Parijs Safety Tips: Advies en waarschuwingen voor toeristen

Elke toerist die naar een plaats als Parijs reist, moet weten hoe hij vervelende gebeurtenissen tijdens zijn reis kan vermijden. Met een oppervlakte van 105 vierkante kilometer is de stad ongetwijfeld een van de grote Europese steden en een wereldwijd centrum voor kunst, gastronomie, cultuur en vooral mode. 

Hoewel iedereen een mooi, dromerig beeld van Parijs in gedachten heeft, zijn mensen vaak geschokt wanneer ze aankomen en leren ze meer over de misdaad, zakkenrollerij, diefstal, straatpesten en constant aanvallen door oplichters. 

Parijs is een van de beste steden die geschikt is om te reizen, maar u moet de donkere kant van de stad kennen, zodat u veilig kunt blijven, aangezien toeristen een gemakkelijk doelwit kunnen zijn. 

Als je vraagt naar de tarieven van gewelddadige misdaadcijfers, zijn die hier relatief laag, en dat is de grootste opluchting. Niet dat je per se niets traumatiserend en levensbedreigend zult ervaren  , maar sommige misdaden zoals zakkenrollen komen veel voor. 

Dus als u naar een grote, dichtbevolkte en luide stad reist, met name Parijs, kunnen deze basistips voor veiligheid een lange weg helpen om ervoor te zorgen dat u gevaarlijke en onaangename ervaringen vermijdt.

Sommige reizigers kiezen voor rondleidingen, terwijl sommigen ervoor kiezen om zonder hulp reisarrangementen te maken. Er zijn echter momenten waarop reizen met een reisgroep misschien de veiligere optie is.

Ten eerste moet u de details kennen van de misdaden die vaak voorkomen, vooral in straten die meestal door toeristen worden bezocht.

Zakkenrollen

Ten eerste kun je niet zeggen of beweren dat zakkenrollers alleen in Parijs plaatsvinden. Het is duidelijk dat alle grote steden waar toeristen naartoe gaan, moeten worden bevolkt met kleine mensen zoals deze. Niemand zou verwachten geplunderd te worden in een levendige stad als Parijs. Zakkenrollen is een oud veel voorkomend probleem in Parijs en het kan je dag of zelfs je tour verpesten. Maar er zijn enkele eenvoudige dingen die u kunt doen om het als bezoeker minder waarschijnlijk te maken.

Je moet de technieken en methoden kennen die kruimeldieven gebruiken. Dit komt omdat ze zo ervaren zijn dat je niet zult merken dat je beroofd was. Deze zakkenrollers en kruimeldieven jagen vooral op verwarde en nietsvermoedende toeristen, die zich niet bewust zijn van de rituelen van het land. Als zodanig gaat het grootste deel van de strijd over bewust zijn.

Je moet vertrouwen hebben in het openbaar en er ‘minder nieuw’ uitzien, zodat je er niet uitziet als een volslagen vreemde (hoewel je dat wel bent). Wees nonchalant en maak geen oogcontact met verdachte mensen. Deze zakkenrollers zijn zo slim dat ze aan je lichaamstaal kunnen zien dat je verward en nieuw bent op deze plek, dus ze zullen je altijd benaderen en proberen je te verwarren. 

Ze kunnen beleefd zijn om ze uiteindelijk te geloven. Maar de sleutel is om zelfverzekerd te blijven. Het is uiterst zeldzaam dat mensen lichamelijk gewond raken, de dieven doen het slachtoffer geen pijn en iedereen die het slachtoffer is van een diefstal wordt geadviseerd de dief niet te achtervolgen en niet te proberen spullen op te halen, maar rechtstreeks naar het politiebureau te gaan en te zoeken helpen.

Voorzorgsmaatregelen nemen

U mag niets anders in uw zak of tas bewaren dan de spullen die u bereid bent te verliezen. Ja, bewaar maar een klein beetje contant geld en vermijd het bewaren van kaarten, chequeboekjes en dure sieraden. Je mag je paspoort nooit in een tas of portemonnee bewaren terwijl je door de stad dwaalt, het kan een reden voor verdriet voor je zijn.

