Is Parijs een bezoek waard?

Parijs is een heel mooie stad, omringd door cultuur, kunst, mooie mensen en eindeloos mooie plekken. Maar is Parijs de moeite waard? Het hangt allemaal af van wie je het vraagt. Velen zeggen beslist, zoals anderen beweren dat er te veel mensen zijn en dat u misschien teleurgesteld zult raken.

Door de meerdere wijken van Parijs neemt het toerisme toe. Het Quartier Latin heeft bijvoorbeeld een immens aantal musea, hotels, restaurants en andere bezienswaardigheden. Een ander voorbeeld is de Joodse wijk die meer cultureel dan toeristisch is, maar nog steeds populair is.

Nu laten we u in dit artikel de voor- en nadelen zien van elke hoek van Parijs. Het belangrijkste doel is om tot een conclusie te komen of actie te ondernemen over het onderwerp, zodat u een zeer interessante vakantie kunt hebben.

Voordelen van reizen naar Parijs

Reizen naar Parijs heeft veel voordelen; je wordt hieronder getoond zodat je kunt zien welke voordelen zo’n mooie stad met zich meebrengt.

Kunst

Parijs zit vol met kunst, van Picasso tot andere artiesten van een vergelijkbaar niveau. Het heeft hele mooie sculpturen en is ideaal voor het maken van foto’s. Bezoek de musea, Picasso’s bijvoorbeeld, en bewonder zulke mooie werken.

Parijs heeft ook unieke sculpturen in musea, parken, fonteinen, botanische tuinen; onder andere in het Quartier Latin kun je er meer over zien waar je je liefde voor kunst kunt vergroten.

Architecturale diversiteit

In Parijs zie je de architectonische diversiteit in elk van de gebouwen en hotels die in de middeleeuwen zijn gebouwd. De meeste hebben een gotische stijl en zijn grote structuren die ze uniek maken.

De Notre-Dame kathedraal is een van die grote monumenten die de hele dag bewonderd mogen worden. Zowel extern als intern zullen ze je hallucineren en je afvragen hoe is dit mogelijk?

Gastronomie

De gastronomie in Parijs is erg uitgebreid; u kunt onder andere Frans, Europees, Italiaans, Mediterraan, Spaans eten proeven. Je moet ook naar de straten van het Quartier Latin gaan. Daar zie je veel restaurants met verschillende gerechten en eten om te eten.

Elk restaurant heeft speciale menu’s als je vegetarisch of veganistisch bent, dus je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Geniet gewoon van je verblijf in Parijs en ga naar de beste restaurants in de omgeving.

Receptieve mensen

De ontvankelijkheid van Parijzenaars is uniek; de meeste zijn zeer vriendelijke mensen die je zullen helpen om een ​​betere ervaring te hebben in hun land en stad. Veel van deze plaatsen weten hoe ze Engels of Spaans moeten spreken, of als je dat liever doet, spreek je Frans.

De Eiffeltoren

Als je naar Parijs-Frankrijk gaat, bezoek je waarschijnlijk de Eiffeltoren. Dit geweldige monument is zo mooi en uniek dat je blijft nadenken over hoe die geweldige structuur is gebouwd.

Mona Lisa

Het werk van Mona Lisa van Leonardo da Vinci bewonderen in het Louvre is voor velen een droom. Dit beroemde en populaire kunstwerk is iets unieks en nog meer als je het voor je ogen hebt.

Geniet van gratis musea

Wat Parijs heeft, is een enorme hoeveelheid gratis musea voor het publiek. Daar kun je wat kunst, literatuur, cultuur en informatie van de meest erkende artiesten zien. Naar schatting is er om de 100 meter één kunstmuseum.

Veel rondleidingen in Parijs zijn gratis

Zoals je het leest, zijn veel rondleidingen in dit prachtige land gratis, zonder kosten. Hoewel u uw positie van tevoren moet reserveren om uw plek te behouden. Deze rondleidingen zijn gericht op de Latijnse en Joodse wijken waar de bezienswaardigheden zijn gecentreerd.

U kunt de Notre-Dame-kathedraal gratis bekijken als u dat wilt. Ook kun je de oudste universiteit van Europa bezoeken; dat is de Sorbonne Universiteit, de Jardin du Luxembourg en het Pantheon in het Quartier Latin van Parijs.

Nadelen van reizen naar Parijs

Niet alles is rooskleurig, en soms brengt een bezoek aan Parijs enigszins vervelende nadelen met zich mee; je moet je voorzorgsmaatregelen nemen om uit te rusten, toerisme te hebben en de stad te leren kennen.

