Meest voorkomende toeristenzwendel en hoe ze te vermijden

Ongeacht wat je tot nu toe hebt gehoord, Parijs blijft erg veilig. Er zijn nauwelijks een aantal buurten in Parijs waar je kunt zeggen “deze is onveilig”.

Zoals in elke grote stad ter wereld, kun je in Parijs de betere en de slechtste mensen vinden. Dus ja, de woonwijken kunnen als onveilig worden gezien omdat er ‘s nachts meestal minder mensen zijn. Maar dat betekent niet dat ze overdreven onveilig zijn.

Het Amerikaanse Bureau of Diplomatic Security (OSAC) herhaalt dat toeristen overdreven veilig zijn in de stad. Dus als je een reis naar Parijs plant, ga je gang met je plan, speel een beetje slim en leg deze punten vast in je hart – zodat je tour onvergetelijker en vreugdevoller kan zijn.

Dit zijn de meest voorkomende toeristenzwendel in Parijs

Zakkenrollen

Ten eerste zou het stoutmoedig zijn om te zeggen dat zakkenrollerij een fenomeen is dat eigen is aan Parijs. Grote steden die toeristen aantrekken, trekken uiteindelijk kleine mensen als deze aan. Er zijn echter enkele eenvoudige methoden om de kans te verkleinen dat het jou als toerist overkomt.

Allereerst moet u de methoden begrijpen die kruimeldieven gebruiken, en ze zijn zo ervaren dat u niet eens zult merken dat uw items worden gestolen. Deze gewetenloze personen richten zich meestal op verloren en nietsvermoedende bezoekers, die zich niet bewust zijn van de rituelen van het land. 

Wees nonchalant en maak geen oogcontact met verdacht uitziende vreemden. Deze dieven zijn behoorlijk slim, ze zijn experts in het lezen van lichaamstaal en weten wanneer iemand verdwaald of nieuw is op een plek. Verwacht dat ze je benaderen en proberen je te misleiden. Maar val niet voor hun beleefdheid, want je zou ze uiteindelijk kunnen geloven als je de ruimte toestaat. 

 De sleutel is dus om kalm en zelfverzekerd te blijven en niet bang te zijn. Het is nogal ongebruikelijk dat mensen fysiek worden aangevallen, de dieven doen het slachtoffer meestal geen pijn en iedereen die slachtoffer is, wordt aangeraden de dief niet te weerstaan ​​of te achtervolgen. In plaats daarvan gaan bezoekers rechtstreeks naar het dichtstbijzijnde politiebureau en vragen om hulp.

ATM-oplichting

Niet om je bang te maken of zo, maar als je een toerist voor het eerst bent en geld wilt opnemen bij een geldautomaat, moet je extra voorzichtig zijn, vooral als je een groep jonge mensen ziet rondhangen. 

Veel jonge mensen proberen mensen te misleiden bij geldautomaten, vooral door harde geluiden te maken of willekeurig met toeristen te praten. Je moet op je rug passen.

Wees zelfverzekerd door je uiterlijk en wees een beetje grof tegen hen. Daarmee stuur je signalen waar je niet mee kunt rotzooien. Houd op met chatten met mensen aan de geldautomaten. Anders krijgt u mogelijk spijt van uw acties. Ga bovendien niet alleen als je de stad voor het eerst bezoekt.

Vriendschapsarmbanden

Armbandzwendel is zo gewoon in Parijs, maar met kennis van de stand van zaken zul je goed voorbereid zijn om met deze frequente zwendel in Parijs om te gaan. Dus wat er gebeurt, is dat een willekeurig persoon naderbij komt en met geweld een vriendschapsarmband om je hand legt. Ze vragen er dan contant geld voor. Je moet op je hoede blijven, vooral in drukke gebieden; deze mensen hebben een talent om te jagen op onbewusten.

Fake Taxi (overladen)

Bij aankomst in de stad krijg je veel aanbiedingen van mensen, die je een goedkopere rit naar het stadscentrum aanbieden. Houd er rekening mee dat ritdiensten zoals Uber en taxi’s in Parijs vrij prijzig zijn. 

Daarom mag u niet zonder navraag in een auto stappen. Deze fraudeurs bieden u goedkopere tarieven, maar als u bij aankomst om dubbel geld vraagt, weet u misschien niet wat er aan de hand is.