De plaatsen waar u waarschijnlijk wordt beroofd, zijn drukke plaatsen zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Champs-Elysées. Volgens onderzoek werken deze dieven en zakkenrollers gewoonlijk in de buurt van toeristische attracties zoals musea, monumenten, restaurants, hotels, stranden, treinen, treinstations, luchthavens, metro’s en doelvoertuigen. Het zijn meestal mensen die niet-lokale kentekens hebben. Adolescenten omdat het moeilijk is om minderjarigen daar gevangen te krijgen. Ze kunnen ook in groepen jongens en meisjes zijn die tot alle rassen behoren. 

Heel belangrijk: maak kopieën van uw paspoort-, visum- en creditcardnummers. Stop deze in je belangrijkste tassen en bagage, zodat als de originelen worden beroofd of gestolen, je nog steeds alle informatie hebt voor verzekerings- en wisseldoeleinden.

Straat intimidatie in Parijs

Helaas heerst in elk land misbruik en intimidatie op straat. Maar Parijs is de grootste bestemming voor toeristen en kent de meeste gevallen van straatpesten. Het is een cultuur in Frankrijk die lange tijd is genegeerd.

Volgens een onderzoek is een vrouw op twee onderworpen aan intimidatie. Mannen in Frankrijk zijn niet zo beleefd als in het VK of de VS, ze fluiten naar je, kijken raar, en je zult dit merken zodra je daar aankomt. Mensen reageren meer in het algemeen op u, en dat is nogal vervelend. En als je helaas in het beruchte deel van Parijs komt, bestaat de kans dat je wordt achtervolgd of door een willekeurige Fransman om je nummer wordt gevraagd, dus wees voorzichtig.

ATM-oplichting

Niet om je bang te maken, maar als je een toerist bent en geld wilt opnemen bij een geldautomaat, moet je heel voorzichtig zijn, vooral als je een groep jonge mensen ziet ronddwalen. Ze kunnen een grote zwendel zijn. Veel jonge mensen proberen mensen bij de geldautomaat te verwarren, vooral door harde geluiden te maken, anders zullen ze willekeurig met je praten. Je moet heel voorzichtig zijn. Ze lijken zelfverzekerd en een beetje grof tegen ze, dus trekken ze zich terug. Praat niet met mensen bij ATM. Anders krijg je binnenkort spijt. Ga ook niet alleen als je nieuw bent in de stad.

Neppe taxi

Niet zo aardig, jongens! Ik heb het natuurlijk over overladen. Wanneer u in de stad landt, krijgt u veel aanbiedingen van mensen, waardoor u goedkoper naar de binnenstad kunt reizen; Ubers en taxi’s zijn vrij duur in Parijs. Maar u mag niet zonder navraag in een auto stappen. 

Deze oplichting biedt u goedkopere tarieven, maar bij aankomst vraagt u om dubbel geld en raakt u in de war. Vraag de chauffeur altijd om hun namen en rijbewijs. Doe ook onderzoek voordat je in een taxi stapt, want je kunt uiteindelijk veel geld uitgeven. De truc is dat je taxi-borden moet zien, als er geen borden zijn, zeg dan NEE. 

Het is raadzaam geen gehavende of beschadigde auto te huren. En vermijd het nemen van auto’s zonder meters. Vermijd chauffeurs die te vriendelijk proberen te zijn.

Blijf bij het openbaar vervoer

Als je langer dan twee weken in Parijs verblijft, is het raadzaam om alleen openbaar vervoer te boeken omdat taxi’s en Ubers duur zijn. U investeert dus in het openbaar vervoer omdat deze goedkoper en veiliger zijn. Er zijn veel kortetermijnpassen om met het openbaar vervoer te reizen, wat toeristen kan helpen.

