgt, en dit moet achter uw voorruit worden geplaatst zodat iedereen van buitenaf kan zien.

Het duurt 2 uur om op straat te parkeren. Camperplaatsen of campers in de stad moeten worden vermeden om het verkeer niet te hinderen. Dus mensen moeten doorgaan naar de toegewezen parkeerplaatsen op campings.

typisch Paris Street Parking

Ondergrondse parkeerplaats in Parijs

Deze parkeergarages zijn talrijk in de hoofdstad en zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Motoren mogen ook op sommige parkeerterreinen parkeren. Ze zijn te herkennen aan een ‘P’-teken op een blauwe achtergrond en zijn vaak te zien in actieve toeristen-, winkel- en zakenwijken. Bewakers en camera’s zorgen voor beveiliging.

Tarieven verschillen per gebied. In het centrum van Parijs en drukke toeristische plekken moet men 2,50 euro voor een uur, 5 euro voor 2 uur en ongeveer 20 euro voor 12 tot 4 uur rekenen. Aan de rand van de stad zijn de prijzen vaak lager en betaal je gemiddeld 24 tot 15 euro voor 24 uur.

Voor het weekend of voor een week of maand bieden ondergrondse parkeergarages soms tarieven. Druk op een knop om een ​​kaartje te krijgen en open de slagboom op weg naar de parkeerplaats. U kunt naar de uitgang voor voetgangers gaan en wanneer u terugkeert, plaatst u uw auto in een van de machines om te betalen voordat u uw voertuig krijgt. Na betaling retourneert de automaat het ticket en plaatst het bij de uitgang om de slagboom op te heffen.

Reserveer van tevoren: uw parkeerplaats is gegarandeerd

Het vinden van een parkeerplaats in de stad kan frustrerend zijn, vooral als er grote evenementen zijn zoals concerten en sportwedstrijden. Als u van tevoren een parkeerplaats reserveert op een van de kavels van de stad, wordt deze gereserveerd. Dit is belangrijk, zeker als je een gewenste plek hebt.

Boek van tevoren een plek om tijd te besparen

In Parijs besteden chauffeurs gemiddeld 20 minuten aan het zoeken naar een parkeerplek. U kunt voorkomen dat u tijd verspilt door vooraf een parkeerplaats te reserveren. Als u meer tijd over heeft, kunt u andere dingen doen. Op  ParkingsdeParis kan men tot 6 maanden van tevoren een parkeerplaats reserveren. U kunt een dag van tevoren gratis boeken voor uw aankomst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de parkeerservice.

Waar te parkeren in Parijs

Reserveer van tevoren uw parkeerplaats in 10 verschillende parkeerplaatsen

Ja. Dat is juist. In het geval dat u binnen een paar dagen de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van de stad wilt zien zonder u zorgen te hoeven maken over waar u kunt parkeren, is dit mogelijk met Multipark Pass . De speciale service biedt toegang tot ongeveer 10 parkeerplaatsen in de belangrijkste toeristische gebieden van de stad.

Dicht bij het Musee du Quai Branly en de Eiffeltoren, bij de Notre-Dame, het Hotel-de-Ville en vlakbij het Louvre – voor een prijs heeft u toegang tot deze parkeerplaatsen. Als zodanig plannen ze hun bezoeken met het vertrouwen dat er een parkeerplaats is. Dit is met name ideaal voor toeristen met inflexibele routes.

Reserveren via Parclick.com is eenvoudig en snel

Bij Parclick vind je de dichtstbijzijnde parkeerplaats tegen de laagste prijs. Wanneer u de website betreedt, voert u uw informatie in, zoals het adres waar u naartoe gaat, de datum en aankomst- / vertrektijden. Kies de parkeerplaats die u verkiest en kies vervolgens het pakket dat bij u past.

Als u al een account op het platform heeft, kunt u uw boeking wijzigen of annuleren. Bevestig vervolgens de bestelling en u wordt naar een beveiligde betalingspagina gebracht waar u met een creditcard kunt betalen. Nadat de betaling is ontvangen, wordt er van u verwacht dat u een e-mail ontvangt die de boeking bevestigt. Druk een kopie van de bon af of toon uw boeking later met uw telefoon aan de aanbesteding op de parkeerplaats.

Parkeertips in Parijs

Parkeren in Parijs Gids – Samenvatting

Net als lange wachtrijen in Parijs, is het mogelijk om de moeilijke parkeersystemen in de stad te verslaan. Hoewel u zelf een geschikte parkeerplaats voor uw voertuig kunt vinden, bieden parkeerservices een dergelijke service om het leven gemakkelijker te maken. Maar zolang u de aanbevolen tips volgt, zou het vinden van een parkeerplaats gemakkelijk moeten zijn.

Heb je nog andere tips over parkeren in Parijs? Laat hieronder uw opmerkingen achter.