De beste manieren om Parijs te verkennen

In veel grote steden in de wereld kan het rondreizen een frustrerend belastende (vertrouwen, geen woordspeling) taak zijn vanwege druk verkeer. Maar in Parijs is dat niet zo’n groot probleem vanwege de uitgebreide en georganiseerde transportsystemen. Van le Métro tot le Bus, het openbaar vervoer van de stad is de meest efficiënte en betaalbare manier om je te verplaatsen. 

Of het nu gaat om een ​​frequente regionale trein, een vloot van een hogesnelheidstaxi, een idyllische rivierboot en een handige fiets, de Franse hoofdstad heeft een reeks om uit te kiezen voor uw gemak en bewegingsvrijheid. 

Hier zijn de beste manieren om je in Parijs te verplaatsen

Openbaar vervoer – Metro, RER en bus

Parijs heeft een betaalbaar en uitstekend openbaar vervoerssysteem, vergeleken met sommige andere grote steden, dat elk deel van de stad bestrijkt. Met een bereik van 133 mijl (214 km) over 16 lijnen en 303 stations, zijn er handige Parijs metro stations dicht bij iconische bezienswaardigheden. Ook openbare bussen bieden een bovengronds, maar langzamer alternatief voor de  M étro, terwijl de RER-treinlijnen geschikt zijn om grotere delen van de stad te doorkruisen. 

Taxi’s 

Taxi’s zijn gebruikelijk in de Franse hoofdstad, aangezien duizenden van hen dag en nacht door de straten rijden. Als u zin ​​heeft in privévervoer of als u met zware bagage reist, zijn taxi’s uw vriend. Branded taxistandplaatsen ( Station de taxis)  zijn te vinden op treinstations en populaire wegen in de stad. Kijk naar het licht van het taxidak om te weten of het beschikbaar is of niet. Een wit lampje geeft aan dat het leeg is, terwijl een oranje lampje aangeeft dat het druk is.

Is taxi de beste manier om Parijs te verkennen

Boten

Als je denkt dat het vervoeren in boten ouderwets is, duh, Parijzenaars denken van niet. Een rivierboot op of af de Seine nemen is een ontspannende alternatieve manier om de iconische monumenten van de stad te bekijken en tegelijkertijd te reizen. Er is geen andere perfecte manier om de bezienswaardigheden van de stad, zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame, te zien vanuit een mooi uitzicht dan in een stoel op een boot. 

Fietsen 

Parijs is ook populair bij de lokale bevolking en toeristen vanwege het uitgebreide fietstransportsysteem. Fietsen is een leuke en gezonde manier om de stad te zien. De straten van de Franse hoofdstad zitten vol met fietspaden en fietsen door de vele prachtige parken en betoverende tuinen is gewoonweg aangenaam. Verken de stad als een local door een openbare Vélib-fiets te huren of ervaar de beste delen van Parijs tijdens een begeleide fietstocht.

Hoe u het beste kunt genieten van Parijs onderweg

Roadtrip met een auto

Van belangrijke landschappen, spannende wegen en opwindende auto’s, de stad Parijs heeft een gapende selectie van routes voor prachtige roadtrips. En hoewel de stad behoorlijk verbonden is door zijn hogesnelheidstreinen en fietsroutes, smeekt Parijs erom om op de openbare weg verkend te worden. Roadtrips kunnen magisch zijn terwijl je door het steeds veranderende landschap en klimaten rijdt, en er zijn veel pittoreske plekken om te bewonderen terwijl je verder gaat.

Bespaar een moment om te winkelen tijdens de wandeling

U kunt tijdens het wandelen genieten van een onvergetelijke winkelervaring in Parijs. Of je genoeg geld over hebt voor items, maakt misschien niet uit, want je wordt verwend met keuzes uit de verschillende prijsklassen. Vooral Parijs is te vergelijken met een klein universum met allerlei boetiekjes; inclusief luxe en een lange keten van designerwinkels. Rue de Rivoli, Boulevard Haussmann, Rue St Honoré, Avenue Montaigne en Boulevard Saint Michel behoren tot de populaire straten in Parijs, je kunt alles over mode krijgen. 

Als een advies, begroet winkeliers uit je schaarse verzameling Franse uitdrukkingen. Voor toeristen is het gebaar een goede manier om het ijs te breken en de stemming te verlichten. Wie weet trakteert een onder de indruk zijnde winkeleigenaar je zelfs op gratis souvenirs. 

Budgetreizigers die zich verplaatsen

Het mooie van Parijs is de inclusieve setting; er is altijd voor ieder wat wils. Als je met een beperkt budget reist, is dat prima, want er zal nog veel te zien en te doen zijn. Je kunt de stad als een Parijzenaar zien door de Batobus te nemen die ook wel ‘waterbus’ wordt genoemd. Je krijgt 8 locaties langs de rivier de Seine te zien, waaronder de Eiffeltoren, het Musee d’Orsay, het Louvre en de historische kathedraal Notre Dame. 