Druk verkeer

In Parijs is het aantal toeristen erg groot, dus het is niet verwonderlijk dat het verkeer druk is. De wegen en de metro hebben een groot aantal toeristen, die meestal in januari of december zijn.

Koud weer

In het winterseizoen moet je voorkomen dat Parijs zo’n koud klimaat ontwijkt. Bezoek bij voorkeur in het voorjaar, waar minder toeristen komen en een vriendelijker klimaat heerst.

Volledige musea

Als je Parijs in het hoogseizoen bezoekt, wees dan niet verbaasd als je de beroemdste musea overvol vindt. Zo is het Louvre waar de Mona Lisa ligt een van de meest bezochte in de hoofdstad.

Huisvestingskosten

U moet Parijs in het laagseizoen bezoeken, omdat de reserveringskosten toegankelijker kunnen zijn. Zo geniet u met minder geld van de hoofdstad. Als je in het hoogseizoen Parijs bezoekt, moet je minimaal een maand van tevoren reserveren . De toeristenstroom is zo groot dat je moeite zult hebben om een ​​verblijfplaats te vinden.

Dure restaurants

Over het algemeen geldt: hoe centraler het restaurant, hoe duurder. Houd hier rekening mee als u Parijs bezoekt en een paar euro wilt besparen. Wees ook niet opgelicht en weet dit om plaatsen te vinden die binnen uw budget passen.

Afwijking met Parijzenaars

Veel toeristen beweren dat Parijzenaars niet zo ontvankelijk zijn als ze lijken te zijn. Sommige interacties kunnen ook leiden tot oplichting. Je moet heel bewust zijn en je niet laten meeslepen door wat iemand je vertelt. Ook heeft de stad een kleine criminaliteit.

Wanorde

Momenteel is er een storing in de gebieden nabij de Eiffeltoren. De wanorde van toeristen en inwoners is enorm; de autoriteiten hebben geprobeerd het op te lossen, maar de jaarlijkse stroom toeristen neemt toe.

Is Parijs overschat?

De grote vraag is dat Parijs overschat wordt? En uw antwoord is misschien (hoewel we dat niet echt geloven); veel vestigingen bieden beloften over de stad om meer toeristen te winnen. Dezelfde praktijk wordt ook door toeristenbureaus toegepast.

Parijs heeft veel unieke musea, maar er wordt niet gezegd dat veel daarvan geen toegang hebben. Om nog maar te zwijgen van het feit dat velen hoge kosten en lange rijen hebben.

Veel restaurants in de centrale gebieden hebben zeer hoge prijzen. Hierdoor hebben toeristen in dat opzicht veel klachten; de autoriteiten hebben dat probleem nog niet opgelost.

Hoewel de stad enigszins veilig is, kunnen toeristen vanwege diefstal niet ‘s avonds laat zijn. Omdat het een erg populaire stad is voor toeristen, is dit een plek waar de misdaad is toegenomen.

Het transport kan vervelend zijn in het hoogseizoen van de toeristenstroom. De stad kan een groot aantal mensen ondersteunen. Maar elk jaar neemt het toe, het wordt weer een probleem.

Een groot aantal mensen en studenten zien de Mona Lisa niet het hele jaar door in het Louvre; ze moeten een betere controle hebben over de mensen in het museum zodat iedereen kan genieten van de tentoonstellingen.

Sommige Parijzenaars zijn onbeleefd tegen toeristen en xenofoob; je moet ervoor zorgen om ongelukken te voorkomen, onthoud dat je een toerist bent en dat de wetten je tot op zekere hoogte verlagen terwijl de lokale bevolking alle bestaande voordelen behoudt.

Veel straten hebben onvoldoende verlichting, waardoor de diefstal van toeristen toeneemt; u moet zeer attent zijn als u met uw gezin uitgaat en ‘s avonds laat naar uw hotel / airbnbterugkeert .

Niet omdat dit in een land 100% veilig moet zijn, wordt Parijs, net als veel andere steden of landen, overschat om het toerisme te stimuleren, het gebied niet te onderschatten en voorzichtig te zijn met toerisme om ernstige ongelukken te voorkomen.

Is Parijs een bezoek waard? – Overzicht

Persoonlijk, als een hardcore Francofiel die nooit over Parijs heen komt , denk ik dat Parijs 100% de moeite waard is. Ik wilde dit artikel echter zonder vooringenomenheid schrijven. Ik denk dat ik dat heb kunnen doen en zoveel mogelijk voor- en nadelen heb kunnen bedenken. Ik geloof echt dat Parijs een stad is die je minstens één keer in je leven moet bezoeken, omdat er veel dingen te zien en te doen zijn.

Denk je dat Parijs een bezoek waard is? Laat hieronder uw opmerkingen achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>