DE BESTE 3-DAAGSE stedentrip van Berlijn VOOR UW EERSTE BEZOEK

Als Berliner zelf durf ik te zeggen dat Berlijn waarschijnlijk de meest Europese van alle hoofdsteden is. In geen enkele andere stad in Europa ontmoet Oost West zoals in Berlijn. Hier is meer dan eens geschiedenis geschreven. Berlijn vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit, verandert en verandert als het reageert op een veranderende wereld. Je zult zien dat je in Berlijn gemakkelijk 3 dagen of meer kunt doorbrengen en je geen minuut hoeft te vervelen.

Met deze driedaagse reisroute door Berlijn wil ik je helpen om het meeste uit je verblijf in de stad te halen. Ik wil je de beste bezienswaardigheden van Berlijn laten zien, je helpen een goed hotel te vinden om te verblijven tijdens een bezoek aan Berlijn en de meest trendy restaurants aanbevelen die ook door Berlijners worden bezocht. Deze route begint met de bekendste bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor en gaat op de derde dag in op meer details. Ik zal die attracties omzeilen waarvan ik denk dat ze je tijd niet waard zijn en die je alleen zou moeten zien als je meer tijd hebt om in de stad door te brengen. Ik hoop dat je mijn selectie leuk zult vinden!

Opmerking: dit bericht kan affiliate-links bevatten (gelabeld *) die me een kleine commissie kunnen betalen als u besluit een boeking te maken bij een van mijn partnersites!

Zelfgeleide driedaagse tour door de kaart van Berlijn

Op deze kaart heb ik alle plaatsen, dingen die u kunt doen en attracties die u in deze reisroute zult behandelen, gemarkeerd. De rode stippen geven aan dat de route stopt op dag 1, de blauwe stippen voor dag 2 en de oranje stippen zijn suggesties voor dag 3.

Dag 1: Berlijn voor first-timers

Begin je reis naar Berlijn met een bezoek aan de Brandenburger Tor , het meest iconische monument van Duitsland. Het is een geweldige eerste stop, want je wilt wat foto’s maken en erover nadenken dat je precies op de plek bent waar Oost-Duitsland en West-Duitsland werden gescheiden door de Berlijnse Muur. Kijk aan de oostkant of je de rij kasseien kunt zien in het asfalt dat de voormalige grens tussen de twee Duitsers volgt. Geluk en dingen TitelvideoPlay Video

Ga aan de westkant van de Brandenburger Tor naar het zuiden over de Ebertstraße, waar u het Holocaust-monument of het gedenkteken voor de vermoorde Joden van Europa zult zien . Het monument is een enorm gebied met stenen blokken waar je doorheen kunt lopen. Ervaar de desoriëntatie en verwarring terwijl je verdwaalt in het doolhof, en kijk dan snel naar het museum onder de stenen blokken als je meer wilt weten.Holocaust Memorial Berlin

Het Holocaust Memorial is een must-see als je 3 dagen of langer in Berlijn verblijft. Foto door Giulia Gasperini.

Ga vanaf het Holocaust Memorial naar het Reichstag-gebouw , het Duitse parlementsgebouw. Het is een vrij oud overheidsgebouw in een anderszins flitsende en chique overheidswijk die pas na hereniging weer actief is. Hopelijk heb je je ticket vooraf gereserveerd om de glazen koepel bovenop de Reichstag te bezoeken voor een fantastisch uitzicht over de stad en voor meer informatie over de opwindende geschiedenis van dit gebouw. Toegang is gratis, maar als u vooraf een tafel wilt reserveren voor koffie en cake in het restaurant op het dak Käfer, kijk dan hier * .

Loop langs de rivier de Spree tot je Tränenpalast , Palace of Tears, bereikt. Dit is de voormalige vertrekhal waar families uit Oost en West voor onbepaalde tijd afscheid zouden nemen, vandaar de naam. Het museum bekijkt de scenario’s van vertrek en scheiding en is gratis te bezoeken. Het naastgelegen Friedrichstraße Station is een groot treinstation dat u naar uw volgende halte brengt op onze Berlijnse reisroute. Rond het station zijn er een aantal goedkope etenswaren voor een snelle lunch. Ik stel voor dat je currywurst met frietjes en mayonaise probeert bij Witty’s net onder het viaduct.

