Parijs reisgids

De charme van Parijs is zo diep dat iedereen weet dat het een bruisende stad is. Kunstenaars, schrijvers, journalisten, toneelschrijvers en dichters door de geschiedenis heen hebben hun wonder boven Parijs bevestigd. Het is een stad die verfijning, cultuur, stijl en klasse uitstraalt. En zoals velen hebben gedaan, zul je zeker verliefd worden op de Lichtstad in epische proporties. Ik hoop dat deze Paris Travel Blog je daarbij zal helpen.

Gezien de vele dingen die u hier kunt doen en zien, kan het ontdekken van de edelstenen in Parijs soms bijna onmogelijk en overweldigend aanvoelen. Daarom helpen veel touroperators bezoekers, vooral de first-timers, om hun time-out te maximaliseren. Het gebruik van de diensten van touroperators bespaart tijd en kan educatiever zijn dan alleen de iconische monumenten aan te gaan.

Parijs Travel Blog 2020

Contents

Interessante reisfeiten over Parijs

Als u een heerlijke vakantie naar Parijs plant, is het altijd interessant om de feiten over de stad te weten te komen. Parijs is een populaire toeristische bestemming vol geschiedenis en cultuur en meer dan zeventig musea waar u kunt genieten van het erfgoed van deze prachtige stad.

Of je nu een weekend of een langere vakantie met het gezin reist, het is altijd geweldig om te weten waar Parijs voor staat.

 • Parijs wordt liefkozend de Lichtstad genoemd. Hoewel het prachtig oplicht tegen de nachtelijke hemel, is het niet vanwege de lichten dat het zo wordt genoemd. Er wordt aangenomen dat het liefkozend City of Lights wordt genoemd vanwege de intellectuele mensen die daar wonen.
 • Parijs staat algemeen bekend als de meest romantische stad ter wereld en daarom is het zo’n populaire toeristische bestemming voor stellen en mensen die op huwelijksreis zijn.
 • Straatnaamborden werden pas in het begin van de 19e eeuw in het stadscentrum geplaatst, voordat deze bezoekers van de stad het advies kregen om de monumenten te beklimmen om een ​​idee te krijgen van hun oriëntatie en waar ze heen moesten.
 • De beroemde Eiffeltoren veroorzaakte een enorme golf van bezorgdheid onder de wetenschappers die dachten dat het onweersbuien kon veroorzaken, waardoor het aangename klimaat in de stad veranderde.
 • Het stadscentrum van Parijs bestaat uit twintig afzonderlijke gebieden, elk met de klok mee genummerd. Vaak zul je de lokale bevolking zien die naar gebieden verwijst op basis van het nummer dat het is toegewezen in plaats van de naam.
 • Alle winkels zijn doorgaans geopend van 09.00 uur tot 19.00 uur. Ze zijn gesloten op zon- en feestdagen. Misschien vindt u zelfs dat kleinere winkels de hele maand augustus gesloten zijn.
 • Voor restaurants in Parijs zijn de drukste tijden tussen 20.00 uur en 22.00 uur. Er zijn veel bistro’s en cafés als u eerder wilt dineren.

We hebben deze reisgids voor Parijs samengesteld om Parijs als een local te verkennen:

Taal

Nou, geen prijzen om te raden! Frans is de moedertaal, maar Engels en andere Europese talen zijn geen zeldzaamheid in de stad. Om een ​​interessante tijd in Parijs te hebben, raden we je aan zoveel mogelijk Franse uitdrukkingen te leren. Interactie met de lokale bevolking in de taal zal een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van uw reiservaring.

Zelfs als je alleen Bonjour  en  merci beaucoup kunt verzamelen   heb je de neiging om op cultureel niveau verbinding te maken met de stad. En u kunt uw Frans een tandje bijsteken door woorden te leren voor marktonderhandelingen. Het helpt je om de beste deals voor items te krijgen.

Valuta

Ja, het is de euro. In heel Frankrijk en in de meeste delen van het continent is de euro het wettige betaalmiddel. Maar zorg ervoor dat je de wisselaars op de luchthaven vermijdt als je kunt. Hun tarieven kunnen erg hoog zijn. Doe goed onderzoek naar waar een bezoeker het beste geld kan wisselen in Parijs.

