Waarom is Parijs de stad van de liefde?

Onder de lange lijst van dingen waar de stad Parijs om bekend staat, is de benaming ‘City of Love’ de meest romantische. Maar is het omdat het de perfecte huwelijksreisbestemming is voor de pasgetrouwden en de ontsnappingsplaats om de liefde op lange termijn te verjongen?

Net als bij veel kunstenaars die zich daar jaren geleden vestigden, inspireert Parijs jaarlijks miljoenen bezoekers. De hoofdstad was de plek voor veel romantische boeken en films, maar is de media verantwoordelijk voor de bijnaam?

Hier is waarom Parijs de stad van liefde is:

Veel geliefden stellen in Parijs voor

Het is niet helemaal duidelijk of mensen daar gewoonlijk voorstellen omdat Parijs de stad van de liefde is of dat Parijs de stad van de liefde is omdat mensen er vaak voorstellen. In ieder geval is de Eiffeltoren de op één na populairste plek ter wereld waar geliefden voorstellen na Central Park in New York. Het is niet moeilijk te zeggen of je ‘s avonds het licht ziet – absoluut prachtig.

Parijs romantisch voorstel

Veel romantische films zijn opgenomen in “The City Of Love”

Het gevoel van een plaats, geografie, cultuur en klimaat bepaalt de textuur en smaak van een ding. Films als Amélie, Before Sunset, Moulin Rouge, Forget Paris, Sabrina, Hotel in the Afternoon, Midnight in Paris en vele andere zijn romantische films die zich in Parijs afspelen.

Kunstenaars verbeelden Parijs vaak als de meest romantische stad ter wereld 

Zoals eerder opgemerkt was en is de stad nog steeds een muze voor veel nationale en internationale artiesten. Daarom wordt alle romantiek en inspiratie enigszins getoond in hun werken. Wanneer mensen dergelijke kunstwerken tegenkomen, versterkt dit hun idee van Parijs op zo’n manier.

Parijs is de lichtstad

Een avondwandeling langs de rivier de Seine laat je zien waarom de verlichte monumenten en gebouwen Parijs tot de lichtstad maken. Net als edelstenen in de Franse nacht, schittert het Musée d’Orsay ‘s nachts. De populaire Eiffeltoren schijnt ook elke avond meer dan 20.000 gloeilampen.

Het museum en de toren zijn slechts enkele van de vele grote Franse gebouwen die elke avond verlicht worden, wat de Franse hoofdstad een extra allure geeft. Maar het moet gezegd dat de echte reden waarom Parijs de Lichtstad wordt genoemd, is dat de stad de eerste van het continent was die brede bliksem in haar straten toepaste.

De Franse taal 

Bekend als de meest sexy taal ter wereld, maakt Frans deel uit van de reden waarom Parijs de stad van de liefde is. De taal is eerder een lettergreep dan een stress-tijd, zoals Engels. Dit betekent dat alle lettergrepen bijna even lang duren om uit te spreken, waardoor het symfonisch klinkt.

Bovendien hebben moedertaalsprekers van het Frans een soort schorre stem die mensen aantrekkelijk vinden voor zowel mannen als vrouwen. De taal is gewoon aangenaam voor het oor. En met “Je t’aime” in straten en winkels, is het niet moeilijk om de geest van liefde in Parijs te voelen.

Van alle talen voor uitdrukkingen die genegenheid en liefde uitdrukken, is Frankrijk het meest vertaald. Dit is te danken aan een bruisende gemeenschap van tekstschrijvers, schrijvers en kunstenaars die zich sinds de 4e eeuw in de stad hebben gevestigd.

Franse kunst, muziek en romantische culturen hebben bijna elke andere taal gevormd in termen van “l’amour”. De Franse hoofdstad was het paradijs voor dichters met de neiging tot prachtige teksten, en het spel tussen klinkers en medeklinkers is als echte muziek gemaakt door de tong.

Normaal gesproken volgen liefdeszinnen als ‘Avec amour’ (met liefde) of ‘mon chérie (mijn liefste) schrijvers naar hun bestemming na een creatieve pelgrimstocht naar de Franse hoofdstad.

