Gids voor uit eten in Parijs

Heerlijk eten is veruit het beste van in Parijs zijn. Natuurlijk, het is een prachtige stad en er is van alles te doen. Maar kom op, daar kijken we allemaal  echt  naar uit.

En aangezien Parijs een grote, internationale stad is, moeten de regels voor dineren hier net zo zijn als  chez vous , toch?  Mais niet.

We hebben veel tijd besteed aan het leren van onze beginnersfouten, dus ik dacht dat ik een paar woorden van wijsheid zou doorgeven. Dit is geenszins een uitputtende lijst: er zijn veel sites die u kunnen adviseren wanneer u een café-crème moet bestellen (alleen ‘s ochtends) en hoe   u uw biefstuk niet kunt bestellen (goed gedaan), anders vernedert u zich niet.

Dit is een eenvoudige eetgids voor Parijs

Doe je huiswerk

Dit is verreweg het belangrijkste dat ik je kan overbrengen! Er zijn veel  echt slechte  maaltijden te krijgen in Parijs, vooral in toeristische buurten. Maar er zijn ook veel geweldige restaurants, vaak naast de vreselijke. Dus waar mogelijk raad ik je ten zeerste aan om beoordelingen van het restaurant in gedachten te googelen. We vertrouwen het  meest op de beoordelingen van  TheFork.com , omdat ze ons nooit op een dwaalspoor hebben gebracht (alles met een score van 8 of hoger is bijna gegarandeerd geweldig). Hungry for Paris  biedt recensies van restaurants in de stad en wordt voortdurend bijgewerkt. Of u kunt ook mijn aanbevelingen bekijken .

Dieet

Kom niet aan in Parijs, in de verwachting dat u zich aan uw dieet houdt.   Gewoon niet. Eet alle croissants en foie gras die je maag kan bevatten.

Onderhoud

Verwacht geen service in Amerikaanse stijl ,  vooral als je uit het Midwesten komt.  Uw verwachtingen zullen hoogstwaarschijnlijk niet worden vervuld, tenzij u dineert in een chiquere zaak. Ik heb gemerkt dat het beter is om de lat echt, heel laag te leggen en van daaruit verder te gaan. Als u op enig moment tijdens de maaltijd de aandacht van uw ober moet trekken, moet u direct (zelfs als het vluchtig is) oogcontact maken – dat zij vakkundig zijn opgeleid om te vermijden.

Fooi geven in Parijs

Je hoeft geen 15% fooi te geven . Service is altijd inbegrepen in de menuprijzen, iets wat volgens mij veel praktischer is dan het aan het einde te moeten berekenen. Als u denkt dat de server bijzonder goed werk heeft geleverd, laat dan een paar euro voor hem over.

Je moet altijd om de cheque vragen

Het wordt hier als onbeleefd beschouwd als een ober om je rekening te brengen voordat je erom hebt gevraagd. De enige uitzonderingen zijn in cafés waar ze je een cheque brengen voor elk ding dat je bestelt (bijv. Een rondje drankjes) – voeg ze dan allemaal toe als je klaar bent om te gaan.

Verwacht meerdere keren om de cheque te vragen

Toen ik voor het eerst aankwam, klaagde ik bij een Parijzenaar dat we de avond ervoor zeven keer hadden moeten vragen om de rekening  . Hij overwoog wat ik zei en haalde zijn schouders op, als om te zeggen, dat is niet  zo  slecht. Als je weinig tijd hebt, zorg er dan voor dat je een paar extra minuten reserveert om de gelegenheid te krijgen om je eten te betalen.

Blijf langer

Maar het goede nieuws:  het is helemaal cool om de hele dag of nacht rond te hangen! Omdat het levensonderhoud van de ober niet afhankelijk is van uw tips, heeft hij geen haast om de tafel om te draaien. Voel je dus vrij om te blijven hangen zolang je wilt. Zelfs als je gewoon op een terras wilt rondhangen en de hele middag wilt lezen, volstaat het om een ​​kopje koffie, sap of een flesje mineraalwater te bestellen. 

Bel van tevoren

Parijzenaars maken vaak reserveringen, vooral voor het diner, ook al is het maar de bistro om de hoek. Als er een plek is die je zeker wilt proberen, overweeg dan om een ​​week of zo van tevoren te bellen. Als je overdag een plek ziet die je leuk vindt, overweeg dan even langs te gaan en te vragen of ze later een tafel voor je hebben.

Laat eten

Locals dineren rond 9-9: 30 uur. Als je om 20.00 uur naar een restaurant gaat, verwacht dan geen levendige sfeer. Als je voor 8 gaat, verwacht dan dat mensen nog steeds hun middagkoffie en snacks afmaken. De enige uitzonderingen zijn meer toeristische cafés of bistro’s waar mensen van over de hele wereld op een redelijk uur proberen te eten.

Maak je bord schoon

Denk aan naar een Parijse restaurant gaan, zoals naar iemand thuis gaan. Als je niet (meestal) alles eet, zal de ober of chef waarschijnlijk zorgen maken dat je het niet lekker vond. Als het je gewoon niet lukt om te eindigen, zorg er dan voor dat je de ober verzekert dat het erg goed was, maar je bent vol / bespaart ruimte voor het dessert.

Bewaar Foom For Dessert

Omdat, waarom zou je niet? Je bent in Parijs. Tenzij je op een mooiere plek bent, zou ik gaan voor de desserts met het label “maison” (zelfgemaakt); we hebben vaker halfgevroren gâteau  au  chocolat  geserveerd  dan we kunnen tellen.

Verkrijg de Formule

Uit eten gaan in Parijs kan duur zijn (en dat wordt vergeleken met New York City, dus ik wil niet eens weten hoe de stickerschok voor iedereen is). Als je een klein budget hebt maar op zoek bent naar een goede maaltijd, overweeg dan om een formule te proberen  , een prix-fixe-menu dat de meeste restaurants aanbieden (vooral tijdens de lunch, dat is wanneer je de beste deals krijgt van duurdere restaurants). Meestal moet je kiezen uit een beperkter menu, maar het is verreweg de meest economische manier om een ​​goede maaltijd te krijgen.

Gebruik boekingsdiensten

Gebruik  TheFork.com .  Op deze website kunt u niet alleen online reserveren, maar ook bladeren door aanbiedingen die geselecteerde restaurants aanbieden – tot 50% korting op de totale rekening. Het is een naadloos proces: zodra u bij het restaurant aankomt, zegt u gewoon dat u een reservering heeft gemaakt via LaFourchette, en de uiteindelijke factuur moet dan de promotie weerspiegelen.

Drink kraanwater

Wees niet bang voor kraanwater .  Tenzij je een voorliefde hebt voor mineraalwater, bestel dan gerust een ‘karaf d’eau’ (kruik water) voor op tafel. En als ze het niet brengen, vraag het dan opnieuw met behulp van uw nauwkeurig afgestemde oogcontactvaardigheden.

Ik denk dat dat het is van mijn kant. Heeft iemand anders nog handige tips om toe te voegen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>