Onbeleefde dingen om te vermijden in Parijs

Parijs is een prachtige stad om te bezoeken, maar er zijn bepaalde dingen die de lokale bevolking onbeleefd zal vinden. Daarom moet u weten wat u nooit moet doen tijdens een aangenaam bezoek. Volg de regels, en je zal niet vallen in elk  faux pas  die kunnen wijzen u tactloos te Parijzenaars.

Hier zijn enkele onbeleefde dingen die je niet in Parijs moet doen:

Tickets kopen voor shows en attracties op de dag van het evenement

Koop in ieder geval geen kaartjes voor een show of een attractie op de dag van het evenement. Dit bespaart u zoveel problemen. Dus om tijd te besparen en lange wachtrijen in de stad te vermijden, zorg ervoor dat u uw tickets van tevoren online krijgt. De Notre Dame-torens bieden verbluffende uitzichten, maar de lijnen zijn lang en saai.

 Wat echter heerlijk is, is dat reizigers online kunnen weten hoe lang de wachtrij is voordat ze besluiten om te bezoeken of niet. Als alternatief kunnen ze de regel missen en apps downloaden om u op de hoogte te houden.

De trap nemen op het metrostation Abbesses 

Neem alsjeblieft geen opschudding op Abbesses Métro Station. Veel mensen stappen in en uit op het station nadat ze op tournee zijn geweest door de belangrijkste filmlocaties van Montmartre voor ‘Amélie’. Voor sommigen is wachten op de lift de juiste keuze, maar het nemen van de trap is verleidelijk.

Maar maar liefst 118 voet (36 m) en ongeveer 200 vermoeiende trappen maken van Abbesses het hoogste station in het metrosysteem van de stad. De lift is echter het wachten waard.

Foto’s maken in de populaire Shakespeare and Company Bookstore van de stad

Rijk aan literaire geschiedenis en de perfecte plek voor een ‘ik-tijd’, deze fascinerende boekwinkel is een veelvoorkomend kenmerk in bucketlists. De sfeer is gezellig in de boekwinkel, met banken met zachte stoelen en fauteuils voor lezers.

Maar hier gelden regels. Foto’s zijn niet toegestaan ​​en het negeren van deze instructie zal de woede van het personeel trekken. Ze laten de huiskat die rondloopt niet aaien, maar zoals je misschien al geraden had, worden ze meer opgewonden door de beeldinstructie.

Aan boord gaan van een transport zonder geldig ticket

In sommige steden van de wereld hebben de meeste centrale stations een systeem dat het moeilijk maakt om te vertrekken zonder een geldig ticket. Maar mensen hebben de kaartjes alleen nodig om binnen te komen, want in Parijs gaat de uitgang automatisch open. Sommigen komen in de verleiding om de ticketaankoop over te slaan, maar lopen het risico betrapt en beboet te worden.

Ervan uitgaande dat iedereen Engels spreekt, alleen omdat u in Parijs bent

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en een van de meest multiculturele gebieden van het land, en er zijn veel mensen die Engels spreken. Desalniettemin zou dat u niet de licentie moeten geven om Engels naar mensen te smijten wanneer u voor het eerst met hen in contact komt. Er zijn Parijzenaars die toeristen beu zijn die niet de moeite nemen om de eenvoudigste Franse woorden te leren.

Verwacht dat de metro u op tijd naar uw bestemming brengt 

Met de uitstekende bekwaamheid om het verkeer van bussen te verslaan, is het metrosysteem van Parijs een van de handigste manieren om door de hoofdstad te reizen. Maar de metrolijn bepaalt dat. Rijders die gebruik maken van de moderne, geautomatiseerde metro’s met schuifdeur, zullen het waarschijnlijk zo tegenkomen als oudere metrotreinen.

Betalen met grote bankbiljetten in de Boulangerie 

Alleen al in Parijs zijn er honderden bakkers, en ‘s ochtends sissende pain-au-chocolat of croissant, uitkijkend over de Eiffeltoren of een glas sinaasappelsap is een van de beste tochten hier. Echter, met de relatief lage prijzen van hun producten, hebben bakkers geen zin om enorme bankbiljetten te breken. Betaal met wisselgeld als je kunt, en zo niet, dan kun je ze vertellen dat je een groot niet hebt voordat je de bestelling plaatst. Als er iets verandert, nemen ze de bestelling op. Anders ga je weg en niemand schaamt zich.

