Dingen die je niet moet doen in Parijs

Vaak zijn bloggers en toeristen enthousiast over wat ze in Parijs moeten doen. De lijst is eigenlijk lang, maar er wordt minder gesproken over dingen die niemand in de Franse hoofdstad mag doen. Dit zijn dingen die iemands tijd niet waard zijn, en erop blijven staan ​​kan leiden tot verspilling van tijd en geld. Omgekeerd heb je het idee hoe je het beste van de stad kunt genieten en veilig kunt zijn.

De volgende keer dat je in Parijs bent, ruzie dan niet met de drukte in toeristische gebieden, wacht niet in de rij bij de Eiffeltoren of eet in de verkeerde brasserie. 

Hier is een lijst met dingen die u niet mag doen in Parijs

Bezoek Popular Brasseries 

Bruisend van charme en geschiedenis, zijn de beroemde brasseries van de stad op elk moment van de dag een bezoek waard. U hoeft echter niet teveel aan één ervan uit te geven. Helaas worden de populaire brasseries van de stad gerund door ketens die geld verdienen aan de naam, en de kwaliteit voldoet niet aan de prijs.

Een  chocolat chaud  of bier bij Bofinger, La Coupole, Brasserie Lipp of Le Grand Colbert is bijvoorbeeld goed. Maar voor een echte Parijse maaltijd komt  La Palette  in het centrum van Saint-Germain-des-Prés,  Terminus Nord ,  Le Chardenoux in je op.

Niet verder dan de Grands Magasins

Bij de Grands Magasins vind je een uitgebreide collectie van wat je nodig hebt of wilt hier in de legendarische warenhuizen; u zult echter tijdens de verkooptijd (juni-juli en de eerste week van januari) door drukke gebieden moeten vliegen. De stad staat bekend om zijn fantastische winkel enclaves en wijken, met bijzondere boetieks en Parijse juweeltjes.

De Gouden Driehoek, de Marias, de Rue Saint-Honoré en de Marias zijn het meest populair en rijk van Parijs. Er zijn echter ook veel straten met veel charme: de prachtige oude marktstraten Rue des Martyrs and Montorgueil en Montmartre; rues Charonne en Keller; Palais Royal; rue Beaurepaire vlakbij Canal Saint-Martin; en rue Vavin voor kinderkleding.

Inclusief toeristische gebieden voor maaltijden 

Over het algemeen moeten het Quartier Latin, de Place du Tertre, het gebied dicht bij het Louvre, de Eiffeltoren en andere plaatsen waar bezoekers het vaakst komen, worden uitgesloten. Er zijn veel leuke plekken om een ​​hapje te eten in Parijs, en ze zijn niet ver van de toeristische gebieden – het zal je nalaten om te eten in een teleurstellende joint.

Zorg ervoor dat u onderzoek doet voordat u eropuit trekt door websites te bezoeken en wees voorbereid op het bekijken van restaurants die niet alleen toeristen bedienen. Aan de andere kant kun je gewoon een van de vele geweldige kleine speciale kruideniers (épiceries) van de stad binnenstappen die zich in elke wijk bevinden voor fastfood. Als alternatief kunt u wat kaas en een stokbrood krijgen.

Sla de kleinere musea niet over 

De lichtstad is een schatkamer voor kleine maar ongelooflijke musea. Veel van de voormalige herenhuizen van beroemde persoonlijkheden, en ze behouden nog steeds hun vorm. Plaatsen zoals Nissim de Camondo, Gustave Moreau, Jacquemart André, Cognacq-Jay, het Palais Galliera, Musée de la Vie Romantique en nog veel meer hebben vergelijkbare profielen.

Er zijn ook de middelgrote musea die een bezoek waard zijn, zoals het Musée Carnavalet, waar u de slaapkamer van Marcel Proust en het fenomenale Musée Guimet en de goed onderhouden uitloper Musée d’Ennery kunt vinden. Een groot aantal van deze kunstrepository’s wordt beheerd door het stadsbestuur en is daarom gratis voor het publiek. Je moet ook weten dat de toegang gratis is wanneer je een museum op de eerste zondag van de maand bezoekt.

