Is Parijs veilig? Veiligheid in Parijs

Voordat ze naar Parijs reizen, vragen veel mensen zich af of Parijs veilig is, en dat is een goede vraag. Sommige delen van Parijs hebben een hoge misdaad voor toeristen; u moet ze in ieder geval vermijden en altijd proberen om regelmatig verlichte en drukke openbare ruimtes te bezoeken.

Toeristen onderschatten de misdaad in Parijs vaak omdat ze de thuisbasis zijn van de Eiffeltoren, de Mona Lisa, de werken van Picasso en da Vinci. Dat is echter niet waar, want zoals in elk land zijn er ook mensen zonder morele code die je leven voor wat geld zullen bedreigen.

Lees in dit artikel de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen om van uw reis een goede ervaring te maken en diefstal of erger te voorkomen.

Overweeg het volgende om Ganger in Parijs te vermijden

  1. Parijs is een van de veiligste steden van Europa. U moet echter niet vertrouwen en een zekere mate van wantrouwen jegens de persoon aan uw zijde hebben. Onthoud dat hoe voorzichtiger je bent in het leven, hoe beter.
  2. Vermijd racistische of beledigende opmerkingen te maken aan personen of Parijzenaars. U bent niet in uw land, dus u moet twee keer zo voorzichtig zijn als normaal. Het kan ook een gevecht veroorzaken dat de zaken tijdens uw vakantie erger zal maken.
  3. Probeer niet zoveel geld in de stad te weerspiegelen. Dit zal helpen om niet de focus te worden van criminelen of mensen die je op wat voor manier dan ook willen schaden. Wees te allen tijde bescheiden, geef uw geld uit, maar altijd met de grootste verantwoordelijkheid en zonder te knipperen.
  4. Lees meer over de hotels of appartementen op de veiligste en meest centrale plaatsen om de eenzaamheid van de Parijse straten te vermijden. Maak de reservering  ten minste  een maand van tevoren om de best mogelijke accommodatie te hebben.
  5. Als dit de eerste keer is dat u naar Parijs reist, maak dan kennis met enkele touroperators die garant staan voor veilige rondreizen door Parijs.
  6. Probeer een taxi of Uber te nemen om te voorkomen dat je door plaatsen loopt die je niet kent. Parijs is omgeven door enigszins gevaarlijke buurten die je misschien niet kent; dus dit punt is erg belangrijk voor uw veiligheid .
  7. Bezoek de musea op de dag zelf, evenals het pantheon, de botanische tuin, de Luxemburgse tuinen of zelfs de Sorbonne University om diefstal te voorkomen. Deze sites zijn echter erg ‘veilig’ en er worden zelden overvallen gepleegd.
  8. Als je een vrouw bent, ga dan voorzichtig om met Parijse mannen, want naar schatting is er in heel Frankrijk een soort maffia ontstaan die zich inzet voor ontvoering.
  9. Bezoek niet alle wijken in de buurt van Parijs. De Latijnse en de Joodse wijk zijn echter een must (onder andere).
  10. Respecteer de wet om geen slechte tijd in de stad te hebben.

Rekening houdend met die 10 punten kun je een betere ervaring hebben in de stad en het land van Frankrijk. Neem ook meer voorspellingen die geschikt lijken voor uw toeristische reis.

Paris Security

Volgens statistieken wordt de beveiliging in Parijs beoordeeld op 95%. Dit maakt het een van de best beveiligde steden van heel Frankrijk en Europa. Maar u moet uzelf niet vertrouwen en enig wantrouwen in uw hoofd hebben.

Er is een enorm aantal politie- en verkeersagenten in de stad om te allen tijde beveiliging en controle te bieden. In elke bezienswaardigheid zie je altijd camera’s en bewakers die je fysieke integriteit ondersteunen.

In de metro die door Parijs en een deel van Frankrijk rijdt, is ook beveiliging aanwezig.

Elke dag wordt aangenomen dat in Parijs meer dan 100 boetes worden opgelegd voor snelheidsovertredingen op de openbare weg.

Elke hoek van Parijs heeft een camera om de autoriteiten meer veiligheid en efficiëntie te bieden, waardoor het een reactietijd van slechts enkele minuten heeft.