Creditcards en bankkaarten

Geldautomaten zijn bij alle toeristische gebieden zoals restaurants en hotels. Houd er rekening mee dat, hoewel geldautomaten helpen bij het betalen zonder contant geld, u weinig euro’s bij u moet hebben, aangezien sommige winkeliers (hoewel weinigen) geen kaarten accepteren. Probeer daarnaast een groot bedrag op te nemen als u moet opnemen bij de geldautomaat. Er worden kosten in rekening gebracht voor elke transactie en het opnemen van een laag bedrag is niet budgetvriendelijk voor u.

Winkels en cafés zijn duurder, vooral die bij de grote attracties zoals de Arc de Triumph en de Eiffeltoren. Om dit te verslaan, wandel een paar blokken van de belangrijkste plekken om meer legitieme en redelijk betaalbare plekken te vinden om je aankoop te krijgen. Je moet weten dat in Parijs de toeristische gebieden ongelooflijk prijzig zijn. Items ophalen van plaatsen die meestal door de lokale bevolking worden bezocht, zal veel helpen bij het redelijk uitgeven.

Paris France Guide

Klimaat

In Parijs is het weer over het algemeen het grootste deel van het jaar mild met een behoorlijke hoeveelheid regen. Het koude seizoen omvat november en februari, wanneer de dagtemperaturen zelden boven de tien graden Celsius komen. De warmste maanden in de Franse hoofdstad zijn tussen juli en augustus.

Zich verplaatsen in Parijs 

De stad is opgedeeld in 20 arrondissementen, ook wel districten genoemd. Elk van hen biedt een aparte smaak van Parijs, maar dit zijn de meest populaire:

Le Marais:  Gelegen in het derde en vierde district, is dit deel van de stad al lange tijd een verblijfplaats voor aristocraten. Tegenwoordig is het een bruisende Joodse gemeenschap met enkele van de beste kunstgalerijen en hotels van Parijs. Bekijk ook de Marais Paris Guide .

1e arrondissement:  dit gebied herbergt veel van de belangrijkste plekken van Parijs, zoals het Louvre en het Koninklijk Paleis. Als u hier voor het eerst begint, is het een goed idee om vanaf hier uw reis naar Parijs te beginnen.

8e arrondissement:  een algemeen bekend deel van de stad waar veel ongelooflijke paleizen zoals de Champs-Elysees en de Arc de Triomphe zijn gevestigd.

11e arrondissement:  dit is ook populair voor diegenen die op zoek zijn naar een heerlijk avondje uit in Parijs. Restaurants en clubs zijn hier indrukwekkend en je vindt er ook het Edith Piaf Museum.

La Defense:  Net aan de rand van Parijs ligt de La Defense, waar enkele verbluffende moderne kunstwerken worden getoond. De architectuur hier is iets om van te genieten. Dit is een van de belangrijkste zakencentra van de stad.

Vervoer door Parijs

Openbaar vervoer in de Franse hoofdstad is een vrij goedkope manier van reizen. Voor degenen die de stad met een beperkt budget bezoeken, ze zullen het transportsysteem hier gemakkelijk en nuttig vinden. Hoewel Uber en taxi’s duur zijn, hebben ze ook hun gebruik. Als u ergens anders heen gaat, betekent dit dat u een taxi krijgt of de ritdienst. Te voet wandelen is echter de beste manier om Parijs te zien. Je krijgt de populaire sites duidelijk te zien en ontmoet onderweg de lokale bevolking.

Hier zijn enkele transportopties:

Metro

Het openbaar vervoer van de stad behoort tot de meest efficiënte en uitgebreide ter wereld. Elk blok heeft een metrohalte en is vrij goedkoop. Voor mensen onder de 26 jaar krijgt de prijs korting in het weekend en op feestdagen, en als uw Frans zo goed is, kunt u om lagere kosten vragen.

RER-trein

Dit is een trein met ongeveer 5 lijnen die de stad en Ile-de-France bedient. De RER-trein werkt net als de metro en gebruikt zelfs de kaartjes die de trein heeft. In het geval dat u een aansluitende reis heeft met de metro, kan het ticket worden gebruikt.

