Parijs verkennen met een beperkt budget

Bestaat er niet zoiets als een gratis lunch? Misschien wel. Dit artikel behandelt enkele van de plaatsen in Parijs die u gratis kunt bezoeken; en die je echt wilt bezoeken. Je kunt je portemonnee nog steeds niet helemaal thuislaten als je  Parijs bezoekt  (de metro is niet gratis!); maar u hoeft in ieder geval geen tweede hypotheek af te sluiten.

Parijs is de nummer één toeristische bestemming ter wereld. Dat lijkt misschien verrassend, aangezien het een dure plaats kan zijn. Maar er liggen zoveel juwelen rond deze geweldige stad om zelfs de meest afgematte toerist te verblinden, dat het geen wonder is dat mensen keer op keer terugkomen.

Hier is een lijst met zeven categorieën gratis bestemmingen in de stad. Als u één dag aan elke categorie besteedt, heeft u bijna een hele week lang eersteklas sightseeing in deze unieke stad. Koop dus je “carnet” van kaartjes bij het plaatselijke metrostation (11,10 euro voor tien kaartjes), of beter nog, ontvang een wekelijkse pas voor het openbaar vervoer (je hebt een kleine identiteitsfoto nodig en enige vaardigheid om in het Frans te onderhandelen) ) en neem een ​​week gratis Parijs in!

Contents

Hier is hoe u Parijs gratis kunt bezoeken

Bezoek The Churches in Parijs

Ik koos deze categorie voor dag één omdat ik altijd aanbeveel dat mensen op een zondag aankomen, om de drukte van andere dagen te vermijden. De Notre Dame heeft tien miljoen bezoekers per jaar. Het is geen wonder: de kathedraal is al eeuwenlang het symbool van Parijs en het is een architectonisch monument van verbazingwekkende complexiteit en schoonheid. En de toegang is gratis. Als je op zondagochtend gaat, kun je blijven voor de mis; je kunt rustig aan de zijkanten staan, terwijl de ceremonies worden uitgevoerd en naar het koor luisteren.

De kans is echter groot dat je de tien miljoen medetoeristen een afknapper vindt. Het maakt niet uit, er zijn honderden prachtige kerken in de stad, die allemaal vele uren van de dag open zijn. Probeer Saint-Eustache, de parochiekerk van Les Halles, om het beroemde orgel te horen. De kerk verkeert in een staat van verval, maar doet denken aan de geest van de arbeidersklasse Parijs.

Parijs verkennen met een beperkt budget en gratis

En iedereen kent Sacre-Coeur, het kitscherige maar prachtig versierde zandkasteel uit het begin van de twintigste eeuw dat de noordelijke skyline van Parijs domineert, en het oude Saint-Germain-des-Pres. Maar er zijn ook andere die minder bekend en best interessant zijn: wandel naar Saint-Paul in de Marais met zijn Delacroix-schilderij, of ga buiten de gebaande paden en bezoek St-Denis de la Chapelle aan de rue de la Chapelle in het noorden van de stad, waar Jeanne d’Arc de mis hoorde in 1429 net voordat hij de stad weer binnenkwam.

Bezoek The Parks

Bewaar dit voor een van de zonnige dagen van de week: je zou er twee of drie moeten hebben. De Tuileries en de Jardin du Luxembourg staan ​​op ieders must-see lijst, en terecht, maar er zijn er nog veel meer, zoals het schilderachtige Parc des Buttes Chaumont en het Parc Montsouris, of het moderne park in La Villette. Deze parken zijn echter erg groot en misschien ben je niet helemaal hierheen gekomen om de dag zo ver van stedelijke geneugten door te brengen.

