Beste kostenbesparende tips bij het reizen naar Parijs

Beschouwd als het politieke, economische en culturele middelpunt van Frankrijk, is er veel te doen over Parijs. Hoe interessant dat ook klinkt, Parijs is ook een stad die je portemonnee kan legen. 

 Met de grootste restaurants, bars en toeristische bezienswaardigheden van de stad kan je zak snel leeg raken als je niet oplet. Parijs, de stad aan de rand van de bucketlist van elke reiziger, is helaas niet erg licht op de zak. 

Na maanden in de stad te hebben doorgebracht, zullen bezoekers de manieren begrijpen om geld te besparen. Er wordt aangenomen dat het niet moeilijk is om mensen te overtuigen om te bezoeken, maar veel moeilijker om hen ervan te overtuigen dat ze dat niet hoeven te doen. Dus om mensen met de fantasie te helpen om de Eiffeltoren en andere iconische plekken met een beperkt budget te bezoeken.

Hier zijn enkele tips om kosten te besparen:

Boek hotels buiten het stadscentrum

Over het algemeen geldt dat hoe dichter je bij de stad bent, hoe duurder het wordt. Kies een hotel, niet in het centrum van een buurt. Voor een typische kamer in een weekend in Parijs in de buurt van de Notre Dame wordt begin april bijvoorbeeld $ 320 per dag in rekening gebracht. 

Een standaardkamer op de Place d’Italie in het 13e arrondissement kost daarentegen slechts $ 213 per dag. De gebieden ver van de hoofdstad zijn goedkoper in vergelijking met de hoofdstad. Als u op een zeer laag budget, dan kunt u ook kijken voor de verhuur afdeling in plaats van het boeken van een hotelkamer.

Koop een Multiday Metro Pass

Als je meerdere keren per dag reist, kun je een meerdere metropas gebruiken, wat goedkoper is dan een eenmalige metropas. De enkele reis kost ongeveer $ 2,30 (EUR 1,70). Een Passe illimite, een ticket voor meerdere reizen of een Navigo Decouverte-kaart, is de betere optie. 

Deze Unlimited-passen zijn verkrijgbaar bij alle metrostations en kaartautomaten of loketten. Ze beweren meerdere ritten per dag te geven van 10,85 euro, twee dagen 17,65 euro, drie dagen 24,10 euro ook met lagere prijzen voor kinderen. 

Als je denkt dat je niet zoveel ritten per dag zou maken, dan is een andere optie voor jou om tien kaartjes tegelijk te kopen, die 1,37 euro per trein kosten, wat nog steeds goedkoper is dan het boeken van een taxi.

Eet niet in uw hotel

Het eten in het hotel waar u verblijft kan kostbaar zijn, dus vermijd daar te dineren. Probeer te ontbijten in nabijgelegen cafés. Je kunt sandwiches eten in een nabijgelegen café dat goedkoper is, gemaakt door het stokbrood. Koop koude dranken bij lokale winkels en niet bij grote markten. 

Je kunt ook snacks zoals kaas proberen, koekjes die op voorgerechten lijken. Probeer in het café te zitten in plaats van buiten te zitten. Blijf weg van grote chique restaurants, ze kunnen erg duur zijn. U hoeft niet voor elke maaltijd in restaurants en cafés te verschijnen. 

Koop een Paris Museum Pass

Bent u iemand die graag musea bezoekt, dan is het altijd een goede optie om een ​​museumpas te gebruiken, die van toepassing is op bijna 60 musea en monumenten in Parijs. Het bespaart ook tijd om in lange rijen te staan. De Parijse museumpas kost 48 € voor 2 dagen en 62 € voor vier dagen, terwijl het 74 € kost voor 6 dagen. 

Gratis musea

Sommige musea zijn gratis in het weekend van de maand. Je hebt geen kaartje nodig om het museum te betreden. 