Bus

Alleen al in het metronetwerk van de stad zijn er ongeveer 64 buslijnen. En als je een eenmalig bus- / metrokaartje hebt, kost dat ongeveer 1,90 euro, of koop je een kaartje in de bus voor 2 euro.

Tram

4 tramlijnen bedienen de stad en ze werken allemaal op hetzelfde ticketingsysteem, net als de bus, RER en metro.

Fiets delen

De stad heeft een openbaar fietsuitwisselingsprogramma, de Velib. Met deze service kunt u zo lang u wilt een fiets lenen. Parijs is een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld omdat er veel fietsroutes zijn verspreid.

Taxi

Taxi’s zijn hier duur, ongeacht de afstand, maar ze zijn handig voor lange ritten. Vermijd ze als je een beperkt budget hebt.

Uber

De ritdienst is beschikbaar in Parijs. In het geval dat u bagage moet vervoeren, misschien vanaf het vliegveld, kan een Uber u daarbij comfortabel helpen.

Transport rond Parijs Blog

Wanneer Parijs bezoeken?

Met Parijs is elk moment een goede tijd, maar de beste tijd om te bezoeken is mei, juni, september en oktober. Dan zal de drukte minder zijn, en terwijl het weer warm en zonnig is. De temperaturen liggen meestal rond de 20-23 graden Celsius, wat het een perfecte tijd maakt om door de stad te dwalen. 

Activiteiten en accommodatie zijn ook in deze periodes goedkoper.

In de zomer is accommodatie meestal het duurst, omdat de drukte massaal komt. Dat betekent dat de wachtrijen op populaire toeristische plekken langer worden, maar de winter kan fris zijn. En het beste deel van de stad tijdens de periode zijn de geweldige uitzichten die je niet snel zou vergeten. Als u de musea en historische bezienswaardigheden wilt zien, is de winter daar de beste tijd voor.

Veiligheid in Parijs

De stad is grotendeels veilig en de kans op problemen is klein. Maar zakkenrollen moet de grootste zorg zijn voor toeristen, vooral met het openbaar vervoer. Wandel ‘s nachts niet zelf rond in bepaalde gebieden zoals Jaures, Gare du Nord, Les Halles en Stalingrad.

Parijzenaars zijn erg behulpzaam en vriendelijk, maar vertrouwen altijd op je instinct. Blijf dan ‘s nachts weg van afgelegen gebieden en let op mensen die buitengewoon vriendelijk zijn. Ze hebben misschien gewoon gemene bedoelingen. Neem bovendien niet de originele kopieën van uw documenten mee. Zorg ervoor dat u fotokopieën maakt van uw paspoort en ID.

Zorg ervoor dat u ook een goede reisverzekering afsluit, aangezien deze bescherming biedt tegen onvoorziene gebeurtenissen zoals letsel, diefstal, ziekte en annuleringen. Het zorgt ervoor dat je ontspant zonder je teveel zorgen te maken.

Waar te verblijven in Parijs

Airbnb

Dit is een online marktplaats waar mensen behalve hotels ook voor accommodatie kunnen kiezen. Airbnb biedt de kans om online te zoeken naar het huren van een kamer of een flat, maar het is niet gebruikelijk onder toeristen omdat ze de hotels prefereren. De service kost minder, je krijgt persoonlijke ruimte en je krijgt de kans om nieuwe vrienden te maken.

Hotels

Alleen al in Parijs zijn er meer dan 2200 hotels en ze bieden basisvoorzieningen voor bezoekers. Een flink aantal van hen is het hele jaar door geboekt omdat de stad er veel trekt. Online vindt u tijdens uw verblijf in de stad stijlvolle, romantische en luxe hotels. Er zijn verschillende hotels, goedkope, redelijk betaalbare en dure hotels.

Accommodatie in een hotel heeft verschillende voordelen. Om te beginnen krijg je een geweldig uitzicht op de omgeving, vooral als het hotel op een mooie plek ligt. Vanuit het raam of vanaf het terras kunt u tijdens het eten genieten van het prachtige uitzicht dat de omgeving te bieden heeft.

