Beste weekendtrips vanuit Parijs met de trein

Franse treinen zijn over de hele wereld beroemd. Ze staan ​​bekend om hun goedkope tarieven en ongelooflijk hoge snelheden. Ze zijn ook een geweldige manier om door de stad te reizen. Het spoorwegnet van Frankrijk verbindt alle kleine steden met grote steden. 

Een deel van de redenen waarom treinen de favoriet van mensen zijn, is de betaalbaarheid. Weekendtrips met treinen komen vaak voor en worden als goedkoper beschouwd dan het boeken van een taxi. Wanneer we aan Frankrijk denken, is het eerste dat in ons opkomt Parijs, maar Frankrijk is veel meer dan de Lichtstad.

De beste treinreizen vanuit Parijs zijn mogelijk in minder dan 4 uur. Het drukste treinstation van Parijs is Gare du Nord. Statistisch gezien reizen jaarlijks gemiddeld meer dan 214 miljoen passagiers door dit treinstation. 

De volgende zijn de beste plaatsen die u in een weekend met de trein kunt bezoeken:

  • Marseille in de Provence-Alpes-Côte d’Azur
  • Rouen aan de rivier de Seine
  • Lyon (Auvergne – Rhône Alpes) 
  • Straatsburg (regio Grand Est)
  • Dijon (Bourgondië)
  • La Rochelle (La Ville Blanche)
  • Chartres (Val de Loire)

Marseille  in de Provence-Alpes-Côte d’Azur

Marseille is de op twee na grootste stad van Frankrijk, gelegen in de Middellandse Zee. In feite is de stad een Franse mediterrane parel. 

Marseille is het beste voor mensen die op zoek zijn naar zonnige toegangspoorten. Het duurt slechts 3,5 uur om met de trein van Parijs naar Marseille te reizen. Deze plaats maakt deel uit van de Franse Rivièra en is een zeer mooie plek om te verkennen. Deze stad is helemaal niet saai; er zijn veel dingen te doen voor gratis vogels en veel plaatsen om naar toe te gaan. Het weer van een stad is een pluspunt. 

De stad heeft veel bezienswaardigheden om naar uit te kijken, waaronder kathedralen, musea en oude havens. Met de trein naar Marseille reizen is vrij eenvoudig omdat het 776 km van elkaar verwijderd is. Het wordt aanbevolen om uw tickets te boeken voordat u het station bereikt, omdat het in het weekend druk kan zijn.

Deze prachtige Franse stad biedt oude geschiedenis, culturele diversiteit en prachtige kust. Marseille is behoorlijk populair in vergelijking met andere steden in Frankrijk. Veel toeristen brengen hun bezoek aan Marseille na een bezoek aan Parijs, en het wordt het meest aanbevolen door de lokale bevolking. Of je nu in een schilderachtige straat loopt of de onstuitbare zalige wind in je opneemt, bezoekers zijn overal in de stad dicht bij het zachte blauwe water. 

De stad is cultureel divers en kleurrijk met een multi-etnische erfgoedziel. Daarom zullen reizigers genieten van de mogelijkheid om de Franse cultuur te ervaren naast een breed scala aan vreemde culturen. De grote gemeenschap van Noord-Afrikanen getuigt hiervan.

Rouen aan de rivier de Seine

Rouen, gelegen in het noorden van Frankrijk, is een stad aan de rivier de Seine. Rouen is 112 kilometer verwijderd van Parijs. 2 uur is de gemiddelde reistijd tussen Parijs en de stad. Elke 1.40 uur rijdt er een trein van Parijs naar Rouen. 

Er vertrekken gemiddeld 6 treinen per dag vanuit Parijs naar de stad. Rouen is een prachtige stad rijk aan architect en geschiedenis. Ondanks dat het een heerlijke plek is, is deze plek vrij van toeristen en erg rustig.

 Je zou in deze stad niet veel bezoekers zien. Maar je kunt er een geweldige tijd hebben. Het ticket kostte bijna 7 tot 8 euro. Er zijn veel oude charmante gebouwen die de toeristen kunnen fascineren. De stad staat bekend om zijn kathedraal van Rouen met een botertoren.

Andere bekende bezienswaardigheden zijn onder meer Gros Horloge, Rouen Castle, het Palais de Justice, de kerk van Saint Ouen en de gotische kerk van St. Maclou. De musea voor schone kunsten en keramiek zijn daar ook erg populair. Als u op zoek bent naar ontspanning in een rustige Franse stad, heeft Rouen veel te bieden.

Lyon

Lyon is de op twee na grootste stad van Frankrijk en een van de mooiste steden van Europa. De stad staat bekend om zijn klassieke erfgoed uit de Romeinse tijd en staat algemeen bekend om zijn schitterende gastronomie en keuken. Het duurt slechts 2,5 uur om Lyon vanuit Parijs te bereiken. 

Mensen die Parijs bezoeken, bezoeken niet vaak andere delen van het land. Maar Lyon bezoeken betekent dat u de indrukwekkende Beaujolais-wijngaarden gaat verkennen. In december is Lyon een bezoek waard vanwege het Lichtfestival van Lyon dat de stad tot leven brengt. 