Vermijd de metro niet

Vermijd de metro niet als u van plan bent om vaak rond te reizen. U bespaart uzelf een fortuin door vast te houden aan het openbaar vervoer in Parijs. Het metrosysteem van de stad is schoon, veilig en een van de handigste en goedkoopste manieren om je te verplaatsen.

Koop een kaart bij de gele informatiebalie bij de meeste stations, een  carnet  van ongeveer 10 kaartjes en je bent klaar om de weg op te gaan. Metros brengt je binnen een paar minuten lopen overal in de stad, zonder vast te zitten in het verkeer.

De metrostations zijn hier erg geautomatiseerd, en hoewel veel met informatiecabines met mensen zijn, hebben sommigen dat niet. Kaartjesautomaten nemen een creditcard met chip of contant geld en u kunt bij elke stand kaartjes kopen met een gewone creditcard. De machines zijn in het Engels.

Verspil geen tijd aan de Champs-Elysees

Hoewel de populaire straat Champs-Elysees nog steeds fantastisch is, vooral gezien vanaf de Arc de Triomphe, hebben dealers, dure cafés en megastores allemaal hun glamour aangetast. Er zijn enkele uitzonderingen zoals Guerlain, maar je zult veel Amerikaanse ketens zien. Bezoek de superstores Banana Republic, Abercombie & Fitch of Levis.

Het is een bijzondere Parijse wandeling als je langs de Boulevard Saint-Germain, de Rue des Martyrs, langs de Kes Berges de Seine of het Canal Saint-Martin loopt, een nieuw pad langs de Seine, beginnend vanaf de voorkant van het Musée d’Orsay . Deze wandeling biedt ongetwijfeld uitzicht op de vele bruggen en monumenten van de stad.

Blijf niet binnen de stadsgrenzen

Zorg ervoor dat u tijdens uw bezoek niet alleen in Parijs blijft. Houd er bij het boeken van een reis rekening mee, ongeacht hoeveel keer u bent geweest, dat enkele van de grootste juweeltjes van het land binnen een uur van de Franse hoofdstad liggen. Een dag of twee toevoegen om wat verder te reizen om enkele van de schatten van Frankrijk te zien, is een lonend avontuur.

Een uur durende treinrit van de hoofdstad, de kathedraal van Chartres is een spectaculaire plek om te bezoeken. Giverny, dat ook een uur rijden is, is een absolute must-see, en je moet het Château de Chantilly bezoeken; Fountainrbleau of Vaux-le-Vicomte; De tuinen van Le Notres en het aantrekkelijke, schilderachtige stadje Senlis, op een klein eindje rijden van Chantilly.

Wacht niet in de rij bij de Eiffeltoren

De iconische toren is een van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Hoewel je de mooie rit naar boven en een prachtig uitzicht wilt hebben, is wachten op lange wachtrijen niet de perfecte manier om van je vakantie te genieten. Maar dat hoeft niet.

Moedige bezoekers kunnen de 38 treden naar het eerste niveau van de Eiffeltoren beklimmen en van daaruit de lift betreden. Er zijn touroperators die ‘skip the line’-pakketten aanbieden voor het geval u niet alleen wilt bezoeken. Sommige hebben ook het pakket met geweldige uitzichten terwijl je geniet van de lekkerste lekkernijen; een echte VIP-behandeling.

Niet durven eten als een Parijzenaar

Ontdek de lekkerste lokale specialiteit. Van  boudin noir  (bloedworst) tot tete de veau (kalfshersenen) en garlicky escargots, de lijst met Franse delicatessen is niet kort. Probeer lekkernijen zoals  langouste  (kreeft uit Bretagne),  confit de canard  (geconserveerde eendenpoot) of malse lapin (konijn). Er is ook iets voor de vegetariërs; fraises des Bois,  witte asperges en alle betaalbare truffelgerechten.