Hieronder volgen enkele gratis musea die op bepaalde dagen niets kosten: 

 • Musée National d’Art Moderne – Centre Pompidou
 • Musée des Arts et Métiers
 • Musée de la Chasse et de la Nature
 • Musée National Eugène Delacroix
 • Musée National Gustave Moreau
 • Musée National Jean-Jacques Henner
 • Musée National du Moyen Âge – Thermes de Cluny
 • Musée National de l’Orangerie
 • Musée d’Orsay
 • Musée National Picasso
 • Cité de l’Architecture et du Patrimoine
 • Cité Nationale de l’Histoire de l’Immigration
 • Musée du Quai Branly – Jacques Chirac
 • Musée National des Arts Asiatiques Guimet

Beste budgetrestaurants in Parijs

Als iemand Frankrijk bezoekt, wil hij het luxueuze leven leiden waar Frankrijk beroemd om is. Het land staat vol met dure en chique restaurants. Dus als je iemand bent die wil ervaren luxe, maar heeft ook een budget, deze zijn ideale plekken voor jou. 

Dit zijn enkele van mijn favoriete plaatsen, dus je kunt wat onderzoek doen naar deze plaatsen om bekend te zijn met prijzen en menu-opties:

 • L’As du Fallafel 
 • Trois Fois Plus de Piment
 • The Grilled Cheese Factory
 • Ippudo Paris
 • Bouillon Chartier
 • Oui Galette

Pas op voor koude dranken 

Wanneer uit eten in een land als Frankrijk, probeer dan niet dranken zoals Coca Cola als ze zijn duurder dan normaal een drankje of zelfs een glas wijn. Als alternatief kunt u ook altijd terecht voor ‘une carafe d’eau’ (een kan waterkraan), het is een betere optie. 

Als je wijn of alcoholische drank wilt, kun je aan de buitenkant van het café cola drinken, vooral als je niet aan het dineren bent. Je kunt er urenlang zitten zonder de druk van iets bestellen. 

Gezond eten is goedkoper in Frankrijk

Ja, je hebt het goed gehoord, gezond eten is in Frankrijk veel goedkoper. Als je naar een kruidenier wilt gaan, zoek dan altijd naar producten zoals eieren, kaas, boter, kip, varkensvlees, vlees, vis, zuivelproducten en honing. Probeer zoveel mogelijk veganistisch te eten, want dat is goedkoper. 

Aardappelen zijn erg goedkoop in Frankrijk. Je krijgt dus een zak van 5 kg voor 2,79 euro. Koop volkoren pasta is ook erg goedkoper en gezond. Sla, tomaten, champignons, bieten en komkommers zijn goedkoop, dus salade is altijd een goede optie.

Vermijd eten bij toeristenvallen

Omdat het een constante trekpleister is voor bezoekers, kan er een toeristenval zijn die meer zal proberen in rekening te brengen, omdat je hebt afgeleid dat je nieuw bent in het land. 

Vraag altijd om een ​​menu van lokale hotels, en vraag mensen van over de hele wereld om informatie over de prijs als je eten van de straat haalt. Probeer te dineren op plaatsen die er authentiek uitzien en geen valstrik. Plaatsen rond de metro zijn de meest populaire toeristenval, dus je moet wegblijven van die plek.

Volg de lokale bevolking

De Fransen zijn vriendelijk en willen je graag vertellen over hun favoriete plekken om te dineren. Neem advies van de lokale bevolking, of u kunt ze volgen om te weten waar ze eten op een regelmatige basis, en u kunt nieuwe plaatsen te ontdekken. Fransen dineren regelmatig niet op dure plaatsen, dus het volgen van hen en advies inwinnen kan een goede optie zijn om geld te besparen.