Ook de luxe in hotels is bijzonder groot. Spa’s, massagecentra, zwembaden, bars en recreatiecentra vormen de meeste luxe in de degelijke hotels in Parijs. De meeste reizigers hebben de neiging om te genieten van de luxe van waar ze ook komen, en het is voor hun comfort.

Een ander voordeel van overnachten in een hotel zijn klusjes die je moet vermijden. In een hotel hoef je niet de verwachting te hebben dat je de klusjes zelf doet tijdens je reis. Het hotelmanagement is verantwoordelijk voor bagage, dineren, wassen en schoonmaken.

Een leuke plek om te overnachten in Parijs is bij Montorgueil. Daar bevindt zich  Hotel National des Arts et Metiers  . Na een drukke dag sightseeing en andere activiteiten kunt u dineren op het dak, een idyllische plek om Parijs te bekijken. Ook in de buurt is het bar Herbarium, waar je veel hippe jonge Parijzenaars zult ontmoeten.

Reisblog voor Parijs

Dingen om te doen in Parijs 

Zie de musea 

Het populaire Louvre Museum geniet een wereldwijde reputatie, maar er zijn tal van andere geweldige kunstrepository’s in Parijs. Het Musee d’Orsay is geweldig en populair vanwege zijn impressionistische stukken. Het Rodin-museum, het Holocaust-museum, het Musee d’Orangerie en tal van andere indrukwekkende. Je kunt ook een museumpas krijgen waarmee je naar elk museum in Parijs kunt gaan. Een tweedaagse pas kost ongeveer 48 euro, terwijl een zesdaagse pas maar 74 euro kan zijn.

Wandel langs de Champs Elysees

Dit is een populaire kant van de Franse hoofdstad. Het heeft cafés, bioscopen en winkels voor luxe specialiteiten. In feite is Champs Elysees een van ‘s werelds populairste straten en zijn banen van Arc de Triomphe tot het Louvre. Het gebied is vaak druk en duur, zoals je mag verwachten, maar het is een uitstekende plek voor wat fotoshoots tijdens de dag- en avondactiviteiten.

Ga naar het Panthéon 

Panthéon, gelegen in het Quartier Latin, is een neoklassiek gebouw dat vroeger een kerk was voordat het werd omgevormd tot een begraafplaats voor gevallen Franse helden. Victor Hugo, Marie Curie, Louis Braille, Jean-Jacques Rousseau en Voltaire worden daar geëerd. Het gebouw is geïnspireerd op het Pantheon in Rome. De toegang is zo laag als 9 euro.

Chill bij Jardin du Luxembourg 

Dit is het grootste openbare park in de Franse hoofdstad. Jardin du Luxembourg heeft meer dan 100 standbeelden, fonteinen en monumenten, allemaal verspreid over het terrein. De plek is perfect voor picknicks met dierbaren.

Zie Parijs vanaf Montmartre 

Enkele van de mooiste uitzichten van Parijs zijn in Montmartre. Het is gemarkeerd met bars, cafés, kunstzinnige en oude wijnmakerij en geplaveide straten, deze plek staat hoog tussen de chicste gebieden in de hoofdstad. Het is bekend dat Gertrude Stein en Ernst Hemmingway rondhangen in Montmartre toen ze in de stad waren.

Bezoek de Notre Dame

De Notre Dame is gebouwd tussen 1163-1334. Wanneer je bezoekt, moet je van de noordelijke toren naar het zuiden springen om je te verwonderen over het metselwerk en een goed zicht te krijgen op de Gallery of Chimeras. De beats en vogels die naar de balustrade staren, zijn een lust voor het oog. Het beklimmen van de toren kost slechts 10 euro en is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur, behalve op feestdagen.

Sta Akimbo onder de Arc de Triomphe 

De Arc de Triomphe ligt in het hart van de Place Charles de Gaulle. Bezoekers zullen de 284 treden beklimmen om de top te bereiken en vervolgens meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Parijs en het geweldige uitzicht vanaf daar te zien.

Vier Bastille-dag

Als je toevallig op 14 juli in Frankrijk bent, is het een kans om Bastille Day te vieren, een reeks ongelooflijke gebeurtenissen in de hoofdstad waar de natie de bestorming van de Bastille markeert tijdens de revolutie in 1789. Meestal is er is een op grote schaal uitgezonden parade en continue vuurwerk, vooral in Jardin du Trocadero of Champ de Mars. Bastille Day is gemarkeerd als Franse onafhankelijkheid en is een van de meest bruisende dagen hier.

