Hoe u uw hotel locatie in Parijs te kiezen

Parijs is een van de mooiste en meest iconische steden ter wereld en een bezoek hier is een must. Vanaf het moment dat u aankomt, wordt u verliefd op de unieke Parijse sfeer; die u zal fascineren voor uw verblijf. Deze betoverende stad heeft zijn bezoekers veel te bieden met attracties, winkels, gerechten en nachtleven van wereldklasse, allemaal binnen handbereik.

Parijs is een enorme stad en een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld, dus het kiezen van een hotellocatie is belangrijk; vooral als je een korte tijd in de stad bent en er het beste uit wilt halen.

Hier bekijken we de meer populaire wijken in de stad waar je kunt verblijven en wat ze te bieden hebben van dichterbij …

Eerste keer naar Parijs? Om je wat meer te vertellen over de stad en haar indeling. De stad is verdeeld in 20 arrondissementen (districten) . Ze zijn genummerd van 1 tot 20, beginnend in het midden van de stad en met de klok mee naar buiten draaiend. Dus als u in het hart van het stadscentrum wilt zijn, kiest u de lagere nummers, waarbij het 1e arrondissement de kern van de stad is.

Beste hotellocatie om in Parijs te verblijven

Hier is een gids om u te helpen bij het kiezen van de beste hotellocatie in Parijs

1e arrondissement

Dit arrondissement is het hart van het kosmopolitische Parijs, dus als u centraal wilt wonen, dan is dit het arrondissement voor u. Dit is meestal het beste startpunt voor uw verkenning van de stad, want het is de thuisbasis van topattracties zoals het Louvre , de Jardin des Tuileries, Place Vendome, Le Palais Royal, de kerken van Saint Chapelle en Saint Eustache en het middeleeuwse fort van La Conciergerie. Les Halles is een prachtig commercieel winkelgebied met zowel openluchtmarkten als overdekte markten.

2e arrondissement

Dit wordt beschouwd als een van de belangrijkste financiële centra van Europa en is de thuisbasis van de beurs (de beurs) en tal van charmante winkelcentra genaamd ‘The Galleries’. Het is ook de locatie van enkele theaters en opera’s, evenals enkele historische bezienswaardigheden zoals de Place des Victories en de Notre Dame des Victoires- kerk.

3e arrondissement

Hier vind je openluchtmarkten, vlooienmarkten en tal van leuke eetwinkels en cafés. Het is ook de locatie van musea zoals het Musée Picasso en het Musée National des Arts et Métiers, de laatste met artefacten uit het Vrijheidsbeeld.

Wat is de beste plek om te verblijven in Parijs

4e arrondissement

Dit zou middeleeuws Parijs kunnen worden genoemd en het paradepaardje is de prachtige kathedraal Notre Dame. Andere oriëntatiepunten omvatten; Hôtel de Ville (stadhuis van Parijs), La Bastille (bij het metrostation Bastille), het Holocaust Memorial, het Pompidou Art Centre en Hotel de Sully – een historische residentie in de wijk Le Marais .

5e arrondissement

Dit arrondissement, ook bekend als het ‘ Quartier Latin ‘, onderscheidt zich door het prachtige Panthéon , dat op de top van een heuvel in het centrum van het arrondissement te vinden is. Het is ook de locatie van veel van de stedenuniversiteiten, met name Sorbonne.

6e arrondissement

Hier bevindt zich de oudste kerk van Parijs ‘Eglise Saint Germain des Pres’. Het dateert uit 543 na Christus, maar wat je vandaag ziet, is voornamelijk uit de 11e eeuw. In deze chique wijk wonen veel schrijvers, schilders en kunstenaars. Het ligt net ten zuiden van het 1e arrondissement, dus je bent ook op loopafstand van de Lourve.

7e arrondissement

Deze ‘elegante wijk’ herbergt een van ‘s werelds beroemdste attracties, de Eiffeltoren . Andere bezienswaardigheden die u hier kunt zien zijn onder meer Hotel de Invalides, Musée d’Orsay en Musée Rodin. Le Bon Marché is hier ook gevestigd en is een van de beroemdste warenhuizen in Parijs.

Wat is het beste arrondissement om in Parijs te verblijven

8e arrondissement

In dit arrondissement kun je de wereldberoemde Champs-Elysées oplopen naar de iconische Arc de Triomphe. Als je houdt van je designer handtassen en kleding, dan moet je de winkels van Louis Vuitton, Chanel en Hermes bezoeken; dit is tenslotte de thuisbasis van deze wereldberoemde designermerken!

Ten noorden van het stadscentrum  –  9e en 18e arrondissementen

De belangrijkste attracties hier zijn Galeries Lafayette , Opera Garnier, Basiliek van het Heilig Hart en Montmartre.

East Of The City Center – 11e, 12e, 19e, 20e

Voornamelijk woonwijken bezaaid met attracties zoals de Bastille en Gare de Lyon.

Ten zuiden van het stadscentrum – 13e en 14e arrondissementen

Deze zijn wederom voornamelijk residentieel en goed verbonden met het stadscentrum. Bezienswaardigheden om hier te zien zijn onder meer; Montparnasse, waar je de griezelige catacomben van Parijs kunt verkennen ! Hier is ook de Bibliotheque Nationale de France gevestigd.

Ten westen van het stadscentrum – 16e en 17e

De 16e ligt dicht bij het 7e arrondissement en het is dus slechts ongeveer 20 minuten lopen of daaromheen naar de Eiffeltoren. Als je hier verblijft, bezoek dan het Palais du Trocadéro (geweldig uitzicht op de Eiffeltoren). Het 17e arrondissement ligt ten noorden van het 8e, dus niet ver van de Champs-Elysées .

>

Beste hotel locatiegids in Parijs – Samenvatting

Er zijn veel hotels in Parijs in elk van de bovenstaande arrondissementen. Over het algemeen geldt: hoe dichter bij het stadscentrum u verblijft, hoe duurder de hotelprijs die u betaalt. Dus als u een beperkt budget heeft, kies er dan voor om in de buitenwijken te blijven en gebruik het handige en efficiënte Parijse openbaar vervoer .

Zo heeft het 1e arrondissement enkele van de meest weelderige hotels ter wereld en zijn de restaurants ook erg chic. Als u een beperkt budget heeft, raden we u aan buiten dit arrondissement te slapen en te eten. De 19e en 20e arrondissementen bieden echter betaalbare accommodatie en liggen op slechts ongeveer een half uur met de metro van het stadscentrum.

Als u prijsbewust bent, vermijd dan drukke tijden van het jaar zoals Paris Fashion Week (midden januari) van Pasen – juni, september, oktober en Kerstmis.

Er zijn letterlijk honderden hotels in Parijs om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar  goedkope hostels in Parijs , middenklasse hotels of luxe hotels, er is iets dat bij je smaak en budget past.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>