Gouden Ring Scam

Het is een veel voorkomende zwendel in de Franse hoofdstad. Wanneer je door de stad dwaalt, zul je waarschijnlijk het gerinkel van een metalen ring met een gouden kleur op de grond horen raken. Je zult in de war raken, maar als je je omdraait, zal een dame, die eigenlijk oplichterij is, je vragen over de ring en je zult waarschijnlijk zeggen dat het niet van jou is.

Maar die dame staat erop dat mensen die ring nemen en zeggen dat het voor geluksbrenger is of dat je betere helft het leuk zou vinden. En als je ermee instemt om de ring te nemen, eist ze geld en zegt dat je het hebt gekocht; en nu betaal je ervoor. Wees voorzichtig.

Fake Charity Collection Groups

Je gaat deze gewetenloze groepen ontmoeten in de buurt van de Eiffeltoren en in de meeste toeristische gebieden. Het zijn ongetwijfeld oplichters. Als iemand ter plaatse geld vraagt, loop dan weg. Zo verzamelt u niet voor het goede doel. 

Legitieme liefdadigheidsverzamelaars vragen om contactgegevens en verzamelen informatie, maar brengen u niet ter plaatse en schamen u niet in het openbaar. Deze nep-liefdadigheidsverzamelaars doen vaak alsof ze liefdadigheid verzamelen voor doofstommen, dus je kunt hun authenticiteit niet in twijfel trekken. Het is bekend dat ze zwaar opereren in gebieden die door toeristen worden bezocht.

Wees voorzichtig met protesten

Parijzenaars zijn erg expressief als het gaat om hun politieke ideologieën; ze houden het niet tegen. Dus je moest weten of er protesten gaande zijn op de plek die je van plan bent te gaan. De situaties kunnen soms uit de hand lopen, zoals brandende voertuigen, etc.

Reis met reisgroepen

Het is altijd goed om met reisgroepen te reizen. De authentieke groepen helpen je alles te regelen tijdens je verblijf in Parijs. Zij zijn de experts die ervaren zijn in het helpen van bezoekers om zich te vestigen en te genieten van de stad. 

Deze groepen zorgen er ook voor dat u op de hoogte bent van elke zwendel en elk ander ding dat kan gebeuren. 

Misschien heb je altijd al Parijs of Frankrijk willen bezoeken, maar maak je zorgen dat je jezelf niet in de stad begrijpt of je weg vindt. Een reisgroep onder leiding van een gids die vloeiend Frans spreekt, kan een uitstekende manier zijn om uw droomstad te zien. Je gids kent de omgeving beter dan jij en kan je tips geven voor de beste tijd daar.

Pas op terwijl u in cafés zit

Als je in een café zit – meestal als je buiten het café of een goedkope winkel zit – komt er willekeurig iemand naar je toe met een grote papieren kaart om je te vragen of je ergens een routebeschrijving kunt krijgen, alleen maar om je te verwarren. Je kunt er zeker van zijn dat nadat je klaar bent met het praten met die vreemde, alle waardevolle spullen op tafel en rond zijn verdwenen en beroofd waren. 

Dit is een veel voorkomende truc om mobiele telefoons en digitale dingen te stelen van de lokale bevolking en reizigers. Het is het beste om in het café te zitten, en misschien wilt u vermijden om naar cafés te gaan, die er goedkoper of impopulair uitzien, omdat deze kruimeldieven meestal op die plaatsen verschijnen waar minder of geen beveiliging is.

Metrostations

Het is erg moeilijk om onaangename ervaringen te vermijden terwijl je op een station in Parijs bent, omdat het een plek is waar veel willekeurige mensen je zullen benaderen. Meestal doen mensen zich bij het metrostation voor als officieel en vragen ze je om informatie. 

Ze kunnen ook worden weergegeven met badges, dus het is erg moeilijk om ze te herkennen. Ze zullen u vragen om een nep-ticket of een goedkoper ticket te kopen en willen natuurlijk dat u ze betaalt. Ga altijd achter de kassa achter glas of onderzoek online. Veel mensen vallen ten prooi aan deze oplichting omdat ze er legitiem uitzien.

