Dansen in Parijs

Parijs is de thuisbasis van een verscheidenheid aan dansplekken en nachtclubs waar je expressief kunt worden met je stappen en bewegingen op de dansvloer. Na een drukke dag sightseeing, wijnproeven en museumbezoek in de Lichtstad, is het altijd een slim idee om te ontspannen met licht dansen of anderszins, afhankelijk van hoe je je voelt. 

Hier zijn enkele coole plekken om te dansen in Parijs:

La Bellevilloise

Gelegen nabij het metrostation Ménilmontant en gelegen in een hoek van de stad die hard op weg is een van de trendy, moderne ontmoetingsplaatsen van Parijs te worden, is deze muzieklocatie een juweel van het hele gebied. Overdag is La Bellevilloise een ongelooflijk kunst- en cultuurcentrum gewijd aan tentoonstellingen, evenementen, filmvertoningen en concerten, met een cool café. ‘S Nachts is het een hippe indie-clubplek voor iedereen.

La Java

Je vindt deze levendige muzieklocatie in het 10e arrondissement in de kelder van het winkelcentrum Le Palais du Commerce, deze club is een waar uitgaansparadijs. Het is een gevierde plek gewijd aan underground, alternatieve en opkomende talenten in de muziekscene. Het brede programma is ontworpen om muzikale talenten te ontdekken en opkomende acts te geven om live op te treden. Deze locatie organiseert ook LGBTQ-evenementen. 

L’Arc

Gelegen onder de Arc de Triomphe, zal het wat moeite kosten om het uitstekende uitzicht van L’Arc te verslaan. Hier heb je de kans om de hele nacht te dansen in een van de populairste clubs van de stad. ‘S Nachts zijn de boulevards van de stad verlicht en kan de Arc de Triomphe van een afstand glinsteren terwijl je je een weg naar de nacht danst.

Dit is echt een opwindende sfeer. Bekende DJ’s mixen verschillende genres om het bruisende publiek te vermaken terwijl ze hun lichaam schudden op het ritme van de deuntjes. L’Arc is een plek die je niet wilt missen. De plaats organiseert ook modeweken.

Chez Raspoutine 

Dit levendige clubhuis bevindt zich op Rue Bassano 58, Parijs. Het ligt in een populaire uitgaanswijk tussen de Arc de Triomphe en Avenue Montaigne en een glitterbestemming onder de dansplaatsen in Parijs. Chez Raspoutine is van meet af aan een actieve leuke plek geweest. Het werd soms opgericht in de jaren zeventig en was vroeger een Russisch cabaret en bordello.

Gezien zijn speciale allure, hebben beroemdheden als Brigitte Bardot en Serge Gainsbourg het opgeluisterd. Toch heeft het interieur van Chez Raspoutine, in Russische stijl, gouden meubels en prachtig rood die een prachtige mix vormen. Alle decoraties in barokstijl en fluwelen nissen verwijzen naar het gewaagde verleden van de club.

Elke avond zwermt de elite van de stad hier in hun aantallen om te dansen en te socializen aan de gezellige tafels. Van donderdag tot en met zaterdag trakteert de DJ feestgangers op electromuziek tot 6 uur ‘s ochtends, en aangezien het meestal laat open is, borrelt het feest pas rond 2 uur’ s nachts. Hier heb je de kans om zonder zorgen de hele nacht door te feesten.

Merk op dat het moeilijk kan zijn om binnen te komen, omdat de uitsmijters erg veeleisend zijn. Dus probeer een tafel vooruit te reserveren en het komt goed. Als alternatief kunt u zich kleden om indruk te maken en op geluk aan de deur te hopen.

Silencio

Deze prachtige plek bevindt zich op 142 Rue de Montmartre. Met elektrische menigten en een solide reputatie is Silencio een populaire plek in Parijs om te dansen. Het is anders dan andere plaatsen, simpelweg omdat het een bioscoop en kunstclub is die alleen toegankelijk is voor leden in de vroege uurtjes van de avond. Maar de iconische bestemming verandert om 23.00 uur in een clubparadijs.

Silencio is ook een van de meest exclusieve in de stad. Gelegen in het tweede arrondissement, trekt het een vage, kunstzinnige klantenkring aan. Maar het leidt de rest van het peloton doordat het zich letterlijk onder de straten van de stad bevindt. Tijdens je bezoek dans je op 700 vierkante meter van de onderbuik van de stad.