Beleef de Cinema en Plein Air

De stad rolt in juli en augustus een groot scherm uit in het Parc de la Villette voor het openluchtbioscoopevenement in het 9e district. De lokale bevolking is er dol op terwijl ze feest vieren met eten en wijn. Bovendien is het gratis.

Bekijk Maison du Victor Hugo

Het mooie Maison du Victor Hugo is een residentie die dateert uit 1605. Het gebouw was vroeger het huis van Victor Hugo, de beroemde schrijver die daar op 30-jarige leeftijd kwam. De plaats is nu een museum gewijd aan hem en zijn geschriften . Het museum is niet groot, maar het is interessant en het is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, behalve op maandag.

Reisgids van Parijs

Winkel als een local

Parijs is de modehoofdstad van de wereld en de winkels hebben de allerbeste designeritems. Hier zijn enkele outfits om uit te checken:

Le Centre Commercial:  Deze  chique boetiek bevindt zich in het oosten van de hoofdstad. Je vindt er veel van de nieuwste merken zoals Roseanna en Valentine Gauthier.

Biba: Biba  is een kleine boetiek maar heeft een uitstekende reputatie voor kwaliteit en luxe. Het is in gebruik sinds 1973 en is een schitterende plek voor een weekendje oppikken.

La Patisserie de Christophe Michalak:  Naast de Franse gebakjes vinden bezoekers hier taarten, chocoladerepen en kookboeken. Het  bevindt zich op 16 Rue de la Verrerie.

La Rue du Nil en de winkels van Terroirs d’Avenirs:  in deze  straat vindt u een supermarkt, een visboer en een bakkerij, allemaal populaire bestemmingen voor de lokale bevolking. The Frenchie To-Go en Frenchie Wine Bar zijn een bezoek waard.

Ga op een drinkpartij

De bars in Parijs zijn verrassend. Hier zijn enkele plaatsen die u kunt bezoeken tijdens een drinkpartij in de stad:

Le Syndicat:  Deze plek is iets dat dicht bij een speaksay-cocktailbar ligt waar een aantal unieke en obscure Franse sterke dranken worden geserveerd. Het is gelegen op 51 Rue du Faubourg St-Denis.

Mabel:  Mabel is een cocktailspot met een sfeer uit het midden van de eeuw die zich richt op kaassandwiches en rum. Het is gelegen op 58 Rue d’Aboukir.

Glas:  deze plek is eigendom van een van ‘s werelds meest getalenteerde mixologen. Glass is een cocktailbar die ook dienst doet als locatie voor livemuziek in de bruisende wijk Pigalle. Ze serveren ook Latijns-Amerikaanse drankjes.

Reisblog voor Parijs

Stap in de catacomben

Beneden is de stad een labyrint van graven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte het Franse verzet de tunnels, maar in de jaren 90 werden daar feesten en kermissen gehouden. Deze plek is het echte verborgen element van de stad. En als je binnenstapt, zie je de tunnels met wegwijzers en geschiedenisborden die er een verhaal over vertellen.

8 minuten na binnenkomst ziet u de Catacomben, een ondergrondse begraafplaats. Je hebt misschien nog nooit zo veel menselijk skelet gezien, want er zijn veel schedels die ingewikkeld zijn gerangschikt om een ​​lange muur van benige stukken te maken. Maar dingen kunnen snel beangstigend zijn zodra je je realiseert dat de skeletten echt levende mensen waren.

Dans de hele nacht door

De Caraïbische, Afrikaanse, klassieke jazz of pop, de clubs in Parijs hebben een indrukwekkend scala aan mogelijkheden voor feestgangers. Als u een jazzliefhebber bent, wordt u hier verwend met een ruime keuze.

Loop in het midden van de grafstenen

Het kerkhof Pere-Lachaise is de populairste begraafplaats van de stad. Het is een rustige en angstaanjagend mooie plek die een bezoek waard is. Als je goed kijkt, zie je de graven van een paar beroemde mensen zoals Oscar Wilde, Chopin en Jim Morrison.