Probeer elke chauffeur om hun naam en rijbewijs te vragen. Doe snel onderzoek voordat u in een taxi stapt, omdat u mogelijk veel moet betalen. De truc hier is dat je moet uitkijken voor taxiborden; als er geen tekenen zijn, zeg dan nadrukkelijk NEE. U mag beslist geen gehavende of beschadigde auto betreden en uit de buurt blijven van auto’s die geen meters hebben. Als de chauffeurs te vriendelijk proberen te zijn, kan dat een aanwijzing zijn dat ze frauduleus zijn.

Gouden Ring Scam

Het is een beruchte zwendel in de stad als je door de stad slentert, je hoort misschien het gerinkel van een metalen ring met gouden kleur die de grond raakt. Misschien ben je ook in de war, maar als je je omdraait, zal een frauduleuze dame je vragen stellen over de ring en je zou kunnen zeggen dat die niet van jou is.

Maar de dame moedigt mensen voortdurend aan om de ring te nemen en vertelt nietsvermoedende toeristen dat het om geluksbrenger gaat. Ze zou ook kunnen zeggen dat hun partner het leuk zou vinden. En op het moment dat u de ring accepteert, vraagt ​​ze om contant geld en zegt dat u de ring net hebt gekocht. Nu zal ze erop staan ​​dat je haar ervoor betaalt. 

Fake Charity Groups

Allereerst ontmoet je deze ongelukkige groepen onder de Eiffeltoren omdat de meeste toeristen daar rondhangen. Het zijn ongetwijfeld oplichters. Als iemand ter plekke om contant geld vraagt, vertrek daar dan. Dat is niet hoe legitieme groepen geld inzamelen voor hun goede doel.

Legitieme inzamelaars van fondsen voor goede doelen informeren naar contactgegevens en krijgen meer informatie. Ze plaatsen mensen niet ter plaatse en maken hen in de war.

Deze frauduleuze verzamelaars doen meestal alsof ze liefdadigheidsfondsen inzamelen voor mensen met een andere handicap, wat hun authenticiteit bevestigt. Het is bekend dat ze werken waar toeristen het vaakst bezoeken.

Natuurlijk kun je het beste ervoor zorgen dat je jezelf niet in een positie plaatst die je kwetsbaar maakt voor dieven en oplichters. Het volgende deel van dit artikel zal precies dat doen.

Hoe oplichting en dieven in Parijs te vermijden

Voorzorgsmaatregelen nemen

Probeer niets waardevols in uw zak of tas te bewaren. Ja, neem maar een beetje contant geld mee, vermijd het bewaren van kaarten, chequeboekjes en dure sieraden. Maak niet de fout om uw paspoort in de tas of portemonnee te bewaren tijdens een wandeling door de stad. Het kan tragisch zijn als je het anders doet. De plaatsen die u waarschijnlijk zult beroven, zijn drukke plaatsen zoals bij de populaire monumenten en marktplaatsen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat deze dieven en zakkenrollers meestal dicht bij toeristische attracties zoals musea, monumenten, restaurants, hotels, stranden, treinen, treinstations, luchthavens, metro’s en doelvoertuigen opereren. Het zijn vaak jongeren met een niet-lokaal kenteken.

Ze konden zich verplaatsen in groepen jongens en meisjes die tot een raciale groep behoorden. Nogmaals, het is belangrijk dat u kopieën maakt van uw paspoort-, visum- en creditcardnummers. Plaats deze essentiële documenten in uw belangrijkste tassen en bagage. Als de originelen verloren gaan, loopt u op geen enkele manier vast. 

Gebieden rond de nachtclubs in Champs-Elysees

In het donker genieten toeristen van het nachtleven en vestigingen spreken zeker iedereen aan die op zoek is naar een hete nacht in de nachtclub. De nachtclubs rond de Champs-Elysees zijn de meest luxueuze en populaire in Europa, dus de meeste toeristen bezoeken daar. 

Maar het kan zelfs uw nacht in een slechte nacht veranderen. De Avenue des Champs-Elysées is ongelooflijk, maar is op elk moment van de dag druk. Ik zou je aanraden om een ​​minder druk gebied te kiezen, zoals de rue de Rivoli of de Marais.

Probeer je niet te kleden als een toerist

Hoe meer je je als een local gedraagt, hoe minder Parijse oplichters je zullen herkennen. Draag geen ‘traditionele of typisch Amerikaanse’ reizigerskleding van een t-shirt, korte broek en sneakers. Draag geen rugzak en loop natuurlijk  niet  rond met het dragen van een selfiestick. 

Oplichters zijn altijd op zoek naar toeristen en de meeste toeristen worden herkend aan hun kleding. Daarom is het beter om je als een local te kleden en je zo veel mogelijk te gedragen.