Neem de S-Bahn naar Ostbahnhof om bij je volgende attractie van de dag, East Side Gallery, te komen . Deze openluchtgalerij is een gratis kunsttentoonstelling met muurschilderingen van internationale kunstenaars op een deel van de Berlijnse muur. De muurschilderingen zijn artistieke interpretaties van de Koude Oorlog, de val van de muur en de eerste keer daarna. Het is een geweldige locatie om foto’s te maken. Loop ook naar de rivier voor uitzicht op de Oberbaumbrücke-brug.

Steek Oberbaumbrücke over om Kreuzberg binnen te komen . Als je geïnteresseerd bent in straatkunst, bekijk dan de muurschilderingen langs de Skalitzer Straße, de hoofdweg. Kom anders niet te laat opdagen voor het diner in een van mijn favoriete restaurants,  Sadhu,  voor authentiek eten uit Pakistan (Falckensteinstr. 41).In het DDR-museum mocht ik virtueel een aantal Oost-Duitse kleding proberen.  Ik heb ook de stof van echte DDR-jeans gevoeld.

In het DDR-museum mocht ik virtueel een aantal Oost-Duitse kleding proberen. Ik heb ook de stof van echte DDR-jeans gevoeld.

Dag 2: Berlin Museums en Potsdamer Platz

Begin uw tweede dag in Berlijn door de trein naar station Friedrichstraße of Hackescher Markt te nemen en naar het Museumeiland te lopen. Dit door UNESCO beschermde riviereiland in het historische hart van Berlijn herbergt enkele van de beste musea ter wereld. Hoewel je een van deze musea zou kunnen bezoeken, raad ik je aan je te concentreren op  Pergamon Museum . Het museum is speciaal gebouwd rond het Pergamon-altaar uit Klein-Azië en toont schatten uit het Midden-Oosten en de Griekse en Romeinse oudheid. Hoewel de kamer met de tempel helaas gesloten is vanwege renovatiewerkzaamheden, zijn er nog steeds veel redenen waarom u zou moeten bezoeken. Hoogtepunten zijn onder meer de Market Gate van Miletus, de Ishtar Gate en Processional Way of Babylon, evenals de Aleppo Room. Skip-the-line tickets ten zeerste aanbevolen, klik hier * !

Ga na je bezoek naar boulevard Unten den Linden voor een wandeling en wat sightseeing. Rondom Lustgarten vindt u enkele van de mooiste oude gebouwen van Berlijn, waaronder de Staatsopera, Alte Wache, de Berliner Dom (Berliner Dom) en het Berlijns Paleis (momenteel in aanbouw).

Het nabijgelegen DDR-museum is een geweldig interactief museum dat u de wereld van het communistische Oost-Duitsland in al zijn aspecten laat zien. Privéleven, werkleven, openbaar leven, media, overheid en vele andere delen van de streng gecontroleerde Oost-Duitse samenleving worden hier uitgelegd. Ik weet zeker dat je het leuk zult vinden om in een interactieve Trabi-auto te rijden, een gevangeniscel te bezoeken voor politieke gevangenen en een kijkje te nemen in een 1: 1 Oost-Duits appartement, compleet met tv, keuken en slaapkamers. Koop hier uw skip-the-line ticket * !

Voor lunch en wat meer sightseeing, loop naar Alexanderplatz, het belangrijkste knooppunt van Oost-Berlijn. Alexanderplatz is de thuisbasis van de televisietoren die u misschien wilt bezoeken, maar het is vrij prijzig om daarheen te gaan (als u nog steeds wilt gaan, koop dan hier uw fast track en kaartje voor het raam bij het restaurant ) * ). Er zijn een aantal goedkope eetgelegenheden in dit gebied, ook op het station en in de winkelcentra. Geniet van een snelle lunch voordat je naar de volgende stop op onze reisroute gaat. Ik raad je aan om een doner kebap te proberen, bijvoorbeeld bij Pergamon Döner und Pizza in het stationsgebouw.Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is het voormalige checkpoint van twee aartsvijanden, Rusland en Amerika. Foto door Yeo Khee .

Neem ‘s middags de metrolijn U2 om bij Stadtmitte te komen. Vanaf hier is het slechts een paar minuten lopen naar Checkpoint Charlie , een voormalig grenscontrolepunt waar de Amerikaanse sector de Russische sector ontmoette. Overal in de zijstraten vind je interessante foto’s en uitleg over deze plek. Misschien wil je hier een foto maken met een re-enactor-soldaat!

