Must-see plaatsen om te bezoeken in Parijs

Parijs is echt alles waar je van droomde; vol schoonheid, charme en elegantie. Het is een ansichtkaartstad die betoverend is in al zijn gemoedstoestanden en personages en graag wil laten zien dat alles wat je je hebt voorgesteld in feite waar is.

Als je voor het eerst Parijs bezoekt, zorg dan dat je alle bekende attracties ziet. De Eiffeltoren, de Notre Dame, de Arc de Triomphe en de Sacre Coeur. Het Metro-systeem is uitstekend en je kunt zoveel zien, zelfs in slechts één dag. Natuurlijk neemt Parijs zoveel dagen in beslag als je haar te bieden hebt; ze is echt de mooiste en meest sfeervolle stad ter wereld.

Hier zijn een paar plaatsen die je moet bezoeken in Parijs

De Eiffeltoren

Dingen die je moet bezoeken in Parijs

Het zou bijna ondenkbaar zijn om Parijs te bezoeken zonder de Eiffeltoren te zien. Dit artistieke meesterwerk van constructie was bedoeld als een tijdelijke structuur. Nu staat het synoniem voor de stad en domineert het beroemde profiel de skyline met zijn grootsheid. Vind de moed en het uithoudingsvermogen om naar de top te gaan, want het adembenemende uitzicht is er nog vele jaren bij. 

De Eiffeltoren – Le Tour Eiffel –  werd gebouwd voor de internationale tentoonstelling van 1889, ter herdenking van het eeuwfeest van de Franse Revolutie. De eer werd uitgereikt door niet minder hoogwaardigheidsbekleders dan de Prins van Wales, later koning Edward VII van Engeland.

Van de 700 voorstellen die waren ingediend in de bijbehorende ontwerpwedstrijd, werd Gustave Eiffel’s unaniem gekozen. Niet iedereen was echter tevreden met het plan voor deze radicale constructie die sommigen beschouwden als een plaag voor hun stad, en een verzoekschrift van 300 namen – waaronder die van Maupassant, Emile Zola, Charles Garnier (architect van de Opéra Garnier) en Dumas de Jongere – protesteerde tegen het gebouw.

Maar ondanks de protesten en de harde kritiek van de Franse intellectuelen tijdens de constructie, is de metalen structuur vandaag het symbool van Parijs geworden en trekt het jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers.

De bouw begon in 1887 en eindigde 26 maanden later in 1889. Het was op dat moment het hoogste gebouw ter wereld en bleef dat tot 1929, toen het Chrysler Building in New York het in hoogte overtrof. De metalen toren was in de eerste plaats alleen bedoeld als tijdelijke constructie die zou worden afgebroken toen de Wereldtentoonstelling was afgelopen. Het lot zou echter een rol spelen bij het redden van de grote toren. Het Franse leger gebruikte de toren om radio-uitzendingen te testen, en dankzij de positieve resultaten werd het van de ondergang gered. Het bleek zo ideaal als locatie voor uitgezonden uitzendingen dat het nu de televisiezender is voor de grotere regio Parijs.

Om dit meesterwerk van industriële kunst te creëren, werden meer dan 18.000 stukjes staal aan elkaar bevestigd door twee en een half miljoen klinknagels. Van de 300 staalarbeiders die bij de bouw ervan werkten, verloor er slechts één arbeider het leven – een opmerkelijke statistiek gezien de omvang van de onderneming en het tijdperk waarin dit plaatsvond.

De toren zelf heeft 3 verdiepingen met een stijgend uitkijkpunt om de stad te bekijken, maar ze bieden allemaal een prachtig uitzicht over Parijs, zelfs als je besluit niet helemaal naar de top te gaan. Een van de verdiepingen heeft een uitstekend restaurant, waardoor u de kans krijgt om te dineren in wat zeker een van ‘s werelds meest opwindende omgevingen moet zijn.

