Hoe geld te besparen in Parijs

Parijs verkennen met een beperkt budget kan paradoxaal zijn, maar het is heel goed mogelijk. Je hebt de neiging om een ​​fortuin voor jezelf te sparen door je te concentreren op de eenvoudige dingen die de meeste reizigers vaak over het hoofd zien. Het zou u verder kunnen verbazen dat Parijs de meest bezochte stad ter wereld is en niet alleen voor de rijken. 

Bij het bereiken van een succesvolle low-budget verkenning van Parijs zijn er waardevolle bronnen over hoe u geld kunt besparen in Parijs . Sommigen zullen het gedoe bij het slapen ‘s nachts elimineren, sommigen om betaalbaar eten te krijgen, terwijl anderen je helpen de stad te verkennen.

Hier zijn een paar tips om geld te besparen in Parijs

Tour Montparnasse (Tour)

Als je een student of professional bent, biedt Tour Montparnasse kortingen om Frankrijk te verkennen voor slechts 15 euro. Je moet een identiteitsbewijs overleggen om te laten zien dat je student bent. Dan heeft u een fotokopie nodig van de biopagina van uw paspoort. De meeste musea in Parijs geven kortingen aan studenten met een geldige studenten- of docent-ID.

Hoewel alle monumenten en musea hun eigen toegangs- en kortingenbeleid hebben, bezoeken bezoekers onder de 18 jaar het Louvre, d’Orsay, Pompidou, Picasso, Arts Decoratifs Arc de Triomphe, et al. Bij Arts Moderne zijn mensen onder de 27 jaar gratis toegestaan ​​en is de toegang voor iedereen gratis bij Carnavalet. 

Musea van Parijs (kunst)

Wat dacht je van onbeperkte toegang tot enkele van de beste musea in Parijs? Bij  Museums of Paris kunt u met korting meerdere kaartjes kopen voor verschillende musea en monumenten. U kunt een Carte muse et monuments-pas voor meerdere opeenvolgende dagen kopen waarmee u toegang krijgt tot meer dan 70 musea en monumenten in en rond Parijs. De pas zal uiteindelijk toelaten om normale ticketlijnen te verslaan en directe toegang te krijgen tot waar je heen gaat.

Vélib (bespaar geld op fietsverhuur)

Vélib is een fietsverhuurdienst die in 2007 van start ging en sindsdien het belangrijkste fietsverhuurprogramma van Parijs is. Het heeft nu een enorme vloot van meer dan 20.000 fietsen en 1.800 verhuurstations in Parijs. Door zowel de lokale bevolking als toeristen is het nu een ongelooflijk populaire manier geworden om de hoofdstad te verkennen. Het is een gemakkelijkere en lichtere manier om met de fiets door Parijs te reizen, aangezien Vélib een goed alternatief is voor het dure transportmiddel. 

Het idee van de regeling is niet moeilijk: veeg met uw creditcard op een willekeurige locatie in Parijs om een ​​fiets voor een dag of een week te huren. Er is een symbolische vergoeding die u betaalt voor zoveel reizen die u tijdens het gebruik maakt. Als u tijdens een bepaalde reis uiteindelijk minder dan 30 minuten heeft gefietst, wordt er niet meer in rekening gebracht dan het normale tarief. Bovendien hoef je de fiets niet terug te brengen naar het station waar je hem hebt gehuurd, omdat je elk Vélib-punt mag afgeven (in tegenstelling tot andere verhuurders). 

Hoe u geld kunt besparen op accommodatie

Het gebruik van Vélib is flexibel omdat de punten 24 uur per dag elke dag van de week open zijn. Op uw creditcard wordt een aanbetaling in rekening gebracht om ervoor te zorgen dat de fiets goed wordt geretourneerd en in perfecte staat wordt achtergelaten. Zorg ervoor dat u het niet achteloos achterlaat, zelfs met een slot kunnen dieven wegkomen met fietsen.