Geniet dus van enkele van de kleinere pleinen, tuinen en groene pleinen die zo naadloos zijn geïntegreerd in de wijken, zoals de Square du Temple, naast het stadhuis van het derde arrondissement. Een mogelijke route: begin ergens langs het ongewone kleine park genaamd de Promenade Plantee. Het is gebouwd op een oude verhoogde voorrang die vroeger een spoorlijn bevatte die eindigde op een eindpunt waar de Bastille Opera nu staat. Het is een lange en smalle tuin die aanvoelt als een transportband van rust die langs de gevels van appartementen uit de middenklasse en over straten in de buurt loopt.

Aan het einde van het park bevindt u zich dicht bij Place de la Bastille, waar u kunt lunchen aan een buitentafel in een brasserie en vervolgens doorgaat naar het prachtige Place des Vosges, een klein vierkant park omringd door koninklijke appartementen uit de zeventiende eeuw.

Wat te doen in Parijs gratis

Begraafplaatsen

Ja, begraafplaatsen. Het is niet zo griezelig als je zou denken, en in feite is de begraafplaats Pere Lachaise al decennia lang een mekka voor fans van Jim Morrison, maar mis Edith Piaf niet, ze is er ook.

Andere muzikanten en artiesten zijn te vinden in Montmartre: de iconische popzanger Dalida en de danseres Nijinsky, of in Montparnasse: Serge Gainsborough. Nadat je Serge gedag hebt gezegd, kun je een wandeling maken en het graf van de Mexicaanse dictator Porfirio Diaz vinden. Als je muzikale smaak klassieker is, ga dan naar de begraafplaats de Passy bij Trocadero, voor Faure en Debussy.

De begraafplaatsen van Parijs staan ​​vol met de graven van beroemde mensen, en een map bij de ingang van elke begraafplaats geeft je een idee waar je ze allemaal kunt vinden; neem een ​​notitieboekje mee om een ​​kaart voor jezelf te maken, want je kunt gedesoriënteerd raken door de vele rijstroken.

Gratis bezoek aan de begraafplaatsen in Parijs

Musea

Tenzij je het geluk hebt om op de eerste zondag van de maand in Parijs te zijn, wanneer de staatsmusea gratis zijn, zul je merken dat de musea in deze stad behoorlijk prijzig kunnen zijn. Een absoluut prachtig museum, Le Petit Palais, heeft echter een gratis, permanente collectie (men betaalt om de seizoensgebonden tentoonstellingen te zien). Dit prachtige Beaux-Arts-gebouw, gebouwd voor de Parijse tentoonstelling van 1900, is een wonder op zich en het kunstwerk dat het herbergt in zijn permanente collectie, bijzonder rijk aan laat-negentiende-eeuwse kunst, is niets om naar te niezen.

De permanente collectie in het Museum Carnavalet is ook gratis. Deze collectie is opgedragen aan de geschiedenis van Parijs. Vergeet ook niet de aantrekkingskracht van museumboekhandels, ze zijn op zichzelf al een bezoek waard. Ik hou van de Louvre-winkel, Les Invalides, en de cadeauwinkel in Centre Pompidou.

Gratis bezoek aan Parijs

Exposities

Veel tentoonstellingen vragen toegang, vooral als ze in een museum zijn gehuisvest. Er zijn echter enkele heldere uitzonderingen. Het stadhuis organiseert het hele jaar door gratis tentoonstellingen, vaak twee tegelijk. Deze zijn altijd van zeer hoge kwaliteit en zeker een bezoek waard. Verschillende openbare ruimtes van dit prachtige gebouw zijn ook gratis toegankelijk voor groepsbezoeken.

Bekijk aanbiedingen voor gratis exposities in andere openbare gebouwen, waar de architectuur net zo mooi kan zijn als de kunst.

Enkele ideeën: het Nationaal Archief, de oude Nationale Bibliotheek. Of doe je beste klasse van de hogere klasse aan en spring in een van de kunstgalerijen langs de chique boulevards.