Waarom wordt Parijs de stad van de liefde genoemd

Het eten

Gemarkeerd met geweldige delicatessen, restaurants en cafés, is de stad Parijs een paradijs voor fijnproevers. Van heerlijke pannenkoeken tot smakelijke cassoulets, macarons en kaas, Parijs zal indruk op je maken. De wijn moet je ook proberen. Tijdens je bezoek ontmoet je koks die geloven dat eten net zo belangrijk is als liefde. Je kunt ze zien genieten van wat ze weten hoe ze het beste kunnen.

De stad is romantisch en ongelooflijk mooi

Het is misschien vrij duidelijk, maar de algemene schoonheid en stijl van Parijs met zijn enorme gebouwen die architecturale stijlen combineren, geven de stad een aparte sfeer. De paleizen, monumenten en kerken zijn allemaal voortreffelijk en indrukwekkend. Zonder een greintje overdrijving zijn de straten van de stad erg inspirerend.

Parijs heeft een muur van liefde 

Als een ongelooflijk romantische stad is het van vitaal belang dat Parijs een plek heeft die de pure emotie van liefde laat zien. Daarom heeft de stad een Wall of Love. Je zult zien dat “Le Mur des Je t’aime” meer dan 310 zinnen heeft geschreven als verschillende talen op 616 mooie, blauwe tegels om één emotie te interpreteren: ik hou van je.

De zin ‘I love you’ staat in veel talen op de muur dan je je kunt voorstellen. Terwijl je daar bent, kun je proberen je eigen taal te herkennen. Het is gelegen op het plein Jehan Rictus, Place de Abesses, Butte Montmartre, dicht bij het metrostation Abbesses.

Waarom is Parijs de stad van liefde en romantiek

Locals zijn flirterig

Je hebt dit misschien eerder gehoord. Parijzenaars zijn flirterig, maar niet op een slechte manier. In de Franse cultuur is flirten een kenmerk en het zou niet verwonderlijk zijn om mannen en vrouwen te zien flirten zonder de bedoeling om samen een bed te delen. Parijzenaars vinden het gewoon heerlijk om te flirten.

Wees daarom niet van streek wanneer iemand je oogt of kort staart dan normaal. Dat kan in de trein gebeuren, of iemand komt misschien zelfs naar je toe in een restaurant.

Bewaarde monumenten

In Parijs zijn er monumenten bewaard gebleven door middel van romantische tradities. Of het nu gaat om oude of nieuwe tradities van liefde, Parijse monumenten belichamen romantiek. Daarom is het voor geliefden vrij gemakkelijk om er gemakkelijk mee bezig te zijn. In wezen resoneert de stad met de emoties van geliefden. Hieronder staan enkele van de meest gedenkwaardige monumenten waar stellen voorstellen en een heerlijke tijd hebben:

The Bridge of Arts:  ook bekend als Le Pont des Arts, deze populaire brug is waar koppels hun eeuwige liefde beloven. U zult gezellige stellen zien die uitkijken op de Seine. Hoewel mensen tegenwoordig de slottraditie nauwelijks meer doen, kun je het met een sleutel omdraaien op een speciale tijd die je je nog lang zult herinneren.

De Eiffeltoren: bij  deze toren draait alles om romantische verlichting. Het is de plek waar stellen niet alleen naartoe gaan om samen een leven lang voor te stellen, maar ook om te kijken naar de lichten die de stad in het donker bedekken. De Eiffeltoren heeft elk bijzonder element; de 20.000 fonkelende lichtjes om de 5 minuten zorgen voor een romantische sfeer, de sterke ijzeren toren met indrukwekkend design, het prachtige uitzicht over Parijs vanaf de toren en het verbazingwekkend ontworpen landschap.

Parijs is ongetwijfeld een romantische plek en probeer het ongebruikelijke om ervan te genieten. Vermijd voor een keer de toeristische gebieden en ontdek heerlijke plekjes en chique straten waar je kunt ervaren waarom Parijs de ‘City of Love’ wordt genoemd.

Waarom is Parijs de stad van de liefde? – Overzicht

Misschien bewondert u thuis enkele romantische bewegingen die eigen zijn aan Parijs, broedt u op uw tijd in de Franse hoofdstad of plant u een reis de volgende Valentijnsdag, het is zeker dat liefde en Parijs altijd synoniem zullen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>