Onconventionele dingen om te doen in Parijs

Echt genieten van Parijs gaat niet alleen over het bezoeken van populaire openbare plaatsen en het doen van gewone dingen die gemiddelde toeristen doen. Wat dacht je van een beetje mystiek, verwondering en het ongewone? 

Om de Franse hoofdstad als nooit tevoren te voelen, hebben we een interessante lijst samengesteld met onconventionele dingen die u kunt doen als u Parijs bezoekt. 

Verdwaald geraken

Ja, je leest het goed, durf verloren te gaan! Wie weet is het ontdekken van edelstenen terwijl je je weg mist het hoogtepunt van je bezoek. Verdwalen in Parijs is eigenlijk eenvoudig en niet zo eng als het klinkt. Vaak verdwalen reizigers zelfs zonder het te proberen. Het belangrijkste is om van elk moment te genieten.

Wees voorbereid om versteld te staan. Laat u leiden door het zoete aroma van  soupe a l’oignon  . Volg de geur van bloemen van de dichtstbijzijnde bloemistenkraam en als je misschien zelfs als kunstenaar wordt geïnspireerd. Als je je nog steeds afvraagt ​​hoe je kunt verdwalen, dwaal dan gewoon door de straten van Parijs zonder doel. De betoverende geluiden, geuren en kleuren van de stad zullen je zeker leiden naar waar je zou moeten zijn.

Wandel over de Seine alsof het je eerste keer is

De rivier is erg populair bij toeristen, maar er is altijd iets anders, zelfs de bekendste. Wanneer toeristen de rivier opgaan, gaan ze vaak de oever op en neer om naar de populaire plekken in Parijs te gaan.

Maar dat hoeft u niet gehaast te doen. Wanneer je dat doet, mis je uiteindelijk de kans om een ​​romantische tijd door te brengen met het genieten van watergeluiden en de algemeen bekende sites. 

Woon een workshop bij Shakespeare and Company bij 

Een reis naar het populaire Shakespeare and Company is een ander onconventioneel iets om in Parijs te doen. Het is absoluut de moeite waard. Daar krijg je de kans om een ​​aantal impopulaire boeken te ontdekken en ze te lezen in de meest delicaat versierde omgevingen verspreid over de winkel. 

Het bedrijf organiseert een behoorlijk aantal workshops met zowel Engelse als Franse talen. De enorme ruimte in de bibliotheek op de bovenverdieping heeft muren vol boeken. De boeken die deel uitmaken van de persoonlijke bibliotheek van de oprichter van George Whitman bieden plaats aan ongeveer 30 personen. 

Probeer je aan te sluiten bij de programma’s van deze fenomenale boekwinkel. Het is een kans om nieuwe mensen te ontmoeten die jouw interesses in literatuur delen. 

Neem de mooiste items uit een vintage kledingwinkel 

Winkels in Parijs die tweedehands kleding verkopen, komen veel voor bij vrouwen in Parijs. Van high-end merknamen tot betaalbare accessoires, er is van alles te vinden in deze winkels. Je zult ook veel vintage kledingwinkels vinden die kleding aanbieden in verschillende maten, stijlen en prijzen.

Misschien voelt u zich niet al te comfortabel om tweedehands kleding aan te trekken, maar misschien wilt u deze aandelen controleren. Ze zijn een geweldige collectie vintage mode en alle kledingstukken zijn verschillend. Deze collecties vertegenwoordigen ook belangrijke stukken uit de Franse geschiedenis. Doe het minimum, zelfs als u aarzelt om de voorraad aan te schaffen – doe tenminste wat etalages.

Een fototour in Parijs

Je bent misschien geen amateurfotograaf, maar probeer de rol op je te nemen als je Parijs bezoekt. Leg je momenten vast op een camera zodat je ze later opnieuw kunt beleven. De Franse stad is een geweldige plek om op je apparaat te komen, gezien de felle kleuren en verbluffende scènes waar je op getrakteerd zult worden. Koop bij thuiskomst een goede fles Franse wijn met wat kaas terwijl je herinneringen ophaalt aan de kostbare tijden die je had in de Lichtstad.

Bezoek de Waterfront aan de Jardin Tino Rossi voor stijldansen 

 Een ander onconventioneel ding om in Parijs te doen, is genieten van stijldansen in de Jardin Tino Rossi. Op warme nachten aan de  kwartel  langs de linkeroever van Port St Bernard wandelen, viert en viert men veel stijldansen en picknicken. 

