Goedkoop eten in Parijs

Na uw vliegtuigtickets en verblijfkosten, is een van uw hoogste dagelijkse uitgaven in Parijs uit eten gaan. Dit is een stad die bekend staat om zijn high-end cuisine, dus je zou een fortuin kunnen opblazen voordat je het je realiseert; gewoon door uit eten te gaan in enkele van de beroemde restaurants van de stad. Als u echter met een beperkt budget reist, moet u meer op de prijzen op het menu letten en dure restaurants vermijden.

Maar ‘ goedkoop eten in Parijs ‘ betekent niet dat je slecht eet – of dat hoeft ook niet. Ja, er zijn overal in Parijs voorbeelden van slecht goedkoop eten, zoals in elke grote stad; er zijn echter ook tal van plaatsen waar u uitstekend eten kunt vinden dat de bank niet kapot maakt. U hoeft alleen maar te weten waar u moet zoeken en waarnaar u moet zoeken.

Waar goedkoop eten te vinden in Parijs

Over het algemeen geldt: hoe meer toeristen u in een bepaald gebied ziet, hoe hoger de prijzen voor het eten. Restauranteigenaren weten dat de meeste toeristen niet te ver van de belangrijkste attracties zullen afdwalen; zodat ze weg kunnen komen met hoge prijzen. Goedkoop – maar lekker – eten vinden in Parijs betekent vaak dat je de verkeerde kant opgaat en de Parijzenaars min of meer volgt naar waar  ze  eten.

In  The Marais , zoals hieronder vermeld, vind je geweldige falafel-stands; dit is misschien een redelijk toeristisch gebied, maar het is ook de traditionele Joodse wijk; dit is waar de meeste falafel-stands zijn. Er zijn verschillende stands in deze buurt, die allemaal in principe hetzelfde verkopen; als je niet helemaal honger hebt, kun je bladeren om prijzen te vergelijken.

Nogmaals, hoewel het  Quartier Latin  nogal toeristisch kan zijn, zul je in dit gebied veel crêpe-stands vinden vanwege de zware studentenpopulatie. Omdat pannenkoeken een geweldige snack zijn als je tussen dansclubs tussen zit, en omdat er zoveel  clubs zijn in en rond het Quartier Latin , ligt het voor de hand dat er ook veel crêpes zouden zijn in het Quartier Latin.

Goedkoop eten in Parijs

Wat goedkoop eten is in Parijs

Zoals vaak het geval is in grote steden met veel verschillende etnische groepen, zijn sommige van de beste betaalbare gerechten in Parijs geen Frans eten. Couscous is een veel voorkomende avondmaaltijd voor veel Parijzenaars. Toch is het ook overdag een vullende maaltijd. Je zoekt het woord “couscoussieres” op een bord of een indicatie dat het een Libanees of Marokkaans restaurant is.

Er zijn Aziatische restaurants in heel Parijs, maar voor serieus goedkoop eten – dat is ook serieus snel – kun je de Aziatische fastfood-delicatessen niet verslaan. Voedsel wordt op deze plekken per gewicht verkocht en hoewel het ter plaatse kan worden gegeten, is het vaak afhaalmaaltijden. Dit zijn niet bepaald gastronomische Aziatische gerechten, maar het is snel, het vult en het is goedkoop – en het is ook niet slecht.

Falafel is een andere populaire, goedkope maaltijd in Parijs – pita-sandwiches gevuld met kikkererwten-falafel en alle bevestigingen. Hiervoor moet je naar The Marais, de Joodse wijk in Parijs. De falafel staat ook vaak met kebobs, wat weer een goedkope snack of lichte maaltijd is.

Niet alle goedkope eetgelegenheden in Parijs zijn echter buitenlands, zoals de eindeloze voorraad crêpes in Parijs je zal vertellen. Crêpe-stands bieden een aantal van de beste snelle en goedkope gerechten in Parijs, en ze zijn zo veelzijdig dat dezelfde basis u zowel uw hoofdmaaltijd als dessert kan geven. De meeste crêpe-stands hebben ook een koffer vol met vooraf gemaakte sandwiches; zijn geweldig voor een budgetmaaltijd.

