Beste huisdiervriendelijke parken in Parijs

Parijs is over het algemeen een huisdiervriendelijke stad en er zijn overal in de stad veel huisdiervriendelijke parken. De meeste parken staan echter geen huisdieren toe die tot een gevaarlijk ras behoren. 

Meestal zijn er kleine honden die zich goed gedragen in de stad, meestal huisdieren in theeformaat die gemakkelijk in uw tas passen. Parijzenaars zijn dol op hun huisdieren en beschouwen ze als een gezin; ze laten hun huisdieren niet thuis terwijl ze buiten genieten. Daarom zijn er in de stad veel huisdiervriendelijke plekken.

De volgende zijn de meest populaire tuinen en parken die huisdiervriendelijk zijn:

Le Parc des Buttes Chaumont 

Le Parc des Buttes Chaumont is een openbaar park in het noordoosten van Parijs in het 19e arrondissement. Het beslaat 24,7 hectare, ongeveer 61 hectare. Het wordt beschouwd als het op vier na grootste park van Parijs na het Bois de Vincennes, Bois de Boulogne, Parc de la Villette en Tuileries Garden.

De tuin blijft het hele jaar open en wordt beschouwd als een van de vriendelijkste voor alle soorten huisdieren. Van Duitse honden tot honden, alles is toegestaan in deze tuin. Deze tuin heeft ook een restaurant en een bibliotheek. Dat is de reden waarom zowel de lokale bevolking als toeristen er komen om te ontspannen. Ze bezoeken ook de tuin om te joggen en rennen samen met hun huisdieren.

Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg is een tuin vlakbij de grens tussen Saint-Germain-des-Prés en het Quartier Latin. De prachtige Luxemburgse tuinen die op de Boboli-tuinen in Florence lijken, zijn gemaakt bij de inhuldiging van koningin Marie de Medici in 1612. 

Het park, dat 25 hectare beslaat, bestaat uit twee grote delen die Franse tuinen en Engelse tuinen worden genoemd. Tussen de twee delen van de tuin ligt een vijver en een bos.

Er is een mogelijkheid om te schaken, kaarten te spelen en te zeilen op op afstand bestuurbare boten. Er zijn veel faciliteiten in deze tuin, zoals fotoservice en huisdiervriendelijke omgeving. In deze tuin kunnen bezoekers hun huisdieren meenemen en zelfs dineren in restaurants in de tuinen. Bezoekers kunnen zich prima vermaken.

Jardin des Tuileries

Jardin des Tuileries is een lokale tuin tussen het Louvre en de Place de la Concorde in het 1e arrondissement van Parijs. De tuin werd aangelegd in 1564, maar werd uiteindelijk in 1667 geopend voor de lokale bevolking en werd na de Franse Revolutie een plaatselijke tuin  . 

Vroeger was Jardin een tuin waar de lokale bevolking van Parijs zich ontspande, ontmoette, slenterde en verlichtte. Het beste van deze tuin is dat je zonder angst een onafhankelijke rondleiding kunt krijgen.

Deze plaats heeft een zeer onbeperkte toegang. En het is behoorlijk populair omdat het huisdiervriendelijk is, vooral voor honden. Je kunt er ook met je groep naartoe. De toegang is helemaal gratis, zelfs als u uw hond meeneemt. Het is vooral druk met jongeren en kinderen, dit park is het beste om te ontspannen en samen met uw hond te joggen.

Champ De Mars

De Champ de Mars is een groot lokaal park in Parijs. Gelegen in het 7e arrondissement, tussen de Eiffeltoren en de École Militaire, het groene gebied, werd het gemaakt ter ere van de Campus Martius in Rome. De naam suggereert ook dat de daar aanwezige werven eerder door de Franse strijdkrachten als oefen- en oefenterrein werden gebruikt.

Dit park wordt ook als huisdiervriendelijk beschouwd. Deze tuin houdt elk jaar een tentoonstelling voor vrede, liefde, tolerantie en culturele inzichten. Tijdens de tentoonstelling zijn allerlei huisdieren toegestaan. Mensen bezoeken de tuin samen met hun huisdieren om te joggen, te eten en quality time door te brengen met dierbaren of alleen.

