Dingen die je kunt doen in Parijs met kinderen

Met zijn enorme parken, aangename, brede boulevards en de altijd verbluffende Seine, is Parijs de idyllische bestemming om met kinderen te verkennen. Alleen wandelen en lonken naar de iconische monumenten zou veel entertainment moeten bieden, maar er zijn veel dingen die de moeite waard zijn om te zien en te doen als het weer het toelaat.

Hier zijn enkele dingen die je in Parijs met kinderen kunt doen:

Beklim de trappen van de Eiffeltoren

Tijdens de reis naar Parijs met de kinderen is de Eiffeltoren absoluut een bezoek waard. Dit iconische plekmonument is zo populair en belangrijk dat je afdelingen er misschien naar uitkijken. Er zijn meer dan 600 treden naar het tweede niveau en dat zou voldoende zijn om te klimmen. Ook al is er een lift, het beklimmen van de treden zal leuker zijn dan in de lange rijen staan om de lift te nemen.

Picknick vlakbij de Eiffeltoren

Een ander ding om te doen rond de Eiffeltoren is om ervoor te picknicken, de Rue Cler is een marktstraat in de buurt van de toren. Vanaf daar kun je kaas, brood, fruit en chocolade krijgen, en er zijn grasvelden in Champs du Mars en een picknickbank waar je kunt picknicken met ‘s werelds meest fascinerende uitzichten. Daarna kunt u met de kinderen een wandeling maken over de Rue Cler.

Ga op speurtocht in Musee d’Orsay

Het Musee d’Orsay is een van de grootste ter wereld. Het impressionistische kunstwerk is fantastisch; het zien in de set van een gerenoveerd treindepot maakt het echter des te specialer. Wanneer u bezoekt, ontvangt u een gids met tentoongestelde kunstwerken. Vooral door het Musee d’Orsay wandelen is op zoek naar kunst met de kinderen. Van de Monets tot Van Goghs, er is veel te zien. Een bezoek aan deze plek kan bij de kinderen zelfs een grondige interesse in de kunst opwekken.

Bekijk de rest van Parijs vanaf de Notre Dame

De kinderen zullen zeker dol zijn op het beklimmen van de trappen, bergen, rotswanden en rotsblokken op hun pad. De Notre Dame biedt hen een geweldige time-out en een prachtig uitzicht over de stad die ze nergens anders zullen zien.

Zie tante Mona Lisa in het Louvre 

Het museum is het grootste ter wereld en bevat kunstwerken uit verschillende tijden in de geschiedenis. Zolang de reis met de kinderen kort is, zullen ze veel genieten en onthouden. Als zodanig zou een uur voldoende moeten zijn om de plaats te zien focussen op Mona Lisa en een paar andere werken.

Beklim de trappen en bekijk het prachtige uitzicht vanaf de Arc de Triomphe

Dit is weer een spiraalvormige en smalle trap met interessante uitzichten bovenop de Arc de Triomphe. Vanaf daar kunnen de kinderen de Champs Elysees naar Place du Concorde en verder zien en een mooi uitzicht op de Invalides, de Eiffeltoren en de Sacre Couer die op de heuvels van Montmartre ligt. In het geval dat u de museumpas heeft gekocht, kunt u de Arc vele malen beklimmen. ‘S Nachts zijn de uitzichten gewoonweg prachtig, zoals op veel plaatsen in Parijs.

Maak een uitstapje naar Montmartre en Sacre Couer 

Terwijl de kinderen nog steeds sterk zijn en het niet erg zouden vinden om nog wat te wandelen, kunnen jullie allemaal door de heuvels van Montmartre slenteren die eindigen bij de indrukwekkende en karakteristieke Sacre Coeur Basiliek. Het is een leuke plek om op de trappen van de Sacre Coeur te zitten en mensen te kijken of naar de entertainers op straat te kijken.

Bezoek de Pere Lachaise Cemetery for the Unusual 

In het begin lijkt het misschien eng voor de kleintjes, maar hier zullen ze een paar minuten later iets hebben om hun vrienden te vertellen. Een klein griezelig element kan het hele plezier niet verpesten, geloof me. De Pere Lachaise is een prachtige, rustige plek, perfect voor een wandeling. Je zult veel schuilplaatsen vinden om te verkennen en geplaveide paden die iedereen lang zullen vermaken.