Hoewel de Batobus geen sightseeingcruise is, is het een waterbus en betaalbaar openbaar vervoer dat door de lokale bevolking wordt gebruikt om door de stad te navigeren.

Voor gezinnen die met jonge kinderen reizen, is het een opwindend alternatief voor de Parijse metro. Koop een kaartje voor een dagpas voor slechts 14 euro voor een week op de Batobus-website of bij een Batobus-halte in de stad. Kijk op de website voor schema’s. Merk op dat de dienst in de winter minder vaak rijdt. 

Is taxi de beste manier om Parijs te verkennen

Neem ‘s nachts de metro

Mis een ritje met de metro ‘s nachts niet wanneer u het adembenemende landschap van de schitterende stad te zien krijgt. Vergeet niet dat de metro niet de hele dag door rijdt. Daarom, als u van plan bent om laat te reizen, waardoor u in de vroege uren van de dag met de trein gaat rijden, is het goed om eerst uw reisschema te controleren. 

Probeer bovendien uw ticket niet te vergeten tot aan het uitgangsstation. De politie van de metro kan je misschien een boete geven voor een paar dollar als je het misplaatst. En als u niet in de metro zit, kunt u de openbare bus proberen. Het is meestal minder druk dan de trein en u kunt worden getrakteerd op enkele van de fascinerende landschappen van Frankrijk. 

Neem de fietsroutes

Een andere manier om Parijs te verkennen is via de fietsroutes die speciaal zijn gemaakt voor fietsers en voetgangers. En van alle steden ter wereld is het nemen van de fietsroutes door het prachtige Parijs gewoon de perfecte vakantie-activiteit die je nodig hebt. Milieuvriendelijke, levendige diversiteit, fris en ongelooflijk handig om door onveilige drukke straten te navigeren, fietsen in de Franse hoofdstad is nu het favoriete vervoermiddel. Dit is een gevoel dat zowel de lokale bevolking als toeristen delen. 

Er zijn veel fietsroutes door de stad. Parc de Bercy tot Noisiel (25,1 km )  is daar een van. Beginnend bij Parc de Bercy, dat ongewoon is ingericht met dieren in het wild voor een stadspark; deze fietsroute loopt langs het Bois de Vincennes om de tweede, minder populaire rivier van Parijs, de Marne, te maximaliseren. 

Na een fietstocht door de buitenwijk Saint-Maurice, het voormalige huis van Eugéne Delacroix en de markies de Sade, kunt u genieten van de  voie vertecycle-  route die de rivier raakt en meandert naar de Noisiel. 25,1 km afleggen op de fiets is nogal wat werk, maar je hoeft niet af te sluiten, want je kunt terugdraaien wanneer je wilt.

Een andere route is de Stalingrad naar Bois de Vincennes (1,4 km). 

Fascinerend en spannend, deze fietsroute in de zeer trendy wijk Canal Saint-Martin; daar moet u enkele vroege stops maken bij de restaurants, winkels en bars. Voor een stop bij Bastille, volg het kanaal en de tuinen die het bedekken als het ondergronds gaat. Zodat je het weet, dingen kunnen hier snel beangstigend zijn, dus je moet afstappen als je een nerveuze rijder bent.

Binnen handbereik van de rotonde kunt u naar de Promenade Plantée lopen, een 19e-eeuws spoorwegviaduct dat is omgebouwd tot een met bomen omzoomd tuinpad; dit leidt u naar het Bois de Vincennes. In het park van 995 hectare vindt u veel paleizen om te verkennen; het Château de Vincennes is echter zeker een plek om te zien. Sluit de reis af bij het Lac des Minimes voor een aantal mooie uitzichten.

Camper busje

Campers zijn een goede manier om door de Franse hoofdstad te reizen, vooral wanneer u toeristische gebieden in de buitenwijken bezoekt. Of het nu gaat om uw camper of een huurauto, het is altijd interessant om op pad te gaan. Campers zijn er in verschillende soorten en faciliteiten voor het plezier van de gebruikers. En afhankelijk van het type dat u kiest, kunt u genieten van het extra comfort van een elektrische aansluiting op andere verschillende verhuurpakketten. Verhuur kan handig zijn als u niet zeker weet voor welke camper u moet gaan. Sommige bieden zelfs deals aan zoals toegang tot een rivier of meer met een prachtig uitzicht.

De beste manier om Parijs te verkennen – Samenvatting

Het is aan jou om te beslissen welke manier het beste is om je favoriete attracties te bereiken en de Franse hoofdstad als een professional te verkennen. Van de openbare treinen tot bussen en andere opties, de stad zien kan betaalbaar zijn en zeker niet moeilijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>