10 beste RESTAURANTS IN PRENZLAUER BERG, BERLIJN

Dus waar zijn de beste plekken om te eten in Prenzlauer Berg? Welke restauranttips kan ik met u delen vanuit het oogpunt van een local? En waar haal je de allerbeste cake in Berlijn? Lees verder en ontdek welke restaurants u moet proberen tijdens uw verblijf in Prenzlauer Berg! (Laatste update: mei 2019) Bekijk ook mijn nuttige tips voor het bezoeken van een restaurant in Duitsland onderaan dit bericht.

Muze

Muse Restaurant lijkt een beetje op een pub met soulfood, hoewel het meer is dan alleen een pub omdat ze hun eten hier heel serieus nemen. Hun kenmerkende gerecht is de Muse-burger, die nog steeds sissend in een hete pan op tafel wordt gebracht. Het wordt geserveerd met gorgonzola-kaas en guacamole, maar je kunt ook je eigen burger bouwen met andere ingrediënten. Vegetariërs hebben keuze genoeg, en in de zomer bieden de Summer Bowls volop mogelijkheden om je eigen vegetarische of niet-vegetarische gerecht te maken. Probeer zeker de heerlijke zoete frietjes met chili mayo! ( website , Immanuelkirchstraße 31, 10405 Berlijn)

Chandni

Ook al vind je in Berlijn veel geweldige vertegenwoordigers van allerlei keukens, we worstelen een beetje om een waardig Indiaas restaurant te vinden. Ons favoriete Indiase restaurant in heel Berlijn is restaurant  Chai Ji  in het nabijgelegen Friedrichshain, maar aangezien ik schrijf over lokale restaurants in Prenzlberg, beschouwen we Chandni als een goed alternatief. U zult merken dat de meeste curry’s complexe aroma’s en een heerlijke kruidigheid hebben die u kunt aanpassen wanneer u uw bestelling plaatst. Mijn favoriete gerecht hier is de vegetarische curry met champignons, erwten en paneerkaas. ( website , Immanuelkirchstraße 32, 10405 BerlijnFlying Noodles at Anjou voor je perfecte Instagram Berlin food shot.

Flying Noodles at Anjou voor je perfecte Instagram Berlin food shot.

Geniet ervan

Als ik voor het eerst een restaurant bezoek en ik weet niet goed waar ik moet beginnen, maak ik er altijd een punt van om ook het gedeelte ‘specialiteiten’ van het menu te bestuderen. Bij Vietnamees restaurant Anjoy was ik geïntrigeerd door een groep gerechten die werd geadverteerd als ‘specials’ en die ik gewoon moest proberen. Hun “Flying Noodles” zijn precies dat (en geen bloemrijke vertaling uit een Aziatische taal zoals “cloud ear fungus”). De noedels die naar je tafel worden gebracht, vliegen inderdaad, wat zorgt voor een perfecte Instagram-opname. Naast dit leuke hoogtepunt is het eten lekker (zij het een beetje prijzig), de sfeer gezellig, de service geweldig. ( website , Rykestraße 11, 10405 Berlijn)

Taleh Thai

Het grootste probleem dat we hebben met Taleh Thai is dat het altijd volgeboekt is! Toegegeven, er zijn in het begin niet zoveel tafels om uit te kiezen (een handvol meer buiten in de zomer), maar dit Thaise restaurant is zo populair bij de lokale bevolking dat je vroeg moet komen om een gratis tafel te bemachtigen. Mijn absoluut favoriete gerecht in dit restaurant is Tau Huu Pad Khi Mao, dat wordt bereid met Thaise aubergines en verse peper – het proeven van deze gerechten voelt altijd een beetje aan als een snelle reis naar het land van de glimlach. ( website , Käthe-Niederkirchner-Straße 14, 10407 Berlijn)

Bear Burger Berlin: slechts een van mijn aanbevolen restaurants in Prenzlauer Berg.