De Moulin Rouge 

De Moulin Rouge is in opmars met veel smerige en losgeslagen gebieden, seksshops, enz. Hoewel deze plaats meestal actief en druk is met toeristen, is er minder kans op een misdaad of ongemak voor de bezoekers omdat het gebied vrij rustig is veilig – in termen van gewelddadige misdaad, maar ja, nogal raar en plakkerig. 

Het is raadzaam om niet naar die plaats te gaan. Het is misschien niet zo chic als andere plaatsen. Je kunt winkelen in de supermarkt aan de overkant van de straat in de kelder, en er zijn veel goedgeklede Parijzenaars, zodat je tijdens je verblijf inspiratie kunt opdoen voor je uiterlijk.

Vriendschapsarmbanden

Armbandzwendel komt veel voor in Parijs. Dat voelt ongelooflijk, maar met een beetje voorkennis ben je ongelooflijk voorbereid om met deze veelvoorkomende zwendel in de stad om te gaan. Wat gebeurt er? Er is een willekeurige persoon in een drukke straat die je benadert of zelfs voordat hij met je praat, een vriendschapsarmband met kracht aan je hand bindt en dan, voor de hand liggende, je vraagt om ervoor te betalen. Je moet voorzichtig zijn in drukke gebieden omdat ze vaak op het onwetende jagen.

Gezondheidsvoorzorg

Ziekten die veel voorkomen in Parijs

De meest voorkomende ziekte die er is, zijn door insecten overgedragen ziekten , waaronder zika, chikungunya (in Sint-Maarten, Sint-Barthélemy), dengue, leishmaniasis, de ziekte van Lyme, door teken overgedragen encefalitis en het West-Nijl-virus, je moet goed onderzoek doen naar deze ziekten. De andere ziekten die op u kunnen jagen, zijn door voedsel en water overgebrachte ziekten, die diarree en schistosomiasis kunnen veroorzaken. Omdat er veel dieren en huisdieren in de stad zijn, komen ook door dieren overgedragen ziekten veel voor, namelijk hondsdolheid en mazelen. 

Hoe u beschermd kunt worden tegen deze ziekten in Parijs

Zorg voor voldoende  reisverzekering,  aangezien de spoedeisende hulp veel geld kan kosten. Maar verzekeraars kunnen complexe manipulatieve regelingen treffen om u zo snel mogelijk de beste medische behandeling te bieden.

U moet ook vaccinaties overwegen, vooral het vaccin tegen mazelen-bof-rubella (MMR), vaccin tegen difterie-tetanus-kinkhoest, varicella-vaccin (waterpokken), poliovaccin, griepprik.

Voorkom insectenbeten:

U kunt altijd beschermende kleding, jassen, spijkerbroeken enz. Dragen. Gebruik ook insectenwerende middelen, met insecticide behandelde bed- / wiegnetten, die u kunt kopen in de buurt, inklikbare insecticiden. Vermijd beboste en grasachtige gebieden met hoge struiken.

Voedselveiligheid

Oefen betere hygiëne wanneer u op reis bent (bijv. Handen wassen met handdesinfecterend middel). Probeer altijd gezuiverd flessenwater of schoongemaakt en gekookt water te drinken. Probeer tijdens het reizen ongepasteuriseerde of ongezuiverde zuivelproducten te vermijden. Vermijd ook ijsblokjes, ongekookt en niet gaar voedsel.