Bezoek de Memorial de la Shoah 

Hoewel het een indrukwekkende tentoonstelling heeft over antisemitisme, Frankrijk en de Holocaust, charmeert deze plek zelden bezoekers. Het is een zeer onderschatte plek, maar je moet het bezoeken als je in de buurt bent.

Maak een wandeltocht

Er zijn vele tientallen bedrijven die rondleidingen door Parijs organiseren. De tour van New Europe is gratis en ze nemen je mee door de stad en geven een historische opleiding die je zou moeten hebben. Tijdens wandeltochten worden ritten naar grote attracties zoals de musea overgeslagen.

Volg een foodtour door Parijs

In Parijs moet je van het eten genieten. En als u niet weet waar u moet beginnen, zijn er touroperators die de weg wijzen. En als u liever alleen gaat, kunt u restaurants bezoeken om te genieten van de lekkerste maaltijden van het continent.

Een weekend in Parijs doorbrengen

In 2019 had ik het geluk om een ​​weekend in Parijs door te brengen. Hoewel ik tijdgebrek had, was ik vastbesloten om het meeste uit mijn tijd in de Lichtstad te halen. Gelukkig was ik er voor de maandelijkse gratis museumdag en daardoor kon ik zonder geld uitgeven genieten van het Louvre. Dit gedenkwaardige deel van mijn reis werd echter belemmerd door het feit dat de lijn extreem lang was. Achteraf gezien zou ik willen dat ik had gekozen voor een van de mogelijkheden van de reisgroep waarmee bezoekers de rij konden overslaan en een paar uur konden besteden aan het verkennen van het beste van het verbazingwekkende werk dat door dit museum is ondergebracht.

Ondergronds

Een van de belangrijkste redenen waarom ik besloot Parijs te bezoeken, is het feit dat er ondergronds een fascinerende historische plek is. Mijn bezoek aan de catacomben van Parijs was zelfs een van de hoogtepunten van mijn reis door Europa. Hoewel het voor sommigen misschien macaber lijkt, was het zeker intrigerend om de mogelijkheid te hebben om de vele artistieke vertoningen te zien die zijn ontstaan ​​uit de botten van Parijse burgers die al eeuwen zijn overleden. Bovendien kunnen toeristen door die tunnels lopen om de voetsporen van het Franse verzet uit de Tweede Wereldoorlog te volgen.

Terug naar het licht

Na een paar uur met de doden te hebben doorgebracht, was het leuk om weer op te duiken in de drukke straten van een van de mooiste steden ter wereld. De Eiffeltoren stond op mijn lijst en ik werd getrakteerd op een geweldige uitvoering onder dit monument door een zingende broederschap uit Nederland. Onverwachte willekeurige momenten zoals deze kunnen overal in Parijs worden aangetroffen, dus u kunt uw camera het beste altijd bij de hand houden, vooral wanneer u in de buurt van de Eiffeltoren bent of over de bruggen loopt die u de prachtige rivier de Seine laten oversteken.

Toeristische tips

Omdat Parijs zoveel te bieden heeft, is het van vitaal belang om een ​​plan te maken om ervoor te zorgen dat u uw niet te missen attracties raakt. Ik raad echter ook ten zeerste aan om wat tijd te nemen om gewoon door de straten te slenteren en te genieten van de cultuur en architectuur. Bovendien kan het online boeken van uw hotel u helpen om een ​​betere prijs te krijgen, en het zal ook taalbarrières wegnemen die het moeilijker kunnen maken om een ​​kamer te selecteren nadat u bent aangekomen.

Hoe geld te besparen in Parijs

Omdat de stad duur kan zijn, is het essentieel om een ​​manier te vinden om te besparen. Er zijn veel manieren om dit te doen terwijl je de schoonheid, keuken en charme van Parijs ziet. 

Hier zijn een paar manieren om een ​​paar dollar te besparen:

Grijp kortingen in het Louvre –  Na 18.00 uur is het Louvre museum gratis op vrijdag als je jonger bent dan 26 jaar en op de eerste zondag van oktober tot maart, en op dinsdag is het gesloten. Het museum bevindt zich in het midden van Parijs en heeft twee metrohaltes, beide met het label “Louvre”. Stop bij een van beide om uw kortingen te krijgen. U kunt de wachtrijen overslaan tijdens uw bezoek.