Blijf bij het openbaar vervoer

Als je meer dan twee dagen in de Franse hoofdstad verblijft, raad ik je aan om met het openbaar vervoer te gaan, want taxi’s en Uber zijn duur en kostbaar. Het is dus beter om in het openbaar vervoer te investeren – ze zijn ook veiliger. Er zijn veel kortetermijnpassen om je in het openbaar vervoer te verplaatsen. Daarnaast helpen ze toeristen de stad op een unieke manier te zien.

Spreek niet echt luid Engels

De gemakkelijkste manier om jezelf tot een prooi te maken voor oplichters of zakkenrollers is door rond te dwalen in een stad terwijl je groep schaamteloos Engels spreekt. 

Wanneer je ergens in Parijs gaat, mag je nooit lastig gevallen worden. Als u zich in de buurt van mensen, vrienden en familie bevindt die luid in het openbaar praten, moet u zich zeer bewust zijn van hoe luid ze zijn en hoeveel aandacht ze trekken door Engels te spreken. Oplichters herkennen toeristen aan hun taal en stijl. 

Wees voorzichtig met protesten

Parijzenaars zijn politiek bewust en sociaal wakker. Ze laten nauwelijks waargenomen ongunstige veranderingen onaangetast blijven. U moet dus op de hoogte blijven en gebieden vermijden waar protesten worden gehouden. 

De situaties kunnen anders uitpakken, zoals het plunderen van winkels et al. Er zijn veel oplichters op deze gebieden die willen profiteren van dergelijke situaties. Een toerist moet zich hier dus van bewust zijn voor hun veiligheid.

Reis met groepen

Het is inderdaad slim om een ​​plaats met reisgroepen te verkennen als je kunt. Deze groepen zijn klaar om u te helpen bij het plannen van uw plannen tijdens uw verblijf in de Lichtstad. Deze experts weten alles over Parijs, dus je voelt je niet verloren in de stad.

Het is ook hun taak om u in te lichten over de manieren van oplichters en patronen die vals spel suggereren. Dus ik raad zeker aan om met deze groepen te reizen. 

Misschien is Parijs of waar dan ook in Frankrijk altijd uw droomvakantiebestemming geweest en maakt u zich zorgen dat u mogelijk niet effectief kunt communiceren. Een reisgroep, geleid door een gids die vloeiend Frans en Engels spreekt, kan een geweldige manier zijn om uw droom werkelijkheid te laten worden. 

Pas op tijdens het zitten in cafés

Ontspannend in een café, vooral als je net aan de buitenkant van het café zit of op een openbare ontspanningsplek, zal een persoon je benaderen met een grote papieren kaart om een ​​routebeschrijving naar ergens te zoeken. Het idee is om je te verwarren en te misleiden. Na je gesprek met hen is de kans groot dat alle waardevolle spullen die je om je heen had gestolen zijn. 

Dit is een veel voorkomende truc om gadgets te stelen van nietsvermoedende mensen. Het is raadzaam om in het café te zitten en ik raad u aan om geen cafés te bezoeken die er aan de buitenkant goedkoper of impopulair uitzien. Het is bekend dat de dieven werken in ruimtes waar weinig of geen beveiligingspersoneel is. 

Metrostations

Het is moeilijk om onsmakelijke ervaringen te vermijden terwijl je op een station in de Franse hoofdstad bent. Het is een plek waar veel mensen nietsvermoedende toeristen benaderen. Op metrostations doen mensen alsof ze zijn wat ze niet zijn en vragen ze toeristen om hun persoonlijke informatie. Ze kunnen zelfs verschijnen met badges, waardoor het moeilijk is om ze bloot te leggen.

Ze kunnen erop aandringen dat u een nep-ticket koopt in de hoop dat u betaalt. Maar koop niets van ze, ook al lijken ze misschien legitiem.

Vermijd een bezoek aan de Moulin Rouge

De Moulin Rouge is een van de ranzige gebieden met veel seksshops in Parijs. Hoewel de plaats meestal bruist en vol zit met toeristen, is er minder kans dat toeristen misdaden plegen.

Dus ik stel zeker voor dat je daar wegblijft. Het is misschien niet zo actief als op andere plaatsen. Je kunt winkels bezoeken in de supermarkt aan de overkant van de straat in de kelder, en er zijn veel goedgeklede lokale bewoners.

Meest voorkomende toeristenzwendel en hoe ze te vermijden – Samenvatting

Parijs is leuk en opwindend, maar kleine incidenten willen misschien je geweldige ervaring verzuren. Zolang je alert en voorzichtig bent, zou je hoogstwaarschijnlijk een probleemloze vakantie in Parijs hebben. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>