Beste dingen om te doen in Parijs ‘s nachts

Felle lichten, bruisende straten, levendige muziek, sissende biefstuk, fluweelachtige wijnen en schattige mensen – wat is er niet leuk aan het nachtleven in Parijs? De Franse hoofdstad is een van de meest verrukkelijke steden ter wereld om ‘s nachts te zien, en er is van alles te doen. Er zijn monumenten en architectuur die zeker glimmen als de maan opkomt. 

We raden je aan om te genieten van de dag wanneer je Parijs bezoekt; plan en bespaar echter energie om de stad ‘s nachts te zien. U mag een opwindende ervaring niet missen, zoals het nachtleven in Parijs. Voor een aantal dingen die je kunt doen en waar je ‘s avonds naartoe kunt gaan in de stad, hebben we een interessante lijst voor je samengesteld:

Maanverlichte wandeling langs de rivier de Seine 

De Seine biedt een idyllische kijk op de schoonheid van Parijs. ‘S Nachts kan een maanverlichte wandeling langs de oevers een aangrijpende aangelegenheid zijn. Tijdens het wandelen vindt u enkele van de belangrijkste toeristische attracties in de buurt, zoals Les Invalides en Notre-Dame. En je kunt zoveel foto’s voor de ‘Gram hier krijgen.

Het interessante is dat je niet hoeft te lopen om ‘s nachts van de Seine te genieten. Zeker als je moe bent. Er is een nachtcruise die u kunt maken terwijl u vanuit uw luie stoel geniet van het prachtige nachtzicht. Sommige nachtcruises worden geleverd met diner, terwijl anderen dat niet doen.

Louvre bij nacht

Een van de meest fascinerende plekken om ‘s nachts in Parijs te gaan, is het wereldberoemde Louvre, het paleis en het museum. Met zijn glanzende glazen piramide met uitzicht op Cour Napoleon. Een bezoek aan het Louvre-museum in de late uurtjes is ook een briljant idee. Dit komt omdat het deze keer minder druk is, in tegenstelling tot overdag wanneer mensen massaal op bezoek komen. De kunstwerken van het museum, vooral de sculptuur, zien er elegant uit, zelfs onder het prachtige maanlicht.

Het museum is tot 21.45 uur open op woensdag en vrijdag ‘s nachts. Als tip is het bezoek van 18.00 tot 21.45 uur gratis op de eerste zaterdagavond van de maand.

Parijse cabarets 

Bent u op zoek naar leuke dingen om ‘s avonds in de Franse hoofdstad te doen? Je zou een Parijse cabaret moeten bekijken. Sommigen zijn van mening dat Parijse cabarets ouderwets zijn, maar cabarets in de stad vormen een vermakelijk en cool onderdeel van het nachtleven van Parijs. 

Als je het nog niet weet, bevatten cabaretshows vaak can-can-meisjes en ook dansen, jongleren en zingen. Veel van de cabarets hebben ook champagne en diner om je voor te bereiden op de leuke avond. Moulin Rouge, Paradis Latin Cabaret en Lido zijn enkele van de beste cabarets van Frankrijk. 

Eiffeltoren bij nacht

Met bijna 7 miljoen bezoekers in 2018 is de Eiffeltoren de populaire vlag van Frankrijk en een van de beroemdste attracties ter wereld. Vanwege zijn enorme omvang is de toren zichtbaar vanuit bijna elke hoek van de Franse hoofdstad, vaak indrukwekkend op de belangrijke daken van Parijs.

Het is een van de beste plekken om ‘s nachts in Parijs te bezoeken, vooral als het verlicht is. De Eiffeltoren is ongelooflijk romantisch om elk moment van de dag, elk seizoen te zien. Om ‘s nachts van de toren te genieten, ga je picknicken in Champs de Mars tijdens een nachtcruise op de Seine. Als alternatief kunt u een foto maken van de Eiffeltoren op het Trocadero-plein.

Van zonsondergang tot 01.00 uur of 02.00 uur in de zomer, de toren licht elk uur op. De Eiffeltoren duurt elke keer ongeveer 5 minuten en licht op tot bewondering van toeschouwers. Er zijn nogal wat 5-sterrenhotels in de stad die populair zijn vanwege hun prachtige faciliteiten en zachte interieurs met een fantastisch uitzicht op de beroemde toren. 

