Beste scooterroutes in Parijs

De stad Parijs is een perfecte plek voor scooterliefhebbers van over de hele wereld. Er zijn geweldige routes in en rond de stad die ruiters een idyllisch uitzicht op Parijs geven. In feite is een geweldige manier om de Franse hoofdstad te verkennen op een scooter.

Terwijl sommige ruiters liever solo gaan, geven anderen er de voorkeur aan om een verlichte reis door de stad te maken. Scootertours zijn veel tegen redelijke prijzen voor zowel experts als amateurs. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van de diensten van een scootertocht is de begeleiding en kennis die ze geven. 

Tourgroepen worden klein gehouden, zodat iedereen de juiste kennis kan opdoen van alles wat ze zien. Het moet gezegd dat niet alle wegen scootervriendelijk zijn. 

Daarom hebben we een lijst opgesteld met enkele geweldige scooterroutes in Parijs:

Place de la République tot Parc des Buttes-Chaumont (5,1 km)

Hoewel je overal in de stad kunt beginnen, kan de Place de la République tot Parc des Buttes-Chaumont interessant en veeleisend zijn. In het geval dat u de uitdaging aankan, stap dan in uw uitrusting bij Place de la République en ga oostwaarts in de richting van het metrostation Parmentier. Daar slaat u links af langs de Oberkampfstraat en de Ménilmontantstraat en begint de klim naar het metrostation Télégraphe.

Als het tijd is om af te koelen, zie je rondjes om te selecteren. Zodra je de 485 meter hoge piek bereikt, heb je een prachtig uitzicht over Parijs om van te genieten terwijl je naar het Parc des Buttes-Chaumont gaat, de perfecte plek om flauw te vallen op een deken en te genieten van het bereiken van de bergtop. 

Parc Monceau naar het Foret de Sevran (20,9 km)

Lang maar de moeite waard – deze grote route biedt u een fantastisch dwarsdoorsnede van de stad. Begin het avontuur in de weelderige straten rond het Parc Monceau, dan kun je door de voormalige rosse buurt en de thuisbasis van de Moulin Rouge gaan voordat je bij het metrostation Stalingrad aankomt.

Draai dan naar links en ga in noordelijke richting door het Parc de la Villette, een goed voorbeeld van gentrificatie in het 19e arrondissement. De route langs het kanaal, met een aantal geweldige straatkunst, leidt je naar de buitenwijken van de binnenstad, zoals Pantin en Bondy, enkele industriële gebieden en naar het Foret de Sevran. Wanneer u doorgaat, wordt van u verwacht dat u een landelijke ruimte bereikt. 

The Hidden Garden Route

Begin de actie op Place Stalingrad. Net als de vorige sociologieroute die we hebben uitgetekend, bestaat deze reis voor een groot deel uit scooterstroken, waarvan de meeste beschermd zijn, met een adembenemende verscheidenheid aan panoramische uitzichten. Rijd naar het zuiden aan de rechterkant van Canal Saint-Martin. Dankzij zijn ongelooflijke techniek stijgt het kalme kanaalwater op bepaalde punten boven de weg uit. 

Het eerste openbare ziekenhuis van Parijs is hier in de buurt. Neem een korte pauze bij de Hopital Saint-Louis 1604, in Henri IV Place des Vosges-stijl. Wanneer het kanaal naar beneden verschuift, gaat u verder langs Boulevard Richard Lenoir tot u Bastille bereikt. Eenmaal over de angstaanjagende Place Bastille. Ga verder op de scooter langs Avenue Daumesnil, met prachtige rode bakstenen aquaductbogen aan uw linkerhand. 

Ga bij het stadhuis een paar meter naar links en hang dan rechts in wat lijkt op een stenen tunnel. Je komt nu de Promenade Plantee binnen, een overdekte gang die wordt gedeeld door ruiters en voetgangers, omzoomd met hangende tuinen en romantische hoekjes met parkbanken. Op een warme zomerdag daalt de temperatuur tot een comfortabel niveau.

De Promenade Plantee leidt je helemaal naar het Bois de Vincennes, het grote bos aan de oostkant van Parijs. Volg een milde klim naar het einde van de Promenade Plantee en sla dan een blok linksaf tot Porte de Saint-Mande.

Sla dan rechtsaf op de straat zonder scooterstrook gedurende twee korte blokken totdat u het bos binnenkomt. Ga naar het oogverblindende Lac St-Mande. Volg de borden naar het grote fort, Chateau de Vincennes, met gotische kathedraal en grote gracht. Ga dan verder naar de tuinen en kunstgalerie Maison Rouge en het onstuimige Lac des Minimes, met drie vogelrijke eilanden met vegetatie. 

De fietssociologieroute 

Dit is een interessante route. Begin met het oversteken van de stad van de meest welvarende buurt naar de meest gentrifiede en verder, met overal scooterstroken. Begin bij Parc Monceau, omlijst door vergulde herenhuizen. Neem voordat je op pad gaat de tijd om de ruïnes van land, pagode en Romeinse tempel in het park te versieren.

Ga verder naar het oosten, langs de noordkant van Monceau. Het is niet ver van Place de Clichy, het scooterpad gaat scherp de binnenkant van een boulevard in. Al snel genoeg bereikt u de rosse buurt, langs de Moulin Rouge en vervolgens Montmartre, beide aan uw linkerhand. Het wordt hier ruig met een mix van toeristen en straatventers. Pas op voor voetgangers die op het scootmobiel afdwalen, zodat niemand gewond raakt.

Wanneer je aankomt in Stalingrad, ga je lastig naar links (of loop je scooter over een kruising) naar het kanaal de l’Ourcq. Het is het 19e arrondissement, met enkele van de armste wijken van Parijs, maar snel gentrificerend. Langs het kanaal vindt u oude fabrieken en peniches totdat u het Parc de la Villette bereikt, een economisch eentje lager dan het 19e arrondissement, waar mensen die buiten Parijs geprijsd zijn, betaalbare appartementen vinden. 

Het Canal de l’Ourcq is een uitgestrekt gebied. Je bereikt landerijen door tot het einde bij het Ourcq-scooterpad te blijven, ongeveer anderhalf uur, net voorbij het Foret de Sevran. 

De Semi-Pro-route

Een groot voordeel van fietsroutes in Parijs is dat ze inclusief zijn. Of je nu een professionele rijder, een amateur of geen enkele bent, er zijn routes waarmee je door de stad kunt navigeren. Begin aan de omtrek van de renbaan van Longchamp in Bois de Boulogne, westkant van Parijs. Fietsroutes van Trocadero kunnen je hier brengen.

Veel hippe rijders doen vaak meerdere snelle ronden aan de buitenkant van de renbaan. Maar het is moeilijk om te concluderen welk uitzicht het meest verbazingwekkend kleurrijk is, de ruiterstruien of de jockeyzijde van de raceruiters, die zo snel als 40 mijl per uur op sprankelende volbloeden stromen. 

Je bent misschien gefascineerd door de show en sluit je anders aan bij de actie, rijd door de kriskras beboste paden van Bois de Boulogne, allemaal scootervriendelijk. Pas echter op dat u niet over straatlopers buigt die vreemde handel bedwingen als ze uit de struiken komen.

Beste scooterroutes Parijs – Samenvatting

Navigeren door Parijs is spannend en de hemel van een scooterpurist omdat er gewoon veel te genieten is. Sommige ruiters zien de activiteit als een middel om capaciteit of karakter op te bouwen terwijl ze inzoomen op het ontdekken van juweel na juweel in deze opwindende stad. Daag jezelf uit tijdens een bezoek aan een lonende scooterrit door Parijs. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>