Volg de beelden na in het Rodin Museum 

Ongeacht hoe mooi het weer is, het is altijd leuk om hier tussen de beelden te wandelen en te poseren voor foto’s. In het Rodin Museum bevindt het kunstwerk zich buiten en je kunt de beelden zien in de schaduw van de nabijgelegen Eiffeltoren.

Zie Royalty in het paleis van Versailles 

Je kunt de hele ochtend het Paleis van Versailles bezoeken, maar zorg ervoor dat je heel vroeg aankomt. De plek trekt veel mensen aan. De tuinen zijn hier bijzonder ongelooflijk en het is het beste om in de zomer te bezoeken. Het paleis verkennen zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn voor jou en de kinderen.

Verken de wonderen van Parc des Buttes-Chaumont  

Er zijn veel kansen om een beetje parkleven op te nemen in de Franse hoofdstad. Van de paden van de Jardin des Tuileries naar de vijvers van de Jardin du Luxembourg. Als u echter op zoek bent naar iets minder formele zaken, dan is het Parc des Buttes-Chaumont een stukje groen dat een wandeling verdient. Benader de Belleville, die meestal wordt gemist door vakantiegangers die erop gebrand zijn niet te ver van de toeristische kant te gaan. Dit juweeltje uit het 19e district is een van de meest adembenemende plekken van Parijs.

In 1860, toen de grenzen van Parijs werden uitgebreid, werd Belleville samengevoegd, wat leidde tot de oprichting van Buttes-Chaumont. Met zijn wandelpaden, tempels, watervallen en verticale kliffen is het park gemaakt door Adolphe Alphand voor Haussmann.

Na enige tijd met de kinderen in contact te zijn geweest met de kinderen, kun je doorgaan naar de ongelooflijk chique ontmoetingsplaats van Buttes-Chaumont, het prachtige vrolijke Pavillon Puebla of Rosa Bonheur. De kinderen zullen het hier geweldig vinden.

Betreed de Ménagerie du Jardin des Plantes  

Er gebeurden veel dingen tijdens de Terror, waardoor veel collecties exotische dieren geen thuis hebben. In 794 was deze menagerie een levensvatbare oplossing voor dit probleem. Tegenwoordig vind je gieren, orang-oetans, apen, flamingo’s, struisvogels, een eeuwenoude schildpad, een schattige rode panda en veel enge slangen en spinnen. De kinderboerderij met boerderijdieren is voor kinderen, terwijl de ouderen de microscoop kunnen gebruiken om soorten in de Microzoo te zien.

Bekijk de Jardin d’Acclimatation  

Dit pretpark en tuin hebben dieren en het is opgericht in 1860. Jardin d’Acclimatation heeft ook een volière en boerderij in Normandische stijl, een kermis met kleine achtbanen, een kermis en vliegende stoelen. Het Enchanted House en de miniatuurtrein die van Porte Maillot door het Bois de Boulogne naar de voorkant van het park rijdt, zullen de kinderen intrigeren. Het pretpark bevindt zich in Bois de Boulogne, Parijs.

Maak een fantasiereis naar Disney Paris

Hier zijn twee parken om te bezoeken: Parc Disneyland Parc Walt Disney Studio. De kinderen kunnen beginnen bij Fantasyland, in het hoofdpark Disneyland, waar de boze Hartenkoningin wacht op Alice’s Curious Labyrinth en de Cheshire Cat. Bij ‘It’s a Small World’ nemen de kinderen mee op een muzikale reis voorbij de dieren en de speelgoedsoldaatjes. In Disneyland zullen ze bewonderen dat ze Buzz Lightyear helpen de wereld te redden.

Het hele gezin kan rijden in de Pirates of the Caribbean in het Adventureland van Parc Disnleyaland, waar ze getuige zullen zijn van een meedogenloze piratenaanval. The Stars Tours is ook de moeite waard om te zien waar een Star Wars-avontuur in Discoveryland is en ze zullen moeten duiken tegen items en met hoge snelheden moeten vliegen om de Death Star te verpletteren. In de Walt Disney Studios Back Lot zullen de Stunt Show Spectacular en Moteurs Action ondertussen iedereen verbazen.

Bekijk de Aquatics in het Aquarium de Paris- Cinéaqua

Deze plaats combineert een bioscoop met twee zalen en een aquarium is een grote attractie en een belangrijk onderdeel van de wedergeboorte van de ooit uitstervende Trocadéro. De kinderen zullen genieten van de haaientunnel, die ongeveer 24 brede haaien herbergt en een zwembad waar je een steur kunt aanraken.