Loop de Leipziger Straße af richting de Potsdamer Platz, ooit het drukste verkeersknooppunt van Europa. Na de Tweede Wereldoorlog lag het land verlaten omdat het precies tussen Oost- en West-Berlijn lag. Tegenwoordig is de Potsdamer Platz de beste plek om moderne Duitse architectuur te zien. Bekijk de winkels in de Mall of Berlin terwijl je langsloopt. Ga dan naar Sony Center of Potsdamer Platz Arkaden om wat meer te bladeren.

Neem voor het diner de S-Bahn van de Potsdamer Platz naar Yorckstr. voor een van de beste Indonesische restaurants in Berlijn, Tuk Tuk (Großgörschenstr. 2).

Dag 3: Suburbs and Locals

Het is je derde dag in Berlijn en je hebt al veel terreinen afgelegd! Ik weet zeker dat je nu uitgeput zult zijn … Daarom geef ik je maar een paar opties om uit te kiezen in plaats van een strikt reisschema. Dit is je enige dag waarop je kunt doen wat je wilt! Je kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding (enkele ideeën hieronder), een bezoek te brengen aan een van de vele markten (afhankelijk van wanneer je het bezoekt) of door enkele van de trendy wijken zoals Friedrichshain en Prenzlauer Berg te wandelen.

Is het een zondag? Ga dan ‘ s ochtends naar Mauerpark om de geweldige vlooienmarkt en designermarkt te bezoeken. Luister naar de straatbands, zing karaoke voor een enthousiast publiek en koop unieke Berlijnse souvenirs. Loop daarna naar het Berlin Wall Memorial Parkvoor meer informatie over de doodszone en de manier waarop de muur werd gebouwd. Neem vanaf Nordbahnhof de tram naar Ristorante Roma voor een aantal uitstekende Italiaanse gerechten en pizza’s (Friedrichstraße 129).Straatkunst is een groot ding in Berlijn.  Een van mijn meest favoriete plekken is de binnenplaats naast Hackesche Höfe.

Straatkunst is een groot ding in Berlijn. Een van mijn meest favoriete plekken is de binnenplaats naast Hackesche Höfe.

Bezoek voor een geweldige geschiedenis en straatkunst de Hackescher Markt en duik in de wereld die Hackesche Höfe is. Deze onderling verbonden binnenplaatsen zijn omgevormd van arme huurwoningen tot high-end designerwinkels, kunstgalerijen en speciaalzaken. Slechts een paar meter verder, verken de straatkunst op de binnenplaats die naar het Anne-Frank-Zentrumleidt . Bezoek het Anne Frank Museum voor ontroerende historische inzichten of winkel tot je erbij neervalt in de vele winkelstraten in de buurt. Probeer voor de lunch het eenvoudige maar smakelijke Hackescher Hof Restaurant & Café (Rosenthaler Str. 40-41).

Bezoek ‘s middags een’ kiez ‘, een buurt waar de lokale bevolking woont en geniet van de sfeer. Ik stel voor dat je Boxhagener Platz in Friedrichshain probeert, waar je in de omliggende straten tal van bars en redelijk geprijsde restaurants zult vinden. Geniet van een exotisch maar goedkoop ijsje in Eispiraten, probeer een cocktail tijdens Happy Hour in een van de bars in Simon-Dach-Straße en sluit je dag af met een diner in het heerlijke Vietnamese Nyom Restaurant (Gabriel-Max.Str. 17 / Krossener) Str.11).

Of breng de middag door in het Urban Nation Museum en bekijk een aantal fantastische voorbeelden van stedelijke en straatkunst. Het museum is gratis te bezoeken en wordt omringd door meer straatkunst in de omliggende straten, met name in de Bülowstraße. Restaurants in de buurt zijn te vinden op Winterfeldtplatz, bijvoorbeeld uitstekende Amrit voor Indiase keuken (Winterfeldstr. 40) of Berkis voor Grieks eten (Winterfeldtstr. 45).

Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in prachtige kastelen, is Charlottenburg Palace (Schloss Charlottenburg)  gemakkelijk te bereiken en een geweldige bestemming voor een dagje uit op de laatste dag van uw reis door Berlijn. De stad Potsdam  met zijn vele parken en kastelen ligt iets verder weg, maar is misschien wel het perfecte idee voor dagtochten voor u!

