Kun je kraanwater drinken in Parijs?

 Het mooie is dat kraanwater in Parijs door de Franse en EU-autoriteiten, samen met internationale instanties zoals de (WHO), als veilig drinkbaar wordt verklaard.

Als u uit eten gaat, kunt u om een  karaf d’eau vragen in  plaats van flessenwater. Het flessenwater is duur en mag niet in overweging worden genomen als u een beperkt budget heeft. Ondertussen wordt van obers verwacht dat ze je kraanwater serveren, en je kunt een lichte chloorsmaak of -geur waarnemen. Geen paniek, het is schoon en veilig.

Is het kraanwater van Parijs veilig om te drinken?

Sinds 1781 is er binnen stromend water in de Franse hoofdstad, maar er waren destijds slechts 125 woningen aan elkaar gekoppeld. Tegenwoordig is het leidingwatersysteem veiliger dan eeuwen geleden. In de analyse- en onderzoekslaboratoria van Eau de Paris ontvangen en registreren ze meer dan 200 monsters die zijn verdeeld over verschillende afdelingen voor organische chemie, chemie, corrosie en bacteriologie.

De monsters zijn afkomstig uit verschillende bronnen. In eerste instantie is er het water dat door de laboratoriumgroepen wordt opgevangen uit het distributiesysteem en uit de reservoirs van de Eaude Paris in Parijs en een nabijgelegen buitenwijk. In de laatste fase worden ook monsters van huishoudens verzameld om ervoor te zorgen dat het uit de kraan stromende water drinkbaar is.

Nitraten zijn een stof die nauwkeurig wordt bestudeerd. Overmatig gebruik, vooral door kinderen, heeft nadelen voor de gezondheid als ze in het lichaam tot nitrieten barsten. 50 mg / l is de kwaliteitsnorm van Europese oorsprong en wateroverdraagbaarheid.

Kunt u water drinken uit een fontein in Parijs
Parijs zoetwaterfontein

De voorwaarden zijn bepaald door het idee om de hulpbronnen die worden gebruikt voor het verstrekken van drinkwater te beschermen en door de verschillende bronnen van voedselblootstelling te overwegen. Het stadswater met een gehalte van 20 tot 28 mg / l in het jaar is lager dan normaal. Daarom is het geen potentiële bedreiging voor volwassenen met betrekking tot nitraten, die van nature in voedingsmiddelen voorkomen.

Bovendien zijn microplastics ontdekt in 72% van de watermonsters die in Parijs zijn verzameld. Maar er is geen officiële regeling. Het is niet waarschijnlijk dat het gezond is. Zowel Parijzenaars als autoriteiten hebben een manier bedacht om het water vrij te maken van de geur en smaak van chloor. Doe het water in een bidon zonder het dicht te doen en laat het enkele uren in de koelkast staan. De geur zal na verloop van tijd ontsnappen.

Minerale inhoud van Parijs leidingwater

 In Parijs varieert de hardheid van het water tussen 20 en 30 graden (80-120 mg / L calcium). En met gemiddeld bijna weinig natuurlijk mineraalwater (80-100 mg / l), dekt de dagelijkse consumptie van 1 l Parijs-water ongeveer 25% voor een kind en 10% van de menselijke calciumbehoefte. Het stadswater heeft ook gemiddeld 10 mg / l natrium. Daarom is het vrij veilig om te drinken en voor mensen met een natriumarm dieet.

Waar het leidingwater in Parijs vandaan komt

De lokale waterleverancier is Eau de Paris en wordt opgezadeld met de verantwoordelijkheid om alle kranen in de grootstedelijke districten van veilig drinkwater te voorzien. De helft van het water dat bewoners gebruiken, is afkomstig van rivieren en de andere helft van watervoerende lagen (ondergrondse bronnen).

Het watersysteem wordt voornamelijk geleverd door reservoirs op locaties in de stad. De distributievlekken kunnen per tijd verschillen door bepaalde haperingen in het productieproces. Het Montsouris-stuwmeer bevoorraadt de stad vanaf de Loing- en Vanne-aquaducten. De reservoirs Lilas en Ménilmontant, de reservoirs Montmartre en Belleville en tanks Hay-Les-Roses bevoorraden de stad vanuit de fabriek in Joinville, terwijl het reservoir wordt bevoorraad vanuit de fabriek in Orly. Met een oppervlakte van 355.000 m3 bevoorraadt het Saint-Cloud-reservoir van het Avre-aquaduct.