Bear Burger

De meningen over Berlijnse burgerrestaurants zijn sterk en lopen sterk uiteen, niet alleen onder de expats. Maar we vinden dat je bij Bear Burger in Prenzlauer Berg een redelijk goede deal krijgt. Er zijn zoveel verschillende menu’s en ingrediënten om uit te kiezen, waaronder avocado, gebakken ei, fetakaas en jalapeños dat vrijwel iedereen hier een leuke burger zou moeten kunnen vinden. Veganisten en vegetariërs kunnen kiezen uit pasteitjes gemaakt van bloemkool, tofu en zelfs spinazie. Bestel als extraatje gekrulde frietjes bij je burger! ( website , Greifswalder Straße 215, 10405 Berlijn)

Rosa Canina

Zodra de ergste winter voorbij is, opent Rosa Canina opnieuw haar deuren om kinderen en volwassenen te verwelkomen die graag rondhangen op het nabijgelegen Arnswalder Platz. Er zijn geen echte zitmogelijkheden in deze ijssalon, maar de verscheidenheid aan smaken is enorm en verleidelijk. Prijzen zijn iets hoger dan bij EisPiraten in Friedrichshain, maar de kwaliteit is prima. Probeer bijvoorbeeld boterkaramel met steenzout of matcha (groene thee) of probeer eens de vegan sorbets. Als je Berlijn in de winter bezoekt, ga dan naar MarkthalleNeun in Kreuzberg, waar het team hun creaties tijdens de koudere maanden verkoopt. ( website , Pasteurstraße 32, 10407 Berlijn)

San Marco

San Marco is een vrij recente ontdekking van de onze, maar het is een goeie. Er is altijd veel actie gaande, met gezinnen die tijdens de lunchpauze naast zakenmensen naast de zakenmensen genieten van hun lunch. De prijzen zijn fantastisch en erg laag, zelfs voor Berlijn. Ik ben dol op hun tonijnpizza, maar kijk ook eens naar hun lasagne die slechts 4,50 euro kost. ( website , Greifswalder Str.41, 10405 Berlijn)

Monterey Bar

Als je na je maaltijd nog wat ruimte over hebt, ga dan naar Monterey Bar voor een heerlijk ambachtelijk bier en whisky’s. De steeds wisselende selectie van lokale en ambachtelijke bieren is enorm en u kunt een praatje maken met het Engels sprekende team om erachter te komen welke bieren het beste bij u passen. Er is mij verteld dat de sfeer van deze bar inderdaad in de buurt kwam van wat je zou verwachten in Noord-Californië, met uitzondering van de ordinaire posters aan de muren. Houd er rekening mee dat dit een zeldzaam voorbeeld is van een rokersbar in Berlijn. Als je niet graag ruikt naar een asbak, wil je misschien liever plaatsnemen op de stoelen buiten op de stoelen. ( website , Danziger Straße 61, 10435 Berlijn)Heerlijke taarten in Berlijn - waarom zou je naar Wenen gaan als je dit kunt krijgen bij je plaatselijke patisserie?

Heerlijke taarten in Berlijn – waarom zou je naar Wenen gaan als je dit kunt krijgen bij je plaatselijke patisserie?

Franz-Karl-Kuchenkultur

Een van de beste dingen van mijn appartement in Prenzlauer Berg is het feit dat het zo heerlijk dicht bij patisserie Franz-Karl-Kuchenkultur ligt. De selectie van taarten en cakes is hier gewoon geweldig: vers fruit en mascarpone, zachte spons en bittere maanzaadjes, aromatische amandelen en gezonde chocolade. Vooral op zondagen, wanneer Duitsers graag samenkomen voor “koffie en cake”, wordt deze plek bijna overspoeld door klanten. Maar je kunt ook cake kopen om mee te nemen naar je hotelkamer, je Airbnb of naar het nabijgelegen Arnswalder Platz. De keuze aan taarten verandert constant, maar ik geniet vooral van hun rabarber- en meringuetaart. ( website , Bötzowstraße 15, 10407 Berlijn)