Een andere populaire snack in Parijs is de  Croque Monsieur , een sandwich met gegrilde kaas en ham, waar de kaas meestal aan de buitenkant zit. Voor een beetje extra eiwit kun je een Croque-madame proberen  , wat hetzelfde is alleen met een ei erop! Ze kunnen rommelig zijn om te eten, maar ze zijn lekker.

Kijk bij kouder weer uit naar karren die geroosterde kastanjes verkopen; het is geen maaltijd, maar het is een heerlijke warme snack, en omdat het seizoensgebonden is, voelt het als een traktatie als je ze krijgt.

Tips voor goedkoop eten in Parijs

Tips voor het verlengen van uw voedselbudget in Parijs

  • Veel hotels vragen meer voor een continentaal ontbijt. Als uw hotel dat doet, en het is meer dan € 6-7, dan kunt u waarschijnlijk beter uw eigen ontbijt kopen bij het hotel. Voor slechts € 5-6 krijg je een typisch Frans ontbijt met gebak, koffie en sinaasappelsap. Ook hebben treinstations vaak ontbijtspecials met al deze dingen voor een lage prijs. Als je daarna nog steeds honger hebt, kun je op een openluchtmarkt voor levensmiddelen tot de lunch vers fruit, kaas, vleeswaren en brood kopen als tussendoortje.
  • Of je nu stopt in een bar voor het ontbijt van een gebakje en koffie of je komt ‘s middags binnen voor een cafeïne, je betaalt minder als je aan de bar staat in plaats van aan een tafel te zitten om te eten en te drinken.
  • Zoals hierboven vermeld, is het maken van een maaltijd van de producten die u op een lokale voedselmarkt vindt een uitstekende manier om goed te eten zonder veel geld uit te geven. Als je een appartement in Parijs huurt of  in een hostel verblijft met een gastenkeuken , kun je wat koken. Maar zelfs als je geen keuken hebt, kun je een heerlijke picknick maken met fruit, kaas, vlees, brood en wijn of water.
  • Om uit te geven zonder te spatten, eet je je grote maaltijd van de dag; in die chique ogende bistro, die je wanhopig wilt proberen; tijdens de lunch in plaats van tijdens het diner. Veel plaatsen bieden dezelfde of vergelijkbare menu’s aan voor lunch en diner, alleen de lunchprijzen zijn lager en de portiegroottes iets kleiner.
  • Overweeg het menu met vaste prijzen, of ‘prix fixe’, waar u er ook een ziet. Deze omvatten vaak een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert of kaasplateau. Het kunnen regionale of lokale specialiteiten zijn, waardoor ze des te aantrekkelijker zijn en ze kunnen een echt koopje zijn.
  • Een “prix fixe” -menu is niet hetzelfde als een “toeristisch menu”. In feite is het waarschijnlijk een goed idee om uit de buurt te blijven van een restaurant dat opschept over de Engelstalige menu’s. Deze plaatsen kunnen (en doen) vaak hogere prijzen vragen dan waarmee ze anders zouden kunnen wegkomen vanwege het gemak voor toeristen van het hebben van een menu dat ze kunnen lezen. Gebruik gewoon google translate op je telefoon en sla de meertalige menu’s over.
  • Franse wijn is misschien beroemd; dat betekent echter niet dat u een speciale fles moet bestellen om eruit te zien alsof u weet wat u doet. In tegenstelling tot op veel andere plaatsen is het bestellen van een container met huiswijn in Parijs echt een goede optie. Het is goedkoper dan de fles met het mooie label, en vaker wel dan niet, het is echt uitzonderlijk.
  • Reizigers zijn soms op hun hoede voor het drinken van water, maar in Parijs zou u zich geen zorgen hoeven te maken. Je kunt flessenwater bestellen als je wilt; u kunt echter geld besparen door gewoon een karaf kraanwater te bestellen. Zorg ervoor dat u specifiek een karaf bestelt; als je gewoon water bestelt, brengt de ober je vrijwel zeker flessen water.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>