Kies appartementen (AirBnB) over hotels

Er zijn veel online websites waarmee je een appartement kunt boeken, Airbnb is daar een van. Airbnb is een website waar mensen voor een goede prijs privé hun kamers wereldwijd verhuren. Een reis boeken bij Airbnb kan een onberispelijke ervaring zijn, van veel geld besparen tot een verblijf in een buurt ver van de hotels. De Airbnb-website is extreem gemakkelijk te navigeren, het is gemakkelijk om locaties te lokaliseren en foto’s zijn gemakkelijk te bekijken. 

Het belangrijkste idee van Airbnb is om cultuur uit te wisselen. Tijdens uw bezoek leert u veel over uw gastland en kunt u min of meer communiceren, afhankelijk van uw voorkeur. Om via Airbnb te boeken, zijn er veel mensen die hosten, maar je moet de juiste kiezen. Sommige hosts zijn serieus en sommige zijn tijdverspillers, je moet beoordelingen zien voordat je iemand benadert. 

Bezoek de gratis bezienswaardigheden

Hoewel Parijs een dure stad is, heeft het veel gratis bezienswaardigheden om naar te zoeken, vooral musea zoals het Musée d’Art Moderne, Maison de Balzac en Maison de Victor Hugo, het Musée Carnavalet (het Historisch Museum van Parijs), de Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, het Musée de la Prefecture de Police (Police Headquarters Museum) en het Fragonard Perfume Museum. 

Veel kathedralen en kerken zijn gratis, waaronder de Jardin du Luxembourg. Église Saint-Eustache, Cathédrale Saint Alexandre Nevsky, Paroisse Saint-Paul Saint-Louis. Afgezien van kerken en musea, er zijn zo veel parken in Parijs die heffing niets dat Tuilerieën, Parc de Belleville, Champ de Mars en Parc Monceau omvat.

Blijf bij Publi c Transport

Als je langer dan twee weken in een plaats als Parijs verblijft, raad ik je aan om alleen het openbaar vervoer te boeken omdat taxi’s en Uber erg duur en kostbaar zijn. Dus je investeert beter in het openbaar vervoer, ze zijn ook veiliger in mijn idee. Er zijn veel kortetermijnpassen om met het openbaar vervoer te reizen, wat toeristen kan helpen. 

De goedkoopste manier om Parijs te verkennen is Velib. U betaalt een vergoeding van 1,70 euro voor een dagkaart of 8 euro voor een weekkaart. Tijdens de geldigheidsduur van dit ticket kunt u elke fiets gebruiken vanaf de Velib-terminal. Je kunt je tickets op elk Velib-station kopen, maar volgens de aanbevelingen is het beter om online tickets te kopen. Het kost wat tijd om de gewoonte te krijgen om een ​​fiets te kiezen, maar als je eenmaal 2 fietsen hebt gekozen, is het vrij eenvoudig.

De vangst om goedkoper te reizen is om elk half uur van fiets te wisselen. Als u langer dan 30 minuten op de fiets stapt, moet u extra kosten betalen, wat zeker langer wordt naarmate u langer reist. Wanneer je binnen 30 minuten van fiets wisselt, hoef je niets extra’s te betalen.

Sla de top van de Eiffeltoren over

Een reis naar de top van de Eiffeltoren kost 15 euro per persoon, wat erg duur is. Wil je de hele stad zien, dan kun je naar de Sacre Coeur in Montmartre. Indien vrij om de trappen van Sacre Coeur te nemen. Eiffel toren is de meest drukke plaats en dus de duurste. Een toerist met een beperkt budget moet voorkomen dat hij de plaats meer dan eens tijdens zijn tour bezoekt.

Bezoek Flea Markets

Rommelmarkten in Parijs zijn beroemd over de hele wereld. Een reiziger kan met een klein budget een goede aankoop doen op de markt. Terwijl u op zoek bent naar een goede aankoop, moet u eerst voor uzelf beslissen hoeveel u bereid bent te betalen voor het product voordat u om het tarief vraagt. Het kan ook aangenaam verrast zijn, maar de kans is groot dat u waarschijnlijk moet onderhandelen met uw verkoper. Er zijn veel rommelmarkten die ook geschikt zijn voor reizigers en Parijzenaars.