Knorke

Knorke bar is een van deze plaatsen die niet meer lokaal kunnen zijn, zelfs als ze het zouden proberen. Het interieur bestaat uit oma-meubels die hoogstwaarschijnlijk uit de vuilnisbak zijn gered, er is geen afleidende muziek en gasten zijn een wilde mix van vrienden, clubs en date-avonden. Op de een of andere manier voelt het een beetje alsof je in de woonkamer van iemand anders belandt. Een grote bonus zijn de zure flambées die met een verscheidenheid aan ingrediënten kunnen worden besteld. ( website , Bötzowstraße 18, 10407 Berlijn)

Dit is mijn selectie van aanbevolen Berlijnse restaurants in Prenzlauer Berg. Het is op geen enkele manier een uitgebreide lijst, maar eerder mijn eigen persoonlijke selectie op basis van wat ik als een lokale ervaring in de stad woon. Ik weet zeker dat er tal van andere restaurants in de buurt zijn die hipper en cooler zijn dan deze 10 hierboven. Als u echter op zoek bent naar lekker eten, een vriendelijke service en goede prijzen, bekijk dan mijn aanbevelingen.

Tips voor een bezoek aan een restaurant in Berlijn en Duitsland

  • Geen traditioneel eten: Merkte u op hoe de meeste restaurants in de lijst geen traditioneel Duits eten boden? Dat komt omdat Berlijners niet graag betalen voor eten dat hun moeder thuis kookt. Ze zijn op zoek naar exotische smaken die ze voor het eerst tegenkwamen tijdens hun reizen over de hele wereld. Het is natuurlijk mogelijk om ‘Alt-Berliner’-restaurants in de stad te vinden, maar ik moet mezelf er nog van overtuigen om ze uit te proberen, omdat ik deze gerechten gemakkelijk thuis kan koken.
  • (Niet) Wacht om te gaan zitten: niet bij alle restaurants moet je wachten om te gaan zitten. Als het niet op een bord bij de ingang staat, is de kans groot dat je je eigen tafel mag kiezen. Let wel op kleine bordjes met de tekst “reserviert”, want deze tabellen zijn mogelijk niet beschikbaar.
  • Engels alstublieft: In Berlijn in het bijzonder, maar ook in andere grotere Duitse steden zoals München of Hamburg, hebben de meeste restaurants een Engels menu voor u, of hun menu’s zijn tweetalig. Als je nog steeds twijfelt over een bepaald gerecht, vraag het dan aan je ober of gebruik Google translate (waarmee je hele documenten kunt scannen).
  • All-inclusive: de prijzen op het menu zijn inclusief btw, dus wat u ziet, is wat u betaalt. In zeldzame gevallen staat er in kleine lettertjes onderaan de pagina dat er een feestdagentoeslag of iets dergelijks is. Je mag de ober een fooi geven van 10-20% als je wilt, maar het is niet verplicht.
  • Cash of kaart? Duitsers gebruiken wel creditcards of bankpassen, maar het is niet zo gebruikelijk als bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. Sommige plaatsen zullen ronduit weigeren om kaartbetalingen te accepteren. Als de kaart uw enige optie is, controleer dan vooraf of het een acceptabel betaalmiddel is in het door u gekozen restaurant.
  • Rokers pas op! Alle restaurants in Duitsland zijn rookvrij. Als je wilt roken, zoek dan een stoel buiten.
  • Drinkwater: Duitsers houden ervan om hun water ‘sprankelend’ (Sprudel) te drinken, waardoor u oncontroleerbaar kunt boeren. Als je liever stilstaand water hebt, vraag dan om tafelwater. U kunt kraanwater bestellen, maar het restaurant heeft het recht om u hiervoor te laten betalen, het is niet noodzakelijk een gratis drankje in Duitsland.
  • Wanneer wel of niet eten: In Berlijn zijn veel restaurants tijdens de lunch geopend, maar niet allemaal. Kijk op internet voor openingstijden. Er zijn geen echte ‘piekmomenten’ om uit eten te gaan, het is allemaal behoorlijk gespreid over de tijd, maar als je je zorgen maakt over het reserveren van een gratis tafel, bel dan het restaurant om een tafel te reserveren.
  • Sommige voor nu en sommige voor later: je hebt je maaltijd niet afgemaakt? In de meeste restaurants in Duitsland is het ok om te vragen om een ”doggy bag” om later thuis af te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>