Beste studentenbars in Parijs

Niet elke grote stad in Europa heeft bars die bedoeld zijn voor studenten buiten schoolgebieden. Maar in Parijs zijn er die, die de neiging van de stad voor elke groep bevestigen. Bars en restaurants kunnen duur zijn, vooral de met een Michelin-ster bekroonde en trendy champagnebars langs de Champs-Elysees. Maar het goede is dat er een betaalbare kant van de stad is als het gaat om het nachtleven in enkele van de beste studentenbars in Parijs.

De beste studentenbars worden gekenmerkt door hun betaalbaarheid en de jonge opkomst die ze registreren. En als je een toerist in Parijs bent, is het een briljante zet om een ​​van deze bars binnen te gaan. 

Hier zijn enkele van de beste studentenbars in Parijs:

Paname Brewing Co.

Zittend op het water als de Quai de la Loire in het noordoosten van de stad, neemt deze plek de taart mee naar huis als de beste brouwerij in de hoofdstad, met lekker ambachtelijk bier tegen goedkope tarieven. Bij Paname Brewing Company is het zonnige terras een vlot dat zich voortbeweegt over de wateren van het kanaal. Het is een ideale plek om in de zomer te bezoeken en wat te drinken met vrienden terwijl je naar de zonsondergang kijkt.

In de koudere maanden is er een eetkamer met glazen wanden waar u kunt verblijven. De kamer heeft een prachtig uitzicht over de gracht, waar je ook studenten kunt zien komen drinken. Het is gelegen aan de Quai de la Loire 41, 75019 Parijs.

Lavomatic 

Lavomatic kan worden gemist als u er niet eerder bent geweest. Het is verborgen achter een wasmachine in de buurt, maar als je de deur opent, is het als een portaal naar een jiving-wereld. Het bijzondere aan Lavomatic is dat de gebruikelijke verstilde, sprekende sfeer die verborgen bars hebben hier ontbreekt. Deze plek is leuk, luid en vriendelijk, typisch voor een studentenopstelling. Het is gelegen aan de Rue Rene Boulanger 30, 75010.

Rosa Bonheur 

Gelegen in het Parc des Buttes Chaumont op een heuveltop, is deze bar ongetwijfeld een van de meest interessante plekken van de stad. Bij Rosa Bonheur komen de lokale bevolking hier massaal om te drinken en te dansen op het terras, dat wordt omringd door groen. Het chique gebouw is terug te voeren tot de jaren 1800 toen het een openluchtdanszaal was en de sfeer kan een beetje baldadig zijn. Je kunt wat drinken met studenten of de met gras begroeide helling met uitzicht op de bar op om te genieten van de levendige sfeer en het uitzicht over Parijs. Rosa Bonheur bevindt zich in Parc des Buttes Chaumont, 2 Avenue des Cascades, 75019 Parijs.

Grondcontrole 

Ground Control heeft een treinthema in de Halle Charolais-setting. Als jij het type bent dat van openluchtplezier houdt, ga dan hierheen. Je kunt ook foodtrucks, barruimtes, workshops, DJ-sets en een opwindend publiek van de lokale bevolking vinden. Het is gelegen op Rue du Charolais 81, 75012 Parijs.

Le Comptoir Général 

Le Comptoir Général heeft een verborgen thema, een eetgelegenheid en een bar in Canal St Martin die naar het Afrikaanse getto knikt. Je zult gemakkelijk kunnen zien of het een tropische kas is of een verlaten balzaal of iets anders.

Deze plek is echter een prachtige ruimte die de lokale bevolking dag en nacht charmeert. Er zijn memorabilia van de Afrikaanse cultuur die de muren sieren en de hoeken hebben vintage waren te koop. Le Comptoir Général verandert in weekendavonden in een drukke feestomgeving met een disco-ball verlichte dansvloer. Anders is het een lichte setting met klassieke banken in comfortabele hoeken, charmante bezoekers om te genieten van een drankje. Het bevindt zich op 80 Quai de Jemmapes, 75010 Parijs.

Le Basile 

Deze bar ligt in het centrum van Saint-Germain, dicht bij de Sciences Po-universiteit. Het verklaart de zware aanwezigheid van studenten die hier komen om pauzes uit het boek te observeren. Aan de bar is het decor licht, cool met een Art Deco-ontwerp. Oude rotspictogrammen sieren de muren en geven tegelijkertijd een vintage en modern tintje. Le Basile staat bekend als een van de beste bars van de stad voor een ontspannen diner met een drankje of lunch. Het bevindt zich op 34 Rue de Grenelle, 75006, Parijs.