Samenvattend is te zien dat er in Parijs genoeg veiligheid is om kalm te zijn, maar net als al het andere in de wereld kan het overschat worden of moet de media de informatie overdrijven.

Is Parijs gevaarlijk?

Velen zijn van mening dat de veiligheid in Parijs en in heel Frankrijk overdreven is en door de media wordt overdreven. In elke hoek van de stad staan inderdaad camera’s. Ze zeggen echter niet dat hun onderhoud klein is, dus sommigen zijn er niet in geslaagd de misdaad te verminderen.

Er zijn veel agenten in elk gebied, museum, park, enz. Hoewel velen van hen niet zo goed zijn opgeleid om een 100% effectieve reactie te geven.

De veiligheid van de metro is redelijk. Het garandeert de toeristenbeveiliging tegen diefstal, maar niet op het moment dat u in de metro stapt. Er is een gebrek aan controle op elk station van mensen die op en neer gaan.

Hoe veilig zijn de straten van Parijs ‘s nachts?

De nacht in de straten van Parijs is relatief veilig; zolang je maar in centrale ruimtes bent met voldoende verlichting. Het is net als in alle grote steden; zolang u voorzichtig bent en problemen zoekt, blijft uw fysieke integriteit intact.

Natuurlijk zijn er in elke hoek veel feesten en vieringen, elke dag ‘s nachts. Meer nog in zeer toeristische gebieden; met duizenden bars, disco’s, nachtclubs in het algemeen voor het plezier van Parijzenaars en toeristen in het algemeen.

Als je op zoek bent naar een feestelijke sfeer, plezier hebt en danst met de mooiste vrouwen of mannen in de stad, dan is Parijs de juiste plek. Bedenk dat Europeanen graag feesten en geen weekend verlaten om te genieten en plezier te hebben.

De toegang tot deze nachtclubs is meestal vrij goedkoop. Daarom is dit geen excuus om niet aanwezig te zijn. Als u echter vertrekt, neem dan een taxi en loop ‘s nachts niet om diefstal van ernst te voorkomen.

Probeer met iemand naar deze plaatsen te gaan. Als je alleen gaat, neem dan voorzorgsmaatregelen en denk goed na. Doe je best om voor je fysieke integriteit te zorgen, of je nu een man of een vrouw bent.

Krijg alle nodige informatie over hoe u er kunt komen en keer dan terug naar uw hotel of appartement, aanbevolen taxi’s en plaatsen die u moet vermijden. Dit punt is essentieel als het je eerste bezoek aan deze prachtige stad is.

Plaatsen om te vermijden in Parijs

Als je in Parijs bent en het is je eerste keer in zo’n prachtige stad, moet je de wijken Les Halles, Chatelet, gare du Nord en Stalingrad vermijden; dit zijn degenen met het hoogste aantal overvallen en misdaden in de hele stad.

Als u besluit om een aantal van deze gebieden te bezoeken, vermijd dan dat u als toerist wordt erkend om geen gemakkelijk doelwit te zijn, omdat ze uw portemonnee in een algemeen geval kunnen stelen of u zelfs in de ernstigste gevallen kunnen bedreigen.

Is Parijs veilig? – Overzicht

Om te voorkomen dat je in Parijs zakkenroller wordt, moet je het voor je broek hebben of, beter nog, in je hand. Deze diefstal is heel gebruikelijk in de hele hoofdstad, en in het land van Frankrijk als zodanig worden elk jaar acht op de tien toeristen beroofd van hun portemonnee.

Koffers kunnen ook worden gestolen als u in Parijs een niet-officiële taxi neemt, dit soort diefstal is gebruikelijk, hoewel velen het al hebben gemeld en de autoriteiten voor de oplossing hebben gedaagd.

In Parijs zijn er enorm veel “zakkenrollers” of dieven met speciale vaardigheden in de metro. U dient uw documenten altijd voor uw broek uit te leggen of bij voorkeur in uw hand.

Maak een uitstekende reis naar Parijs, neem alle nodige maatregelen en vermijd problemen met de wet en de lokale bevolking.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>