Ongepasteuriseerde kaas zou schadelijk en dikmakend zijn, maar de Fransen denken van niet. Van geit ( chèvre),  schaap ( brebis)  of koe (vache), er zijn variëteiten om elke dag van het jaar van een andere kaas te genieten.

Wees niet bang om buiten de gebaande paden te gaan

De grote en kleine parken van de stad bieden buitenactiviteiten, gedenkwaardige ervaringen en een prachtig uitzicht. La Villette, de grootste groene ruimte van Parijs, is niet zomaar een park. De Cité de la Musique, Paris Philharmonie en Cité des Enfants zijn er allemaal. La Villette ligt ook dicht bij Centquartre, het ongelooflijke kunstcentrum, en biedt vele zomeractiviteiten voor het hele gezin.

Het Chateau de Vincennes en Boise d Vincennes – de buurman – hebben een dierentuin, het geweldige Parc Floral en nog veel meer. Bekijk de statige uitzichten vanaf de schattige Buttes Chaumont (19e) en het Parc de Belleville (20e). Hoe griezelig het ook lijkt, de begraafplaatsen van de stad zijn geweldig voor een historische wandeling: Montmartre, Montparnasse en Père Lachaise zijn een must om te bezoeken.

Vertrouw niet laat in de nacht op de taxi 

Het is mogelijk om een ​​uur op een taxi te wachten en er nog steeds geen te vinden, en als u dat wel doet, krijgt u mogelijk een onaangename behandeling van de chauffeur. Parijs is niet zoals New York, waar je kunt vertrouwen op het afslaan van een taxi omdat er een taxistandplaats is, maar het is niet te vertrouwen.

Ride-hailing-services zoals Uber, AlloCab, LeCab, anderen die in de stad actief zijn, zijn vertrouwde alternatieven. Ze bieden ook snelle service in het Engels. Deze zijn uitstekend als je op weg bent naar een verre bestemming.

De indruk hebben dat rondleidingen te toeristisch zijn

Er zijn veel touroperators – op de fiets of te voet – die de kanten van Parijs kunnen onthullen die je misschien niet alleen ziet. Ze bieden ook historische feiten en insidertips en leiden je door de lange wachtrijen naar de VIP-plekken om je ervaring op te fleuren.

Paris Walks  is daar een van en ze zijn ervaren in het aanbieden van interessante wandelingen, beheerd door deskundige en vriendelijke experts, die alles verkennen, van chocolaatjes en mode tot kerken, met historische thema’s en specifieke gebieden.

Underground Paris  biedt een kennismaking met het rijke kunstlandschap van de stad. Bike About  heeft een indrukwekkend aanbod aan fietstochten voor gezinnen, groepen of privégroepen, buiten de gebaande paden en de Champagnestreek en Versailles. Fat Tyre  biedt dag- en nachtfietstochten in de stad en daarbuiten.

Sla de planning voorafgaand aan de reis niet over

Probeer dat niet eens. De Franse hoofdstad is kleiner dan veel grote steden, maar kronkelen door Parijs kan chivvy zijn als je de stratenplannen en lay-out niet begrijpt. Raak vertrouwd met het districtssysteem en heb een idee van het gebied voordat u eropuit trekt.

Als u in de buurt bent, kunt u het beste een kleine, goedkope kaart van het arrondissement  Plam de Paris kopen. Maak gebruik van de apps en gidsen, waaronder de Franse app in het Engels Visit Paris by Metro (RATP), dat de juiste metroschema’s biedt. De apps kunnen veel tijd en geld besparen. Reisgidsen kunnen enorm zijn om ook het beste uit een gebied te halen.

