Opera Palais Garnier Tour: in het mooiste gebouw van Frankrijk

Terwijl ik de Opéra Garnier de afgelopen jaren een miljoen keer moet zijn gepasseerd; mijn eerste bezoek aan het gebouw vond pas afgelopen zomer plaats. Toen ik de ongelooflijke kamers in Opera Palais Garnier zag, was het adembenemend. Ik kon niet geloven dat ik niet van tevoren de tijd had genomen om dit fantastische stukje architectuur te bezoeken. Voor mij was het veruit het mooiste gebouw van Frankrijk.

Palais Garnier Rondleiding

Een ding dat ik zeker zou aanraden is een rondleiding door de Opéra Garnier; of je nu een local of een toerist bent.

De gids die ik op de dag van mijn bezoek had, was bijzonder uitstekend. Je leert veel over het gebouw van zijn geschiedenis tot zijn architectuur tot de psychologie van de samenleving in die tijd, die in de eerste plaats het idee opleverde van een gebouw met zoveel weelde.

Palais Garnier

Voor degenen onder u die de Opéra Garnier nog niet hebben bezocht, ik zal de tour niet voor u verpesten door de geheimen ervan weg te geven – maar wilde een glimp van mijn favoriete kamers in het  Palais  met u delen. De hier afgebeelde foto’s zijn van de Grand Staircase, de Grand Foyer (rivaal van de beroemde Spiegelzaal in Palais Versailles) en het interieur van de opera, met het beroemde plafond met kroonluchters van Chagall. 

Opera Garnier schilderijen

Zijn schilderij toont scènes uit opera’s van 14 componisten, waaronder Mozart, Wagner, Berlioz, Debussy, Ravel, Stravinsky, Tchaikovsky, Verdi en Beethoven. Het is een ongelooflijk gezicht om de rondleiding door een ongelooflijk gebouw te beëindigen.

Opéra Garnier
Rue Scribe & rue Auber 
75009 Paris 
https://www.operadeparis.fr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>