Vergeet niet dat overdag het bereiken van de top van de toren een onovertroffen gevoel van voldoening geeft voor de meeste toeristen die er voor de eerste keer komen. Afhankelijk van wat past, kun je de top bereiken door de trappen of liften te nemen. Er zijn ongeveer drie liften in de pijlers Noord, Eat en West die wel 15 meter hoog kunnen worden.

Voor degenen die iets spannends willen proberen, meet de top van de toren 275 meter. Maar ze zullen op de tweede verdieping van lift moeten veranderen. En wat betreft degenen die ernaar uitkijken om met mensen uit verschillende delen van de wereld te praten, het traplopen geeft je dat. Bovendien bieden de trappen een uitkijkpunt op de toren en Parijs.

Neem ‘s nachts de metro

Mis een ritje met de metro ‘s nachts niet wanneer u het adembenemende landschap van de schitterende stad te zien krijgt. Vergeet niet dat de metro niet de hele dag door rijdt. Daarom, als u van plan bent om laat te reizen, waardoor u in de vroege uren van de dag met de trein gaat rijden, is het goed om eerst uw reisschema te controleren. 

Probeer bovendien uw ticket niet te vergeten tot aan het uitgangsstation. De politie van de metro kan je ter plekke een paar dollar boeten als je het misplaatst. En als u niet in de metro zit, kunt u de openbare bus proberen. Het is meestal minder druk dan de trein en u kunt worden getrakteerd op enkele van de fascinerende landschappen van Frankrijk. 

A Night at the Opera (Garnier)

Met het juiste programma in de Opera Garnier Paris ‘s nachts, zal een avondje uit in Parijs geweldig zijn. Zorg er als suggestie voor dat u veel eerder aankomt, zodat u kunt genieten van de weelderige decoratie en architectuur van de Opera.

De Grand Foyer is een perfecte plek om champagne te halen en is de prachtige galerij geïnspireerd op het paleis van Versailles, de Spiegelzaal. In het geval dat je geen fan bent van ballet of opera, maar een van de meest verbluffende attracties in de Franse hoofdstad niet wilt missen, bezoek dan de Mysteries of the Opera nachttour. 

Daar krijgt u ook de kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van Palais Garnier en zijn populairste gast, het spook van de opera. Vergeet niet zijn exclusieve balkon # 5 te bezoeken. 

Rooftop Bar

Er is een kans om van de stad te genieten vanuit een bar op het dak. Als het weer in de stad koel is en de zon ondergaat, zijn er maar een paar betere manieren om van het nachtleven in Parijs te genieten dan van bovenaf. Met een glas wijn in de hand en de lichten en het spektakel van deze charmante stad.

Een nachtduik in een Art Déco-zwembad

Een nachtduik in een art déco-zwembad is een perfecte manier om uw drukke dag in Parijs af te sluiten. De Piscine Pontoise in Art Déco-stijl in het 5e arrondissement is een plek om dit te doen. Het werd gebouwd in de jaren ’30 en de vrolijke buitengevel verbergt een monumentaal pand met een klassieke tint, individuele kleedhokjes, mozaïekfresco’s en een groot glazen plafond. Hier is het zwembad de hele week open tot middernacht. 

Nachttour door Parijs met champagne op een oldtimer

Stap in uw auto en cruise in stijl door de glanzende straten en lanen van Parijs terwijl u ‘s nachts het meeste uit de stad haalt. Ga op in de glorie van de Arc de Triomphe, de Notre Dame, Sacre Coeur en de Eiffeltoren terwijl je op pad gaat. 

Geniet van traditionele Franse gerechten in een bistro

Frans eten klinkt geweldig en smaakt natuurlijk geweldig. Hier, van het produceren en creëren van een uitgebalanceerd gerecht dat de smaak van het belangrijkste ingrediënt naar een hoger niveau tilt, is kwaliteit alles. Parijs is geweldig, je hoeft niet eens een 5-sterrenrestaurant te bezoeken om geweldige lokale maaltijden te hebben, want je kunt eten in een van de bistro’s of brasseries. Bovendien zijn ze ook nog eens redelijk betaalbaar. 

Beste dingen om te doen in Parijs ‘s nachts – Samenvatting

Als je het hardcore nachtleven in Parijs wilt doen, wil je misschien een van de bruisende clubs in de stad bezoeken. Je kunt ook voor iets minder moeilijks gaan, zoals wijnproeven met een professionele sommelier, nachtfotografie voor de ‘Gram en nog veel meer. Het lijdt geen twijfel dat je na een avondje stappen helemaal opnieuw verliefd wordt op Parijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>