Vanwege de populariteit komen er onvermijdelijk dagelijks grote aantallen bezoekers en kunnen de wachtrijen soms ontmoedigend zijn. Als u kunt, probeer dan uw bezoek te plannen voor later op de avond, wanneer u minder tijd in de rij zult doorbrengen en, terwijl u wacht, kunt genieten van het gedenkwaardige lichtscherm van de Eiffeltoren.

Een hoogtepunt van de herinnering van elke bezoeker aan Parijs, Le Tour Eiffel, dat bij het begin zoveel vijandigheid en spot onderging, is in de huidige tijd het meest vertrouwde erkende symbool van Parijs en de Fransen geworden. Een emblematische structuur van geïnspireerd genie, gebouwd om indruk te maken, en het is zeker gelukt.

Arc de Triomphe

Beste toeristische attracties in Parijs

Gelegen in het centrum van ‘La Place Charles de Gaulle’, aan het einde van ‘Les Champs Elyssés’, heeft deze boog prachtige architectuur met verbazingwekkende details. Probeer de toren te beklimmen. Je wordt beloond met een boeiend uitzicht over Parijs. 

De beroemde gigantische boog  werd voor het eerst in opdracht van Napoleon gemaakt in 1806, maar het duurde tot 1836 voordat dit historische kenmerk definitief was voltooid. De boog zelf is een formidabele 50 meter hoog en 45 meter breed, versierd met vechtscènes en enkele indrukwekkende sculpturen. Het is zeer de moeite waard om de tijd te nemen om naar de top te gaan om een ​​aantal opvallende straatbeelden te waarderen en de rijke erfenis van Hausmann te bewonderen.

Napoleon beschouwde de grote triomfboog oorspronkelijk als een werk van zelfverheerlijking dat zijn eigen glorieuze militaire overwinningen zou herdenken. Maar naarmate de tijd verstreek en zijn reputatie in ongenade raakte, nam ook de interesse om de kleine keizer te eren, toe.

Nu herdenkt een eeuwige vlam de herinnering aan de doden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het is ook de laatste rustplaats van de onbekende soldaat die in 1920 werd begraven in het graf, dat te zien is aan de voet van de boog.

Champs-Élysees

Wat je moet zien in Parijs

De Champs Elysees heeft de laatste tijd een rustige renaissance ondergaan. Jarenlang verwoest door opzichtige kantoorborden, autoshowrooms, fastfoodcafés en andere onooglijke etablissementen van soortgelijke aard, is er serieus naar gestreefd het uiterlijk en de sfeer van de beroemdste straat van de stad te verbeteren. Een deel van deze algemene make-over is te danken aan de aanwezigheid van de vele chique hotels, restaurants en winkels die nu aanspraak hebben gemaakt op deze showcase-locatie. 

Vaak een teleurstelling  op het eerste gezicht voor de opgewonden anticipatie van bezoekers, heeft de Champs Elysees de afgelopen tijd een rustige renaissance ondergaan. Jarenlang verwoest door opzichtige kantoorborden, autoshowrooms, fastfoodcafés en andere onooglijke etablissementen van soortgelijke aard, is er serieus naar gestreefd het uiterlijk en de sfeer van de beroemdste straat van de stad te verbeteren. Een deel van deze algemene make-over is te danken aan de aanwezigheid van de vele chique hotels, restaurants en winkels die nu aanspraak hebben gemaakt op deze showcase-locatie.

De eerste fase van de grote laan werd bedacht door Le Notre in de 17e eeuw en was echt een uitbreiding van de Tuileries-tuinen. Tegen de tijd van de revolutie was de hele lengte van de formidabele laan aangelegd.

Het kreeg langzaam aanzien en aanzien onder de modieuze klassen die het gebruikten voor weekendrecreatie. Later, afgezien van de gemakkelijke vrije tijd en elegante mode, was wat het meest in het publieke geheugen zou blijven hangen de grote historische en militaire symboliek waarmee de Champs Elysees wordt geassocieerd. Het Pruisische leger gebruikte het om hun militaire overwinning op Frankrijk in 1871 te vieren. Hitler maakte er een soortgelijk punt van om zijn bezettende troepen er in 1940 naar toe te marcheren in een duizelingwekkende boodschap aan de verslagen Fransen. Uiteraard was de laan na de bevrijding van Parijs de vreugdevolle locatie voor de overwinningsmars door de geallieerden in 1944.

