Sportstadions en -locaties in Parijs

Wanneer de meeste mensen denken aan een bezoek aan Parijs, is het eerste waar ze aan denken waarschijnlijk niet waar ze een lokaal sportevenement kunnen kijken – maar voor anderen zou een reis naar Parijs niet compleet zijn zonder de French Open in te nemen of te kijken PSG speelt in Ligue 1.

Zelfs als je je trip naar Parijs rond sport niet hebt opgebouwd, is er geen reden waarom een ​​sportfan niet zou moeten weten welke sportevenementen er plaatsvinden als ze in de Lichtstad zijn, toch?

Hier zijn enkele van de belangrijkste sportlocaties in Parijs.

Stade de France

Het nationale stadion van Frankrijk – het Stade de France – werd gebouwd voor het WK 1998 en als decor voor de finale van dat jaar was het de perfecte plek voor Frankrijk om zijn eerste WK-trofee op te heffen. Tegenwoordig herbergt het stadion de Franse nationale teams voor zowel voetbal (voetbal) als rugby, en hier worden ook nationale rugby- en voetbalbekerfinales gehouden. Een van de rugbyteams in Parijs, Stade Français, speelt ook enkele van zijn wedstrijden in het Stade de France.

Stade de France Stadiun In Parijs

Het Stade de France bevindt zich in Saint-Denis, een buitenwijk van Parijs, ten noorden van het stadscentrum. Lijn 13 van de Parijse metro gaat naar Saint-Denis en de  RER-lijnen  B en D gaan naar het Stade de France.

Stade de Roland Garros

Tennisfans kennen het Stade de Roland Garros als de thuisbasis van het French Open-toernooi. De hele faciliteit, gebouwd in 1928, heeft in totaal 20 tennisbanen en de banen hebben een zogenaamd “gravel” -oppervlak. Hoewel de French Open alleen in het voorjaar in Parijs plaatsvindt, is er nog steeds een reden om Roland Garros te bezoeken wanneer je in Parijs bent – het Tenniseum. Het museum van de Franse tennisfederatie bevindt zich in het stadion en legt sterk de nadruk op de geschiedenis van de French Open. U kunt ook deelnemen aan een van de twee dagelijkse rondleidingen door de faciliteit terwijl u daar bent.

Het Stade de Roland Garros ligt in het 16e arrondissement van Parijs, in de buurt van het Bois de Boulogne. De lijnen 9 en 10 van de metro van Parijs bedienen de stations Porte d’Auteuil en Michel-Ange – Molitor, die beide dicht bij het stadion liggen. Er rijden ook verschillende bussen naar het gebied.

Parc des Princes

Voetbal (voetbal) is een van de meest populaire sporten in Frankrijk en het Parc des Princes is de thuisbasis van de grootste club van de stad: Paris Saint-Germain (ook wel bekend als PSG). Een wielerbaan werd oorspronkelijk gebouwd op de site in 1903 en was de finishplaats voor de eerste Tour de France. Het Parc des Princes-stadion, gebouwd in 1972, diende als het nationale stadion van Frankrijk tot het Stade de France in 1998 werd gebouwd. PSG speelt sinds 1974 in Parc des Princes en er zijn ook af en toe rockconcerten in het stadion.

Stadion Parc des Princes

Het Parc des Princes bevindt zich in het 16e arrondissement van Parijs. Lijn 9 en 10 van de metro van Parijs bedienen de stations Porte de Saint-Cloud en Porte d’Auteuil, dicht bij het stadion.

Stade Georges Lefèvre

Wil je sommige vrouwen profvoetbal zien spelen in Parijs? Dan is dit het stadion om te bezoeken. De damesafdeling van Paris Saint-Germain, PSG Ladies, speelt hun thuiswedstrijden in het Stade Georges Lefèvre, dat deel uitmaakt van het trainingsterrein Camp des Loges. Een deel van deze oefenterreinen is waar Paris Saint-Germain ook traint, en het PSG Reserves-team speelt ook zijn thuiswedstrijden in het Stade Georges Lefèvre.

Stade Georges Lefèvre Sportstadion

Het Stade Georges Lefèvre ligt in Saint-Germain-en-Laye, een stad op ongeveer 20 kilometer van het centrum van Parijs. Je kunt er niet komen met de metro van Parijs, maar de RER-lijn A rijdt naar het station Saint-Germain-en-Laye en er zijn twee Transilien-stations in de stad – Saint-Germain – Bel-Air – Fourqueux en Saint -Duitsland – Grande Ceinture.

Stade Jean-Bouin

Recht tegenover het Parc des Princes ligt het Stade Jean-Bouin, het thuisveld van het rugbyteam Stade Français in Parijs. De ploeg speelt een paar van hun thuiswedstrijden in het Stade de France, maar de meeste worden hier gespeeld.

Stade Jean-Bouin In Parijs Frankrijk

Het Stade Jean-Bouin bevindt zich in het 16e arrondissement van Parijs. Lijn 9 en 10 van de metro van Parijs bedienen de stations Porte de Saint-Cloud en Porte d’Auteuil, dicht bij het stadion.

Longchamp Racecourse

Paardenraces staan ​​in Parijs niet in de schijnwerpers van andere sporten, maar als je van racen houdt, dan wil je begin oktober naar de Longchamp Racecourse voor de Prix de l’Arc de Triomphe. Hier racen dateert uit het midden van de 19e eeuw en als je echt van paardenraces houdt, moet je de France Galop-kalender bekijken om te zien of er iets aan de hand is terwijl je in de stad bent (in Longchamp of anderszins).

Longchamp Racecourse In Parijs Paardenrennen

De Longchamp Racecourse bevindt zich in het Bois de Boulogne-park in het 16e arrondissement van Parijs. Lijn 10 van de Parijse metro bedient het spoor via het station Porte d’Auteuil.

Champs-Élysees

De meest grootse boulevard van Parijs zit altijd vol met auto’s – dus hoe kan het worden opgenomen in een lijst met sportlocaties? Simpel – twee van de weinige keren per jaar dat de Champs-Élysées voor het verkeer gesloten zijn, zijn ze bestemd voor sportevenementen. Elk voorjaar gebruikt de Marathon van Parijs de Champs-Élysées als onderdeel van zijn route, en in juli houdt de beroemde Tour de France zijn laatste etappe (en prijsuitreiking) op de pittoreske boulevard.

Champs-Élysées gebruikt als sportlocatie

De Champs-Élysées ligt in het 8e arrondissement in het centrum van Parijs en loopt van de Place de la Concorde tot de Place Charles de Gaulle. De hotels aan de boulevard zijn niet goedkoop, maar er zijn een paar  goedkope hotels in de buurt van de Champs-Elysees  die met een beperkt budget kunnen werken.

Parijse parken

Als sporten in stadionformaat niet jouw ding zijn, ga dan op zoek naar zowat elk park in Parijs en luister naar het stille gepraat van oude mannen onderbroken door het gerinkel van metaal op metaal. Ze vechten niet met het zwaard, ze spelen jeu de boules. Als je gezellig bent en ze vriendelijk lijken, kun je het misschien zelfs proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>