Hiermee is uw driedaagse reis door Berlijn afgerond. Ik hoop dat je deze suggesties leuk vond!Kijk naar dit coole balkon.  Duitsers zijn over het algemeen trots op hun appartementen en ze houden ervan om ze te versieren om zich huiselijk en comfortabel te voelen.  Sommige mensen gaan graag tot het uiterste, maar ik ben er dol op.

Kijk naar dit coole balkon. Duitsers zijn over het algemeen trots op hun appartementen en ze houden ervan om ze te versieren om zich huiselijk en comfortabel te voelen. Sommige mensen gaan graag tot het uiterste, maar ik ben er dol op.

Bereid je voor op je reis naar Berlijn: accommodatie, vluchten, reispassen, tickets

De volgende sectie van dit artikel bevat wat bonusinformatie als je je nog in de beginfase van het planningsproces voor een reis naar Berlijn bevindt!

Berlijn accommodatie tips

Berlijn heeft volop mogelijkheden als het gaat om hotels en andere accommodatie. Budgetreizigers zullen de beoordelingen van enkele van de hostels in de stad willen bekijken, zoals Wombat’s Hostel * , Generator Hostel *  en 25hours Hostel * . Deze plekken zijn allemaal schoon, hip en trendy.

Er zijn ook veel verschillende hotels die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden op een centrale locatie. Aangezien u slechts een beperkte tijd in de stad heeft, moet u overwegen om in een hotel te verblijven dat dicht bij een aantal attracties ligt. Voor deze driedaagse reisroute raad ik u aan de prijzen en beschikbaarheid te controleren bij Mercure Hotel & Residenz Berlin Checkpoint Charlie * , Mercure Berlin Wittenbergplatz * en Adina Apartment Hotel Berlin Hackescher Markt * .

Een andere optie om goedkope accommodatie in Berlijn te vinden, is Airbnb .

Berlijn is een zeer gespreide stad! Vraagt u zich af of u in Charlottenburg, Mitte of Kreuzberg moet blijven? Als je niet zeker weet welk gebied je moet kiezen voor je verblijf in Berlijn, lees dan hier mijn gedetailleerde  Berlijnse buurtgids voor verdere tips en meer informatie.

Het boeken van vluchten naar Berlijn

Het is gemakkelijk om goedkope vluchten naar Berlijn te vinden, vooral als u vooruit plant. Zowel Ryanair als Easyjet hebben verbindingen met de Duitse hoofdstad en natuurlijk zijn er talloze andere Europese luchtvaartmaatschappijen die dagelijks naar Berlijn vliegen. Als u uit de VS komt, is er momenteel een directe verbinding vanuit New York. Andere langeafstandsroutes zijn Doha, Toronto en Singapore.

Passen voor openbaar vervoer

Aangezien Berlijn een grote stad is, moet u een reispas kopen voor het openbaar vervoer. Voor deze driedaagse reisroute zou ik u aanraden om het reguliere dagticket voor zones AB te kopen. Uw reis vanaf de luchthaven Schoenefeld is niet inbegrepen, maar u kunt hiervoor wel een verlengingsticket C toevoegen.

De reden waarom ik u niet aanraad om een van de toeristenpassen te krijgen, zoals de Berlin Welcome Card, is dat deze reisroute niet veel van de afgeprijsde attracties bevat die bij de pas zijn inbegrepen. Veel van de hier genoemde Berlijnse bezienswaardigheden zoals het Holocaust Memorial, Checkpoint Charlie of Hackescher Markt zijn sowieso gratis te bezoeken. Als je een beslissing wilt nemen, kijk dan hier . Tickets kunnen online worden gekocht, bij kaartautomaten of bij geselecteerde leveranciers.

Pre-boeking van attracties

Ten slotte moeten sommige attracties vooraf worden gereserveerd om de wachtrij over te slaan of een plek te reserveren. Vooral als u de Reichstag wilt bezoeken, zorg er dan voor dat u uw gratis kaartje zo vroeg mogelijk (tot drie maanden van tevoren) krijgt.

Skip-the-queue-tickets worden vermeld in de bovenstaande routebeschrijving, waar het zinvol is om vooraf te reserveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>