Beste clubs in Parijs voor toeristen

Parijs is de thuisbasis van veel clubs en omdat het een stad is die toeristen trekt, zijn er tal van clubhuizen voor toeristen. De stad slaapt nauwelijks, aangezien de vestigingen hier tot in de vroege uurtjes open zijn. 

We hebben een lijst samengesteld met enkele van de beste clubs in Parijs voor toeristen. Op de aanbevolen plaatsen kunnen bezoekers veel lokale bewoners ontmoeten en veel plezier hebben. Dit zijn ze:

Rex Club

Gelegen op 5 Boulevard Poissonnière, 75002, is Rex Club een perfecte plek om te groeven als nooit tevoren. Het is een van de oudste clubs van Parijs en de thuisbasis van een aantal intense house- en technofeesten. Als je een electro-fan bent, zal Rec Club je tijdens je bezoek psychederen. 

De club organiseert handige DJ’s in de electro-niche en stelt niet teleur om plezier en opwinding te leveren met zijn indrukwekkende line-ups. De lage plafonds geven het clubhuis een underground gevoel. Maar omdat het een oude club is, is het interieur niet zo chic. Bereid je voor op een wervelwind van een avond.

Badadoum

Badadoum is een plek die je niet mag missen als je helemaal uit bent voor een opwindend avondje uit in Parijs. Het is verdeeld over twee verdiepingen – boven is een cocktailbar en beneden is een dansvloer. Op het moment dat u even weg wilt van de zeer actieve dansvloer, vindt u rust in de chique loungebar.

De sfeer is hier ook ongelooflijk. Drie dingen zijn gegarandeerd wanneer u Badadoum bezoekt: smakelijke cocktails, goede muziek en heerlijk eten.

Le Bus Palladium

Onder de lokale bevolking en toeristen is Le Bus Palladium een ​​stijlvolle nachtclub in het centrum van Pigalle die sinds de jaren zestig de buurt op zijn kop zet. Anders dan de meeste Parijse clubs, is deze plek een iconische rockbestemming die beroemdheden als Mick Jagger en Eddy Mitchell heeft gehost.

Maar hiphop en electro zijn waar je op getrakteerd kunt worden tijdens je bezoek. Het is hier altijd levendig: de club organiseert zelfs activiteiten zoals karaoke-avonden op woensdag en cinque-quizzen, stand-upcomedy, DJ-sets en soms livemuziek. Op dinsdag is de nacht gratis voor dames, aangezien de toegang en drankjes niet worden aangerekend voor vrouwen.

Point Ephémère

Niet per se  een club,  maar zorgt voor een uitstekend avondje uit voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Point Ephémère is zowel een restaurant als een concertlocatie naast Canal St Martin, in het 10e arrondissement. Het herbergt verschillende live-evenementen en artiesten die de moeite van het bekijken waard zijn.

Op de plaats hebben de kamers verschillende muziek en de bar met terras is een perfecte plek met uitzicht op de rivier. Goede hamburgers en redelijk geprijsde drankjes zijn hier gebruikelijk. Je kunt hier de hele dag doorbrengen; bezoek voor een late lunch, ga naar de bar en ga laat naar de dansvloer.

Glazart

Gelegen aan de Avenue de la Porte de la Villette 7-15, is Glazart de ideale club voor volwaardige feestgangers. Het was vroeger een busstation, maar deze plek heeft het enorm goed gedaan als de meest rockende plek in de buurt.

Hier worden veel epische evenementen georganiseerd, vooral in de warmere seizoenen. Ze bedekken de hele parkeerplaats in het zand en veranderen het in een strand. De festivals zijn hier cool en de openluchtconcerten hebben een opwindende sfeer. Glazart is geschikt voor spannende avonden, aangezien toeristen en Parijzenaars tot in de vroege uurtjes feesten. De dj’s en bands zijn ook geweldig.

Boum Boum 

Voorheen bekend als L’Heritage, is deze plek een chique club die sinds 2018 de wildste feestgangers van Parijs betovert. Dicht bij de beroemde Avenue des Champs Elysees, een straat waarvan de allure wereldwijd bekend is, is het niet vreemd dat het clubhuis is voor veel mensen een favoriete feestbestemming.

De club is ontworpen door Charles Tassin en het is een duidelijk arrangement in arena-stijl dat bezoekers het podium wil laten bezitten. Het decor is een retro uit 1979, dat een klassiek gevoel geeft wanneer je binnenkomt, want je zult ook neonverlichting en gespiegelde tafels in caféstijl vinden. 

Als je geen sapdans meer hebt, kun je mensen kijken vanuit de kleine bar of genieten van het uitzicht vanaf het terras. Kom vroeg genoeg aan om de wachtrij bij Boum Boum te verslaan. Het is best populair.

Reislust 

Deze club maakt deel uit van Les Docks, een nachtclub die voorop loopt als het gaat om traditionele leuke huizen in Parijs. Wanderlust wordt gehost in een modern complex dat overdag is gewijd aan mode en design en ‘s nachts wild feesten.

Het heeft een terras van 1.600 vierkante meter waar men bij mooi weer onder de sterren kan dansen en een grote grote ruimte met een clubgedeelte en een restaurant. Het is gelegen op 32 Quai d’Austerlitz in Parijs.

Supersonisch 

Supersonic, gelegen in 9 Rue Biscornet, is het nieuwe onafhankelijke muziekcentrum van de stad. Met elke avond drie opkomende bands op het podium en thema-weekendclubavonden, zul je hier zeker een geweldige tijd hebben. Zachte cocktails en bieren met lekkere hotdogs mogen op een spannende avond niet ontbreken.

La Java

Gelegen in het 10e arrondissement in de kelder van het winkelcentrum Le Palais du Commerce, is deze club een echt uitgaanspareltje. Het is een iconische plek gewijd aan underground, alternatieve en opkomende talenten in de muziekscene.

Het inclusieve programma biedt de kans om duidelijk muzikaal talent op te sporen voordat ze mainstream worden. La Java organiseert ook vaak LGBTQ-evenementen. 

La Bellevilloise

Je vindt deze coole club in de buurt van het station Ménilomontant Métri en ligt in een ontluikende hoek van de stad die populair wordt vanwege zijn chique ontmoetingsplaatsen. La Bellevilloise is een juweel van het gebied. Overdag is het een fantastisch kunst- en cultuurcentrum gewijd aan tentoonstellingen, filmvertoningen, evenementen en concerten, met een cool café. ‘S Nachts is het een hippe indie-clubplek.

Beste clubs in Parijs voor toeristen – Samenvatting

Clubs in Parijs zijn het rockende type waar geen saaie momenten zijn. Toeristen hebben de kans om hun nachtleven in Parijs op te fleuren door langskomen in een van de aanbevolen clubhuizen. Het plezier houdt nooit op in Parijs! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>