Vertrouwen in taxi’s ‘s avonds laat in de stad

Het is gebruikelijk om een ​​uur door te brengen voordat u een taxi vindt, omdat, in tegenstelling tot plaatsen als Londen en New York, nachtbrakers niet kunnen vertrouwen op het passeren van een passerende taxi in Parijs. Het is hier moeilijk omdat het taxistandplaatsysteem zelfs overdag erg onbetrouwbaar is. Maar ride-hailing-services zoals Uber, AlloCab en LeCab zijn geweldige alternatieven om op tijd te bereiken waar u heen gaat.

De Cheek-kissing-traditie onderschatten

Voor bezoekers die zijn uitgenodigd voor een Franse soiree, wees bereid om iedereen op de wang te kussen. In tegenstelling tot wat weinigen zouden verwachten, is het de gewoonte om volslagen vreemden op de wang te kussen en niet alleen familieleden en vrienden. Zelfs als er drie tientallen gasten zijn, zullen degenen die het missen onbeleefd overkomen.

Vragen om de steak goed gedaan in chique restaurants 

De keuken in dit deel van de wereld heeft de neiging om vlees lichter te koken dan bezoekers gewend zijn, dus het wordt soms als onbeleefd beschouwd om een ​​goed biefstuk te vragen. De smaak van het vlees wordt weggeschroeid als het te gaar is, wat de show verpest.

Je Franse beleefdheid vergeten 

Omdat de stad bruist van bezoekers, is het niet moeilijk om de drukte te irriteren. Vergeet daarom niet om manieren te gebruiken wanneer u contact heeft met leveranciers, bedienend personeel of zelfs wanneer u alleen mensen in de metro ontmoet. Groet anderen met respect met een paar zinnen zoals  bonjour  (hallo),  pardon  (sorry),  merci  (dank je),  au revoir  (tot ziens), en vermijd de onbeleefde en onbezonnen toerist te worden genoemd.

Crossing Police Barricades 

Dit kan in het oog springen, maar het overschrijden van politiebarricades moet worden vermeden. Blijf ook weg van protesten en demonstraties, want de stad is altijd vatbaar voor dergelijke evenementen. Van bezoekers wordt gezegd dat ze het slachtoffer zijn omdat ze de verkeerde plek hebben binnengebracht.

Een slechte ervaring de hele reis laten verpesten

Zakkenrollers en andere oplichting zijn bijna overal in Parijs. Als je bedrogen wordt, mag het plezier niet sterven. De stad kan soms teleurstellend zijn, maar als je meer aandacht besteedt aan de positieve ervaringen in Parijs, zul je zien hoe dieper de negatieven zijn.

Slaaf zijn op een bucketlist

Laat de bucketlist niet alleen bepalen hoe u uw tijd in Parijs doorbrengt. Toeristen missen vaak de kleine genoegens als ze met rigide plannen komen. Meer dan de Mona Lisa, er is meer in het Louvre Museum. In feite zijn er nog andere adembenemende torens dichtbij de Eiffeltoren. Je kunt de sfeer van de stad pas echt voelen als je flexibel bent in je plannen.

Alleen croissants hebben 

Je verandert jezelf misschien alleen als je je voornamelijk met croissants voedt. Franse gebakjes zijn geweldig, maar de opties zijn te breed om ze alleen te proberen. Bezoek de leuke restaurants in de stad en geniet van de allerbeste traktaties.

Onbeleefd dingen te vermijden in Parijs – Samenvatting

Als je in Parijs bent, moet je soms een beetje spontaan zijn! En het verschil tussen een discrete en tactloze reiziger is dat men handelt op basis van informatie. Parijzenaars zijn vriendelijke mensen, maar ervaren onbeleefdheid kan hen een ongemakkelijk gevoel geven. Na ons advies zul je genieten van de stad en een onvergetelijke vakantie beleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>