Place des Vosges

Place des Vosges is een tuin in het 4e arrondissement van Parijs. In dit prachtige park kun je een ontspannende wandeling maken langs de arcades, het parkinterieur en de adembenemende gebouwen bewonderen. 

Kijk door de prachtige kunstgalerijen of jog in het park – er zijn hier dingen te doen. Dit is een van de favoriete pleinen voor toeristen in Parijs. Het is ook het oudste plein van de stad. Het wordt beschouwd als een van de chicste en duurste pleinen die er zijn.

Deze tuin is ook huisdiervriendelijk. Ze staan allerlei soorten huisdieren toe, van honden tot katten. Het is geen drukke plaats, dus uw huisdieren kunnen zich daar prima vermaken. Place des Vosges is een vrij eenvoudige plek in de buurt van de Parijse wijk waar mensen met hun huisdieren wandelen. 

Parc de Bercy

Parc de Bercy is een ander lokaal park in het 12e arrondissement van Parijs. Het park is verbonden met de Nationale Bibliotheek van Frankrijk door de Simone de Beauvoir-loopbrug. Deze tuin was vroeger een krachtige locatie voor het wijnhuis van Parijs. In de tuin zijn nog enkele restanten van de industrie te zien. 

Toegang tot deze tuin is helemaal gratis, zelfs als u uw huisdier meeneemt. Meestal vol met jongeren en kinderen, dit park is het beste om te ontspannen en samen met uw hond te joggen.

Jardin des Plantes

De Jardin des Plantes, ook wel bekend als de Tuin der Planten, bevindt zich op de linkeroever van de rivier de Seine in het 5e arrondissement van Parijs. Het meest bijzondere aan deze tuin is dat er een kleine dierentuin in zit. Daarom wordt het als zeer huisdiervriendelijk beschouwd. 

Naast de dierentuin bevat deze tuin ook botanische exemplaren, gebouwen, bibliotheken en archieven. Mensen in heel Frankrijk bezoeken deze tuin met hun huisdieren om zich te amuseren.

Coulée Verte René-Dumont

Deze tuin ligt in het 12e arrondissement van Parijs en staat ook bekend als de ‘met bomen omzoomde walkaway’. Het park gaat door prachtige gebouwen en betoverende uitzichten. Het park is ook geschikt voor voetgangers en fietsers. Coulée Verte René-Dumont wordt ook als huisdiervriendelijk beschouwd, aangezien alle soorten huisdieren zijn toegestaan in dit park.

Parc Monceau

Parc Monceau is een lokale tuin in het 8e arrondissement van Parijs, Frankrijk. Dit is een prachtige tuin met grote aanplant galerijen en groene delen. Het is erg populair in de Franse hoofdstad. Het wordt aanbevolen voor mensen die graag naar buiten kijken en ervan genieten. 

Parc Monceau is huisdiervriendelijk, samen met de galerijen alleen maar beter dan de parken in de stad. Dit komt omdat de meeste buurtparken geen huisdieren toelaten. 

Dit park is uitstekend geschikt voor voetgangers en kinderen. U kunt hier in de zomer zonnebaden en picknicken met uw gezin. Er zijn veel kleine musea rond het park. Het is een geweldige optie om te ontspannen na een dag sightseeing in Parijs.

Passy Parc

Dit park is een prachtige tuin met bloeiende bogen, uitgebreide galerijen, een centraal gazon en een kinderspeelplaats. Toegang tot Passy Parc is helemaal gratis, zelfs als u uw huisdier meeneemt. Het is vooral druk met jongeren en kinderen. Dit park is het beste om samen met uw hond te ontspannen en te joggen.

Passy Parc stelt bezoekers in staat om hun huisdieren mee te nemen. De restaurants in de tuinen zijn geweldig en bezoekers kunnen zich prima vermaken.

Beste huisdiervriendelijke parken in Parijs – Samenvatting

Parken in Parijs zijn veelvoorkomende bestemmingen voor toeristen en de lokale bevolking om te ontspannen en ‘mensen te zien’ vanuit het comfort van een gazon of stoel. De huisdiervriendelijke zijn cool en laten verschillende huisdieren toe, vooral honden. Wie zegt dat huisdieren ook geen opwinding in de buitenlucht verdienen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>