Koop een metrokaart –  De stad heeft meer dan 300 metrostations. Daarom is het niet moeilijk om door Parijs te reizen. Een dagpas kost slechts 13,20 euro en als je 10 kaartjes koopt, die 14,50 euro kosten, is het goedkoper dan 1,90 euro voor elke persoon.

Paris Museum Pass- De Paris Museum Pass is een prepaidkaart die mensen toegang geeft tot meer dan 70 musea en iconische plekken in de hoofdstad. Voor museumliefhebbers is dit een perfecte traktatie.

Gratis  toegang tot musea – In Frankrijk is de toegang tot alle nationale musea gratis op de eerste zondag van de maand. Als je op zulke dagen in de buurt bent, pas dan op voor grote drukte en lange wachtrijen.

Uit eten tijdens de lunch –  In Parijs is eten niet goedkoop. Maar tijdens de lunch bieden restaurants items op het menu aan voor tussen de 10-15 euro. Koop hetzelfde eten voor het avondeten, maar voor de helft van de oorspronkelijke prijs.

Kook uw maaltijden –  Kook uw eigen maaltijden en u bespaart een fortuin door niet uit eten te gaan. Veel campings, hostels en pensions hebben keukens. En als er geen keuken is, kun je je eigen salades en sandwiches maken.

Koop geen flessenwater  – Neem voordat u uitgaat uw water mee. Flessenwater is niet goedkoop, maar kraanwater is gratis en veilig om te drinken.

Tours om in en rond Parijs te nemen

Landing Beaches Tour

Steek de bocage van Normandië over om naar het Peace Memorial in de stad Caen te gaan. Bezoek het museum waar je films over de 2e Wereldoorlog kunt bekijken en de verbazingwekkende historische artefacten en geschiedenis kunt bekijken. Vervolgens bezoekt u vanuit La Pointe du Hoc de landingsstranden van Juno, Omaha, de Amerikaanse begraafplaats, de haven van Arromanches gebouwd door de geallieerden, voordat u terugkeert naar Parijs.

Parijs Mont St Michel

Ontdek het wonder van het Westen. Een geleid bezoek aan de beroemde abdij gevolgd door een lunch. Dit is een minibustour en omvat vertrek en retourtransfer naar uw hotel.

Versailles Chartres

Bezoek ‘s ochtends de oude stad en de kathedraal van Chartres, gevolgd door een lunch in & quot; au Moulin de Ponceau. Tijdens de middag wordt u meegenomen naar het prachtige paleis van Versailles, de weelderige residentie gebouwd door Louis XIV.

Chartres uit Parijs

Steek de Beauce-vlakte over, de graanschuur van Parijs naar de stad Chartres. Bezoek een van de grootste kathedralen van Frankrijk, gebouwd tussen de 12e en 13e eeuw. De kathedraal heeft een ongeëvenaarde verzameling glas-in-loodramen waarnaar wordt verwezen als UNESCO-werelderfgoed. Je hebt dan vrije tijd om door de charmante oude straten van de oude stad rond de kathedraal te dwalen.

Eiffeltoren en cruise

Je dineert op een hoogte van het beroemde restaurant op de eerste verdieping van de Eiffeltoren met een prachtig uitzicht over de stad. Vervolgens wordt u meegenomen op een riviercruise op de Seine om de belangrijkste monumenten, bruggen en schoonheid van de stad vanaf het water te ontdekken.

Fontainebleau & Barbizon

Gedurende 5 eeuwen was het kasteel van Fontainebleau de favoriete residentie van Franse vorsten, waaronder Francis I en Napoleon III. Fontainbleau ligt ten zuiden van Parijs, vlakbij het prachtige bos van Fontainebleau. Bezoek de rijkelijk gemeubileerde en gedecoreerde Royal Apartments en ontdek de enige overgebleven troon van Frankrijk. Bewonder de verschillende stijlen van de Franse architectuur. Neem dan de tijd om te wandelen in de prachtige Franse tuinen. Op de terugweg naar Parijs stoppen we bij het charmante dorpje Barbizon, een inspiratieplek voor veel landschapsschilders, zoals Rousseau, Millet en Corot.

