Beste dagtrips vanuit Parijs

Oh, Parijs! Wat is er niet gezegd over deze ongelooflijke romantische stad ?! Het is de verblijfplaats van wereldberoemde kunstwerken, de citadel van mode, verbluffende architectuur, puur amusement en luxe gastronomie.

En zodra een bezoeker de must-do bestemmingen heeft uitgeput; beklom de Eiffeltoren, wankelde door de drukte rond de Mona Lisa en slingerde langs de Seine; ze kunnen de stad verder ontdekken en plekken buiten de stad verkennen.

Dit zijn de beste plaatsen om naartoe te gaan tijdens een dagtrip vanuit Parijs:

Dagtocht van Parijs naar Versailles 

Vroeger was het een rustig dorp, Versailles werd bekend in de 17e eeuw; toen Lodewijk XVII er een jachthuis liet bouwen. Tijdens het Ancien Régime was het paleis van Versailles het zenuwcentrum van de absolute monarchie. Dit toont enorm in de prachtige architectuur van de herenhuizen en de grote kamers binnen.

Bezoekers kunnen de sierlijke tuinen zien en leren over de geschiedenis van de periode, van Marie Antoinette tot de Zonnekoning. Ze kunnen ook langs sculpturen en fonteinen in de tuinen wandelen en de geweldige Spiegelzaal bezoeken om te lachen.

Dagtocht van Parijs naar Disneyland 

Tijdens een dagtrip vanuit Parijs kun je het spectaculaire Disneyland niet missen. Stap in een shuttle vanuit de hoofdstad en ontmoet onderweg Mickey en vrienden en spring op de talloze achtbanen. Bezoekers kunnen ook doorgaan naar de plekken of een show bekijken in het Walt Disney Studio Park waar magie wordt verzonnen. Dit is een goede optie voor het hele gezin, want er zijn kindvriendelijke voorzieningen en interessante attracties voor volwassenen.

Dagtocht van Parijs naar Brugge / Brugge

Voor degenen die wat verder in het buitenland willen verkennen, België, is een nabijgelegen land bereikbaar op een lange dagtrip vanuit Parijs. Aangewezen als werelderfgoed, heeft Brugge een prachtig historisch centrum met veel ontzagwekkende architecturen uit de jaren 1100.

Bosch en van Eyck, twee bekende Vlaamse schilders, hebben hier allebei werken die veel bezoekers bekoren. De meesterwerken zijn te zien in het populaire Groeningemuseum. Het zal nalatig zijn om België te bezoeken zonder een hap van het ongelooflijke eten. Grijp de kans om de Moules-Frites (mosselen en friet) te proeven, met lokaal gemaakte Belgische bieren vergezeld van een reep chocola.

Dagtocht van Parijs naar Mont Saint-Michel 

Een bezoek aan de Mont Saint-Michel, een rotsachtig eiland op 1 km van de kust van Normandië, is een goede manier om de dag door te brengen. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een uitstekende manier om historische gebouwen te verkennen. Zoals de hoge abdij van het eiland en de niet te missen wallen.

De bestemming is niet de enige onderneming die de moeite waard is. De rit door het platteland om de Mont Saint-Michel te bereiken, is zeker een geweldige ervaring, aangezien de deelnemers door landelijke, traditionele Normandische dorpen gaan, die ook het ontdekken waard zijn.

Dagtocht van Parijs naar Loire-vallei

Deze plaats heeft veel meesterwerken uit de Renaissance in de vorm van enorme kastelen, en een dagtocht naar de Loire-vallei zal zeker geweldig zijn. Amboise, Chenonceau en Chambord zijn elk charmant zoals ze zijn, en ze achtereenvolgens te zien zal gewoonweg boeiend zijn.

