Openbaar vervoer gids Parijs

Het maakt niet uit hoe laat u de toepasselijk genaamde stad van de liefde bezoekt, u kunt er zeker van zijn dat het openbaar vervoer dat u hier gebruikt ongeëvenaard is!

Hoe het Paris Transport System te gebruiken

Het openbaar vervoer in Parijs bestaat uit de  metro, bus  en  trein . Zoals je waarschijnlijk zou verwachten, is de metro de snelste en meest georganiseerde van allemaal!

Tijdens mijn eerste reis naar Parijs zal ik toegeven dat ik meer dan een beetje overweldigd was door hoe alle systemen werkten, maar als je het systeem eenmaal hebt gebruikt, zul je zien dat het eigenlijk zo eenvoudig is! Het eerste advies dat ik je kan geven vanuit mijn eigen ervaring met het openbaar vervoer in Parijs, is het  kopen van een kaart . Deze kaarten zijn gratis verkrijgbaar in metrostations of kunnen worden gekocht in lokale winkels en bus- en treinstations.

Reis met de metro

De metro belichaamt efficiënt openbaar vervoer. Om de metro te gebruiken, is het eerste dat u moet onthouden dat er 15 individuele metrolijnen door Parijs lopen. Deze treinen kunnen worden onderscheiden door naar de voorkant van de metro te kijken, waar het het laatste station is dat op die specifieke lijn wordt bereikt. Let op : het nummer van de lijn staat niet in de trein.

Om de metro te gebruiken, koop je je kaartje bij het metrostation en steek je dit kaartje in het tourniquetslot op weg naar het platform – bewaar je kaartje totdat je uitstapt op de gewenste bestemming. Als je zonder wordt betrapt, betekent dit een onmiddellijke boete van € 35 – contant – ter plaatse te betalen! Als u het niet betaalt, maakt u misschien kennis met het Franse gerechtelijk apparaat, omdat ze erg streng zijn. Het goede nieuws is dat hetzelfde ticket volstaat voor de volledige reis, inclusief eventuele verbindingen.

Dus je bent door de tourniquets en hebt je kaartje bij de hand – het enige wat je nu hoeft te doen, is je metro pakken vanaf elke lijn waar je moet zijn. Soms moet je misschien de lijn wijzigen, afhankelijk van waar je naar de stad moet, maar onthoud – zoals ik al zei, het ene ticket dekt de hele reis!

Een enkele reis kost ongeveer € 1,90 om overal in het stadscentrum (Zone 1) te gaan. Er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om het kopen van kaartjes voor de metro.

Openbaar vervoer in Parijs

Let op de volgende tips

Een  Mobilis  is een dagpas. De prijs varieert voor elke persoon en is allemaal afhankelijk van de zones waar u van plan bent te reizen; Als je van plan bent om in de stad te blijven, is een Zone 1-pas alles wat je nodig hebt.

Een  Paris Visite  is een toeristenpas. Je kunt er een kopen die geldig is voor een, twee, drie of vijf dagen. Nogmaals, de prijs hangt af van hoeveel zones je wilt bezoeken. Tickets zijn de halve prijs voor kinderen tussen 4 en 11 jaar, terwijl kinderen onder de 4 gratis zijn. Deze reiskaart is geldig voor alle openbare vervoerswijzen in Parijs, met een onbeperkt aantal reizen. Met deze kaart kun je profiteren van speciale kortingen op bepaalde attracties in de stad, omdat je speciale kortingsbonnen ontvangt met je pas. Deze coupons kunnen ook in bepaalde restaurants worden gebruikt.

De  Carte Orange  wordt door de meeste inwoners gebruikt en vereist een pasfoto voor identificatiedoeleinden. De wekelijkse of  carte hebdomadaire-  pas loopt van maandag tot en met zondag en de maandelijkse of  carte mensuelle-  pas is goed voor een kalendermaand.

Dus nu je weet hoe je het moet gebruiken, zul je blij zijn te horen dat de metro elke ochtend van 05.30 uur tot 00.30 uur rijdt. 

Bussen in Parijs

Metro brengt je niet waar je heen wilt? Wanhoop niet – er is altijd de bus!

De bussen in Parijs zijn allemaal genummerd en je ziet een buskaart bij alle haltes, en zelfs op sommige bussen, zodat je precies weet waar je bent! Elke bushalte heeft een naam, zodat je altijd weet waar je bent. Soms moet u de chauffeur markeren om hem te laten weten dat u in die specifieke bus wilt stappen.