In feite, van 1 juni tot eind augustus, ontmoeten dansers ‘s avonds langs de rivieroever dicht bij het Institut du Monde Arabe om hun salsa-, wals-, swing- en tango-vaardigheden te verfijnen. Je krijgt passie en liefde te zien terwijl de dansers de vloer op gaan. Er is een kans om nieuwe mensen te ontmoeten en je liefde voor dansen te bespreken als je een danser bent. Het is hier zo leuk!

Ongewone musea 

Louvre en co zijn niet de enige musea in Parijs. Besteed tijd aan het ontdekken van de zeldzaamheid in de minder populaire ook. Het Museum of Comparative Anatomy and Paleontology biedt een ongelooflijke kijk in een wereld van wetenschap uit de 19e eeuw met meerdere rijen skeletten van dieren bekleed met oude glazen en houten kasten.

De Jardin des Plantes herbergt het museum en er is een dierentuin, een botanische tuin en een verzameling andere natuurhistorische musea. Andere musea in dezelfde categorie zijn Musée du Moyen Age, Musée des Arts et Métiers en Musée de Quai Branly.

Maak je tas vast en ga op zoek naar enkele Romeinse ruïnes 

Je hoeft geen deskundige archeoloog te zijn om Romeinse ruïnes in Parijs te vinden. Hoe komt dat? De indrukwekkende stad staat vol met overblijfselen van haar oude Romeinse verleden: baden, een colosseum en verschillende overblijfselen van pilaren, muren en gebeeldhouwde stenen, klaar om ontdekt te worden.

Terwijl de Romeinse baden in Cluny overweldigend het meest aantrekkelijke monumentale overblijfsel uit het Romeinse tijdperk zijn, onthult de archeologische crypte in de buurt van de Notre Dame het centrum van Lutetia, de oude Romeinse stad, net op het Île de la Cité.

Loop langs de Promenade Plantée en Viaduc des Arts

Een lange, taps toelopende strook van bomen en bloemen bloeit op wat vroeger een verhoogd spoor was. Het pad, bij de lokale bevolking bekend als  La Coulee Verte,  strekt zich uit van Bastille door de wijk dichtbij Bercy en Gare de Lyon, recht naar de westelijke perimeter van het Bois de Vincennes.

Na een leuke tijd in de tuinen te hebben gehad, ga je naar straatniveau en wandel je langs de Viaduc des Arts, waar workshops, cafés en galerijen zijn gehost in de gewelfde bogen onder de tuin. Het grootste deel van beide is te vinden op Avenue Daumesnil, vlakbij Bastille.

Ontdek 19e-eeuwse Franse overdekte passage

Bestudeer de 19e-eeuwse overdekte passages van de stad: overblijfselen van de opstand na de revolutie van de Franse middenklasse, deze aanduidingen van de huidige winkelcentra en winkels zijn bijna verdwenen. Weinigen van de meest aantrekkelijke leugens die zijn gespannen in een lijn die zich uitstrekt van Passage Vivienne, aan de achterkant van Palais Royal, strekken zich uit naar het noorden, waar ze elkaar ontmoeten in Rue Cadet, een prachtige, bruisende straat. 

Proef fluweelachtige wijn aan het Canal St Martin

Maak op een koele avond een wijntoost aan de rand van het Canal St Martin met een partner of vriend. Veel first-timers naar Parijs en zelfs longtimers moeten het Canal St Martin nog voelen, maar het is een beroemde reis met ingewijde Parijzenaars, hip publiek en artiesten. U kunt ook genieten van een Canal St Martin-wandeltocht om de meest aanlokkelijke gebieden te verkennen.

Dompel jezelf onder in gratis Paris Street Art

Het perfecte gebied voor een hiphop safari met graffiti is het Canal Martin, gelegen in het 10e district, een deel van de meest interessante delen van Parijs. Er zijn goede graffiti, geweldige restaurants en artistieke winkels die mooie bezienswaardigheden vormen tijdens een wandeling.

Zodat je de spannende plekken voor het zien van de graffiti niet mist, bezoek Locales, die een Space Invader-tour biedt die bij een hele familie past. Of je kunt jezelf gewoon naar St. Martin leiden waar je ronddwaalt zoals je wilt. 

Onconventionele dingen om te doen in Parijs – Samenvatting

Parijs heeft de Notre Dame, het Louvre en de Eifeltoren, maar als je meer als reiziger zoekt, probeer dan de aanbevolen onconventionele dingen voor iets heel anders. Er zijn veel opties en dingen op straat om te zien en te doen. Parijs is veel meer! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>