Neem tijdens uw bezoek de kolommen en torens van het Chateau de Chambord in u op en monteer de dubbele wenteltrap. Je kunt de interessante geschiedenis van het kasteel Chenonceau leren kennen, dat het grootste deel van zijn bestaan ​​door vrouwen wordt beheerd, en vervolgens de verblijfplaats van François I in Amboise bezoeken. In het dorp Amboise ligt de rustplaats van Leonardo da Vincis en u kunt een bezoek brengen om versteld te staan.

Dagtocht van Parijs naar Giverny en de tuinen van Monet  

Het dorp Giverny is niet alleen aantrekkelijk, maar de plaats is in die tijd ook een muze geweest voor veel iconische impressionistische schilders. Loop langs Hotel Baudy, waar Renoir en Manet werkten en ontspannen in het huis en de tuinen van Claude Monet. Een van de meest invloedrijke schilders van het land. Van 1883 tot 1926 woonde Monet in het dorp en investeerde hij uren in het prachtig onderhouden van de tuinen en het betoverende huis.

Bezoekers kunnen picknicken en dineren terwijl ze uitkijken op een lookalike van de beroemde Japanse brug; die te zien is in de populaire werken van Claude Monet. Na wat quality time in de tuinen, kunnen ze doorgaan naar het prachtige American Museum of Art of door de straten van het dorp wandelen en de edelstenen daar ontdekken.

Dagtocht van Parijs naar Champagnestreek

Een bezoek aan Champagne is een must om een ​​gezonde Franse ervaring te hebben. Het is de thuisbasis van het grootste deel van de populaire Franse export, Champagne. Grijp de kans om meer te weten te komen over deze chique drank, terwijl je een bezoek brengt aan gebieden waar Veuve Clicquot, Moet, Dom Perignon en Veuve vandaan komen.

Daarna kunt u lunchen met een prachtig uitzicht over een wijngaard en proeven van de perfect gepaarde drank. Wandel door de flessengalerijen en leer over de kenmerken van elke batch. Deelnemers zullen hoogstwaarschijnlijk met draaiende kop naar de hoofdstad terugkeren, niet alleen van alcohol alleen.

Dagtocht van Parijs naar Normandië

Voor de bezoekers die van geschiedenis houden, is Normandië de ideale plek om te ontrafelen. Het is de site van de D Day-landingen en ook een pittoreske site voor een dagje uit, maar met een ontroerende geschiedenis. Omaha Beach, de kunstmatige haven van Arromanches, de Amerikaanse militaire eeuw van Colleville-Sur-Mer en Pointe du Hoc zijn geweldige plekken die je zou moeten zien voor een breed begrip van hoe de dingen in de oorlog verliepen. Het uitgestrekte Memorial de Caen beschrijft de geschiedenis achter de D-dag en de Tweede Wereldoorlog op grote schaal, met zowel een museum als een gedenkteken.

Dagtocht van Parijs naar Chablis en Noord-Bourgondië

Frankrijk staat bekend om zijn smakelijke wijn en een briljante manier om dit te ervaren is tijdens een reis naar de wijnmakerijen van Bourgondië en Chablis. Neem onderweg ongelooflijke kastelen en adembenemende landschappen aan, voordat je de dag afsluit met een aantal van de beste uit de omgeving.

Terwijl ze uit zijn, leren deelnemers meer over het hele proces van het maken van wijn, van het plukken van de druiven tot het fermentatieproces, om te zien hoe ze produceren in kelders en vaten.

Ze zullen ontdekken hoe ze wijn het beste kunnen proeven en vervolgens een wijnkelder bezoeken die de monniken hebben gebouwd als ze niet tevreden waren.

Dagtocht van Parijs naar Chateau de Fontainebleau 

Deze plaats heeft meer dan 130 kamers en 1500 kamers om te zien. Al acht eeuwen lang wordt het Chateau de Fontainebleau continu bewoond en vaak bezocht door koningen. Tijdens hun bezoek kunnen deelnemers het bed van Marie Antoinette, de troon van Napoleon, de Franse renaissance en aangelegde tuinen en nog veel meer ontdekken voor hun ontdekkingsplezier. Het is niet moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn geweest om tussen de goed onderhouden tuinen en kamers terug te gaan in de tijd naar drie eeuwen.

