Hostels in Parijs vergelijken: waar u op moet letten

Wanneer u uw accommodatie in Parijs boekt  , heeft u een aantal hoofdcategorieën waaruit u kunt kiezen: hotels en hostels. Hotels zijn prima, maar als je een klein budget hebt en je het niet erg vindt om je slaapkamer of badkamer te delen met een paar andere mensen, dan zijn  hostels in Parijs  zeker de juiste keuze. Want echt, als het je gelukt is om goedkope tickets naar Europa te scoren, wil je niet al het geld dat je hebt gespaard verknoeien door teveel te betalen voor je kamer!

Als je echter nog nooit in een hostel hebt verbleven, kan de prospect wat vragen oproepen. Hier zijn enkele van de  vragen die u moet stellen bij het vergelijken van hostels in Parijs waar u overweegt te verblijven.

Dingen om te controleren voordat u een hostel in Parijs boekt

Zijn lakens en handdoeken bij de prijs inbegrepen?

Vaker wel dan niet, zijn lakens (ook wel “linnengoed” genoemd in hostelbeschrijvingen) bij de prijs inbegrepen, evenals dekens en kussens. Handdoeken zijn echter meestal iets dat u bij de receptie kunt huren of kopen. Als je een tijdje door verschillende landen gaat reizen, is het logisch om je eigen handdoek mee te nemen om de extra kosten van huren of kopen in een hostel te voorkomen. Er zijn uitstekende reishanddoeken die superabsorberend zijn en heel snel drogen, maar tot bijna niets inpakken. Als ruimte echter een probleem is, zorg er dan voor dat u hostels kiest waarmee u een handdoek kunt huren. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u er een koopt die u niet prettig vindt om achter te laten.

Hoe hostels in Parijs te vergelijken

Hoe ziet de buurt eruit?

Hoewel je waarschijnlijk overal in Parijs rondkijkt als je een hostel kunt vinden dat bij je budget past en zich ook in een buurt bevindt die niet helemaal oninteressant is, is dat een bonus. Lees de hostelbeschrijvingen om te zien wat er in de buurt is – zijn er attracties op loopafstand? Is er een markt, een postkantoor, een wasserette of een internetcafé in de buurt? Zijn er veel restaurants, cafés, bars of nachtclubs in de buurt? Nu, het bestaan ​​van deze dingen is niet inherent een goede of slechte zaak. De antwoorden op deze vragen zouden u echter moeten helpen bepalen of een hostel geschikt voor u is.

Zo klinkt een hostel in een bijzonder levendige buurt met veel winkels, cafés, disco’s en zelfs een museum of twee op loopafstand leuk; als u echter op zoek bent naar een beetje rust en stilte, vindt u het daar misschien niet! Lees ook beoordelingen om erachter te komen of het hostel zich in een gebied bevindt dat eerdere gasten zelfs op afstand onveilig vonden.

Is het openbaar vervoer dichtbij?

Als budgetreiziger wil je gebruik maken van het openbaar vervoer in Parijs om de stad te verkennen; het is goedkoop en efficiënt en u kunt vrijwel overal komen waar u heen moet. In Parijs heb je zowel het fantastische metrosysteem van Parijs als het busnetwerk. Beide zijn handig, maar over het algemeen is het het beste als er een metrohalte is op korte loopafstand van je hostel; vooral als er niet veel is dat op loopafstand van het hostel zelf ligt.

Dat gezegd hebbende, hoewel de metro een vrij goedkope manier is om je in Parijs te verplaatsen, betaal je aanzienlijk meer als je hostel buiten het stadscentrum ligt. Bovendien moet u lange treinritten maken om elke dag heen en weer te reizen. Dus als de hostelprijs er veel goedkoper uitziet dan de andere, controleer dan of deze niet zo ver weg ligt dat je meer dan het prijsverschil in Metro-tickets uitgeeft.

Paris Hostel vergelijking

Is het ontbijt bij de prijs inbegrepen?

De meeste hostels hebben tegenwoordig een gastenkeuken die beschikbaar is, zodat u kosten kunt besparen door al of een deel van uw eigen maaltijden te koken; Sommige hostels bieden echter ook een gratis ontbijt, wat een groot voordeel is. Wat ‘ontbijt’ is, verschilt natuurlijk van hostel tot hostel. Je krijgt misschien niet meer dan toast, jam en koffie. Als je geluk hebt, krijg je misschien een uitgebreidere ontbijtbar met ontbijtgranen, gebak, fruit en sap. Wat je ook krijgt, als het is inbegrepen in de kosten van je bed, is dat geweldig nieuws voor budgetreizigers.