Geef de Vélib-ritten niet over

De Vélib is het officiële fietsverhuursysteem dat de hele stad bedient. Het is een van ‘s werelds goedkoopste en beste en alles wat je nodig hebt is je creditcard met een chip en je bent klaar om te gaan. Een fiets huren is gemakkelijk omdat er overal stations zijn en ze werken 24 uur per dag. Qua veiligheid zijn de fietspaden overal in de stad veilig. Met Vélib zijn de eerste 30 minuten gratis, de andere helft kost je een paar dollar en de derde en verder.

Niet Leave Your Kids at Home 

De Franse hoofdstad is een ongelooflijke kindvriendelijke plek en laat je niet meeslepen door enig gesprek dat het anders zegt. Als u zich aan de regels houdt, zullen u en uw kinderen een geweldige tijd hebben. Als protip heeft elk kunstcentrum, elke stichting, elk museum en park in Parijs een charmante lijst met activiteiten voor kinderen. Er zijn ook enkele activiteiten in het Engels.

De hotels in de stad, zoals Meurice en Le Bristol, hebben attracties voor kinderen, zoals rondleidingen en kooklessen, waardoor ouders wat vrije tijd over hebben. Van de interactieve museumtentoonstellingen (Cité des Enfants, Museum d’Histoire Naturelle, Palais de la Découverte) en pretparken (Jardin d’Acclimatation) tot poppentheaters van Guignol, geweldige draaimolens, speeltuinen (de Jardin du Luxembourg), uw kinderen zullen heel blij zijn tijdens hun bezoek.

Zie niet alles in het Louvre

Het is overweldigend, ongelooflijk en als reizigers hebben toeristen de neiging om zichzelf onder druk te zetten om te proberen alles te doen. Het Louvre Museum is echter niet zo ingericht. Zorg ervoor dat u van tevoren plant, en in plaats van het onmogelijke te proberen, meer informatie te krijgen over vleugels of werken die u zeker wilt zien en van plan bent om daar een geweldige tijd te hebben.

In plaats van het Louvre alleen te zien, probeer je tijd ook op te splitsen in kleine musea. Veel van de kleinere musea van de stad hebben even belangrijke en verbluffende kunst- en zijn meestal bevredigend. Je kunt het Musée de l’Orangerie bezoeken om de populaire Nymphéas (waterlelie) muurschilderingen van Monet te zien  . De collecties van Monet van de speeltuin zijn in Musée Marmottan, terwijl het Musée een van de meest romantische plekken van de stad is.

Musée du Louvre Dingen om nooit te doen in Parijs

Bega geen modeblunder

Mode is doordrenkt van het Parijse leven, dus u zult de juiste dressingbeslissingen willen nemen. Trendy sneakers en korte broeken zijn tegenwoordig niet echt verboden, maar de lokale bevolking heeft grip op vrachtzakken en te veel baggy. Zorg er bij al deze dingen voor dat je de selfiestick vermijdt. Parijzenaars zullen je zeker raken als ze er een zien.

 De stijl hier gaat niet per se over klassieke combinaties. De Fransen zijn gewoon casual, maar ze hebben de kunst van een gecoördineerde en strakke look geperfectioneerd. Dus houd je outfit netjes en eenvoudig, pas neutrale kleuren toe en heb accessoires zoals een gedurfde sjaal, juweel of hoed (vermijd deze drie tegelijkertijd); zorg er ook voor dat ze passen. Maak de outfit compleet met de beste schoen die je op vakantie hebt en een getailleerd jasje. Het resultaat moet er ongelooflijk moeiteloos uitzien en vertrouwen uitstralen.

Dingen die u niet mag doen in Parijs – Samenvatting

De City of Light is een expressief opvallende plek, maar de hordes bezoekers kunnen het gemakkelijk minder verrukkelijk maken. Om echt van Parijs te genieten, wil je misschien in stijl Parijs gaan en activiteiten vermijden die te toeristisch lijken. Blijf uit de buurt van de aanbevolen punten en je liefde voor de stad zal toenemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>