Noodnummers in Parijs

De volgende nummers kunnen allemaal gratis worden gebeld vanaf elke gsm / cel in Frankrijk en vanaf een telefooncel, indien beschikbaar. Bel deze nummers in een noodgeval of aanval;

Voor medische noodgevallen: Bel “15” 
Voor brandweer: Bel “18” 
Naar politie: Bel “17” 
Drugsinformatiedienst: 0800 23 13 13 
AIDS / HIV-infodienst: 0800 840 800 
Antigifcentrum: 01 40 05 48 48 
Seksueel overdraagbare aandoeningen: 01 40 78 26 00 
SOS Artsen (artsen): 01 47 07 77 77 
Dentaire (tandartsen): 01 43 37 51 00 
Brandwonden (Hôpital Cochin): 01 58 41 41 41

Apotheken in de hoofdstad

De stad Parijs heeft talrijke en enorme aantallen apotheken in de hoofdstad, die gemakkelijk te herkennen zijn aan hun groene kruisen, die oplichten. Veel Franse apothekers spreken mondiale talen zoals Engels en kunnen u directe en vrij verkrijgbare medicijnen geven, zoals pijnstillers of hoestverlichters. Parijs heeft geen Amerikaanse drogisterijen, dus u moet naar de apotheek voor onmiddellijke en noodmedicatie.

Ambassade nummers en contactgegevens:

Wanneer u naar het buitenland reist, inclusief Parijs, is het altijd een slim idee om de contactgegevens van de ambassade van uw land aan de telefoon te hebben of waar u zich ook prettig voelt. Als u een probleem tegenkomt, moet u eerst een verloren of gestolen paspoort vervangen of andere noodsituaties ervaren. Voor alle details kunt u terecht bij de ambassades.

Overlevingstips in Parijs

 • Stop nooit iets waardevols in je zakken, houd alles waardevol en prijzig voor je, wees je er altijd van bewust.
 • Als je in een roltrap zit en deze stopt, als iemand je erop staat om je te helpen met je bagage, weiger dat dan beleefd, vertrouw niemand.
 • Als iemand naar je toe komt en je vraagt om een petitie te ondertekenen, weiger dat dan. Koop niets midden op straat.
 • Wanneer je door de stad dwaalt, reis dan met zo weinig mogelijk geld.
 • Ga niet in contact met groepen jonge Parijse tieners, omdat ze respectloos kunnen zijn en je in het openbaar in verlegenheid kunnen brengen.
 • Zorg dat u uw camera en telefoon niet heeft in metrostations.
 • Blijf bij het openbaar vervoer, vermijd te veel geld uit te geven aan vervoer, want het is duur in Parijs.
 • Breng comfortabele schoenen mee, want je loopt uiteindelijk meer kilometers dan je vaak loopt, dus je wilt geen blaren en voelt je ongemakkelijk in het openbaar. 
 • Probeer zoveel mogelijk te blenden. Dit betekent dat je moet proberen eruit te zien als een oude bewoner, probeer je te kleden als de lokale bevolking.
 • Geef geen geld aan de bedelaars. Sommige hebben echt behoefte, maar helaas zijn de meeste bedelaars op straat oplichting.
 • Je hoeft niet met iedereen aardig te zijn, als je je ongemakkelijk voelt, heb je het recht om te vertrekken, zonder je daar schuldig over te voelen.
 • Drink of drink niet veel wijn, want je wilt niet bewusteloos zijn in een stad waar overal zakkenrollers zijn.
 • Er zijn veel flirterige inwoners in de stad, dus wees je ervan bewust, laat ze zich niet welkom voelen
 • Reis daar niet alleen omdat deze romantische stad je eenzaam en ellendig kan maken.
 • Probeer conservatiever te zijn dan flamboyant te zijn in je stijl, om ongewenste aandacht te vermijden.
 • Parijs is een mooie en statistisch veilige stad en je kunt er ook alleen naartoe reizen, maar je moet altijd voorzorgsmaatregelen nemen.

Paris Safety Tips – Samenvatting

Deze adviezen zijn niet gegeven om je bang te maken, maar om je voor te bereiden op een aangename en veilige ervaringstour en verblijf in Parijs, zodat je veiligheid niet in gevaar komt. Parijs is over het algemeen een coole stad, maar geen enkele bezoeker kan ooit voorzichtig genoeg zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>