Waar het water van Parijs uit het Montsouris-reservoir komt

Zonder effect op de waterpeilniveaus, is bijna alle ondergrondse opvang afkomstig van natuurlijke noodsituaties. Dit water is niet geschikt om aan de bron te drinken, dus het moet meerdere facetten van filtering ondergaan, waaronder ultrafiltratie en actieve kool.

Een zeer zeldzaam ding over de stad is dat er slechts twee watervoorzieningssystemen zijn. Elk watervoorzieningssysteem heeft unieke doeleinden met verschillende zuiverheidsniveaus. De eerste is voor leidingwater en de tweede is ongefilterd water dat wordt ingezet voor het spoelen en schoonmaken van de straten.

Er is geen vermenging van water uit beide systemen, maar u moet erop vertrouwen als u in Parijs kraanwater drinkt. Misschien wil je Le Pavillon de l’eau binnenstappen. De stad is eigenlijk een van de plaatsen met een heel museum gewijd aan zijn water- en watervoorziening.

Potentiële zorgen over het drinken van kraanwater in Parijs

Hoewel het kraanwater van Parijs drinkbaar is volgens de EU- en WHO-normen, zijn er weinig risico’s bekend:

Microplastics:  Microplastics zijn ontdekt in het meeste leidingwater op het continent. Hoewel het minder is dan het flessenwater, zijn er twijfels die gezond zijn.

Chloorbijproducten:  Bichlorering is een probleem met waterchlorering dat ontstaat na de reactie van chloor op organische stoffen. Deze blijven meestal binnen condities van de waterleverancier, maar qua THM’s en HAA is er grote onzekerheid.

Lood:  de kans op het vinden van een aanwijzing is laag, behalve dat men in een heel oud appartement woont waar de leidingen al tientallen jaren niet zijn veranderd.

Uitloging / buiscorrosie: de  kans dat buizen corroderen is klein, maar het kan problemen veroorzaken als dit gebeurt. Meld dit wanneer u dit merkt, maar een waterfilter vermindert de noodzaak om regelmatig leidingen door te spoelen.

Pesticiden, nitraten en andere stoffen onder de gereguleerde limieten:  Hoewel het veilig is voor volwassenen met de gecontroleerde hoeveelheid, is er niet veel bekend over blootstelling aan kinderen en zuigelingen.

Waterfilters gebruiken in Parijs

Er zijn weinig redenen om in de hoofdstad een waterfilter te gebruiken:

  • Smaakverwijdering van het chloor zal de smaak van water onmiddellijk verbeteren
  • Kleine kinderen / zuigelingen – zoals eerder vermeld, kinderen zijn gevoeliger, dus het is goed voor u en uw gezin om een waterfilter te gebruiken om veilig te zijn in Parijs.

Flessen water drinken

In Parijs bieden bijna elke ober en serveersters in cafés, bars en restaurants u flessenwater aan wanneer u om water vraagt. Veel lokale bewoners gebruiken thuis ook flessenwater vanwege de veiligheid en de voorkeurssmaak. Maar je moet weten dat er geen overweldigend bewijs is dat leidingwater minder gezond is dan tafelwater.

U kunt flessenwater krijgen in restaurants en winkels in heel Parijs. Dit omvat productnamen zoals Vitel, Evian, Badoit, Volvic, Hèpar en Contrex.

Kun je kraanwater drinken in Parijs? – Overzicht

Dus daar heb je het! Kraanwater in Parijs is volkomen veilig en wordt als van hoge kwaliteit beschouwd . Voor degenen die liever beter smakend water hebben of problemen hebben met de waterkwaliteit, wordt een hoogwaardig waterfilter aanbevolen. Maar vergeet niet dat de populariteit van flessenwater zijn superioriteit ten opzichte van leidingwater niet bevestigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>