Beste parken om te gaan hardlopen in Parijs

Een van de coolste manieren om Parijs te ontdekken, is te voet en ook door te rennen. Hiermee krijg je de prachtige Franse hoofdstad te zien vanuit een uitzicht dat lijkt op dat van een local. Bovendien is er een breed scala aan plekken, ver weg van het lawaai en de drukte van het stadsverkeer, om de iconische monumenten, rivieroevers, geheime doorgangen, parken en grachten van de stad te zien. 

Of je nu een ervaren hardloper bent of niet, er is altijd iets speciaals voor jou. Parijs is een geweldige speeltuin voor hardlopers, vooral als je bekend bent met plaatsen om opstoppingen, stoplichten en voetgangers te vermijden. De talrijke tuinen en parken van de stad zijn veilig: het Parc Montsouris, Jardin des Plantes, het Parc Monceau, Parc de Bercy en de Jardon du Luxembourg.

Dit zijn niet de enige hardloopvriendelijke plekken om naartoe te gaan. Sommige leiden je langs iconische gebouwen, terwijl andere je de minder populaire verborgen hoeken van Parijs laten zien. Dus maak je sneakers klaar voor een aantal van de beste parken van de stad:

Het Parc des Buttes Chaumont

Parc des Buttes Chaumont, gelegen in het noorden van de Lichtstad, is een ideale plek voor een aantal runs. Deze plek zal je hart zeker doen kloppen. Elke atletische uitdaging wordt aangeboden in een geweldige omgeving waar verschillende mensen samenkomen voor wat frisse lucht. Het grootste deel van deze plaats beslaat ongeveer 2 km. Zorg ervoor dat u voor uw bezoek controleert op openings- en sluitingstijden.

Het Bois de Boulogne (West) en het Bois de Vincennes (Oost) 

Bois de Boulogne en Bois de Vincennes bieden een degelijke smaak van het landelijke centrum van Parijs. De parken zijn leuke plekken om door de natuur te rennen tussen meren en vegetatie, met een geweldig buffet met door bomen omzoomde passages om te rennen om alle vaardigheidsniveaus te bereiken.

Bij de meren vind je ook veel atletiekbanen. Als u uw hardloopvaardigheden wilt verbeteren, dan zal een bezoek aan Bois de Boulogne en het Bois de Vincennes u dat bieden. Als tip hebben de Bois Boulogne twee grote meren een omtrek van 2,5 km en 1 km. In het Bois de Vincennes heeft het Lac Daumesnil een omtrek van 2 km. Het goede nieuws hier is dat er geen openings- of sluitingstijden zijn. 

De oevers van de Seine 

De Seine is een indrukwekkende rivier die onder toeristen vrij veel bekend staat. Een deel van zijn roemruchte reputatie is een ongelooflijke plek om te hardlopen. De oevers van de rivier zijn al lang niet meer opengesteld voor het verkeer. Maar de rivier de Gauche en de rivier de Droite zijn aangename bestemmingen voor hardlopers en voetgangers.

Om je enig perspectief te geven, hier rennen beweegt zich langs een UNESCO-werelderfgoedlocatie, terwijl je een deel van Parijs ontdekt; meest elegante monumenten. Dat is inderdaad bijzonder! Hoewel er geen openingstijden zijn, is de afstand tussen de Pont de l’Alma en het Louvre ongeveer 2,5 km. 

De Coulée Verte Renée-Dumont (Oost) 

Deze met planten gevulde promenade is het best bewaarde geheim van de stad en loopt langs de oude spoorlijnen van Parijs van de Opéra Bastille naar de ingang van Bois de Vincennes. Ga door de tuinen en tunnels op slechts zeven meter onder het terrein. Hoewel je midden in de stad bent, voel je je ongetwijfeld ongelooflijk comfortabel langs dit idyllisch rustieke pad.

Champ de Mars en het Stade Emile Anthoine

Dicht bij de Eiffeltoren biedt deze plek je een verbluffend uitzicht op de Franse hoofdstad terwijl je door de populaire paden van de Champs de Mars loopt. Er is ook het atletiekcentrum Emile Anthoine, het biedt een prachtig uitzicht op de adembenemende monumenten van Parijs. De omtrek van Champ de Mars is ongeveer 2 km en die van Emile Anthoine is ongeveer 350 m, met verschillende andere gratis atletische stadions in de stad. 

De Jardin des Tuileries

Dit is een echt klein paradijs voor hardlopers met fenomenale omgevingen en vlak land. Direct vanaf de Place de la Concorde tot het Musée du Louvre wordt het pad verfraaid met prachtige zwembaden, bloembedden en standbeelden. Ren als een vorst in zijn 2,5 km heen en terug tussen Concorde en het Louvre. 

Het Canal de l’Ourcq (noord)

Dit is een van de coolste plekken in het noorden van Parijs voor atleten en hardlopers. Canal de l’Ourcq is perfect voor een vlucht weg van de drukte van de stad en het kleine verkeer. Recht van de Basin de la Villette naar Pantin is ongeveer km, en je kunt zelfs verder gaan. Er zijn hier geen specifieke openingstijden, dus je kunt op elk moment stoppen. 

Le Jardin des Plantes

Deze fantastische hardloopvriendelijke plek bevindt zich in het 5e arrondissement. Gezien zijn rechthoekige vorm is Jardin des Plantes ideaal voor rondjes. Weelderig van groen en liefde, het is de belangrijkste botanische tuin van de stad. Tijdens het hardlopen wordt u getrakteerd op de geweldige geuren en bezienswaardigheden van de prachtige bloemencollectie in de tuin. 

Le Canal St. Martin

Vaak bezoeken toeristen Parijs zonder het juweel dat Le Canal St. Martin is te ontrafelen, vooral hardlopers. Dit komt waarschijnlijk omdat het vrij ver van de meeste toeristische attracties dicht bij het stadscentrum ligt. En de perfecte manier om in op te gaan, is om je aan te sluiten bij de groep hardlopers die langs de oevers lopen. 

De omgeving is instagrammable en laat je ongetwijfeld een ongewone kant van de Lichtstad zien; inclusief de goed verlichte, beschilderde gebouwen en sierlijke terrasrestaurants. Na de 4,5 km die het beslaat, passeer je zeker een aantal leuke plekken om te stoppen voor maaltijden; het gebied herbergt nu veel diners.

Beste parken om te gaan hardlopen in Parijs – Samenvatting

Een briljante manier om een nieuwe plek goed te verkennen, is door een kaart te krijgen, in hardloopkleding te gaan en te beginnen met bewegen. Of je nu dag of nacht bent, of je nu een atleet bent of een losse hardloper, er is iets voor jou in de heldere stad Parijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>