Giverny

Giverny ligt op een uur rijden van Parijs, in Normandië. Dit charmante dorp was een inspiratiebron voor Claude Monet en zijn beroemdste schilderijen. Bezoek het huis, de studio en de tuin van de kunstenaar in bloei met zijn “Japanse brug” en idyllische vijver. Een uitzonderlijke site om te bezoeken en te ontdekken.

Grand Tour van Parijs

Deze prachtige tour stelt je in staat om alle beroemdste attracties van Parijs te zien door de “TOURINGSCOPE HALF DAY TOUR” te combineren met een essentiële riviercruise op de Seine, waarbij je veel van de 32 bruggen van de stad ontdekt. Deze allesomvattende tour eindigt op de 2e verdieping van de Eiffeltoren, vanwaar je kunt genieten van een van de mooiste uitzichten over Parijs.

Paris Illuminations

 • Arc de Triomphe
 • Avenue des Champs Elysees
 • Eiffeltoren
 • Ile de la Cité
 • Notre Dame
 • La Defense
 • Place de la Concorde
 • rivier de Seine

Touring Scope Tour

 • Arc de Triomphe
 • Avenue des Champs Elysees
 • Eiffeltoren
 • Ile de la Cité
 • Notre Dame
 • La Defense
 • Place de la Concorde
 • rivier de Seine

Ontdekking van Versailles

Ontdek het kasteel van Versailles, het grootste Franse kasteel uit de 17e eeuw. Dit beroemde en mooie kasteel is het werk van de architecten Levau en Mansart en het werk van Lenotre, de grote tuinarchitect. Bezoek de King’s Royal Apartments en de enige echte “Spiegelzaal” alleen met een audiogids die direct door je gids bij de ingang van het paleis wordt gegeven. Je hebt vrije tijd om door de hectares tuinen te dwalen en te genieten van hun onberispelijke ontwerp en standbeelden.

Versailles Majestic

Bezoek het prachtige paleis van Versailles. Net buiten Parijs is Versailles een van de beroemdste en weelderigste kastelen ter wereld. Daar bezoek je de koninklijke vertrekken van de koning en de “Spiegelzaal” en proef je hoe Lodewijk XIV met Marie Antoinette leefde. Je krijgt ook de kans om de onberispelijke tuinen te bekijken in het gezelschap van een gekwalificeerde gids. De gids vertelt je het verhaal van dit paleis en het koninklijke leven ten tijde van Lodewijk XIV: de zonnekoning.

Le Lido

Een gezellige avond met diner en dans in Lido de Paris (1/2 fles champagne inbegrepen per persoon). De show: “C’est Magique”, gelanceerd in 1994, heeft het beroemde cabaret van de Champs Elysees nieuw aanzien gegeven. Het Lido is geschikt voor ongeveer 1000 personen en heeft bijna 100 dansers. De maaltijden worden gemaakt onder de expertise van chef-kok Paul Bocuse. Een jas en stropdas zijn verplicht.

Dinner Noces, Illuminations, Lido

Een gezellige avond met een gastronomisch diner in een typisch restaurant vlakbij de Opera, waar je wordt ontvangen met een kir (keuze uit 3 gangen, inclusief drankjes, 1/2 fles champagne), gevolgd door de show in het beroemde Lido de Paris .

Paris Illuminations & Cruise

 • Arc de Triomphe
 • Avenue des Champs Elysees
 • Pont Neuf
 • Sacre Coeur Basiliek
 • Place de la Concorde
 • rivier de Seine

Paris Travel Blog – Samenvatting

Parijs past perfect bij elke hype die erop is gedoucht. Daarom moet u tijdens uw volgende vakantie Parijs bezoeken. En wie weet, misschien inspireert het je om die levensveranderende stap te zetten. Loop musea in en uit, koop items op de markt, dans de nacht weg en doe veel leuke dingen als je Parijs bezoekt. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt. Ik hoop dat dit Paris Travel Blog nuttig voor je was en vergeet niet om het met je vrienden te delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>