Dagtocht van Parijs naar Londen

Veel touroperators hebben het op schema, Londen bezoeken op een dag vanuit Parijs is zowel mogelijk als beheersbaar. Deelnemers zullen vroeg op hun zoektocht moeten vertrekken om de vele populaire bezienswaardigheden van de Engelse hoofdstad aan beide zijden van de Theems te ontdekken. Ze zullen de London Eye, de Houses of Parliament, de Big Ben en vele anderen zien.

De beste bezienswaardigheden van de Engelse hoofdstad zijn goed beloopbaar, dus deelnemers kunnen de hele dag slenteren door historische en politieke punten van belang, geholpen door de goed verbonden Londense metro.

Ze kunnen naar Borough Market of Spitalfields gaan om wat kosmopolitische lekkernijen te proeven of om in te checken bij Brick Lane om een ​​aantal van de beste curry’s van Londen te eten.

Dagtocht van Parijs naar Provins 

De middeleeuwse stad Provins is een delicaat bewaard gebleven plaats in de regio Ile-de-France. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt bezoekers de mogelijkheid om door 58 oude monumenten te lopen en een van de vele middeleeuwse shows te zien, van paarden- tot valkerijshows.

Het staat al sinds de 11e eeuw, dit dorp is opgezet voor een dagje uit met de rest van de familie.

Dagtocht van Parijs naar Rouens

De Normandische stad Rouens, die doet denken aan een antiekhandelaar, vakwerkhuizen en een prachtige kathedraal, is een uitstekende keuze voor een dagje uit. Bezoekers passeren het prachtige landschap van de Seine-vallei, waardoor de rit zelf avontuurlijk wordt.

Rouen staat bekend als een muze voor veel populaire Franse artiesten zoals Monet en Pissaro. Het bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten is een must om kunst te zien als nooit tevoren. Bezoekers kunnen ook genieten van de meesterwerken van beeldhouwkunst, onberispelijke schilderijen en tekeningen van enkele van de meest populaire kunstenaars zoals Renoir en Rubens.

Dagtocht van Parijs naar de slagvelden van de Somme

Voor een huiveringwekkende dagtocht zal een bezoek aan de Somme, waar tragische plaatsen uit de Eerste Wereldoorlog zijn, een nederige zijn. Bekijk de Poziere, Longueval en Thiepval om de graven van de gevallenen te bezoeken. Er zijn gedenktekens gewijd aan de jagers met de overblijfselen van de slagvelden.

Men kan het leven ervaren in de loopgraven bij het Newfoundland Memorial en ze kunnen wandelen door de goed bewaarde loopgravenstelsels, die dienen als herinnering aan het gewapende conflict.

En om meer over de oorlog te leren, kan men kijken naar de Historial in Peronne, die de oorzaken en resultaten van de gebeurtenis vastlegt.

Dagtocht van Parijs naar Parc de Sceaux  

Op slechts 30 minuten van de Franse hoofdstad ligt het Parc de Sceaux. Dit is een fascinerend maar bijna onbekend landgoed. De thuisbasis van grote formele tuinen en een klein kasteel. Het dient als een van de mooiste ontsnappingen in het weekend uit Parijs. Bezoekers kunnen een gastronomische picknick met salades, Nutella-eclairs, terrines ophalen en ontspannen in de schaduw van de kersenbomen in Bosque Nord.

Beste dagtrips vanuit Parijs – Samenvatting

Het zou leuk en gemakkelijk zijn om al je tijd in Frankrijk door te brengen met het verkennen van Parijs. Er zijn echter talloze avonturen te beleven rond de hoofdstad. De beste dagtochten vanuit Parijs zullen u helpen meer van het gebied te zien en uiteindelijk te waarderen hoe goed de Fransen hebben geïnvesteerd in ontspanning, luxe en in het behoud van de geschiedenis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>