Zijn er gratis diners of speciale feesten?

Sommige van de meer sociale hostels bieden, naast het aanbieden van gratis ontbijt aan gasten, soms ook gratis diners aan op bepaalde avonden van de week. Soms houden ze ook speciale feestavonden in hun bar. Zo kan er bijvoorbeeld elke week een “maandag spaghetti diner” zijn, of een maandelijks togafeest. Budgetreizigers moeten zeker op zoek gaan naar gratis diners, want zelfs als dit niet het beste eten is dat je ooit hebt gehad, is het gratis! En alle feesten die in het hostel worden gehouden, zijn ideaal voor sociale reizigers die mensen willen ontmoeten.

Ze zijn meestal niet gratis, maar er zijn vaak goedkope drankjes beschikbaar voor gasten of tijdens bepaalde uren. Onthoud, als het hostel dit soort diners of feesten heeft en je op zoek bent naar een goedkoop bed dat relatief stil zal zijn, dan wil je ergens anders zoeken; de soorten hostels die feesten en gratis diners houden, zijn van nature sociale en vaak luidruchtige plaatsen.

Is er een uitsluitingsperiode of een avondklok?

Vroeger waren deze standaard, maar steeds meer hostels elimineren een of beide. De uitsluitingsperiode is over het algemeen op het midden van de dag wanneer het hostel gasten uit hun kamers zal schoppen terwijl het gebouw wordt schoongemaakt. Sommige hostels laten je gedurende deze tijd in gemeenschappelijke ruimtes rondhangen, andere niet. Een avondklok is precies zoals het klinkt; ‘s nachts, waarna de voordeur op slot gaat en je het gebouw niet meer in kunt. Avondklokjes bestaan ​​meestal alleen in hostels waar de receptie niet 24 uur per dag bemand is. Het is gedaan om veiligheidsredenen, maar het zorgt er ook voor dat het wat rustiger is, zodat gasten kunnen slapen!

Als je van plan bent om ‘s avonds laat te feesten, zorg er dan voor dat je hostel geen avondklok heeft. Als de avondklok van het hostel echter laat genoeg is om te denken dat je terug in de tijd kunt zijn, is dat waarschijnlijk geen probleem. Als je niet wilt dat het schoonmaakschema van het hostel bepaalt wanneer je wel en niet in je kamer kunt zijn, zorg er dan voor dat ze geen lock-out hebben. Als u echter toch van plan bent om het grootste deel van de dag de hele dag rond te kijken, is dat waarschijnlijk ook geen probleem. Het is gewoon goed om van beide dingen op de hoogte te zijn.

Heeft het hostel openbare computers of wifi? Kost het extra?

Het is een zeldzaam hostel in Parijs dat niet ten minste één computer heeft die gasten kunnen gebruiken, en de meeste hostels bieden ook wifi aan. Als u een bekabelde reiziger bent, moet u ervoor zorgen dat de hostels waar u naar kijkt een groot aantal openbare computers beschikbaar hebben voor gebruik (vooral als het een groot en / of populair hostel is) of dat er gratis WiFi beschikbaar is (voor degenen onder u die met een laptop reizen). Afhankelijk van het hostel kunnen deze functies gratis worden inbegrepen bij de kosten van het bed, of het hostel kan hiervoor een vergoeding vragen (op basis van tijd of een vast bedrag).

Wat zijn de andere freebies?

Omdat steeds meer hostels in Parijs gratis ontbijt en internettoegang aanbieden, om echt op te vallen, bieden sommige hostels nog meer freebies aan gasten. U kunt bij aankomst een gratis welkomstdrankje krijgen (dit is meestal een kaartje voor een drankje aan de bar van het hostel). Het hostel kan speciale wandeltochten door Parijs organiseren die gratis zijn voor gasten of sterk worden verdisconteerd. Vergeet echter niet om je gids een fooi te geven! Het hostel kan het startpunt zijn voor een kroegentocht in Parijs onder leiding van een van de stafmedewerkers van het hostel, waar de enige kosten de drankjes zijn die je onderweg koopt. Het is zeker de moeite waard om te kijken naar alle dingen waar u als gast van kunt profiteren. Dit kan u geld besparen tijdens uw reis en uw verblijf in Parijs ook interessanter maken.

Vergelijk Hotels Wijken In Parijs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>