Bij L’Etoile, richting het westelijke uiteinde van de laan, vind je het grote triomfantelijke kenmerk van de Champs Elysees, de Arc de Triomphe. Oorspronkelijk in opdracht van Napoleon in 1806 voor zijn eigen grandioze doeleinden, herdenkt de boog de doden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en is ook de rustplaats van de Onbekende Soldaat.

heilig Hart

Waarom u Sacre Coeur in Parijs moet bezoeken

Dicht bij het populaire Pigalle-gebied ligt de beroemde kerk Sacre Coeur. Door het bedrieglijke uiterlijk lijkt het veel ouder dan zijn jaren. In feite werd het pas aan het begin van de 20e eeuw gebouwd en is het eigenlijk gemaakt van beton – een van de eerste in Europa. Als je de tijd kunt vinden, klim dan de toren op; het uitzicht is prachtig en heeft de extra opwinding van een wandeling op het dak. Allemaal heel spannend.

De kerk van Sacre Coeur is  een opvallende verschijning in de skyline van Parijs. Bekijk vanaf een hoger punt de stad en in de verte zie je deze beroemde kerk op zijn prominente locatie bovenop de Montmarte-butte, de hoogste heuveltop in Parijs. Vanuit deze indrukwekkende situatie vormen de glimmende, witte koepels van de basiliek een imposant bouwwerk dat het oude gedeelte van Montmarte domineert en een virtueel baken is dat deze kerk constant tot een van de meest bezochte attracties in Parijs maakt.

Sacre Coeur werd in 1875 gebouwd als een door de regering goedgekeurde nationale verzoeningshandeling na de nederlaag van Frankrijk door de Pruisen in 1870 en de burgeroorlog van de Commune-opstand. Het werd gebouwd met Chateau-Landon-steen, die karakteristiek verbleekt met de leeftijd, waardoor de basiliek zijn opvallende witte uiterlijk krijgt.

Vanuit een nationaal georganiseerde architectuurwedstrijd baseerde de winnende architect, Paul Abadie, zijn ontwerp op de Romano-Byzantijnse stijl. Als nationaal project werd de constructie gefinancierd door bijdragen van elke parochie in Frankrijk met gelden die zowel door rijk als arm werden gedoneerd. In het interieur is het Romano-Byzantijnse ontwerp opnieuw voorzien van uitgebreid versierde gouden mozaïeken met afbeeldingen van Christus, de Maagd Maria, St. Jeanne d’Arc en St. Michael. Originele glas-in-loodramen werden tussen 1903 en 1920 geïnstalleerd, maar werden tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog vernietigd. Deze werden later in 1946 vervangen. ‘Le Savoyadore’ is de grootste klok van Frankrijk en weegt maar liefst 19 ton. Het is een geschenk uit de regio Savoye en bevindt zich sinds 1914 in de klokkentoren.

Bovenal is Sacre Coeur een plaats van gebed en bedevaart. De basiliek is gebouwd op de plaats waar de heilige Dennis in de 3e eeuw werd onthoofd vanwege zijn geloof, en sinds 1885 wordt hier eeuwig aanbidding gehouden in toewijding aan het Heilig Hart.

De kerk is gemakkelijk bereikbaar voor diegenen die een steile klim willen vermijden door het nieuwe hulpmiddel van een kabeltram die aansluit op het nabijgelegen metrostation. Bezoeken aan de crypte en de koepel zijn mogelijk tegen een kleine vergoeding. Het panoramische uitzicht over Parijs vanaf de koepel is opwindend, en op een heldere dag toont de stad in haar geheel haar uitgestrektheid als een gedenkwaardig uitzicht op Europa’s meest vertederende hoofdstad.