De dichte uitgestrekte ruimte is gemarkeerd met mooie bliksem en een minimalistisch decor dat moeilijk te weerstaan ​​is, wat helpt om de hippe underground sfeer te spelen. De inkomhal leidt naar de hoofdruimte, waar de dansvloer is. En u kunt er zeker van zijn dat hier verschillende muziekgenres worden gespeeld.

Van DJ’s draaiende alternatieve deep house tot klassieke oude hits, Silencio heeft het allemaal. U vindt er zelfs een rookruimte en een fotogalerij; voor dat oude Parijs, voelen kunstenaars. Ongeacht de nacht, Silencio is altijd gevuld met chique feestjes. 

Le Marta

Le Marta, gelegen aan Avenue George V 46, is een van de meest luxueuze nachtclubs van Parijs voor een onvergetelijke nacht. Het deelt een muur met het populaire hotel Le Fouquet en ligt midden in het centrum van het 8e arrondissement. Deze mooie voormalige club die in een nachtclub is veranderd, is de afgelopen jaren onder de radar geweest tijdens een grondige renovatie. Het resultaat is behoorlijk indrukwekkend. Deze chique plek kwam krachtig terug in 2019 en is een plek geworden om een ​​heerlijk avondje uit door te brengen.

Het gebied waar La Marta zich bevindt, behoort tot de chique wijken van Parijs en is de thuisbasis van enkele van de meest iconische hotels en winkels. Bovendien ligt de club dichtbij Champs-Elysees. Als je aankomt, wees dan waakzaam, want de ingang is verborgen achter een antieke boekenplank. Dit draagt ​​bij aan de geheimzinnige aard en luxe sfeer van La Marta.

Als u binnenkomt, ziet u een luxe inrichting, roodfluwelen accenten met vrolijke deuntjes en kaarslicht. Het wordt als een reis in de tijd naar het jazztijdperk in Parijs, maar de muziek is helemaal niet zo jazzy. Het bevat eerder de nieuwste hitlijsten. De club is open tot 3 uur ‘s nachts en als je van moderne muziek en verfijnde sfeer houdt, is La Marta een ideale plek om de hele nacht door te dansen. 

Le Piaf

Gelegen in het glamoureuze deel van het 8e arrondissement van de stad, is Le Piaf een van de chique clubs in Parijs. De club is vooral populair bij toeristen en de lokale bevolking vanwege de glamour. En voor de ingewijden dankt de club zijn naam aan een 19e-eeuws Parijse jargon dat ‘kleine zangvogel’ betekent.

In de vroege uurtjes is de club een chique bar en restaurant. Daarom is het een schitterende optie als je iets wilt drinken of uit eten wilt gaan voor de stomende danssessie op de vloer. Rood fluweel speelt een grote rol en gouden accenten en ingelijste portretten sieren de muren. Franse klassiekers zoals foie gras en canapés worden geserveerd op vintage gerechten. Hun brede aanbod aan wijn- en cocktailmenu’s is ook indrukwekkend. U zult een bezoek hier niet vergeten! 

‘S Avonds nodigt deze club zowel de harde als de zachte feestgangers uit. Ga naar de trap aan de achterkant van het restaurant naar de dansvloer waar de actie plaatsvindt. Voor een mooie, speaksay-achtige sfeer is de kamer bekleed met bedekte accenten van rood en goud en fluwelen banken. Er is ook een vleugel en een DJ-booth om de hoek. 

De muziek die wordt gespeeld, verschilt echter van dag tot dag. In de club komen nieuwe artiesten op doordeweekse avonden in hun nummers, en meer bekende DJ’s nemen de leiding in het weekend. Het muziekgenre dat hier wordt gespeeld, varieert van jazzy tot electro.

Waar te gaan dansen in Parijs – Samenvatting

Dus daar heb je het! De coolste plekken om te dansen in Parijs. Het kiezen van degene die u wilt bezoeken, hangt af van wat u zoekt: een all-out feestavond (L’Arc of Chez Raspoutine) of een relaxte nacht (Le Piaf, Le Marta of Silencio). Ofwel, je zult een spannend avondje uit hebben in Parijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>