Voor een weekenddag met antiek en verzamelobjecten, gaat er niets boven de enorme vlooienmarkt en antiekwijk in Saint-Ouen, maar als het verdringen door de drukte niet jouw stijl is, ga dan voor de overdekte arcades die zich uitstrekken van de Rue Faubourg Montmartre en draai over de boulevard Montmartre naar het tweede arrondissement. Ze zitten vol met kleine winkeltjes met verzamelobjecten die veel beter in je bagage passen dan een faux Louis XV-kast.

Keer bekeken

Er zijn geweldige gedenkwaardige uitzichten over Parijs. Wie kan een glimp van de daken vergeten terwijl hij de roltrap oprijdt bij Pompidou, of van de Eiffeltoren, de Montparnasse-toren of de Arc de Triumph? Maar er zijn vrije uitkijkpunten die net zo spannend zijn.

Op de trappen van Sacre-Coeur verzamelen mensen zich met ontzag, niet alleen om op te kijken naar de slagroomarchitectuur, maar ook om terug te kijken naar de stad die als een tapijt ervoor ligt. Begin daar en loop terug bergafwaarts door Montmartre naar het warenhuisdistrict voor nog een spectaculair uitzicht: dat van de 9e verdieping van het warenhuis Printemps.

Er zijn verschillende Printemps-gebouwen, dus zorg ervoor dat je de Beauty-winkel binnengaat en de lift naar het café-restaurant neemt. Je kunt aan een tafel zitten, maar het is ook mogelijk om gewoon rond te slenteren op het terras zonder iets te kopen en te genieten van het uitzicht vanaf deze geweldige plek in het hart van de stad. Kijk hoeveel herkenningspunten je kunt vinden tussen de daken die zich uitstrekken als een jungle-luifel om je heen.

Vind dan je weg terug naar de straten, zonder te stoppen om te winkelen in de geweldige winkel. Onmogelijk? Zorg ervoor dat u uw paspoort bij u heeft als u van buiten de EU komt, u krijgt mogelijk de btw terugbetaald, wat neerkomt op een korting van tien procent op uw aankopen.

Nieuwe districten

Het beeld dat we allemaal van Parijs hebben, zijn misschien de Champs-Élysées of de andere grote boulevards uit het Haussmann-tijdperk en de romantische bruggen, zoals de Pont Alexandre III, maar Parijs omvat ook verschillende nieuwere wijken waar de moderne ontwikkeling is geconcentreerd, om het stedelijke weefsel van de stad behouden.

Neem de metro naar La Defense om een ​​uitgebreide modern geplande stad te zien. Er is een tentoonstelling van de geschiedenis en ontwikkeling van de wijk daar op de Place de la Defense. Ga dan door de stad naar het 13e arrondissement; de Nationale Bibliotheek is slechts een van de vele nieuwe bouwwerken.

Steek de rivier over via de elegante nieuwe voetgangersbrug, de Passarelle Simone De Beauvoir, naar de wijk Bercy, waar mooie moderne gebouwen zoals het ministerie van Financiën langs de waterkant lopen. Loop naar de Cinematheque Francaise, gehuisvest in het voormalige American Cultural Center, een moderne structuur ontworpen door Frank Gehry.

Hoe u Parijs gratis kunt verkennen – Samenvatting

Nu je al dat geld aan sightseeing hebt bespaard, kun je het je veroorloven om te dineren in een goed Frans restaurant. De lucht is hier de limiet voor prijzen, maar er zijn nog koopjes te doen. De betere brasseries bieden redelijk geprijsde maaltijden die vaak uitstekend zijn.

Negeer dus de fastfood gouden bogen die u verleiden met hun gemak en maak uw dag compleet met een echte steak. Sta niet toe dat ze het je zeldzaam brengen; er is slechts een dunne lijn tussen zeldzaam en rauw in Frankrijk! Koop ook een fles goede wijn; bijna alles wat uit een fles met een kurk wordt geserveerd, is goede wijn in Frankrijk.