Een fiets kopen bij Vélib is eenvoudig. Zoek eerst een station en volg de instructies op de zelfbedieningsmachine. Daar kies je een fiets en typ je het gewenste fietsnummer. Wacht vervolgens tot je een groen licht ziet en verwijder dan de fiets. De fiets terugbrengen is ook geen lang proces. Als je er klaar mee bent, breng je het terug naar een willekeurig Vélib-station. Duw de fietsklem zo ver mogelijk in de fietspost. In het geval dat u dit goed heeft gedaan, ziet u een oranje lampje gevolgd door een groen lampje en twee pieptonen. 

Het geluid laat je weten dat je de fiets succesvol hebt vergrendeld en teruggestuurd. Druk vervolgens een ontvangstbewijs af vanaf het station als bewijs van terugkeer. Een fiets huren in Parijs is gemakkelijk, goedkoop en kostenbesparend en je hoeft niet eens een professionele fietser te zijn om een ​​geweldige rijervaring te hebben. 

RATP (navigatie)

Een van de tientallen mobiele apps om toeristen door Parijs te helpen navigeren, is  RATP.  Deze gebruiksvriendelijke applicatie helpt u om een ​​realtime schatting van uw bestemming te krijgen. Als je wilt fietsen of wandelen, biedt RATP je de snelste route om te passeren om tijd en energie te besparen. Het platform geeft ook realtime verkeersinformatie zodat je weet welke gebieden overbelast zijn. Bovendien hebt u zonder internetverbinding toegang tot het RATP-platform.

Couchsurfing (bespaar geld op accommodatie)

Couchsurfing is een van de unieke services die accommodatie voor reizigers vergemakkelijken. Het heeft ooit alleen al 180.000 mensen in Parijs vermeld die bereid waren om slaapplaatsen voor reizigers te bieden. Je kunt Couchsurfing gebruiken om overal in Parijs te slapen. Wat u moet doen, is registreren op het platform en vervolgens verbinding maken. 

Op het platform staan ​​veel gewone Parijzenaars die bereid zijn hun appartementen een tijdje aan vreemden te verhuren. Couchsurfing is een goedkoop alternatief voor de dure hotels in Parijs. Veiligheid gaat echter boven alles. Neem contact op met de serviceprovider voor meer informatie over hun veiligheidsbeleid, vooral als u het platform voor het eerst gebruikt. 

Batobus (vervoer)

Je kunt de stad als een Parijzenaar zien door de  Batobus te nemen  die ook wel ‘waterbus’ wordt genoemd. Je krijgt 8 locaties langs de rivier de Seine te zien, waaronder de Eiffeltoren, het Musee d’Orsay, het Louvre en de historische kathedraal Notre Dame. De Batobus is een waterbus en betaalbaar openbaar vervoer dat door de lokale bevolking en toeristen wordt gebruikt om door de stad te navigeren. 

Voor gezinnen die met jonge kinderen reizen, is het een opwindend alternatief voor de Parijse metro. Koop een kaartje voor een dagpas voor slechts 14 euro voor een week op de Batobus-website of bij een Batobus-halte in de stad. Kijk op de website voor schema’s. Merk op dat de dienst in de winter minder vaak rijdt. 

The Fork (Bespaar geld op dineren)

Populair en efficiënt, The Fork helpt u restaurants bij u in de buurt te vinden en een tafel te reserveren. Als je een uitdaging hebt om Frans te spreken, komt deze app je te hulp met al je bestellingen. Met de app zie je de beoordelingen, menu’s en foto’s van restaurants. U kunt ook gratis goedkope restaurants vinden. 

Hoe u geld kunt besparen op dineren in Parijs

Geld besparen in Parijs – Samenvatting

Hoewel deze platforms kortingen bieden voor de lokale bevolking en toeristen, moet u constant worden gecontroleerd om geen spannende deal te missen. Je moet ook tijdens vakanties controleren. Vroege vakantiepakketten kunnen voor u het hoogtepunt van het seizoen zijn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>