Montmartre

Zie Montmartre wanneer u Parijs bezoekt

Dit gebied rond Sacre Coeur is magisch sfeervol. Kleine kronkelige straatjes slingeren zich bijna duizelig een weg en leiden je naar nog meer golvende straten. Gezellige winkeltjes en crêperies nodigen u uit om te ontdekken en het is moeilijk om de verleiding te weerstaan. Het is gemakkelijk om uren door dit gebied te lopen en toch iets interessants te vinden. Een must om te bezoeken is de ‘Place du Tertre’. Dit is gevuld met kunstenaars die Parijse scènes en mensen schilderen en het heeft echt een geweldige sfeer. Hier vind je een kunstenaar om je eigen portret te tekenen. Montmartre bevat het huis waar Picasso ooit woonde en ook het beroemde metrostation Abbesses, dat bijna 280 wenteltrappen naar de treinen heeft en is versierd met muurschilderingen van lokale kunstenaars.

Notre Dame in Parijs

Bezoek Notre Dame De Paris Nect Time You Are In France

Notre Dame is een kathedraal op een eiland in het midden van de rivier de Seine . Het is beroemd om de gebochelde die in een van de torens woonde om aan te bellen. Het traditionele uitzicht is vanaf de voorkant, maar veel mensen laten het daarbij. Als je langs de zijkant naast de rivier naar achteren loopt, zie je een aantal uitstekende gotische architectuur, waaronder talloze luchtbogen. Het is mogelijk om een ​​van de torens te beklimmen en het dak op te gaan. Dit is de moeite waard voor het uitzicht, maar ook voor de mogelijkheid om naar de beroemde bel te lopen. 

De Notre Dame-kathedraal  ligt in het hart van Parijs. De site op het Isle de la Cite was al de locatie van twee eerdere kerken – een uit de 4e eeuw en een later gewijd aan de Maagd Maria. De overblijfselen van beide kerken zouden de basis vormen voor de huidige basiliek.

De inspiratie om de Notre Dame te bouwen kwam van Maurice de Sully, die in 1160 bisschop van Parijs was geworden. Hij besloot beide bestaande kerken te slopen en door te gaan met de bouw van een nieuwe grotere kerk. De eerste steen van deze nieuwe kerk werd in 1163 gelegd door koning Louis VII en paus Alexander III.

Tijdens de revolutie liep de kathedraal ernstige schade op. De torenspits werd vernietigd, evenals de beelden van de portalen en van de Kings ‘Gallery. Twee eeuwen later, in 1977, werden tijdens opgravingen restanten van deze beelden gevonden. Tijdens de revolutieperiode werd de kathedraal veranderd in een wijnmagazijn, evenals in ander ongepast gebruik.

Napoleon herleefde enige waardigheid aan de kathedraal toen hij tijdens een plechtige ceremonie het katholicisme opnieuw aan de staat introduceerde. Hij gebruikte ook de Notre Dame als decor voor zijn zelfkroning als keizer.

Notre Dame de Paris is gebouwd in de vorm van een kruisbeeld, wat het unieke belang van de kerk in de middeleeuwen aantoont. Het is 402 voet lang en 41 voet breed, met het schip tot een hoogte van 115 voet. De pilaren hebben een diameter tot 16 ft. De torens zijn 226 ft hoog en er zijn 368 trappen nodig om toegang te krijgen tot de top.

Na het populaire succes van Victor Hugo’s boek Notre-Dame de Paris, gepubliceerd in 1831, werd opnieuw de aandacht gevestigd op de slechte staat van het gebouw, wat koning Louis-Philippe ertoe aanzette in 1844 een decreet uit te vaardigen om de kathedraal te herstellen. In de 19e eeuw liet Baron Georges-Eugène Haussman, de stadsplanner van Napoleon III, alle huizen rond de kathedraal onteigend en slopen om de gevel vrij te maken.

In de Commune-opstanden van 1871 werd de kathedraal bijna platgebrand door de communards, en rapporten ondersteunen het feit dat er een brand, gemaakt van stoelen, in de kathedraal werd aangestoken. Gelukkig is het gebouw erin geslaagd om rampzalige schade te voorkomen.

Tegenwoordig wordt de Notre Dame erkend als een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur. Het is het meest bezochte monument in Frankrijk met meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar.

