Hoe de nachtbussen van Parijs te gebruiken

Ik ben altijd een fan geweest van de Parijse metro. Het is het eerste openbaarvervoersysteem dat ik zelf heb bedacht en het blijft mijn favoriete metrosysteem. Maar er zijn een aantal zeer goede redenen waarom u ook bekend moet zijn met de Parijse bussen. Je kunt een supergoedkope ongeleide stadstour krijgen vanaf de juiste busroutes, je bent niet zo gedesoriënteerd als je te allen tijde ziet wat er buiten is, en; dit is misschien wel het meest kritische onderdeel. Er zijn meerdere uren midden in de nacht wanneer er geen ander openbaar vervoer dan de bussen rijdt.

Dit is wanneer de  nachtbussen van Parijs  handig zijn

De nachtbussen in Parijs, genaamd Noctilien . Ze bestrijken de stad Parijs en de buitenwijken voor de vijf uur per nacht wanneer reguliere bussen en de metro hun nachtelijke pauze nemen. De bussen van Noctilien rijden van 12.30 uur tot 5.30 uur. Zelfs als je niet van plan bent om laat uit te zijn in nachtclubs in  Parijs , wil je misschien toch een buskaart van Parijs meenemen voor het geval dat een heerlijk diner tot in de kleine uurtjes doorloopt.

Er zijn meer dan 45 Noctilien-lijnen in en rond Parijs, dus hun bereik is niet zo ver als de normale combinatie van metro-, bus- en RER-lijnen in Parijs, maar als je ergens in het centrum van Parijs verblijft, is het een veel goedkoper alternatief dan na sluitingstijd een taxi nemen. Neem contact op met uw hotel of hostel om te zien waar de dichtstbijzijnde Noctilien-halte is waar u ‘s nachts uw hoofd neerlegt.

Hoe de nachtbussen van Parijs te gebruiken

Waar gaan de nachtbussen van Parijs naartoe?

Er zijn in totaal 47 Noctilien-lijnen in Parijs. De twee belangrijkste die toeristen zouden kunnen gebruiken, omcirkelen de stad en verbinden alle grote treinstations in Parijs. De N01 loopt met de klok mee, de N02 tegen de klok in en stopt elk bij Gare de l’Est, Gare de Lyon, Gare Montparnasse en Gare Saint-Lazare.

Buiten die cirkelvormige lijnen zijn er spaakachtige lijnen die van het stadscentrum naar de buitenwijken van Parijs lopen, met onderweg stops in verschillende delen van de 20 centrale arrondissementen. Lijnen met twee cijfers na de N zijn voornamelijk voor het centrum van Parijs, en lijnen met drie cijfers na de N zijn de lijnen die verder de buitenwijken in gaan.

Om te weten welke route je nodig hebt, moet je weten hoe je de buskaart moet lezen. Zoals hierboven vermeld, omdat het Noctilien-netwerk van buslijnen niet zo uitgebreid is als de reguliere buslijnen, is het een goed idee om te vragen bij de receptie van het hotel of hostel waar je verblijft waar de dichtstbijzijnde Noctilien-bushaltes zijn.

Kaart van Parijs nachtbussen

Wat kosten de nachtbussen in Parijs?

De nachtbussen van Parijs worden geëxploiteerd door hetzelfde bedrijf dat de metro runt en gewone bussen, dus de tickets die u voor ander vervoer in Parijs koopt, zijn dezelfde als die u voor de Noctilien-bussen koopt. Individuele T + -tickets kosten € 1,70, of je kunt ze kopen in boeken van 10 – een “carnet” (uitgesproken als kar | NAY) – voor € 12,00.

Als je een lange afstand aflegt – naar een van de buitenwijken van Parijs vanuit het stadscentrum of van de buitenwijken naar de buitenwijken – dan gebruik je één T + -ticket voor elke ‘zone’ die je doorkruist. De meeste bezoekers die in het stadscentrum verblijven, gebruiken echter slechts één T + -ticket voor hun hele reis.

Paris Noctilien Nachtbussen Gebruik

Hoe werken nachtbussen in Parijs?

De Noctilien-bussen in Parijs werken op dezelfde manier als de dagbussen. Je koopt een kaartje, valideert het in de automaat in de bus en je bent klaar om te gaan. Je weet dat het een nachtbus is en geen gewone bus, want er staat een N voor elk buslijnnummer; N01, N02, etc.

U kunt individuele T + -tickets aan boord van de Noctilien-bussen kopen bij de buschauffeurs; u kunt het carnet met 10 stuks echter niet kopen. In tegenstelling tot de reguliere bussen, moet u een ander ticket valideren als u overstapt op de Noctilien-service.

Wanneer rijden de nachtbussen in Parijs?

De Noctilien start om 12.30 uur en loopt tot 5.30 uur elke nacht; precies de uren waarop reguliere Parijse bussen en de metro niet rijden. Bussen rijden vaker op weekendnachten. Het is ongeveer 10 minuten tussen bussen met de lijnen N01 en N02 op vrijdag- en zaterdagavond, in tegenstelling tot meer dan 15 minuten tussen bussen van zondag tot en met donderdag. Hoewver, het kan tot een uur duren tussen Noctilien-bussen, afhankelijk van waar je heen gaat. Met andere woorden, zoek van tevoren het schema op, zodat je niet midden in de nacht een uur hoeft te wachten bij een bushalte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>