De tickets voor bussen kunnen variëren. Als u eenmaal weet waar u naar de stad wilt gaan, kunt u beslissen met welk busnummer u er als eerste komt en het juiste ticket (s) kopen. Houd er rekening mee dat u mogelijk meer dan één ticket nodig heeft om naar sommige bestemmingen te komen, dat wil zeggen dat u mogelijk op een aansluitende bus moet stappen en daarvoor een ander ticket moet kopen.

Buskaartjes kunnen worden gekocht in de bus of bij enkele van de grotere bushaltes. Kijk uit voor winkels met het  RATP-  bord terwijl ze ook bustickets verkopen. Als u van plan bent veel gebruik te maken van de bussen in Parijs, moet u een kaartje met tickets kopen,  carnet . Met dit boekje van tien tickets kun je geld besparen tijdens je reis naar Parijs.

Nachtbussen rijden  ook in Parijs. Ze werken van 01.00 uur – 05.30 uur. Deze bussen vertrekken vanaf  Place du Chatelet  en rijden naar de Parijse buitenwijken.

Openbaar vervoer gids Parijs

Reis per boot in Parijs

Zin om met een verschil door Parijs te reizen? Zoek niet verder dan de Batobus. Dit is een andere vorm van openbaar vervoer in Parijs – u kunt er zeker van zijn dat er geen verkeer is!

Deze dienst rijdt van april tot december en stopt op acht verschillende punten langs de rivier de Seine. Boten varen elke 15-20 minuten en de reis duurt in totaal ongeveer een half uur.

Een enkele reis kost ongeveer € 7,50 en geeft recht op vier haltes. Als u de hele dag de boot wilt gebruiken, raden we u aan een dagpas te kopen, die ongeveer € 11 kost.

Buiten Parijs blijven? Gebruik de trein

De treinen bedienen vooral de buitenwijken van de stad. Er zijn vijf treinlijnen, die zijn geletterd van A tot E, en de treinen die op deze lijnen rijden staan ​​bekend als  RER  Bij de metrostations kunt u kaartjes voor deze treinen kopen. Let op : als u vanuit de stad naar de luchthaven reist, moet u deze kaartjes op het station kopen.

Kom met het openbaar vervoer naar alle bezienswaardigheden van de stad

Het mooie van Parijs is dat het zo compact is, waardoor je het grootste deel van het stadsbeeld en de attracties te voet kunt zien. Als je echter met het openbaar vervoer wilt reizen, ben je in een mum van tijd bij de topattracties!

Parijs staat over de hele wereld bekend om zijn  Eiffeltoren  – een reis naar Parijs is gewoon niet compleet zonder het te zien! Als u met de bus reist, brengt het volgende u hier nrs. 42, 69,72, 82 of 87. Als het een goed lopende metro is, neem je een van de metro’s richting  Bir-Hakeim ,  Trocadero of  Ecole Militaire . Of als u zich aan de rand van de stad bevindt, spring dan op lijn C naar  Champs de Mars Tour Eiffel.

Metrolijnen 6 en 9 (zoek naar  station Kleber  aan de voorkant) brengen u naar de wereldberoemde  Champs Elysee ! Waarom niet een beetje windowshoppen in de meest exclusieve straat van Parijs. Vanaf hier bent u slechts een paar minuten verwijderd van Concorde en de Arc de Triomphe.

Zin in een beetje een kunstliefhebber? Dan is een uitstapje naar het  Louvre  een must. Hier kunt u de wereldberoemde  Mona Lisa zien  – u kunt uw eigen oordeel over haar vellen! Neem de metro  Palais-Royal  of  Musee du Louvre  en stap uit bij de halte Louvre.

Vergeet niet een bezoek te brengen aan de  Notre Dame  – het is werkelijk prachtig! Je kunt hier komen met bus 21, 38, 47 of 85, RER-trein lijn C (Saint-Michel), of de metro richting  Cite of  Saint-Michel  op lijn 4. 

Openbaar vervoer gids voor Parijs – Samenvatting

Er is echt geen tekort aan manieren om ergens in Parijs te komen. Er is letterlijk elke 500 meter een metrostation, dus er zijn geen excuses om deze prachtige stad niet volledig te verkennen.Dus ga nu en geniet van Parijs!

Als u de stad uit wilt gaan, is een trein waarschijnlijk de beste manier om te gaan, maar als u op zoek bent naar iets flexibeler, wilt u misschien een auto huren via onze zusterwebsite Novacarhire.com. Bekijk deze geweldige prijzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>