De meeste van deze markten zijn alleen geopend op feestdagen en zeer zelden op maandag, dus zorg ervoor dat u tijd vrijmaakt voor een beurt op een van deze prachtige markten. Een wandeling maken over de oude vlooienmarkten is altijd een groot plezier: maar zorg ervoor dat je het op de juiste manier doet, en vermijd slechte ervaringen zoals beroofd worden en, serieuzer, dat je geld tekort komt zodra je dat perfecte meesterwerk vindt !

Winkel bij supermarkten in de stad

Parijs heeft veel locaties om te picknicken en je kunt voor een zeer redelijke prijs gezonde en lekkere dingen meenemen, zoals kazen, vlees, brood en fruit. Als je in een restaurant luncht, geef je waarschijnlijk veel geld uit. Dus op sommige dagen kun je een picknick plannen. Supermarkten zijn een goede optie om biologische en gezonde artikelen te kopen.

 Biologische dingen zijn niet erg duur in Parijs, je kunt biologische dingen van de markt kopen en meenemen naar een picknick op het platteland. Boodschappen doen is absoluut de beste manier om goedkoop te eten in Parijs. Ze hebben alle items die u nodig heeft voor een basismaaltijd en gekookte maaltijden. Ze verkopen ook wijn, wat duur is in hotels en restaurants.

Geniet van het Parijse Steet-eten

Straat eten van Paris serveert een veel culturele en lokale voedingsmiddelen die restaurants serveren. Als u een beperkt budget heeft, kunt u op straat lunchen. Het is goedkoper dan het hebben van een maaltijd van een restaurant. De straat eten in Parijs is ook hygiënisch en schoon, bestaande uit een veel afwisseling. 

Op zoek naar streetfood? U kunt naar Rue du Faubourg-Saint-Denis gaan om Parijse diverse culturele gerechten te proeven tegen verrassend voordelige tarieven … U kunt wat kipgerechten eten bij  Le Daily Syrien , sandwiches van  Urfa Durum of een van Le Delice du Chateau D’eau , je kunt een vegetarische maaltijd krijgen. Als je ‘s avonds vriendelijk wordt met de lokale bevolking, kun je op straat een cocktail bestellen terwijl je met ze praat.

Verken Parijs te voet

Parijs is een grote stad, je hoeft niet altijd een voertuig te nemen voor transport. Veel Parijzenaars lopen kilometers en besparen geld. Je kunt naar een buurt lopen en inzicht krijgen in het leven van de lokale bevolking. Het is gratis om de Montmartre en de Sacre Couer te lopen. U kunt ook wandelen in Jardin du Luxembourg om de drukte van de stad te blokkeren. De meeste reizigers maken een wandeltocht door de stad omdat vervoer in de stad vrij duur is.

De meest populaire en aantrekkelijke wandelingen in de stad omvatten deze locaties waar dagelijks veel toeristen en lokale bewoners naartoe gaan: 

 1. Rue des Barres
 2. Rue de l’Abreuvoir
 3. Cour du Commerce Saint Andre
 4.  Rue Montorgueileil
 5. .Rue Crémieux
 6. Rue des Rosiers
 7. Rue Lepic
 8. Rue Saint-Antoine
 9. Avenue Winston Churchill
 10. Quai de Jemmapes

Beste kostenbesparende tips bij het reizen naar Parijs – Samenvatting

Een bezoek aan Parijs is niet eisen dat u een fortuin te besteden aan huisvesting, voeding, transport, sight-seeing, en zelfs dineren. Wat u nodig heeft, is een stuk goede informatie over hoe u het beste kosten kunt besparen. Als u zich aan de aanbevolen tips houdt, zult u een heerlijke tijd beleven tijdens uw verblijf in de Lichtstad. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>