Zaterdagavonden in Lyon kunnen erg levendig en opwindend zijn. Aangezien Lyon een belangrijke academische en zakelijke stad is, wordt het in augustus opgeruimd, maar in de andere maanden levendig. Dus een weekend in Lyon doorbrengen kan een goed idee zijn. Lyon en Parijs liggen 463 km uit elkaar. Snelle en comfortabele treinen rijden natuurlijk elke 2 uur van Parijs naar Lyon, afhankelijk van de trein. 

Straatsburg

Straatsburg en Parijs liggen ongeveer 247 mijl uit elkaar. De stad, de thuisbasis van het Europees Parlement, is wereldberoemd vanwege de gotische kathedralen. Straatsburg deelt een grens met Duitsland (verklaart de zware Duitse invloed in de stad), je kunt vanuit Straatsburg de zwarte bossen van Duitsland zien. Je kunt er geen witte wijnen proeven en de smaak van de Elzasser gastronomie is een must.

Het is gemakkelijk en niet vermoeiend om de beroemde bezienswaardigheden van de stad op een dag te bezoeken. Er zijn veel musea voor schone kunsten, universiteitsmusea en musea in de buitenwijk die men kan bezoeken. De stad is ook populair om te wandelen, dus bereid je spullen voor op een opwindend avontuur. 

Er zijn in totaal 21 wandelroutes in Straatsburg. En een eiland staat comfortabel in het centrum van de stad waar veel toeristen naartoe gaan. Dit eiland wordt vergezeld door veel hotels, paleizen, kerken en winkels. 

Dijon

De prachtige stad Dijon ligt ongeveer 203 mijl ten zuidoosten van Parijs en ligt aan de  samenvloeiing  van de Ouche Suzon-rivieren. Met de trein is het negentig minuten rijden vanaf de hoofdstad. De stad ligt in het hart van Bourgondische wijnen. 

De belangrijkste reden waarom u Dijon zou moeten bezoeken, is het uitzonderlijke erfgoed van de stad, fenomenale musea, levenskwaliteit, uitstekende keukens, kunst, showstopping-hotels en de wijn. Dijon houdt elk jaar in het najaar een internationale beurs. Het dient ook als een essentieel knooppunt van Parijs naar Marseille en Lyon. Het is moeiteloos en comfortabel om van Parijs naar Dijon te reizen. 

Behalve dat het een charmante stad is, heeft Dijon de reputatie rijk te zijn aan cultuur en het bieden van een kwalitatief leven. De stad staat bekend om stijlvolle dinermenu’s en chique restaurants in Frankrijk. Het paleis van de hertogen van Bourgondië is de meest populaire bezienswaardigheid in Dijon. Het is een architectonisch geheel dat goed bewaard is gebleven. 

De andere zeer bekende bezienswaardigheid is de kathedraal van Sint-Benignus van Dijon. Het is een rooms-katholieke kerk die een bezoek waard is terwijl je de glorie van dit schilderachtige meesterwerk aanschouwt.

La Rochelle (La Ville Blanche)

In het zuidwesten van Frankrijk ligt de prachtige kuststad La Rochelle. De stad is het meest bekend om zijn levendige visserij en handel. Over de afstand van Parijs naar La Rochelle met de trein gesproken, het duurt 2 uur en 45 minuten. Dagelijks rijden er ongeveer vier treinen van Parijs naar La Rochelle. De tickets en dienstregelingen zijn zeer geschikt voor passagiers. 

De meest populaire bezienswaardigheid van Dijon is het La Rochelle Aquarium, een enorm familie-aquarium aan bakboordzijde. De Lantaarntoren van La Rochelle is ook een uitstekende plek voor toeristen, fantastisch voor de bewonderaars van geschiedenis, architect en vuurtoren.

De andere geweldige bezienswaardigheid is Port Des Minimes, een omvangrijke jachthaven voor plezierboten. De kettingtoren van La Rochelle, een havenfort en monument uit de 17e eeuw. De andere bezienswaardigheid is Le parc Charruyer, een enorm park. Dit zijn alle plaatsen die u in een dag of twee kunt bezoeken, vooral als u in het weekend op bezoek bent. Zondag is het nooit druk in Dijon.

Chartres (Val de Loire)

Chartres is de hoofdstad van de Eure-et-Loir in Frankrijk, ongeveer 90 km ten zuidwesten van Parijs Kathedralen zijn vooral de reden voor de populariteit van deze staat. De gemiddelde afstand vanaf Parijs is 1 uur en 45 minuten, de snelste is 59 minuten met de trein. 

Gemiddeld reizen er dagelijks 36 treinen van Parijs naar Chartres, ongeveer elke 36 minuten vertrekt er een trein. De ticketprijzen variëren van 9 euro en 15 euro. Parijs ligt op slechts 55 mijl van Chartres.

De kathedraal van Chartres is de beroemdste bezienswaardigheid in Chartres, gebouwd in de 12e eeuw. Het is een zeer rustige plek op zaterdagochtend en woensdag. Anders dan dat, staat het bekend om zijn culturele attracties, zoals het glas-in-loodcentrum.

Beste weekendtrips vanuit Parijs met de trein – Samenvatting

Met het comfort, de betaalbaarheid en de gemakkelijke toegang die de trein de rijders biedt, is een weekendtrip vanuit Parijs iets waar u naar uit moet kijken. Het biedt reizigers ook de kans om het prachtige landschap en de panoramische uitzichten te zien die ze misschien niet vanuit andere hoeken krijgen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>