Er is een gedeelte op de Seine waar de vissen te zien zijn die ondanks de vervuiling nog steeds in de rivier van de hoofdstad leven. Vaak vermijden mensen hier vanwege de toegangsprijs, maar jij en de kinderen kunnen nog steeds een middag doorbrengen in het Aquarium de Paris om een film in de bioscoop te zien of het zeeleven te bekijken.

Bezoek het Parc Zoologique

Bezoekers, zowel jong als oud, worden begroet door stukjes bos, een volière en een kas. Door de jaren heen is er naar gestreefd om de afgebeelde dieren meer ruimte te geven en de bedreigde diersoort te beschermen. Kinderen kunnen hier veel leren over het dierenleven. Het is gelegen op Avenue de Saint-Maurice 53.

Zie de Waxworks in Musée Grévin 

In dit museum zijn kinderen vaak enthousiast over een kitscherige versie van Madame Tussauds ‘. Maak de foto’s van de kinderen naast waxworks van populaire personen zoals Zinedine Zidane, George Clooney, the Queen, Barack Obama en Brad Pitt. Je zult ook geweldige historische momenten zien, nagebootst zoals Neil Armstrong die op de maan loopt.

Neem de ponyritjes in de Jardin du Luxembourg 

Jardin du Luxembourg is een park van 25 hectare en is een van de populaire gezinsattracties in de stad Parijs. Hier zullen de ijskraampjes, ponyrijden, pedaalkarts, poppenshows, zandbakken, draaimolen en metalen swingboten van het park kinderen vermaken. Het is gelegen op Rue Auguste Compte 2, Parijs.

Ontrafel de mysteries van Les Catacombes 

Les Catacombes is de officiële ingang van het 1.864 tunnelnetwerk dat onder een groot deel van Parijs doorloopt. Het is een grafkuil die een interessant verhaal vertelt over de Revolutionaire Terreur, en het heeft de botten van 6 miljoen mensen.

Bij de Catacomben zijn de botten van opmerkelijke mensen zoals Robespierre, Marat en hun trawanten. Een krappe, vochtige tunnel leidt bezoekers door galerijen voordat ze het ossuarium naderen, de ingang met het bord ‘Stop! Dit is het rijk van de dood ”.

Zie Nature’s Finest in Musée de la Chasse et de la Nature

Dit museum vertelt de geschiedenis van de relatie van de mens met zijn omgeving en jacht. Je ziet vreemde series houten catalogi gewijd aan wolf, uil, hert en everzwijn, elk voorzien van een gebleekte schedel, kleine lades van waaruit je voetafdrukken, afgietsels en een verrekijker kunt zien. Er is een doos met opgezette kip en vos op een Louis XVI-stoel alsof het een huisdier is.

Zie iets interessants bij Jardin des Tuileries 

Tussen Place de la Concorde en het Louvre Museum zijn de grindpaden van Jardin des Tuileries sinds de opening in de 16e eeuw een trendy promenade, en de beroemde sfeer strekt zich uit tot aan de rue de Rivoli. Andre Le Notre ontwierp de tuin met centraal uitzicht en terrassen. Toen het Tuileries-paleis in 1871 door brand werd verwoest, werd de tuin uitgebreid en zijn er veel toevoegingen aangebracht.

Ontspan in Parc de la Villette

 Dit park, gemarkeerd met rode paviljoens, is ontworpen door Bernard Tschumi, de Zwitserse architect. De paviljoens dienden als ongelooflijke klimrekken en burgerbar, EHBO-post en kunstcentrum voor kinderen. Kinderen schieten een Chinese drakenglijbaan af en maken een pulserende wandeling die leidt naar het Canal de l’Ourcq. De gazons hier herbergen in de zomer openluchtfilm. In het Parc de la Villette zijn er 10 thematuinen met suggestieve namen zoals de Garden of Mirrors of Mists et al.

Dingen die je kunt doen in Parijs met kinderen – Samenvatting

Na een bewogen weekend Parijs te hebben verkend, vind je het misschien moeilijk om de kinderen met je mee te laten gaan. Vergeet niet om foto’s te maken, zodat je samen met hen het moment keer op keer zult herbeleven. Je kunt solo met hen gaan of met hulp van reisorganisaties als je hulp nodig hebt. Er zijn veel dingen te doen en te zien in Parijs, maar met de kinderen voelt het echt bijzonder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>