Mis het niet:

• Bij de westelijke poort geeft de bronzen ster het nul-kilometerpunt aan. Hier ben je in het centrum van Parijs en alle afstanden in Parijs en in heel Frankrijk gebruiken dit punt als hun referentie.

• In de buurt, aan de buitenkant van de kathedraal, kun je toegang krijgen tot de Crypts. Dit echte archeologische museum is zeker een bezoek waard.

Versailles

Je moet Versailles in Parijs bezoeken

Dit is het paleis ongeveer 30 mijl buiten Parijs, waar Lodewijk XIV, de Zonnekoning, leefde vóór de Franse revolutie. De luxe en barokke architectuur is geweldig en het is gemakkelijk om een ​​idee te krijgen van de pracht die ooit de adel van Frankrijk omringde.

Het Louvre

De mooiste plekken om te zien in Parijs

Dit enorme voormalige paleis naast de rivier de Seine herbergt nu honderden schilderijen, allemaal in vleugels gerangschikt. Het bevat veel beroemde schilderijen en sculpturen, zoals ‘Venus de Milo’ en ‘Mona Lisa’. Als je geïnteresseerd bent in kunst, kun je hier weken doorbrengen en toch niet alles zien. 

De omvang van het Louvre  is zowel indrukwekkend als ontmoedigend. Vroeger een koninklijke residentie in de 14e eeuw, heeft het prachtige passagiershutten, binnenplaatsen en galerijen. Het werd voor het eerst als museum geopend voor het publiek in 1793 door de revolutionaire conventie en het bleef groeien in omvang met het grote Louvre-project van president Francois Mitterand uit de jaren tachtig dat de capaciteit meer dan verdubbelde.

De drukte, de uitgestrekte afmetingen en de wildgroei aan exposities kunnen de bezoekers een gevoel van afnemende omvang geven naarmate de plek zelf lijkt te groeien. De beste aanpak voor een eerste bezoek is om selectief en gefocust te zijn, te beslissen wat u het liefst zou zien en te accepteren dat u niet alles kunt zien.

De exposities zijn georganiseerd in collecties op basis van de originele koninklijke collecties en deze zijn op hun beurt gerangschikt in vleugels – Richelieu, Scully en Denon. Kleurcodering, etikettering en regelmatige borden vergemakkelijken de reis door de verschillende afdelingen. Het Louvre is niet alleen een spectaculair paleisgebouw, maar ook meer dan de Mona Lisa. Het staat vol met artistieke schatten van grote diversiteit, waaronder Griekse, Romeinse en Egyptische oudheden, islamitische en oosterse kunst, Franse en Europese beeldhouwkunst, en natuurlijk voortreffelijke Franse, Italiaanse en Spaanse schilderkunst.

Musée Picasso

Musée Picasso

Dit museum vlakbij de Bastille bevat veel schilderijen en sculpturen van Picasso, de beroemde post-impressionistische kunstenaar. Hoewel hij in feite Spaans was, woonde hij het grootste deel van zijn leven in Parijs, en dit museum geeft een goede indruk van zijn werken.

Georges Pompidou Center

Het Centre Pompidou

Gebouwd door premier Georges Pompidou in de jaren 60, bedoeld om kunst en cultuur te promoten, heeft dit grote gebouw een zeer interessante architectuur. Het gebouw is gemaakt van glas en de hoofdroltrap loopt in een glazen tunnel langs de buitenkant van het gebouw. Hoewel het gebouw veel kunstvormen bevat, is het Museum voor Moderne Kunst degene die de toeristen trekt. Deze kunst van na 1900 bevat werken van Kandinsky en Dali. Er is ook een café op de bovenste verdieping, vanwaar u een prachtig uitzicht over Parijs heeft.

Musée d’Orsay

Musée d

Een beroemd museum met werken van impressionistische kunstenaars zoals Monet, Manet en Van Gogh, gehuisvest in een gebouw dat is omgebouwd van een treinstation. Als je de tijd hebt, is het een reis waard, zowel voor de beroemde schilderijen die het bevat als voor de architectuur van het gebouw.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>