Canal Saint-Martin

Hoewel het technisch gezien geen bar is, hebben studenten en hipsters in Parijs de gewoonte zich gevaarlijk op te hangen langs de oevers van Canal Saint Martin. Bij feestjes en bars in de buitenlucht brengen ze hun eigen drankjes mee, en jij kunt ook mee. Koop je goedkope bier of wijn bij de plaatselijke winkel en wat Franse lekkernijen en zoek een plek om de avond door te brengen.

In dit gebied heerst meestal een feeststemming, ongeacht het weer. Er zijn ook eetgelegenheden in de buurt. Je kunt Cambodjaans eten, pizza’s, Koreaanse picknick en een traditionele heerlijke crêpe krijgen. Een bezoek aan Canal Saint-Martin is misschien wel uw beste time-out in Parijs.

Le Perchoir 

Dit is een openluchtbar op het dak in het Oberkampf-gebied van de hoofdstad, een plek gemarkeerd met studentenbars en nachtleven. Beklim tijdens je bezoek de wenteltrap naar de top van het gebouw voor een fascinerend uitzicht op het Belleville-gebied en de mooie Parijse daken. Vanaf daar kunt u de Sacre-Coeur in Montmartre zien. Op het dak zie je groen met planten en ook interessante Parijzenaars.

Wachtrijen kunnen in de zomer lang zijn, maar het is zeker het wachten waard. Er is ook een mooi restaurant, een niveau lager in een mooie eetzaal, maar als je een beperkt budget hebt, kun je gewoon naar het dak gaan voor een drankje terwijl je geniet van het geweldige uitzicht op de hoofdstad. Het is gelegen in 14 Rue Crespin du Gast, Parijs 75011.

Chez Georges

Chez Georges biedt een leuk nachtleven in de winter. Het is gelegen in de eeuwenoude wijnkelder in het chique Saint-Germain-des-Prés-gebied. Er is een gotische mix van oudere, primitieve Parijzenaren en de lokale studentenpopulatie. In deze wijnbar kunnen bezoekers de hele nacht dansen op fatsoenlijke old-school rock / pop-geluiden terwijl ze een glas fluwelen wijn drinken. Chez Georges bevindt zich op Rue des Canettes 11, 75006 Parijs.

Le Zéro Zéro

Overdag is deze plek een café met gratis wifi en een bar met dj’s die ‘s nachts draaitafels draaien. Als je nog niet eerder in deze bar bent geweest, is de meest levendige beschrijving voor jou om je elke persoon voor te stellen die normaal in een normale nachtclub zou passen. Stel je dan voor dat deze feestgangers in een kleine bar zijn gepropt met graffiti die de hele muur siert.

Het is zweterig en leuk op de kleine dansvloer waar studenten naar de muziek luisteren en goedkope cocktails en bieren drinken. Het bevindt zich op 89 Rue Amelot 75011 Parijs.

Le Piano Vache

Le Piano Vache is een bar in een enorme zaal met drie kamers. Dit is een nogal andere setting dan de voornamelijk toeristische bars in het 5e district van Parijs. Bezoek de bar om lokale studenten te ontmoeten, vooral tijdens het happy hour tussen 18.00 en 21.00 uur. Le Piano is een perfecte plek om gratis livemuziek in de stad te horen, met de nadruk op zigeunerjazz en rock. Het bevindt zich op 8 Rue La Place, 75005 Parijs.

Garage 

Garage is zowel een nachtclub als een bar met een gigantische discobal. Het is bekend dat de plaats grote wapens in de DJ-niche uitnodigt met een ongelooflijk geluidssysteem dat bij de stroom past. De zondagavond roller disco-feesten in de zomer zijn een must om te bezoeken. Daar kunt u schaatsen en skeelers huren voor de thema-geluiden van de nacht.

Best Student Bars Paris – Samenvatting

Studentvriendelijke bars zijn iets in Parijs. Ze zijn vaak betaalbaar en met levendige sferen die elke partij in de ban houden. Sommigen bevinden zich op studentenlocaties zoals Chez Georges in Rue des Canettes, anderen hebben gewoon die affiniteit met jongeren en durf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>